Цікава стаття від Стогнія Герой или мерзавец? Германские спецслужбы о С.А. Бандере http://blogs.pravda.com.ua/authors/stogniy/50ac835e83b69/
Спочатку пересмикнуло від самого ресурсу - "УП", наступним здивуванням було прізвище "дослідника". Але коли я дійшов до торту, яким вбили Коновальця, то зрозумів, що дурна трата часу... І був правий...
От коли на Українській правді буде ваша стаття на цю тему - тоді ми порівняємо де дурна трата, а де ні. А до того часу будете психологічно несформованим парити свій гіпноз.
Я можу назвати зо п"ять невідповідностей реаліям, які згадуються в статті. Це і вік доньки Наталії, це і ЗУНР, як бувша частина Австро-Угощини. І територія ЗУНР, яку окупували війська СССР... Таких бздур там стільки, що важко читати. Що може написати ментяра про історію України? Для нього це чергове відрядження в ЄС, аби бухнути пивасіка та накупити шмоток... ---------- Додано в 12:31 ---------- Попередній допис був написаний в 12:28 ---------- Такий критик, як Ви, не повірить навіть якщо дух Бандери зійде на землю і власноусто розкаже про свої геройства в справі розвалу національно-визвольного руху.
Це хто його так відрядив держкоштом? Мабуть Ющенко з пасіки? От же ж підступна тварюка. ---------- Додано в 12:35 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ---------- Взагалі не збагну причину, щоб я вірив якомусь баризі стрийському, який крім свого города нічого не бачить, замість людини, яка досліджує тему в польових умовах.
Всіх стриян, які дописують на цьому форумі, я знаю. Жоден із них не барижить. Ви про кого? Ближче до "дослідження". У всьому тому гамузі бздур і невідповідностей ми знаходимо тільки два випадки нібито слів Отто Зайделя. Процитуємо їх, аби впевнитись в беззмістовності всієї статті: Це перше Но особенно, по сведениям Отто Зайделя, Степан Бандера был дружен с норвежским художником Оддом Нансеном ‑ сыном известного полярного исследователя Фритьофа Нансена, политика и лауреата Нобелевской премии. Це друге У Отто Зайделя сохранился блокнот Одда Нансена времён заключения художника в концлагере Заксенхаузен. Одд рисовал в нём портреты заключённых. Самый распространённый рисунок ‑ острые суровые черты энергичного лица Степана Бандеры. Де "сенсаційні" викриття та відвертості, які були анонсовані? Не престало нам, национально-сознательным украинцам держать в голове кашу, сваренную в Москве и Берлине! Вот почему мы безотлагательно вылетели в Мюнхен на встречу с Отто Зайделем, ведь другого шанса могло и не быть, немец унесёт свои воспоминания в могилу. Мы уже знали, что на самом деле, в 1944 году Степан Бандера отказался воевать против Советской Армии. Но вот почему? Что его остановило? На эти вопросы обещал ответить старый немецкий разведчик.
Моя родина відчула, що таке національно-визвольний. Двоє батькових братів воювали з фашистами, будучи солдатами радянської армії, п"ятеро до останніх днів і до останнього патрона воювали в лісах Франківщини, втішаючи себе надією про здобуття Незалежної України і навіть не здогадувались, що їх вже давно покинули на призволяще їхні "верховнокомандуючі". В кінцевому рахунку один загинув біля трьох кулеметів, прикриваючи відступ загону УПА під час каральної операції НКВД, другого, який в загоні був снайпером, енкаведисти прив"язали до дерева і викололи очі, залишивши в лісі помирати, третього, за те, що мовчав, підвісили за ноги і били до тих пір, поки не посинів, четвертого, який навіть на допиті намагався чинити опір більшовикам, "розпустили" на колгоспній пилорамі, п"ятого підірвали в криївці гранатами. Питання: чому в той час, коли молоді хлопці продовжували вести активну боротьбу проти більшовицького режиму, "верховнокомандуючі" на чолі з С.Бандерою вже були далеко за кордоном і звідти, за "чашкою кави" керували повстанцями, націлюючи на підривну діяльність окупаційної влади. Коли М.Лебідь запропонував одному з сотників втікати з ним за кордон, той відповів, що він не бачить потреби втікати з рідної землі і воюватиме до кінця /зі слів самого М.Лебедя/, Це був справжній герой України на відміну від М.Лебедя та С.Бандери. Сам М.Лебідь на зустрічі із своїми земляками в Нових Стрілищах просив, щоб не робили з нього Героя, бо справжні Герої вже давно в землі... . То скажіть мені. який С.Бандера Герой? Якщо він продовжував би боротьбу до останнього дня перебуваючи на полі бою і загинувши за свою ідею, як тисячі інших, так я визнав би його Героєм. Якщо б він зрозумівши, що немає сенсу в супротиві, наказав здаватись, щоб вберегти справжніх патріотів України, я б теж визнав його Героєм. Багато "зголосилось" самовільно і відбувши покарання живуть по сьогоднішній день. Через те, що він не зробив ні першого, ні другого, а наче параноїк побажав за рахунок інших життів продовжувати вести безперспективну боротьбу, я не вважаю його не те що героєм Героєм, а навіть командуючим самого нищого рангу. Це просто людина, яка не здатна реально оцінити ситуацію і внаслідок своїх амбіцій підставила під удар тисячі справжніх патріотів України. Якби жив, за таке і судити мало... .
Бандера не був польрвим командиром а ідеологом і координатором.Шухевич був солдатом і загинув у бою.Кожен з них віддав життя на своєму місті боротьби.
Ідеологом з відсутнім відчуттям часу і заочним координатором при відсутності відповідальності за життя інших людей.
Тобто ви вважаєте що вші дядьки були затурканим бидлом якое куда погнали туди і побігли?Чи може УПА повинна була вступити добровільно в Червону Армію-дивись комусь би щось обломилось в вигляді квартирки чи спецпайка.Люди тоді приймали рішення чи воювати чи дупу лизати не тому що Бандери твори прочитали а тому що не бачили іншого виходу і вважали що краще в лісі вмерти ніж дупу лизати москалям.
В РККА не только дупу москалям лизали,а еще и с нацизмом воевали миллионы украинцев. Кстати канадцы тоже с нацистами воевали.
Цікавий в Вас погляд, тобто всі українці повинні були забити на себе і рятувати євреїв, а ті хто боролись за Україну ті і не герої зовсім..... Зовсім не в тему, але всеж таки...ЧОму нічого не чути про еврейські партизанські загони? Невже серед тих міліонів знищених не було нікого хто б мав бажання захищатися?