Степан Бандера – Герой України!!!

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Arthur, 22 січ 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Svjato

Svjato Well-Known Member

??? .............
    може тоді краще слов'яни а не русскіє?

• Подобається Подобається x 2
  2. Полковник

Полковник миється в бані

Не. Всё-таки РУССКИЕ.
    Поляки тоже славяне.

• Подобається Подобається x 1
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Але польська з російською фонетично ближче! ???

4. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

словяне слишком много, это еще пол Европы, а русские более подходит для нации ..

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Може Україні об'єднатися з цією ... цивілізованою частиною слов'ян?

---------- Додано в 14:13 ---------- Попередній допис був написаний в 14:12 ----------

Ах ви націоналіст! :)

6. Dolibo

Dolibo Active Member

А хто сказав, що в Україні люди поділені за національною ознакою?

Хто каже, що хтось має, або повинен мати, більші права за національною ознакою? "Свобода" Тягнибока, як на мене, праворадикальна партія, але скільки я не слухав його виступи - ніде не було заявлено нічого подібного і близько! І в діях ні тієї ж "Свободи", ні "Пори", ні КУНа, ні УНСО я не чув і не бачив ось цього:

Що за маячня! Може я погано слухав і дивився? Будь ласка, спростуйте мене, перечити не буду.

Тепер щодо ось цього:

1
    2
    3
    Відповідно до свого знання англійської, я переклав це так:

1 Націоналізм іноді є реакційним, що закликає к поверненню до національного минулого (можна тлумачити як національних джерел) і іноді до вигнання іноземців. Інші форми націоналізму є революційні, що закликають до створення незалежної держави, як батьківщини для етнічних підкласів.

2 Ультранаціоналізм часто веде до конфлікту як всередені держави, так і між державами і в цій крайній формі веде до війни, розколу, або геноциду.

3 Фашизм є форма авторитарного ультранаціоналізму, який провадить національну революцію, національний колективізм, тоталітарну державу іредентизм, або експансіонізм для об'єднання і визнає зверхність нації.
    Фашисти проголошують етнічний націоналізм, але час від часу провадили культурний націоналізм, що включав культурну асіміляцію людей, що виходили за межі конкретної етнічної групи. Фашизм підкреслює підпорядкованість індивідуальності до держави і вимагає абсолютної та безумовної довіри до сильного лідера.

По п.1 - як на мене, нічого страшного в цьому визначенні немає, тільки застереження. А в тій же Вікі є й такий нюанс:

"В силу того, что многие современные радикальные движения подчёркивают свою националистическую окраску, национализм часто ассоциируется с этнической, культурной и религиозной нетерпимостью. Такая нетерпимость осуждается сторонниками умеренных течений в национализме."

Так може всі, хто страшаться націоналізму просто плутають поняття?
    А ось що я в Гуглі знайшов:

- Японская энциклопедия – «Национализм – всеобщая приверженность и верность своей нации.»
    - Британская энциклопедия – «Национализм – это верность и приверженность к нации, или стране, когда национальные интересы ставятся выше личных, или групповых интересов.»

І жодного слова про різні права та якесь національне пригнічення.

P.S. Так які партії, що змагаються за парламентські місця в Україні пропагують ультранаціоналізм, або фашизм? Придурків з посту №1430 до уваги брати не будемо - це якраз ті самі 13%, які є скрізь.

7. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Укры это дикий новорусский слэнг.
    И даже БЭС (шоб он был здоров) пишет:

8. Полковник

Полковник миється в бані

Какая погода в Израиле?
    Можно к вам ехать отдыхать?

9. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Можно, но танк придётся оставить дома...

10. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

СлОвяне-таких не знаю,а то что среди русских меньше половины слАвян уверен! ;)

11. terrible

terrible Well-Known Member

в Полковніка немає танка, в нього бойовий тазік. так, максимум в баньку змотатись, і все. а понт виростив тазік до танка :)

• Подобається Подобається x 3
  12. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

упаси боже ... хотя .... )))

---------- Додано в 17:03 ---------- Попередній допис був написаний в 17:02 ----------

ухты, кахая птительность! - исчО потренируйтеся ...

---------- Додано в 17:04 ---------- Попередній допис був написаний в 17:03 ----------

почему новорусский? я это слово в первые услышал в "Файной Юкрайне" ...

