Степан Бандера – Герой України!!!

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Arthur, 22 січ 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Обращайтесь к Ромко, он вам наковыряет. Последнее мне понравилось про большевиков-сифилитиков и сразу сифилис от большевиков стал распространяться между своими на ЗУ. :)

Давайте отделим культуру от найионализма. Я тоже культуру украинскую люблю. Но я ж не оправдываю под это дело убийства.

Задам вам вопрос, как славянофилу. Можно ли одним слявянам одной национальности, обуренных идеями национального освобождения, давать приказы на цбийства и убивать ни в чем не повинных мирных славян другой национальности ? И можно ли называть их преступниками ?

А потом плавно перейдем просто к людям любой национальности. Чего то я чуствую, соскользнете с ответа. :) Как и наши друзи Бандеролюбы.

• Подобається Подобається x 4
  2. Dexter

Dexter Well-Known Member

О.Лавер

ПРО ЛЮДСЬКІ ВТРАТИ В УКРАЇНО-ПОЛЬСЬКОМУ
    ЕТНІЧНОМУ КОНФЛІКТІ В РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

<...>
    Якщо об’єднати наведені вище цифрові дані, то вимальову-
    ється така картина. Польські втрати на Холмщині і Підляшші
    склали понад 6 тис., на Волині 20 тис., а на Галичині – 10 тис.
    Про людські втрати в україно-польському
    етнічному конфлікті в роки ІІ світової війни
    317
    загиблих. Разом, таким чином, в україно-польському етнічному
    конфлікті загинуло понад 36 тис. поляків. Виведена цифра втрат
    є близькою до цифри 40 тис. загиблих поляків, встановленої
    польським істориком Ч. Мадайчеком31
    . Отже, втрати польського
    населення в україно-польському етнічному конфлікті коливаються
    в межах 36 – 40 тис. загиблих. В зв’язку з цим, дані про те, що в
    україно-польському етнічному конфлікті загинуло 60 – 100 тис.32,
    чи 60 – 500 тис. поляків33 є, без сумніву, значно перебільшеними.

Інша річ, коли вказані цифри втрат мають на увазі всіх жертв
    конфлікту. В даному випадку тих, хто загинув, був поранений,
    втратив житло, став біженцем і т.д. Якщо виходити з того, що в
    подібних війнах і конфліктах співвідношення вбитих і поранених
    складає як мінімум 1:334, то при максимальній кількості 40 тис.
    загиблих поляків, число поранених могло скласти 120 тис.
    чоловік. Стосовно втрат українців, то кількість загиблих українців
    на Галичині та Волині є невідомою, а тому інформація про те, що
    в україно-польському етнічному конфлікті українців загинуло в 3
    рази менше, ніж поляків35 є недоведеною. Якщо прийняти
    кількість загиблих українців рівною кількості загиблих поляків, то
    максимальна кількість загиблих в україно-польському етнічному
    конфлікті 1942 – 1944 рр. становитиме 80 тис. чоловік.
    <...>
    http://www.history.org.ua/JournALL/pro/9/14.pdf

Останнє редагування: 7 тра 2010
    • Подобається Подобається x 1
  3. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ну вот нормальные статьи появляются. Три цитаты.

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Питання стосується одного з засновників ОУН Я.Стецько.
    Нині проходячи повз Міськраду підійшов почитати часопис Стрийського осередку КУН, що вивішують біля мемореалу жертвам репресій і голодомору. На одній сторінці знаходжу статтю про рішення КУН і жертв політрепресій про оголошення цього року роком Я,Стецько. Але в перших рядках читаю, що цього року 14 травня виповнилось би 90 років з дня його народження... Я був впевнений що народився Стецько 19 січня (рік не пам'ятав). Іду до пам'ятника встановленого на його честь, він поруч... Яке було моє здивування, коли я побачив, що дати народження/смерті демонтовані о_О... Щановні знавці історії ОУН, підкажіть, яка дата правильна? Бо якщо дійсно 14 травня, тоді я був не правий стверджуючи, що в Стрию забули про ДН Я.Стецько...
    Для "розумниуів" : питання без потаємних, чорних думок і намірів.

