Степан Бандера – Герой України!!!

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Arthur, 22 січ 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

То, что Вы пишете это тоже что-то сплошное... Ну, если Вы считаете нужным ответить, то изложите "чёткие определения"
    демократии, которые у Вас имеются.
    Я так понимаю, что вопрос риторический... Это та же цитата из того же Саши Дюкова. Всё, что думаю о нём и о его "бессмертном" труде, я уже сказал. Кстати ссылка на эту цитату
    у него просто потрясающая:
    Как я отношусь к таким ссылкам я уже тоже писал. Как Вы думаете можно было бы доказать Катастрофу, имея такие основания, как, например, брошюрка Саши Дюкова, где автор в ссылках на российских историков, пять раз подряд ссылается на самого себя? Ведь Вы же по-взрослому пытаететесь нам что-то доказать. Ведь на форуме не идиоты... Что бы не толочь воду в ступе я ещё раз объясняю, что для меня окончательный, конкретный, фактический документ о деятельности УПА это решения Нюрнбергского процесса.

• Подобається Подобається x 2
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

До Януковича також...

• Подобається Подобається x 1
  3. terrible

terrible Well-Known Member

:) це ж як зрозуміти, друже? яке таке він місце займав?

4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Можете знайти це ж в оригіналі?

---------- Додано в 21:13 ---------- Попередній допис був написаний в 21:10 ----------

що, ви брешете...

---------- Додано в 21:14 ---------- Попередній допис був написаний в 21:13 ----------

Ви готували?

---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ----------

То ви ділите Україну? Я ні.

---------- Додано в 21:19 ---------- Попередній допис був написаний в 21:15 ----------

Пахана? :) В декого так заведено...:bazar:

5. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

це ви брешете ....

не блин, вот так вот на дрожжжах среди ясного поля звиздылыньк и взялись Бандеры- Шухевичи и т.д. и надо же и воевать умеют и обучать воевать умеют - наверно в польской школе научили ? или может кто другой? а может как тут один псевдорик предлагал - сами дошли?

ну правильно вы в отличие от меня и мою землю своей считаете не особенно интересуясь что об этом местные жители думают, впрочем арифметики народ мирный ...

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ----------

кто спорит?

6. Arthur

Arthur Well-Known Member

Може назвете ваших Героїв України, тих, що боролись за Незалежну Україну, не за УРСР, а саме за Україну.

• Подобається Подобається x 4
  7. Romko

Romko Дуже важлива персона

От,дійсно блін..чи то млинець...
    Якби вони не вміли воювати і не залили сала за шкіру совітам,то в нас вони не були б ГЕРОЯМИ,а совків так не перекошувало при одній згадці про них...

8. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

мои относились к УССР, Украина - приемница УССР а вы про какую ?

я и не говори что не умели, я говорю учил кто? сала может и залили пока как клопов не передавили (метафоры-метафоры, ну раз сало значит и клопы)

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так. Але окупаційна система мотивувала бути швидшим. Щоб оберегти своїх треба воювати на території противника. Інакше ніяк. Історію я вчив. Навіть в школі це не всім подобалось - надто багато питань - надто багато незручних висновків. Політруків це бісило...
    Моя хата не скраю. Давно!

---------- Додано в 23:27 ---------- Попередній допис був написаний в 23:25 ----------

Назвіть кількох.
    До речі. Хто створив УРСР? І на основі чого?

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Спробу викласти своюе бачення...
    Чому до тепер непримериі полум"яні борці не можуть заспокоїтись... То всі на площу, то всі на мітинг, то давай організуєм збройне формування, то давайте боротись... Бороть, боротьба і боротьба... Чому нема примирення? Чому люта ненависть до Росії? Навіть у тих, хто і за Х.Михайловський не виїздив...
    В мене є тільки одне логічне пояснення. Всі ці борці, що боролись все двадцяте століття за незалежність України, не отримали перемоги...:pardon:
    Тобто мета, за яку боролись всякими методами і способами, здійснилась не завдяки цій боротьбі... Тобто відсутьній причинно-наслідковий звязок. Звичайно, можна натягнути і С.Петлюру з М.Грушевським на розвал союзу і виникнення вільної України, і навіть деяких форумців (з їхніх слів)... А Україну здобули скоріше не завдяки їх боротьбі, а завдяки недолугості радянської системи... Ось і бісяться...
    Це моя суб"єктивна думка... :pardon:

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповім словами Ліни Костенко....

