Ось тут ви, Танна, дуже помиляєтеся. Якраз оте спокійне "нерипання" Центру й згладжує імпульсні та не зовсім здорові збудження по радикальних краях народу. І цей Центр досить вагомий - від Полтавщини та Херсонщини до Хмельниччини та Волині. А Гранд є просто деяким імпульсивним елементом не в міру дрімаючого Центру. І ця імпульсивність не є чимось негативним. Закинути можна тільки в відношенні технологій, але вона у нас всіх далеко не ідеальна.
"Тризубу" приємно, що влада їх боїться Неділя, 16 січня 2011, 20:28 Владі вигідно "повісити" на членів "Тризубу" незаконне зберігання зброї, щоб ліквідувати організацію. Про це заявила Жанна Стемпіцька, дружина затриманого наразі керівника Центрального проводу ВО "Тризуб" Андрія Стемпіцького. "Приємно, що влада боїться організації "Тризуб". Ніколи не думала. Принаймні, мені здавалося, що "свободівці" швидше заслуговували на таке, бо висловлювалися більш кардинально. Та, почали з нас. Упевнена, ми не перші й не останні", - цитує Стемпіцьку Gazeta.ua. Як відомо, за фактом вибуху пам'ятника Сталіну в Запоріжжі в різних регіонах України було арештовано більше 10 членів націонал-патріотичних організацій. Наразі заарештованими лишаються троє активістів всеукраїнської Організації "Тризуб" імені Степана Бандери. Їх утримують у Запоріжжі. Ще двоє "тризубівців" затримані у Івано-Франківську за фактом незаконного зберігання зброї. "Мій чоловік заарештований разом із товаришем Степаном Бичеком. Поводяться з ними, начебто, непогано: приймають передачі, надали адвокатів. На сьогодні є інформація, що не надали адвоката двом затриманим у Запоріжжі. Над цим питанням працюють члени організації", - сказала Стемпіцька. Як відомо, Стемпіцького затримали 10 січня. Разом із ним під варту взяли сина та друга - Романа Хмару. На квартирі, що її винаймали у Франківську затримані, міліціонери знайшли зброю. Українська правда УЗНИКАМ СОВЕСТИ Семён Битый Когда продажно всё вокруг И ото лжи убогой тошно, И ненадёжен лучший друг, И душу не испачкать – сложно, Я думаю – а как же вам, Среди тортур и беспредела, Угроз, битья по головам, Страданий – и души, и тела? Хотя б могли, как прочий люд, Пастись благословенным стадом, И если в душу наплюют - Хихикнуть - может, так и надо? - Сховаться, в хате на краю - Под Хамом, гебнюком ли, бацькой - В холопском пьяненьком раю, Под лавкой, смирно, по-быдляцки. Смогли на площадь выйти вы, Когда другие в кучу жались, Вы не склонили головы – Вы есть народ, вы – им остались, Себя от мук не сберегли - Зла за решётками обитель, Вы – миг надежды, «соль земли» - Когда-то так учил Спаситель.
Читаю и спрашиваю: а что изменилось? Опять то же самое... (КАК и КТО хотел из Запада сделать Восток и наоборот.) А вот кто есть кто в этом противостоянии - решайте сами.)
Робіть маленьку поправочку на те, що я висловив лише свою особисту думку, яка аж ніяк не може бути загальнопрограмовою для будь якої політичної сили. Я такий підхід (який я висловив у вигляді схеми перетворення сходу на захід) бачу як ідеальний варіант (знову ж таки на мій особистий погляд), але середина як завжди по серединці. Як на мене то це тотальна і різка, повсемісна демосквізація всієї України. А те що московство і совок - це абсолютно ідентичні явища, ба навіть совок це похідне від московства. І друге. Хто це робитиме, мені байдуже.Навіть як що за це візьметься сам пьотр сімонєнко.
