Степан Бандера – Герой України!!!

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Arthur, 22 січ 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Абсолютно таке саме, як грузини до медведів.

---------- Додано в 19:04 ---------- Попередній допис був написаний в 19:00 ----------

Я - не ХОЧУ! Це ви - кажете. А я кажу - будуйте майбутнє! Бо будите 666звіра!
    Паліте, то запалає. Прапор на Верховній Раді. І вас одних - не вистачить, щоб цього не сталося! Уже 95% України з вами не іде... Може статися біда, що й до прапора не піде. Бо загидити можна навіть найважливіше. Якщо братися з дурнуватим ентузазізмом.

Як Європа владновує все "ось-таке" - річниці воєн тощо? Зустрілися поляки-німці, чи німці-французи, разом створили ТЕАТРАЛІЗОВАНЕ дійство, понаприїжджало туристів, постріляли холостими, побігали та "повоювали" в одностроях тамтих часів, попили пива, заробили грошей, і ЗАДОВОЛЕНІ одні одними, роз"їхалися.

А "наші" - молоді дебіли, які ще недавно діставали президентську підтримку на свою агресію. А тепер підтримку дістають дебіли з іншої сторони барикад...

• Подобається Подобається x 4
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я думаю, що українці могли би знайти спільне в таких подіях, як Київська Русь, козаччина, Об'єднання ЗУНР та УНР, та 1991 рік...
    І вшанувати усіх, хто пролив свою кров за державу УКРАЇНА!

Прапори, та ще й інших держав палити не обов'язково - це вже провокація.

• Подобається Подобається x 5
  3. Dexter

Dexter Well-Known Member

Знайшов тут один інтересний момент у славнозвісного кремлівського борзописця Дюкова.

<...>
    К настоящему времени военная программа ОУН(Б) опубликована лишь частично. Судя по опубликованным отрывкам, в программе намечалась подготовка к вооруженному восстанию. В ходе этого восстания предполагалось радикально разрешить проблему «национальных меньшинств»:

1. Русских нацменов вообще нужно оставить в покое, потому что они на Украине сжились с народом и не представляют никакой угрозы. Они вместе с украинским народом (главным образом крестьяне) переживают всякие политические события. Русских же активистов, борющихся против украинцев необходимо уничтожать, предварительно взяв их всех на учет, главным образом в маленьких городах, т.к. они являются врагами украинцев.

2. Евреев не следует уничтожать, но выселить их с Украины, дав им возможность кое-что вывезти из имущества. Считаться с ними нужно, потому что они имеют большое влияние в Англии и Америке.

3. Поляков всех выселить, дав им возможность взять с собой, что они хотят, так как их также будут защищать Англия и Америка. Тех же, которые не захотят уезжать – уничтожать. Активнейших врагов и среди них всех членов противукраинских организаций уничтожить в день перед объявлением мобилизации. На учет они будут взяты заблаговременно районными и уездными военными командами. Уничтожением будет заниматься жандармерия и в отдельных случаях «СБ». Использовать для этого бойцов армии запрещается.

<...>

Исследование А. Дюкова. «Польский вопрос» в планах ОУН(Б)

• Подобається Подобається x 3
  4. Dolibo

Dolibo Active Member

Та ви вже якось визначтеся, чого ви хочете. До чого тоді ваш пост №1456? А цей так взагалі - весь на емоціях.
    Майбутнє потроху будуємо. В межах своїх можливостей. А ще не забуваємо, що "без минулого нема майбутнього". Знайома вам така сентенція?

• Подобається Подобається x 1
  5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

У мене багато знайомих. Вас і сентенції серед них немає.

Щодо "минулого-майбутнього" - ще раз прочитайте, як роблять розумні і цивілізовані люди. Вони минуле перетворили в дидактичний матеріал. А майбутнє - в "дорожні карти". А всі ВАШІ "дорожні карти" - ведуть назад і вниз. І ніякого майбутнього ніхто не будує. Ще не визначились, куди іти, а ви вже будуєте туди дорогу. По колу.

• Подобається Подобається x 2
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм...дехто вибрав...

• Подобається Подобається x 5
  7. Romko

Могли б...могли...б....
    Та...
    От...словами Ліни Костенко...

