Степан Бандера

Тема у розділі 'Персона', створена користувачем Воланд, 28 кві 2009.

1. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Невже там портрет Бандери виставили?

2. FCKL

FCKL Well-Known Member

та нє, то НКВД було законспірованим крайовим московським проводом ОУН

3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Хто чув про газетний "ляпас" Бандері?

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ніхто не чув, ви знову Бетмен.

5. VasMT

Я ж питав у тих, хто розуміє українську мову...

6. Bambook

Bambook Persona non grata

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну він піднявся в моїх очах. Я думав він звичайний продажний ментяра.

8. VasMT

Спочатку пересмикнуло від самого ресурсу - "УП", наступним здивуванням було прізвище "дослідника". Але коли я дійшов до торту, яким вбили Коновальця, то зрозумів, що дурна трата часу...
    І був правий...

9. Bambook

Bambook Persona non grata

Для вас все, що не вписується в ваше бачення, порожня трата часу? ;)

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

От коли на Українській правді буде ваша стаття на цю тему - тоді ми порівняємо де дурна трата, а де ні. А до того часу будете психологічно несформованим парити свій гіпноз.

11. VasMT

Я можу назвати зо п"ять невідповідностей реаліям, які згадуються в статті. Це і вік доньки Наталії, це і ЗУНР, як бувша частина Австро-Угощини. І територія ЗУНР, яку окупували війська СССР...
    Таких бздур там стільки, що важко читати. Що може написати ментяра про історію України? Для нього це чергове відрядження в ЄС, аби бухнути пивасіка та накупити шмоток...

---------- Додано в 12:31 ---------- Попередній допис був написаний в 12:28 ----------

Такий критик, як Ви, не повірить навіть якщо дух Бандери зійде на землю і власноусто розкаже про свої геройства в справі розвалу національно-визвольного руху.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це хто його так відрядив держкоштом? Мабуть Ющенко з пасіки? От же ж підступна тварюка.

---------- Додано в 12:35 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ----------

Взагалі не збагну причину, щоб я вірив якомусь баризі стрийському, який крім свого города нічого не бачить, замість людини, яка досліджує тему в польових умовах.

13. VasMT

Всіх стриян, які дописують на цьому форумі, я знаю. Жоден із них не барижить. Ви про кого?
    Ближче до "дослідження".
    У всьому тому гамузі бздур і невідповідностей ми знаходимо тільки два випадки нібито слів Отто Зайделя.
    Процитуємо їх, аби впевнитись в беззмістовності всієї статті:
    Це перше
    Но особенно, по сведениям Отто Зайделя, Степан Бандера был дружен с норвежским художником Оддом Нансеном ‑ сыном известного полярного исследователя Фритьофа Нансена, политика и лауреата Нобелевской премии.
    Це друге
    У Отто Зайделя сохранился блокнот Одда Нансена времён заключения художника в концлагере Заксенхаузен. Одд рисовал в нём портреты заключённых. Самый распространённый рисунок ‑ острые суровые черты энергичного лица Степана Бандеры.

Де "сенсаційні" викриття та відвертості, які були анонсовані?
    Не престало нам, национально-сознательным украинцам держать в голове кашу, сваренную в Москве и Берлине! Вот почему мы безотлагательно вылетели в Мюнхен на встречу с Отто Зайделем, ведь другого шанса могло и не быть, немец унесёт свои воспоминания в могилу. Мы уже знали, что на самом деле, в 1944 году Степан Бандера отказался воевать против Советской Армии. Но вот почему? Что его остановило? На эти вопросы обещал ответить старый немецкий разведчик.

14. консультант

консультант Дуже важлива персона

Моя родина відчула, що таке національно-визвольний. Двоє батькових братів воювали з фашистами, будучи солдатами радянської армії, п"ятеро до останніх днів і до останнього патрона воювали в лісах Франківщини, втішаючи себе надією про здобуття Незалежної України і навіть не здогадувались, що їх вже давно покинули на призволяще їхні "верховнокомандуючі". В кінцевому рахунку один загинув біля трьох кулеметів, прикриваючи відступ загону УПА під час каральної операції НКВД, другого, який в загоні був снайпером, енкаведисти прив"язали до дерева і викололи очі, залишивши в лісі помирати, третього, за те, що мовчав, підвісили за ноги і били до тих пір, поки не посинів, четвертого, який навіть на допиті намагався чинити опір більшовикам, "розпустили" на колгоспній пилорамі, п"ятого підірвали в криївці гранатами.
    Питання: чому в той час, коли молоді хлопці продовжували вести активну боротьбу проти більшовицького режиму, "верховнокомандуючі" на чолі з С.Бандерою вже були далеко за кордоном і звідти, за "чашкою кави" керували повстанцями, націлюючи на підривну діяльність окупаційної влади. Коли М.Лебідь запропонував одному з сотників втікати з ним за кордон, той відповів, що він не бачить потреби втікати з рідної землі і воюватиме до кінця /зі слів самого М.Лебедя/, Це був справжній герой України на відміну від М.Лебедя та С.Бандери. Сам М.Лебідь на зустрічі із своїми земляками в Нових Стрілищах просив, щоб не робили з нього Героя, бо справжні Герої вже давно в землі... .
    То скажіть мені. який С.Бандера Герой? Якщо він продовжував би боротьбу до останнього дня перебуваючи на полі бою і загинувши за свою ідею, як тисячі інших, так я визнав би його Героєм. Якщо б він зрозумівши, що немає сенсу в супротиві, наказав здаватись, щоб вберегти справжніх патріотів України, я б теж визнав його Героєм. Багато "зголосилось" самовільно і відбувши покарання живуть по сьогоднішній день.
    Через те, що він не зробив ні першого, ні другого, а наче параноїк побажав за рахунок інших життів продовжувати вести безперспективну боротьбу, я не вважаю його не те що героєм Героєм, а навіть командуючим самого нищого рангу. Це просто людина, яка не здатна реально оцінити ситуацію і внаслідок своїх амбіцій підставила під удар тисячі справжніх патріотів України. Якби жив, за таке і судити мало... .

• Подобається Подобається x 2
  15. coolzak

coolzak Well-Known Member

Бандера не був польрвим командиром а ідеологом і координатором.Шухевич був солдатом і загинув у бою.Кожен з них віддав життя на своєму місті боротьби.

• Подобається Подобається x 6
  16. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ідеологом з відсутнім відчуттям часу і заочним координатором при відсутності відповідальності за життя інших людей.

• Подобається Подобається x 4
  17. coolzak

coolzak Well-Known Member

Тобто ви вважаєте що вші дядьки були затурканим бидлом якое куда погнали туди і побігли?Чи може УПА повинна була вступити добровільно в Червону Армію-дивись комусь би щось обломилось в вигляді квартирки чи спецпайка.Люди тоді приймали рішення чи воювати чи дупу лизати не тому що Бандери твори прочитали а тому що не бачили іншого виходу і вважали що краще в лісі вмерти ніж дупу лизати москалям.

• Подобається Подобається x 2
  18. zherech

zherech Well-Known Member

В РККА не только дупу москалям лизали,а еще и с нацизмом воевали миллионы украинцев. Кстати канадцы тоже с нацистами воевали.

• Подобається Подобається x 1
  19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Цікавий в Вас погляд, тобто всі українці повинні були забити на себе і рятувати євреїв, а ті хто боролись за Україну ті і не герої зовсім.....

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)