15 січня 2011 року в місті Харкові відбулася координаційна загальноукраїнська нарада соціал-націоналістичних організацій. В умовах суспільно-економічної кризи, моральної деградації українського суспільства, занепаду традиційних цінностей українського народу, як ніколи постає необхідність у створенні єдиної правої політичної сили, яка захищатиме соціальні та національні права українців. Повне розчарування в сучасному політикумі та сучасних політиканах як від влади, так і від опозиції, вимагають від патріотичної молоді єднання навколо Ідеї Nації в лавах соціал-націоналістичної партії. Учасники наради виробили концепцію та алгоритм підготовки і проведення установчого з’їзду політичної партії Соціал-Національна Асамблея, який заплановано на квітень 2011 року. Утворено організаційний комітет з підготовки і проведення з’їзду. Визначено координаторів, які відповідають за створення партійної структури СNA у всіх регіонах України. Ухвалено рішення про початок видання друкованого засобу інформації - газети організованого соціал-націоналістичного руху «Nаступ». Окрім організаційних питань, пов’язаних з проведенням установчого з’їзду СNA, учасники наради виробили план проведення ряду соціальних і націозахисних акцій в січні – лютому цього року. Визначено орієнтовну дату проведення чергової координаційної наради соціал-націоналістичних організацій, яка наступного разу пройде наприкінці лютого цього року в столиці України. Проведення подібних нарад надзвичайно сприяє єднанню соціал-націоналістичних організацій в організований політичний рух. Як зазначив після проведення наради, під час спілкування з пресою ініціатор проведення наради Головний Провідник Організації «Патріот України» Андрій Білецький: « …На часі головним завданням патріотичної, націоналістичної молоді є організуватися в політичний рух для відстоювання соціальних та національних прав українців. Це не означає, що права молодь має піти з вулиці та припинити націозахисну діяльність. Але ми всі усвідомлюємо, що виключно протестними акціями на вулицях наших міст, зруйнувати систему неможливо. Саме тому, створюючи організований політичний соціал-націоналістичний рух, маємо досягти максимальної консолідації правої української молоді як на вулиці, так і в політичній діяльності…ПЕРЕМОГА БУДЕ ЗА НАМИ!» Прес – служба СNА Тел. для довідок 067 – 506 73 20
Українці Європи обурені "провокацією" влади проти Бандери 18.01.2011 Представники громадських організацій українців у Європі обурені скасуванням указу про присвоєння звання Героя України Степану Бандері. Представники громадських організацій українців у Європі обурені скасуванням указу про присвоєння звання Героя України Степану Бандері. Про це йдеться у заяві українців Португалії, Іспанії, Італії, Греції та Німеччини. "Ми, громадяни України, представники українських громадських організацій Європи, висловлюємо своє несприйняття та обурення з приводу повідомлення про скасування указу про присвоєння Степану Бандері звання Герой України", - сказано у ній. На думку діаспорян, поява цього повідомлення саме зараз, з посиланням на відповідні рішення судів "виглядає як відкрита провокація та зневага до українського народу та його історії". "Вищеназвані рішення українських судів прийняті з грубим порушенням чинного законодавства, суперечать нормам права і судочинства і є політичним замовленням влади України. Через це вони не можуть бути визнаними", - вважають діаспоряни. На їхню думку, "факт публічної зневаги до постаті Степана Бандери і так зване "скасування" указу президента про присвоєння йому звання Героя України" є "свідомою антиукраїнською провокацією владної верхівки в Україні, ознакою її політичної незрілості і меншовартості, а також загрозою для самого існування Держави України". "Висловлюємо нашу солідарність обласним радам Львівщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини та всім громадським і політичним організаціям, котрі висловили свій протест проти цього незаконного та антинародного рішення", - сказано у заяві. Діаспоряни звертаються до президента Віктора Януковича із закликом "припинити провадити антиукраїнську політику на замовлення північного сусіда, не позбавляти український народ власної історії, мови та культури". "Зі свого боку ми робитимемо все від нас залежне, щоб в країнах нашого перебування громадськість могла якомога більше знати про Україну, про її справжню історію та Героїв, а також про актуальний стан політичного та суспільного життя. Бандера був, є і буде Героєм України!", - заявили вони. Заяву підписали: У Португалії - представники Спілки українців у Португалії, Асоціації українців у Португалії "Собор", Християнського руху українців у Португалії, Українсько-португальського освітньо-культурного центру, школи Тараса Шевченка. У Німеччині - представники Центральної Спілки Українців. В Італії - представники Християнського Товариства Українців в Італії, Асоціації українських жінок в Павії "Джерело", Асоціації українських жінок в Італії (Неаполь), Асоціації українців на Сарденії "Барвінок" (Кальярі), Асоціації "Україна в Європі" (Рим), Української школи "Свята Софія", об'єднання "Родинна Світлиця" (Рим), Асоціації "Оріана" (Рим), Асоціації "Арата" (Рим), Культурної асоціації "Калина" (Салерно), Асоціації "Надія" (Брешія), Культурної асоціації "Зубко". В Іспанії - представники Асоціації "Українська громада Іспанії за права, честь і гідність українців", Асоціації Українців Регіону Мурсія, Асоціації українців Каталонії "Червона Калина", Асоціації "Українці Торревієхи", Асоціації українців Кантабрії "Оберіг". У Греції - представники Товариства української діаспори в Греції "Українсько-грецька думка".