Шакали знову ошукали,
    тепер вони вже не шакали,
    тепер вони: то «за», то «проти»,
    то шахраї, то патріоти.

Доборолися! Добалакались!
    Досварилися, аж гримить!
    Україно, чи ти була колись
    незалежною хоч на мить:
    від кайданів, що волю сковують,
    від копит, що у душу б»ють,
    від чужих, що тебе скуповують,
    і своїх, що тебе продають?!

Популяція! Нація! Маси!
    І сьогодні, і вчора, й колись
    українського пекла гримаси
    упеклися мені. Упеклись!

Весь цей розбрат, і рейвах, і ремство,
    і віки безголів»я вогонь, -
    хай він спалить усе це нікчемство,
    українського пекла вогонь!

І...про наших ГЕРОЇВ....теж її словами...

Але чи й справді ми німі для світу,
    чи, може, трохи світ недочува?

МИ ВОЇНИ. НЕ ЛЕДАРІ. НЕ ЛЕЖНІ.
    І наше діло праведне й святе.
    Бо хто за що, а ми за незалежність.
    Отож нам так і важко через те.

ЧИ, МОЖЕ, МИ НЕ ЛИЦАРІ БУЛИ?
    Своє жіноцтво шанувать не вміли?
    Пани вино їм з тухольки пили.
    А ми у шапці ніженьки їм гріли.

Віки ідуть. А нам усе амінь.
    Нема спокою між Дніпром і Бугом.
    Вже стільки літ, вже стільки поколінь! —
    усе життя — між шаблею і плугом.

Так нам судилось. Так нам довелось.
    Все нас руйнують, як ахейці Трою.
    У нас хлоп'я на ноги зіп'ялось —
    і вже притьма хапається за зброю.

Ми — хто за кого, ми — не хто кого.
    І ця війна, — не я їй був призвідця.
    Мосьпанство йде гуртом на одного.
    А наш один і чорта не боїться.

Аби який перед собою корч —
    півсотні війська полетіло б сторч.

Хто йшов на нас, той повертався з ґулями.
    У нас баби — і ті стріляють дулями.

І все одно — віками у ярмі.
    Усім чужі. Для світу незначущі.
    Чи що ніяк не вирвемось самі.
    Чи що у нас сусіди загребущі.
    Ми, вільні люди вільної землі,
    тавро поразки маєм на чолі.

Народ — на рані рана.
    Моє чоло побила сивина.
    Куди іти? Земля обітованна —
    вона ж під нами, наша, ось вона!

Та ще ж яка, мій Господи, багата!
    Лісами щедра, зерном золота.
    Міцна зелом, скотиною рогата.
    Народом добра, вірою свята.

Хто тут не жив!
    А в нагороду
    хто вдячен був коли цьому народу?!

ЧУЖИНЦІ СКРІЗЬ ПОСІЛИ НАШІ ГРАДИ.
    Ім'я дали нам — хлопи, мужики.
    На нас лежить тавро тієї зради,
    якою нас вже зраджено віки.

Для них ці землі тільки ласий кусень.
    Та люд сумирний десь там по хатах.
    Жили-були. Об'їли нас як гусінь.
    Ще й поганьбили по усіх світах.

ВСЕ НАМ ВИПОМИНАЮТЬ ВСІ НАШІ ЗЛОДІЯННЯ.
    Де, що, коли і скільки — визбирують до крихт.
    А скільки ми зазнали нелюдського страждання?
    А скільки ті чужинці сподіяли нам кривд?!

Чи ми чинили утиск
    сусідам, їхній мові?
    Був мій народ співцем і сіячем.
    Я все зробив би без проливу крові.
    Так ви ж пройшли вогнем тут і мечем!

Це ж треба мати сатанинський намір,
    чаїть в собі невиліковний сказ,
    щоб тяжко так знущатися над нами
    та ще й у всьому звинуватить нас!

Хіба що мертвий тут би не пручався
    в гадючих путах визиску й лихви.
    Живуть без вінчання. Вмирають без причастя.
    Дітей не хрестять. Замкнено церкви.

Вже допекли нас до живої рани.
    Деруть податки з поля, двору, стріх.
    Цькують людей. Здають в оренду храми.
    І мову нашу мають для зловтіх.

УСІ НАРОДИ, А ВІДТАК І МІЙ,
    у чомусь винні, скоївши й не скоївши,
    як винен той святий Варфоломій
    за те Варфоломіївське побоїще.

