Степан Бандера – Герой України!!!

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Arthur, 22 січ 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ромко, це тільки підтверджує, що Бандера був харизматичним тоталітарним вождем. В Росії, тай у нас, наприклад, є до сьогодні велика кількість прихильників Сталіна. Трапляється, ці прихильники є навіть серед тих, чиї родичі загинули в таборах! Я знав таких людей... Вони казали "Сталін війну виграв!"... Це моя сусідка казала... Коли я запитував: "Цьоцю, але ж Сталін посадив вашого тата на 10 років нізащо! Ви самі розповідали, що тато був дуже веселою і роботящою людиною, і вас в сім"ї шестеро дітей!"... Вона відповідала - ну то такий час був. Мабуть, десь були вороги, їх було багато, і Сталін з ними боровся! А те, що забирали стільки невинних - то такий час був..."...

Ось тобі й хрести, ось тобі й пам"ятники Сталіну та Бандері...

Це трагедія, національна генетична аномалія, коли люди сліпнуть на цілі покоління...

• Подобається Подобається x 3
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Біда............
    І Що робити?

Я бачу тільки одне - всю правду на гора!

Є якісь інші пропозиції?

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та не сліпнуть люди...
    І не в Бандері справа...
    Шкода,що Ви цього не розумієте...

• Подобається Подобається x 2
  4. premium

premium Well-Known Member

Згідно ст. 8 Закону України «Про громадянство України», особистість, яка не має громадянства, реєструється громадянином України у разі, якщо вона сама або хоча б один з її батьків, дід чи баба народилися або постійно проживали на територіях, що входили на момент їх народження на території УНР або ЗУНР. Загальновідомо, що Степан Бандера і його батьки і рідні брати і сестри постійно проживали на території, яка входила до ЗУНР, а після підписання Акта Злуки, 22 січня 1919 - в УНР.

• Подобається Подобається x 1
  5. syavych

syavych копач

Так, але з маленькою поправочкою - за поданням цієї особи на громадянство України, що в даному випадку нереально, бо Бандера юж того не зробить. Тому тут знову правова невизначеність, як і всій решті правової бази України :)

6. сотник

сотник Well-Known Member

Не тільки "психологическая", особливо в цей час.
    Передчасна смерть президента Польщі Качиньського, сум і співчуття по ньому й всіма загиблим полякам неждано виявилися ще більшим сумом уже як українця. Тільки що, майже годину назад, почув по радіо Росії коментар про заслуги Качиньського як президента і з антіукраїнськими нотаціями. Так, серед інших заслуг було названо: ставши президентом, змінив відношення до украінських націоналістів, яки робили злочини проти поляків, убивали їх. Не вірю, що так просто: побрав и "змінив". Він був проти присвоєння звання Героя України Бандері. Тобто, проти схвалення тих подій на Волині. Як говорив Черновіл, там рівною мірою винні українці і поляки. УПА і Армія Крайова. І с цим погодились поляки і українці.
    Не згодні лише сталіністи. І використовують навіть цю смерть проти україців.

• Подобається Подобається x 6
  7. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Я так понимаю, что Александра Дюкова можно засунуть обратно в шкаф для скелетов, откуда Вы его извлекли. Честно говоря я не понимаю почему мне нужно предоставлять шанс, а не возможность обсудить другого автора. Ну, да б-г с ним.
    Вы наверное считаете, что доклад президента Всемирного конгресса русскоязычного еврейства произведёт на меня неизгладимое впечатление и лишит дара речи. Я живу в демократической стране и привык иметь мнение, которое не всегда совпадает не только с мнением г-на Шпигеля, но и с официальной позицией государства. Скажу больше, я был бы сильно удивлён, если бы у г-на Шпигеля было бы другое мнение по поводу УПА. Тоже мне мне независимый источник. Я ещё раз повторяю, что всё это сотрясание воздуха. Я верю фотокопиям реальных исторических документов. Ещё для меня являются авторитетными результаты Нюрнбергского процесса. Как известно УПА не считается преступной организацией и не обвинена в колабрационизме, не смотря на все старания НКВД (вот это действительно преступная организация) и лично И. В. Сталина.
    http://fleet.sebastopol.ua/view.php?publish_type=print&article_to_view=1097
    Если Вас интересует альтернативный взгляд на УПА, то ознакомьтесь с вот этим. Заодно и украинский подучите.
    http://www.history.org.ua/index.php?urlcrnt=LiberUA/select_PDF.php&isbn=966-00-0420-6
    И последнее. Народу Израиля и Украины пора расчистить исторические завалы и смотреть в перспективу. А Вы их тащите назад в прошлое.
    Вот это да! Европейская демократия, значит, неправильная. А какая правильная? Управляемая?

