Відповідь: Стигмати Що цікаво,що навіть психіатри признали,що в середньої людини задіяно до 5 відсотків кори головного мозку. На всепровсе. Що робить решту мозку - невідомо...
Відповідь: Стигмати католицька церква про це що говорить?... ти сприймаєш одну репліку буквально?... а метефоричність біблійних цитат?.. це вже цікаво.... а чому саме стигмати позначають Божу "відміченість"?.. Додано через 4 хвилини якщо не помиляюся: ці малі відсотки відповідають за свідоме, є ще підсвідоме, наприклад, навики, почуття тощо...
Відповідь: Стигмати Хе, Католицька Церква старається на такі речі не надто наголошувати. Адже це не належить до догм віри. Хочеш вір, хочеш - ні. А хто там у нас любить казати, що не отримує відповіді на питання. Я запитала. Чому не відповіш? А щодо буквалізму. Який же ти гнучкий раптом став. Ідіть і проповідуйте - буквально сприймати, а вже "рани Христові" - метафора...
Відповідь: Стигмати хороша вигідна нейтральна позиція.. твоє питання нечітке... фраза з Біблії говорить про рани (язви).... які рани?... але ж за підсвідомість відповідає саме мозок... чи я плутаю?..
Відповідь: Стигмати Второпна позиція. Церква радше схильна такі речі не признавати поки людина жива. Додано через 51 секунду От в тому й питання.
Відповідь: Стигмати Ну по-перше, це ІМХО. По-друге не тільки стигмати, але все-таки якщо людині випала частка носити на собі рани Христові-то це явно не просто так. І стигматиком не буде людина, яка здатна зробити на цьому гроші, наприклад. Це не те, про що потрібно кричати на всіх улицах-"Я стигматик, мене Бог відзначив, я гідний!" Тому, на мою думку, стигмати э знаком того, що людина якимсь чином вибрана Богом. (Це тільки мої думки щодо цього.)
Відповідь: Стигмати Якщо під упливом гіпнозу людині сказати, що зараз до неї торкнуться розжареним металом, але торкнуться холодним металом, опіки все одно з'являється. Людський мозок здатен на неймовірні речі! Додано через 3 хвилини Борисе, питання саме до вас. Якщо людина реально відчуває боротьбу з демонами, майже фізичним тиск. Це теж психічний розлад?
Відповідь: Стигмати Шось я ніяк не можу зрозуміти, як психічна неповноцінність може призвести до стигмів? Це вже якась фантастика людського домислу. А стигми - то реальні речі, мій знайомий про це навіть книжку написав, яка базується на свідченнях очевидців про Навроцького.
Відповідь: Стигмати Буде. Історії відомі випадки, коли люди мали стигмати від диявола і збирали в інших за це подарунки, займалися шарлатанством коротше. Саме тоді один із пап вирішив встановити певні норми, з якими мали збігатися ознаки стигм, аби визнати їх правдивість. Ще цікавий момент щодо стигм. Там не відбувається зараження взагалі. Вони приносять муки людині, яка носить стигмати, але ніякого зараження там не відбувається. Крім того, такі рани зазвичай дуже пахучі, мироточиві. Додано через 1 хвилину Ну, чуда - це не догма віри. Я вважаю, що якщо хтось є Творцем, то він знає всі закони ТАК, що чудо може відбутися й цілком природнім способом, але пояснити його людині зразу буде дуже важко, це займе купу часу... Аж надто в містику я не схильна вірити. Людям потрібна іноді показуха. Я радше не такого типу людина.
Відповідь: Стигмати Це тяжкий хрест. Це життя з болем, у муках і стражданнях. Стигмати це дар і випробування одночасно. Не кожен може прийняти таку відзнаку достойно. Тільки істина і глибока віра, покірність Божій волі не дозволять зламатись під таким "вінцем слави Господньої". Надзвичайно рідко стигматики отримуютьвсі рани Христові. Переважно це поранені руки, або сліди від тернового вінка. Св. Франциск з Асижу один із небагатьох офіційних стигматиків Церкви мав усі рани. Отець Піо мав рани на долонях, стопах і в боці. З ран йшов приємний квітковий запах. Це релігійний феномен. Це свідчення віри. Церква досліджує такі речі грунтовно і всебічно, тому і не поспішає з такими сенсаційними заявами. В основному з метою заощадити людям наражання їхньої віри на підступи сатани.