О горе нам!.. Я вже як ті пророки,
    що часом божеволіли з жалю.
    Я знаю свій народ. Кляну його пороки.
    Але за нього Господа молю!

А ВИ, ЩО ЗВИКЛИ РОЗЗЯВЛЯТИ ПАЩІ,
    злочинства наші множити стокрот, —
    побійтесь Бога! Ви нічим не кращі
    за мій сумний зацькований народ.

А втім, нехай. Дорога правди довга.
    Усі усім втовкмачують своє.

У всеправуючого Бога

усе записано як є.

• Подобається Подобається x 4
  8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Віками у ярмі... А скільки ми зазнали нелюдського страждання?
    А скільки ті чужинці сподіяли нам кривд?
    !

Ото-то-то!
    Українці живуть образою. Продовжують шукати "чужинців", винних у всіх бідах. Так само, як і Росія. Бо і там, і там не хочеться визнавати, що були дурні! ООце і є - ГОРДИНЯ!
    А Європа живе прощею. І визнала: так, ми були дурними! Сусіди воювали, вбивали одне одного! Але тепер - треба жити разом!

От і вся різниця.

• Подобається Подобається x 1
  9. Romko

От і вся різниця...тільки...

10. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Безнадега у вас ..точнее у Багряного или Дударя звучит. Кто-то ввсе время виноват. То ли кто-то, то ли сами. Или и то и другое. Что по результату одно и то же. Ходят, стонут, и никто действительно кроме самих ни в чем не виноват. Кого-то ждут, куда то вступать срочно хотят, чтоб все за них сделали.
    И какое бы прошлое не было надо будущее строить, исходя из того что есть сейчас в настоящем. Не идеальное идеологическое а материальное практическое. Как хозяева дом перестраивают. И никто кроме их самих не перестроет.

Дударь и Багряный - враги нормальной хозяйственно украинской ментальности. Да и Костенко выше не лучше. Они не любят свой народ, он им не нравится. Как свой народ не нравится может ? Не народ, а стадо какое-то подневольное описывают. Может они ложные пророки, имитация элиты ?

А так...Стонать еще несколько веков можно.

11. Romko

Чорнобильцю,Вам я давно вже не дивуюсь.

• Подобається Подобається x 6
  12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

13. сотник

сотник Well-Known Member

Запам’ятовалося вірне: «Патріот зобов’язано вмерти за свою батьківщину, але брехати в ім’я батьківщини не має права». Той, хто бреше, не є патріот. Він – провокатор. А правда ховається в архівах. І хто ховає архіви, той боїться правди, не бажає, щоб її довідалися.
    Але є шановні люди, що коштують по різні сторони, яким можно довіряти. Їх незбіжні позіції лише привід шукати далі.

Нижче думка про Бандеру українця і поляка. Важно їх зіставити.

Євген Свертюк:
    «....Якщо говорити про право судити за колабораціонізм, то серед поляків, які хотіли вижити під час окупації, були мільйони колабораціоністів. Мільйони!
    Якщо говорити про такий політичний, злий колабораціонізм, то, безперечно, на першому місці стоять Сталін і Молотов. Бо саме від 1939-го до 1941 року цей колабораціонізм, ця політична співпраця була інтенсивною… Це була не просто співпраця, а співпраця з розв’язання Другої світової війни. Це є злочин перед людством.
    А як співпрацював Бандера? Він був просто в’язень, який вийшов на волю й намацував певні можливості, спільні точки, які б могли бути в нього з німецькою владою.
    Тобто це могли бути суто тактичні контакти.
    Використання німецьких вишколів могло мати місце. Як і в Шухевича. Але в час війни це було цілком нормально. Хто як міг використовував різні можливості. Якщо не було власної зброї, то використовувалася будь-яка можливість узяти її в противника.
    А те, що гітлерівська Німеччина була для націоналістів противником, - то це записано в їхній програмі. Вони орієнтовані лише на власні сили, а не на чужу допомогу.
    Між поляками й українцями була етнічна війна. Я сам з Волині і пам’ятаю ці часи… Жорстокість була з обох сторін. Але вся справа в тому, що поляки співпрацювали з німцями. Усі засідки на Волині, які робило УПА на німців, – були засідки для німців з колаборантами разом. Німцям не вистачало своїх, вони працювали з поляками. Це були 1942 – 1943 роки....»