• Подобається Подобається x 8
  8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Гітлер в Германії знищив злочинність, побудував неймовірної якості дороги, підняв технічний рівень країни на один з найвищих у світі. Він боровся за сильну Германію. Чи треба ТЕПЕР назвати його Героєм Германії? Так само - Сталін. Так само - Франко. Так само - Муссоліні, так само - Японія. Так само - Бандера.

Це все були тоталітарними вождями, які не просто не визнавали парламентаризм та демократію, але всіма силами нищили її, не зупиняючись ні перед якими жертвами.

Такі самі принципи та методи сповідували і багато польських керівників АК та інш., які, в тому числі, мстились на українському мирному населенні.

Повторюю в 30-й раз: не можна тепер шукати "героїв" серед таких людей.
    Керівники країн мають стати один перед одним на коліна, обнятись і вибачитись за кров, яка заливає історію! І відкинути те назавжди заради майбутнього!

Загинув Президент Польщі та багато людей разом з ним. Точну причину вкаже слідство, але я думаю, що одною з причин була відсутність НОРМАЛЬНОЇ взаємодіїі, в тому числі і повітряних служб двох держав, з політичних мотивів.
    Тому що керівники держави спілкуються між собою "крізь зуби"!

Не піддавайтесь на провокації націоналістів та шовіністів будь-якої масті! Вони мріють, плекають та героїзують СМЕРТЬ, а люди давно хочуть мати нормальне добросусідське ЖИТТЯ!

9. Arthur

Arthur Well-Known Member

Та ні Сталін не так само, зовсім не так само. Сталін зовсім не зумів побудувати неймовірної якості дороги, не зумів підняти технічний рівень країни на один з найвищих у світі, зате Сталін зумів колосальними темпами винищувати власний народ і власну еліту.

• Подобається Подобається x 4
  10. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Я, например, не могу решить за немцев кого им считать национальным героем. Точно так же, как эа русских, испанцев, итальянцев и т.д. То есть, их решение будет для меня соответствующим показателем, с которым внутренне я могу согласиться с ними или нет. Но никто не имеет право решать за за кого-то. Как бы там ни было, все эти советы с востока кого считать жителям Украины своим героем - верх нецивиллизованности и неуважения к самим украинцам. Эти ребята никогда не поймут, что большой советский колхоз приказал долго жить и Москва уже давно не "столица нашей родины".

• Подобається Подобається x 7
  11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Саме так. Ніколи не можна піддаватися провокаторам. В першу чергу своїм. Кожна людина сама собі обере героя.

P.S. Узагальнення по Франку і Сталіну - ек зовсім коректне, навіть зовсім не коректне.

12. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Просто у вас привычка вместо обсуждения документа УПА обсужлать автора (ов)
    Опять не обсужление документа УПА, а себя и автора. Тратите время. :)

Это вообще не по теме. Типичная уловка националистов все сразу на Сталина свести. Сталин - душегуб, и не надо им оправлывать других душегубов.
    Кто вам сказал, что я это не читал ? И не знаю украинский ? Я цитировал выдержки и выводов историков Украины уже несколько раз. Особенно в части одновременной атаки УПА в течении одного 167 сел, где проживали семьи поляков. Это была самая крупная операция УПА. И именно практика применения той самой цитаты их программного документа ОУН, что я приводил из Дюкова и не-Дюкова.

Нет. Я не тащу. МОдно было бы отдать историкам. ОДнако вытаскивается с Банлерой старая замщелая идеология ненависти к длугим национальностям. Именно по цитате, что я привел, хоть и на бытовом уровне. Слава богу что таких только около 6%.
    Нет, не так. ПРосто у многиз здесь поянтие демократии расширяется до тоталитарной системы в отношении "пятой колонны" ПОжтому надо иметь четкие определения.

И еще. Тоже просьба. Когда что то утверждаете. Не газеты тогда а фотокопии документов. ОК :).

13. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я й не вирішую, хто герой, а хто ні.