Відповідь: Стигмати Ліліє, Коли людина внаслідок багаторічних практик (наприклад, йог) може контролювати свій пульс, температуру окремих ділянок тіла – то є вищий пілотаж. Коли людина опановує свою енергетику настільки, що може допомагати іншим людям – це двічі вищий пілотаж. Ну візьмемо таку аналогію: ось є якийсь інструмент травматичної дії – газова грілка, ніж, молоток… Одна людина своїм інструментом створює художні шедври. Друга людина тим же інструментом допомагає іншим людям (нехай це не хірург, а, наприклад, рятівник МЧС) А третя … використає той же інстрмент, щоби себе понівечити. І буде пишатися своїм «художнім скарингом» І хто такий сеанс проводитиме ? Лікар ? Циркач ? Чи, вибачте, представник іншої паблікрілейшнпрофесії ? Може від таких сеансерів треба триматися подалі ? Романе, я чув розповідь психіатра, колега якого спостерігав ( і фахово коментував) цікаве явище: «комусь» (людині з певними рисами психіки) привиділося НЛО в київському парку. Той «спостерігач» настільки бурхливо й специфічно реагував, що оточуючі його перехожі – ряд за рядом або коло за колом – почали «вестися» на видіння першого. І потім статейка в газеті – «кілька сотень киян спостерігали…» Я,звичайно, нюансів не зрозумів, але головне – каталізатором процесу спонтанно виступила людина зі специфічною психікою. А масові маніпулятори охоче приручають (або готують) та використовують у своїх дійствах подібних «розігрівачів». Вибачте за деякий цинізм, але я звик дивитися "у корінь" подібних явищ. І це явище трактується дуже просто.
Відповідь: Стигмати Якщо це не принципово, то можу розповісти і я. Рана в боці (буду відкликатись до стигматів о. Піо) мала колото-різаний характер, глибиною на 7-8 см, паралельно до ребра, постійно кривавила. Рани на долонях були наскрізними. Не загоювались, незалежно від лікування і промивання. При тому не запалювались, не гноїлись і приємно пахли квітами. Коли лікарі, намагаючих провести експеримент, на протязі тижня змащували рани йодом і накладали щільні пов"язки, то здивувались, що рани не загоїлись, а лише почали сильніше кривавити. Додано через 1 хвилину Цьому є документальні підтвердження. Свідчили лікарі, які декларувались як атеїсти. Їх було запрошено до огляду о. Піо. Крім того є безліч тверджень мирян, які були свідками цього явища, але для Вас це мабуть і так не аргумент.
Відповідь: Стигмати Саме таке не проводили. Проводили терапію шкірних захворювань і виліковували. Очевидно, що так. Я просто кажу про можливості мозку. Взагалі не розумію, до чого тут цей приклад до даної гілки? Хіба що фотоапарати та камери теж можна надурити... І ви не відповіли ще на таке питання.
Відповідь: Стигмати Коли людина з певним рівнем чутливості випадково (або через необережність під час зайнять певними практиками) переходить, образно кажучи, певний "бар'єр" (особливо коли вперше), то може злякатися певної "сприйнятої інформації", якій не може дати раціонального пояснення. Наслідки можуть бути різними.
Відповідь: Стигмати Що мене вразило у Варшаві,в клініці,це те,що їхні психіатри(люди зі світовими іменами) з повною сейозністю признають присутність Божественного в отих справах. Про малу мене в першу чергу розпитували,як вона себе почуває в храмі і т.п. Наші ж,незважаючи на показну побожність,відкидають це.
Відповідь: Стигмати Борисе, от наприклад під час духовної розмови людина відчуває ніби своєрідне світло, тоді той, з ким була розмова каже, що йому дуже допомогли такі й такі слова, і взагалі щиро вдячний і т.д. Після розмови людина повертається до себе додому в хорошому настрої. Коли приходить до своєї кімнати починає відчувати, як зовні щось тисне і майже реальну фізичну боротьбу з невідомо чим. І таке дивне суперечливе відчуття і світла, і чогось такого, що лякає... Які пояснення і які наслідки? Додано через 4 хвилини Ну так, союзні часи відклали конкретний відбиток...