І знов сидять при владі одесную.
    Гряде неоцинізм, я в ньому не існую!
    Така до слави приналежність!
    Така свобода і пісні!
    Декоративна незалежність
    ворушить вусами вві сні.
    Покотили Україну до прірви!

Прогавили, прогледіли,
    і хочеться на Марс.
    Це сталася трагедія,
    а ви зіграли фарс.
    Отримали Україну без бою
    і здають без бою,
    а, втім, чого ж без бою:
    бються поміж собою.

Дивлюся ввечері і вранці,
    милуюсь депутатським гроном.
    Яка гармонія і танці,
    і єдність змій з Лаокооном!

Прости мені, мій змучений народе,
    що я мовчу! Дозволь мені мовчать!
    Бо ж сієш-сієш, а воно не сходе,
    і тільки змії кубляться й сичать!
    Всі проти всіх, усі ні з ким не згодні.
    Злість рухає людьми,
    але убік безодні.

Компроміси, компромати,
    компрадори і примати.
    Скільки сили треба мати,
    щоб усе це витримати?!

Які засиджені скрижалі!
    Яке злиденство зветься шансом!
    На жаль, уже і в цій державі
    стаю потроху дисонансом.

Доборолися! Добалакались!
    Досварилися, аж гримить!
    Україно, чи ти була колись
    незалежною хоч на мить:
    від кайданів, що волю сковують,
    від копит, що у душу б»ють,
    від чужих, що тебе скуповують,
    і своїх, що тебе продають?!

Популяція! Нація! Маси!
    І сьогодні, і вчора, й колись
    українського пекла гримаси
    упеклися мені. Упеклись!

Весь цей розбрат, і рейвах, і ремство,
    і віки безголів»я вогонь, -
    хай він спалить усе це нікчемство,
    українського пекла вогонь!

• Подобається Подобається x 3
  12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не згоден. Дерево без коріння не виживе, - це не хрін на городі.
    Без мрії про майбутнє не буде жодного поступу. Думаєте Мойсей був би потрібен, як би юдеї не мріяли про свою землю?
    Ще Франко приїздив до Федоровича і писав історію роду для зв'язку минулого з майбутнім. Федорович рахувався поляком - був в сеймі Відня, володів землями, але платив мовознавцю, щоб той навчав мови наслідницю. Для чого? забув, забив - тішишся. А це було більше 140 років назад. Федоровичі виявилися з княжих родів. А княжі роди - ті хто несли на собі відповідальність за збереження роду, родини, культури. І не було би держави, як би з клаптиків мрій не народився витвір - Батьківщина. Я схиляю голову перед тими, хто беріг землю від ворогів. І вберіг її для нас. Бо як би наших предків винищили би до коліна - то й нас би не було. Не було б щедрівок, не було б купала, не було б пісень, не було б козаків, не було б Шевченка.

13. VasMT

Лірика...
    Так і я про це... Боролись, здобували, а тут бац, і само в руки впало... І нібито і задармо... І, як би, жертви напрасні... І взагалі ,Це моя думка... Ваше відношення до неї мене не цікавить.

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не будемо цінити своїх - прийдуть чужі і навчать любити чужих.

15. VasMT

Це Ви про що? Знову марите одвічним ворогом роду людського? Цінуйте, хто заважає? пам"ятники, хрести по всій Україні, вулиці, проспекти, кораблі, Герої України... Чого Вам ще треба? Щоби я познімав в хаті образи і понаставляв портретів? Чи щоби я приймав активну участь у ваших біснуваннях "Геть Табачника!", "Армія Крайова- окупанти України!" і "Разом нас багато, нас треба лікувати!"? Спасибі... Без мене...

16. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Понятно. Т.е. вы считаете, что цитата, вилимо приведенная вашим другом Сашей (иначе откуда так фамилярно Саша ?) фальшивка. Позиция имеет право на существование. Но до тех пор она не подтверждена документально. Не так ли ?

Кстати ЦДАВОВ означает "Центральний державний архів вищих органів влади України". На архивный документ и ссылается Дюков, а не на себя. Как собственно и представитель Израиля. Ощибочка у вас. Как же так,такой грамотный, а не знаете, что такое ЦДАВОВ. Утверждаете, что это Дюков. А Дюков - это ЦДАВОВ. :) Ведь на форуме не идиоты...

Осудите программный документ ОУН, если подтвердится подлинность ? Да собственно хрен с ним с ОУН. Осудите смысл документа, если подлинный, от кого-бы он не исходил ?

Останнє редагування: 12 кві 2010
  17. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Не считаю его солидным автором, поэтому так и называю. Солидный автор в своих трудах приводит фотодокументы. А от святой веры советского человека в то, что напечатано я давно избавился. Советую Вам поступить так же.

Не надо... Саша Дюков ссылаеся и на ЦДАВОВ и на себя самого себя. Вот ссылка на ЦДАВОВ (обведено красным):
    А вот ссылка на самого себя (обведено красным):
    Хрен с Вами, Чернобылец. А я виртуальные документы не собираюсь не осуждать ни одобрять.

18. Arthur

Arthur Well-Known Member

Ну це вже просто смішно. Так роскажіть нам для чого СРСР готував німецьких офіцерів (Хоч це було заборонено Версальським договором), проводив разом з німцями військові навчання
    За вашою логікою СРСР так само можна назвати фашистськими пособниками, а вас тим, хто захищає фашистів.
    Парадоксальна логіка, якщо СРСР готував гітлерівських офіцерів, то це норма, це просто супер, а якщо, хтось інший мав будь-які інші відносини з Німеччиною, то це вже щось погане.

• Подобається Подобається x 7
  19. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Смотрите, я вполне допускаю, что внутри национально-освободительного движения на Украине были противоречия, что были не согласные с его стратегией и тактикой. Я думаю, что С. Бендера понимал, что освободить в белых перчатках Украину невозможно. Были промахи, ошибки и возможно преступления. Я не утверждаю, что он святой. Но то, что он взял всю ответсвенность на себя, пронёс свой крест до конца и умер, как мученик, вызывает восхищение. Это 100% национальный герой Украины. Не сомневаюсь, что время расставит всё по своим местам.

Дидио, Мне кажется Вам хочется иметь такого лакированного, приятного во всех отношениях национального героя, соответствующего евростандартам. Вы упускаете фактор времени, а время было крайне жестокое. Действия УПА были адекватны действиям НКВД и пр. и выбирать методы борьбы было невозможно. Когда у тебя убивают товарища, допрашивают жену и ссылают детей в спецприёмник, то жизнь теряет ценность и в голове стучит только одна мысль "Отомстить!". Никто же не называет терроризмом лозунг "Убей немца!" и то, что за ним следовало.

Вы упрекаете Ющенко в политиканстве. Может Вы и правы. Но если бы этого не случилось тогда, то когда бы это случилось? Не думаю, что нужно во всём стараться понравиться Европе. Есть ситуации в которых нужно проявлять бескомпромисность. А Европа очень гибкая и политкорректная.
    Не надо драматизировать. Во всяком случае это был выбор, а не его иммитация, как у соседей на востоке.

20. Spika

Spika Well-Known Member

Ох, какие у вас "сладенькие" мечты...- "держать в страхе весь СССР..." :))
    Даже не всю Украину в страхе держал; даже не всю Западную; даже не все западные области... В общем - три деревни, два села... А вы - герои, непокоренные...!
    Мелкая, но хорошо организованная фашистскими спецслужбами террористическая организация, с местечковыми амбициями и такой же идеологией, которые в настоящее время пытаются надуть до всеукраинских масштабов. На кого похоже?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)