Я вже наводив вам статтю українського націоналіста, який "наївно" називає все своїми іменами: стаття називається "Український тероризм". До терористів він зараховує Бандеру і пише про те, що інші проукраїнські сили не схвалювали того.

http://postup.brama.com/usual.php?what=25580

Хочеться надіятися, що навіть серед націоналістів є люди, які розуміють - терорист героєм бути не може. Його методи - досягнення мети через вбивства невинних... Вже давно тероризм не є засобом вирішення проблем у нормальних людей! З цим бореться весь світ! І жоден терорист та організатор терору не може бути героїзований!

Але, з метою виключно збурення українського суспільства, плюнувши в лице Євросоюзові та світовій демократії, яка засуджує тероризм в будь-якій країні, Ющенко саме перед виборами дає героя Бандері, вдаривши Тимошенко і демократії взагалі в спину ножем - бо в бік антиєвроатлантичних сил відхитнулась значна частина виборців, який хоче мати європейський шлях, але не терор-націоналістичний, бо Європа базується на прощенні всіх і всіми (як це сталося з Німеччиною), і на каятті та скорботі над минулим в ім"я майбутнього.

Очевидно, це поки-що не для націоналістів, не для комуністів, не для Кремля (який ніколи не каявся), та поки-що не для України, яка зробила свій двоістий вибір - за тоталітаризм, хоч і різного, навіть нібито антагонічного, штибу - імперського та націоналістичного.

14. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Никто Вам не обещал, что обсуждение будет происходить в предлагаемом Вами формате.
    Вы куда-то спешите?
    Это не убедительно.
    Ну определите...
    Из перечисленных Вами душегубом является только Сталин.
    Это зависит от того, что утвержаешь.

15. Игорь

Игорь Well-Known Member

Отличная цитата. Действительно, как здесь уже на ЛФ отмечалось не было никакой возможности объявить С. Бандеру военным преступником. Он свободно жил в Западной Германии и легально требовать его выдачи не было никаких оснований. Я несколько раз хотел вспомнить и документально обосновать взаимные грехи наших славянских народов друг против друга, да как то рука не поднимается ворошить эту грязь. Тот же DIDIO делает это постоянно все передергивая, перекрашивая как ему удобно. Славяне так не поступают. Русские, поляки, украинцы совершали часто друг по отношению друга нехорошие вещи. Но, как я уже говорил, то, что украинцы всегда выступали в роли угнетенного народа - это в таких случаях для них огромное смягчающее обстоятельство. А сейчас почему против С.Бандеры выступают ( в основном неславяне ) - не могут простить ему желание видеть на Украине в основном украинцев, украинскую культуру, украинское руководство. Но он никого не призывал никогда выселять, или уничтожать. Нельзя ненавидеть человека за любовь к своему народу. И хватит заниматься сплетнями ( это к особо гениальным личностям относится). У наших славянских народов сейчас свои государства. Слава Богу нет тарриториальных притязаний и я полностью согласен с мнением министра иностранных дел Польши о том, присвоение С.Бандере звания Героя Украины - ее внутренняя справа.

• Подобається Подобається x 10
  16. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Стефан Попель! Чули про такого?

17. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

что сделал Бандера? вы его поставили в ряд где ему абсолютно нету места, если бы в ряд с какими либо диссидентами, коллаборационистами, и т.д. тогда да а так масштабы не сопоставимы ....

не он один, как правило любой оппонент "передергивает" и "перекрашивает" ....

а кто? кельты с кавказцами ?

ну не совсем так, не могут ему простить сотрудничество с немцами, не могут простить ему "героизм" для всей Украины (хотя это уже не лично к нему), да и опять же не настолько прям - "не могут простить" скорее не хотят принимать как "героя" ....

да, но и внутри Украины не очень то однозначное мнение ...

18. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Сплошной оффтоп. На что отвечать ?

А вот еще ращ задам вопрос.

Ободряете ?

19. Игорь

Игорь Well-Known Member

Опять двадцать пять. К Вам с уважением отношусь, но здесь Вы неправы - в чем сотрудничество заключенного в концлагерь С. Бандеры? Он что согласие на убийство членов ОУН и своих братьев давал?

• Подобається Подобається x 4
  20. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

не, тут не так следует что я так думаю, а то что многие так думают, просидеть то он просидел но ведь не сразу, ведь в национальном сценарии наверняка для него было место подготовлено, и он какое то время его успешно занимал, потом стал качать права и был посажен ... впрочем это все лирика, сотрудничал - не сотрудничал, мне лично все равно, но для меня он не герой, не вижу ничего героического по крайней мере для моей Украины, для западной возможно, но каждому свои герои ...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)