- А я думаю, что лозунгами ничего не достигнешь. Запад-не запад. Я так понял, что пан Гранд имел ввиду не банальное перекрашивание кого-то в кого-то, а элементарное осознание некоторыми несознательными гражданами, того, что то, что они давеча натворили и есть самое страшное зло которое они сами себе сделали. Знаете, когда отменяют бесплатный проезд в метро пенсионерам, или преследуют кого-то за то, что "нецелево" расходовала бюджетные деньги на выплату пенсий этим же пенсионерам, то я не могу сдержаться и понимая что не хорошо радоваться таким успехам власти, но не могу и втайне от собственной воли тихо радуюсь. А ведь большинство этих пенсионеров за жалкую подачку и призрачные посулы пошли и проголосовали за тех, кто их уже, можно так сказать, гнобит. Глотнули наживку, а сели на крючок. - Так вот, я понял так, что пан Гранд имел сказать, что если бы восток стал западом, ну хотя бы похожим на запад Украины по части любви к Родине, своему дому, своей земле, к своей родне, к себе самому, наконец, и перестал бы торговать собой и своей Родиной, то вопрос об единой Украине не смел бы поднять НИКТО! Но это не означает, что на западе нет людей с отмороженными мозгами. Ведь и там были такие которые проголосовали против Украины, а значит и против себя, любимого. Скорее тут образное, ибо и западу украины не мешало стать как бы западом. А еще лучше не стать всем и не западом и не востоком, а центром. Да, центром ВСЕЙ ЕВРОПЫ. И чтобы не в Брюсселе, а в Киеве была столица Европы. Вот бы было бы круто, не правда ли? Но с таким наплевательским отношением к своей стране, кто будет нас уважать? Говорят, что как уважаешь себя, так тебя уважают и другие и это правда, проверено. Но, если наши недоброжелатели видят как за кило гречки люди продают собственную душу, то почему бы это дело не поковырять и расковырять поглубже и поосновательнее? Вот в чем основной вопрос, а не в том, что Ваши избранники просто издевательски плюют вам же в лицо. Ибо я, например, временно, вне игры. Вам не нравится украинский язык, украинская государственность, украинская культура и все прочее, что связано со словом украинское... Да что вам от этого, я никак не возьму в толк? Вы хотите единую российскую империю? Ее еще здесь нет. Здесь появился только ее дух и все избиратели своих любимцев-красавцев УЖЕ начинают выть волчьим воем, а что будет когда придет настоящая империя? Ой, как пожалеете, что плевали на Украину, которая вам дала все самое-самое и самое главное - свободу. А всего-то надо было всем вместе улучшать, укреплять и усиливать и умножать все то хорошее, что есть в этой стране, а не разрушать, противостоять и носится со своей гордыней как дурень с писанной торбой. - Господа! Есть старая такая банальность для тех, кто выбирал и выбрал на свою же голову: - За что боролись на то и напоролись. - Вы заварили кашу, вы и расхлебывайте ее. Возверните все на исходную, а дальше я с вами плечо к плечу пойду строить Великое Будущее Великой Страны для наших Великих Потомков. - А до тех пор... у меня отпуск....без содержания...
Вот интересно, чем и как измеряется любовь к Стране? И почему за образец этой любви берётся именно запад Украины?
Потому что жители Запада Украины не хотят подлезть под кого-то, а хотят что бы Украина была реально самостоятельной страной. Это, кстати, и называется национализмом.
- Мне Вам не объяснить. Вы заточены под другую любовь, под любовь и поклонение императору. А тут речь идет об Украине. А это, как бы, граната другой системы.
Да ладно бы мне - я гражданин другой страны - вы своим гражданам это объяснить не можете (не лично Вы, а придерживающиеся Ваших взглядов). [OFFTOP]А мы тут с "любовью" как-нибудь определимся. [/OFFTOP]
Еще бы, попробуйте посоревнуйтесь с негативом, который прет из кремлевских масмедиа в уши наших граждан, которым внушается что они никакие не украинцы, а временно утерянные малороссы.
Я думаю, что всё это преувеличение. Знаете, сродни тем, когда школьники приходят домой и рассказывают, что им кто-то мешал заниматься на уроке, а сами они, дескать, не виноваты. На сегодняшний момент, история ясно показала, что нации делятся на две категории - те, кто вопреки всему строит своё государство, и те, кто рассказывает окружающим, как ему мешают (и мешали) его построить.
- Я не могу объяснить? Кому? Украинцам? А им надо это объяснять? Они что, сами не знают? Это Вы не знаете, что вполне нормально, а наши это дело знают и понимают, вот только скромничают не ко времени... - Но если бы меня кто спросил из наших, я бы ответил и не сомневайтесь, только какого ляду без спросу что-то кому-то объяснять? Я что умнее всех?
Ну и ладненько. Давайте уж лучше про Бандеру. Чего он там? "Единственный рыцарь в Европе"? Слава Богу, что не апостол...