5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Особисто я вважаю, що "арифметика смерті" - тепер, коли пройшло майже 70-80 років, повинна бути викинута з міжнародного спілкування. Кожний загиблий, скільки б їх не було з тої чи іншої сторони - це ціле вбите покоління чи рід! Один вбитий в минулому - це 10 ненароджених дітей сьогодні!
    Французи з німцями, чехи з поляками, поляки з німцями, шведи з фінами - знайшли повне порозуміння, незважаючи на тяжку і криваву історію стосунків. Вони знайшли не просто порозуміння, вони взаємно покаялись, простили один одного, дружать і співпрацюють. Вони створили Європейський Союз. Так, проблеми є, але вони вирішуються. Спільно.

На жаль, політика Путіна, Мєдвєдєва, Ющенка - це середньовіччя. Вона не має нічого спільного з патріотизмом. І навіть патріотизм сьогодні - інший!

Сьогодні патріотизм - це відкритість! Це постійна робота над підвищенням привабливості власної держави не тільки для себе, а й для гостей! Це намагання об"єднатися, це намагання шукати не протиріччя, а шукати спільну мету і інтереси - через науку, культуру, законодавство, освіту.

У нас - не так. І буде ще гірше, бо консервація режиму, маскування його нелюдськості, загарбливості або недолугості "національним" питанням - це те, в чому ми жили і живемо.

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так. Згоден. І закон забороняє.
    Під час війни закони не діють, діють військові закони. Хіба ні?
    Та й боронитися ніхто не забороняє. Хто прийшов на чужу територію із мечом - від меча має право і вмерти - хіба ні? Якщо Ви заявляєте, що були расові чистки у мирний час - вперед до ПАРЄ! Яник зробив прорив у відносинах. Може і вам пощастить. А на разі проти Бандери немає жодних проваджень. Ніхто не може його звинуватити за бажання мати рідну державу! Ви ж маєте - чи ви нічийні???
    Була відкрита вітка - За що Ви не любите Степана Бандеру? (прим. перейм. За що москалі не люблять Степана Бандеру.)
    Ніхто не навів жодних сер'йозних причин, через які Бандері не мали б дати звання Героя.
    Народ має право на своїх героїв. І можете вка..сь, але цього НІКОМУ в українців не відібрати. Ви маєте щось проти Степана Бандери?

---------- Додано в 17:56 ---------- Попередній допис був написаний в 17:47 ----------

Не саписуйте злочини людства на Бандеру. Не робіться параноїком - він Вам нічого не зробив. Якщо є злочини - назвіть конкретних злочинців.
    Відповідь - бандерівці - не катить. Я ж можу сказати, що москалі в 39-му принесли ідею винищення народів по національному принципу разом із Гітлером і в національних чистках винні тільки вони - Катинь підтвердження!
    У злочинах людства винні імперії із їх замашками. Не переносьте по російсько-літературній звичці злочини від імператорів на народи!

---------- Додано в 18:03 ---------- Попередній допис був написаний в 17:56 ----------

Сталін знав про голод?
    Ще раз питаю - знав чи ні? Він ним керував!

Коли були злочини Волинскої трагедії?
    Де в цей час був Бандера? - Керував Державою???

Неадекватні порівняння, чи не так?
    Не переводьте стрілок, як не можете довести свою правоту.

Якщо порівнювати Бандеру, то слід порівнювати з такими людьми, які боролися за незалежність. Особисто Ви що зробили ,щоб була створена така держава ,як Україна?
    А що робите в патріотичному напрямку, щоб вона збереглась? Чи ваше завдання її розвалити?

---------- Додано в 18:06 ---------- Попередній допис був написаний в 18:03 ----------

Ви знаєте реальні причини переселення, що воно дало людям окрім відірваності від своєї землі?

---------- Додано в 18:11 ---------- Попередній допис був написаний в 18:06 ----------

І Де тут інтернаціоналізм :)

• Подобається Подобається x 3
  7. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Svjato-причины есть- http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/ed_2001_11_15/an/31/T001549.html#31
    Розділ II. ДЕРЖАВНІ НАГОРОДИ
    Стаття 6. Звання Герой України

Вищим ступенем відзнаки в Україні є звання Герой України.

Звання Герой України присвоюється громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або визначного трудового досягнення.