http://unian.net/ukr/news/news-372384.html

Анджей Аліаш:
    «.....Бандера був готовий співпрацювати з Третім Рейхом заради визнання незалежності проголошеної ним української держави. В актах Нюрнберзького трибуналу було виявлено наказ гітлерівської поліції безпеки (SD) від 25 листопада 1941 року: «Достеменно встановлено, що рух Бандери готує повстання в рейхскомісаріаті Україна з метою створення незалежної України. Усіх активістів руху Бандери негайно заарештувати, і після грунтовного слідства таємно стратити, як злочинців». Було заарештовано 80% членів підрозділу ОУН-б, двох братів Бандери страчено в Освенцимі......
    Отже, Бандера співпрацював із гітлерівською Німеччиною і водночас був її жертвою. Після війни він співробітничав із розвідкою Великої Британії та Італією, а також із Китаєм Чан Кайші та іншими правими диктатурами, яких підтримувала США.
    Бандера був одним із найвідданіших солдатів «холодної війни». І за це поплатився життям.......
    Коли пам’ятати про це, легше зрозуміти 100 депутатів з фракції Блоку Юлії Тимошенко і «Нашої України» Ющенка, які протестували проти пункту 20 резолюції Європейського парламенту. «Для кількох поколінь українців, — написали вони, — Бандера — символ патріотизму і незалежності держави Україна. «Злодія» і «поплічника» Гітлера з нього зробила комуністична пропаганда, метою якої було посварити українців з поляками і росіянами.....».

http://www.day.kiev.ua/295038/

• Подобається Подобається x 6
  14. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Так и я вам тоже. Столько уже слюней и соплей нацитировали. А начинать надо с себя.

А этих мне не суйте. Не передергивайте. Это ваш любимый стиль. Чуть что така к Сталину на могилу, на его икону в левом углу, кричать какой он самый главный злодей. Злодее ваших злодеев.

Без Сталина вы не можете. Он вам нужен, чтоб все на него вешать, а он уже помер давно. Помер он Ромко. А у вас он еще живее всех живых, чтолб на него и систему все валить.

Из этих писателей поэтов, что вы привели. Когда последний эпизод был ?

15. Romko

Дійсно.
    І самі росіяни вважають,що

Хм...поофтоплю...хоч теми й настільки тісно переплетені,що неможливо сказати одне,щоб не зачепити іншого...
    Немає сьогодні без вчора...

16. Romko

Продовжую...

Запланований крок зрадника Мороза – імпічмент Президента В.А.Ющенка

Стаття була написана у 2007 році...
    З того часу...комунофашизм лише зміцнив свої позиції...

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Так, все це - правда. Але протистояти ненавистю проти всього російського - це означає програти, не почавши битву. Так, там обманутий народ, якого грабують і використовують, як гарматне м"ясо. Але ж і значна частина України - готова прийняти таке "майбутнє"!Тому перемагати можна виключно інтелектом, розвитком, демонстрацією переваг. Як перемагає Чехія, Польща, Фінляндія... Середня зарплата в Росії - близько 600 доларів. Це з урахуванням доходів купки олігархів, які прибрали до рук третину російських багатств. Тобто - реальна середня зарплата менша на третину. А середня зарплата в Польщі - 1300 доларів. Втроє вища, більше, чим втроє! Я вже не кажу про Чехію, чи Німеччину, яку перемогли в війні і розбомбили дотла...

Оце і є переваги демократичного суспільства, яке зробило висновки на своєму минулому, поставило на ньому хрест і пішло в майбутнє.

Альтернативи в Україні немає - тільки такий шлях.

18. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Как День Победы 9 мая

19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я б запросив до Києва німців, поляків, румунів, росіян тощо, і відсвяткував би не "День Перемоги", а "Кінець Війни".

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Якщо разом прочитають Отченаш...
    Що в облом?

---------- Додано в 17:23 ---------- Попередній допис був написаний в 17:17 ----------

Давайте стратимо Симоненка, або Масола, якщо живий, так як стратили Чаушеску!
    Може після того комунофашизм почне поважати людей? Бо в них лише ідея на першому місці а не людина...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)