---------- Додано в 17:05 ---------- Попередній допис був написаний в 17:04 ----------

хорошо, я не против .... )))

13. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Вы думаете я буду спорить с вами. Я соглашусь. Пусть он остается националистом без всякой добавки "ультра" Как и остальные из ОУН(Б) Из вашей же ссылки. ПРосто убивали мирных жителей, как националисты, как "истинные герои". Так и написано, провели "ethnic cleansing", что называется этническая чистка или акт геноцида.

Я еще раз повторю. ПРоблема не в Бандере, он давно уже не на этом свете, а в том, что что вместе с ним подняли его идеи, что привели к "ethnic cleansing". Я еще не вилел тут от "свиломой" части осужления и понимания, что акт "ethnic cleansing" - прямое следствие идей национализма (ультранационализма), Банлеры и ОУН(Б). Влынская трагелия - не случайность. Это реализация на практике идей, заранее спланированная и организованная акция.
    И сегодня многим эти идеи нравятся. Вам тоже ?

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Чи ви в курсі,що після війни на території України діяла ОУН(б)?
    Мій дід був в ОУН(б).
    Окружним референтом.
    Я зустрічався з багатьма людьми,що були з ним разом.
    Може досить совдепівські агітки клеїти?
    Бридко.
    Проти нього вякає зараз хіба "насєлєніє".
    Не люди,які жили тут споконвіків,де в кожній хаті був хтось "в лісі".
    А "насєлєніє".
    ті, які займали квартири, розстріляних по застінках НКВД та КГБ...
    І їх потомки.

15. Чернобылец

Хотите сказать, что организованной, спланированной и направляемой ОУН(Б) Волынской трагелии на физическое уничтожение поляков с одновременной атакой на 167 сел не было ?

А про НКВД отдельно поговорим. А то у вас зверства НКВД всегда одновременно с УПА и ОУН.

16. Romko

Праально. Всєм сестрам - по сєргам.
    Про УПА - окремо. Про ОУН(б) - окремо. Про ОУН(м)- окремо. Про СБ ОУН - окремо.Про НКВД - окремо. Про АК - окремо. Про вермахт - окремо. Про ЧА- окремо. Вони діяли в різний час,в різних місцевосцях,в різних вимірах,навіть в різних реальностях. І абсолютно єдно до єнчого стосунку не мають. Так і запишем.

17. Чернобылец

Ну, конечно у вас НКВД и система совковая виновата. А кто еще ? У вас как ни пост, то с УПА вместе с НКВД. Вель не зря же все время сравниваете.

Вы тут так сострадающе вспоминали убитых в тюрьмах НКВДшниками женшин с немовлятами и потом известью...А тут чего-то у вас 60 тыс, (хотя в ссылке, что я привел на английском 100 тыс.) забитых поляков в том числе стариков, женшин и и детей колами и сокирами организованными ОУН(Б) УПА.......Что мне в ваше сострадание не верится. Ибо по отнощению к мирным людям оно не может быть избирательно по национальному признаку у нормальных людей. А у националистов нормально вполне. Как у большевиков по классовому.

Да, Ромко, не сравнивать надо, а когда касается мирного населения, каждому за свое отвечать. Хоть и в памяти людской, но она не должна быть избирательной.

Ибо не с врагами они сражались, а с беззашитными. И тут хоть члены НКВД, хоть члены ОУН с УПА - преступники. ИПреступники ! И те кто отработал идеологию, приказы отдавал, и кто исполнял, убивая мирных и беззащитных.

18. Romko

Факти звідти?
    використайте їх по прямому призначенню оті "факти".
    Брехливі,як вся ваша совєцька "історія" і липові,як ота ж "пабєда".
    АК вирізала українців,УПА у відповідь робило те ж...і це точилось давно...

19. Romko

Продовжую...

20. Romko

І далі....
    Наша кров - на своїй землі - Володимир Сергійчук

Правда,за українців Вам душа не болить...врагі ж...
    Тільки в поляків АК - герої і в носі мають вони Вашу думку,мою думку і думку "нєгра прєклонних годов.
    Полистайте краще архіви...

Документи з архівів України та Польщі

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)