Герою України вручається орден "Золота Зірка" за здійснення визначного геройського вчинку або орден Держави - за визначні трудові досягнення.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

По барабану жилізка!
    Питання чи може Бандера рахуватись українським героєм?
    Чи його слід віднести до українських злочинців?
    В наведеній вітці ніхто не навів нічого негативного проти особистості - Бандера.
    Таких людей тре цінити, бо без таких, як він не було б в українців своєї держави. Не було б...

• Подобається Подобається x 2
  9. NikolayLW

По закону,он не может быть героем Украины,так как не являлся гражданином Украины,ну разве что поменять законы Украины про награды!
    На счет внести его к украинским преступникам-тут конечно,однозначно-НЕТ,какой же он преступник,если он боролся за Украину с коммунистическими преступниками!;)
    Р.S Честно говоря мало представляю Бандеру с этой наградой- http://ru.wikipedia.org/wiki/Герой_Украины
    Происхождение звания «Героя Украины» восходит к высшей степени отличия в СССР (куда входила и Украина)
    Лицу, которому присвоено звание «Герой Украины», вручается орден «Золотая Звезда» (укр. Орден «Золота Зірка») за совершение выдающегося геройского поступка

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Присвойте звання героя мому діду... За нього теж ніхто не будже проти....

• Подобається Подобається x 2
  11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та я писав:
    Я мав на увазі ставлення народу до Бандери за його вклад в створення держави...

12. Dolibo

Dolibo Active Member

Згідно цього посилання:

http://ru.wikipedia.org/wiki/Стецько,_Ярослава_Иосифовна

14 травня (1920р) - дата народження жінки Ярослава Стецька. Автору статті того часопису треба б надрати чуба - щоб краще працював з матеріалом. А то заплутав у двох однакових іменах.
    P.S. Рік народження Ярослава Стецька - 1912-й.

13. NikolayLW

Svjato-дружище,на Зап.Укр. большинство считает именно так,а вот на востоке нет.Я лично на эту тему промолчу,мои предки не жили в тот период здесь,так что информации которой я доверяю-НЕ располагаю,просто могу поддержать вас из уважения к украинцам Зап.Укр.!:drinks:

14. Templar

Templar Дуже важлива персона

Вот нашо подібні теми???? Просто робить ще більше протистояння сходу та заходу! Кожен знає ту історію, яку його навчили! Ти хоч вбий Бандерівця, для нього Бандера буде героєм! Так само і сходом...

1800 повідомленя, а по суті нічого не написано

15. storozh

storozh глухому хірургу наркоз не потрібен....

поки ви вирішуєте хто герой, то вже поставили ізваянія тут ........
    i "население" знаэ історію тільки з камуняцких підручників....

16. Templar

Най би їх кров нагла залила :ireful1:

17. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

да уж лучше чем мелконацик ... кста откуда познания "чудовости или нет" октябрят? сами какого года будете?

про что? про все? детально рассказывать? - увольтесс ...

---------- Додано в 18:44 ---------- Попередній допис був написаний в 17:27 ----------

незалЭжни не краще
    а вклад в чем? кроме разумеется "натхнення" "ысторичного прикладу" "взырця борця" і т.д вот ГРушевский - вклад я понимаю, он так или иначе заложил основу государственности, Бандера вроде как боролся за державу но не победил а следовательно де-факто ничего не сделал ... опять же я не посягаю на его героичность но в чем его фактический вклад ??? Сталин - присоединение ЗУкр. к УССР - Украина правонаступница УССР - получила свою территорию ...

18. Templar

Бандера Герой, ніхто протилежного нам не докаже!

19. NikolayLW

:good:
    Лучше и не скажешь!!!
    Ни Бандеры ни сталина уже не вернешь,да и не надо-это уже история и от неё ни куда не деться!Самое главное-сделать из всего этого выводы,что бы не дай то бог,не повторить ошибки.Я противник идолов-в виде памятников,нету кому поклоняться-все мы смертные,ну разве что богу,там зла не было.Ну если уж так случилось,что кому то неймется-с этими памятниками,значит надо примириться-единство Украины важнее,а народ уже выводы сделал!:)

20. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

А зачем доказывать? :) Вы правильно написали что уже 1800 повідомлень лишних споров. А истина все никак не рождается.
    Степан Бандера герой! не спорю.
    Но! Не герой Украины, а герой Западной Украины (или Галичины).

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)