Степан Бандера – Герой України!!!

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Arthur, 22 січ 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. premium

premium Well-Known Member

Эней был парубок бедовый... маячняяяяя ... аааааа

• Подобається Подобається x 2
  2. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Точно. Дякую, що виправили - у 1909 році, коли народився Степан Бандера, Галичина була у складі Австро-Угорщини. :)

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Союзу до війни було пофіг на Бандеру. Вони ним і не займалися би, як би він не був провідником і як би населення до 56-го не робило збройного опору.

---------- Додано в 23:49 ---------- Попередній допис був написаний в 23:41 ----------

Докази прості - могила в Мюнхені. Сам бачив.
    Як на мій погляд ...
    він боровся не засобами тероризму і тоталітаризму, а засобами політичних акцій. Краще б він зайнявся тероризмом, а ще краще саботажом. (див Ірак)

Я би сказав, за країну, в якій українців би гнітили!

---------- Додано в 23:52 ---------- Попередній допис був написаний в 23:49 ----------

Центральний відділ архівів РФ. :)))

Тільки не спалюйте, якщо розійдуться відомості з вашими уявленнями. Будь-ласка.

• Подобається Подобається x 1
  4. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

увы. как бы мы к ним не относились они остаются элитой ....

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Хто б з мудрих заперечував, що під час війни вбивають. Моїх родичів (старших) і в Сир тягали, і В Австрію і "бандерівці", як їх називають, вбивали.
    Що я маю пробачити Росії і Німцям, а Бандерівцям ні?
    Знаєте як на франківщині кажуть?
    "Ти з ними куті їсти не будеш." - Як не зрозумієте про що я, то напишіть в приват. Я спробую написати зрозуміліше.

• Подобається Подобається x 4
  6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Так ото я би хтів, щоб українці і поляки їли кутю разом. Бо сусіди навік.

7. Dolibo

Dolibo Active Member

Випуск ТСН по 1+1 23.00год. 8.04.10. Відкриття у Києві виставки документів, присвячених Волинській трагедії. Жертви поляків та євреїв від рук УПА. Опонентів, серед яких були і вчені з істориками, на прохання організатора виставки
    В. Колєсніченка (ПР), міліція та міцненькі хлопці у цивільному (мабудь "возмущённая общественность") виставляють із зали. А могли б і подискутувати, гляди, і зробили б перший крок до встановлення істини. Не вийшло. Шкода.

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я бачив цей репортаж. Так що не робіть вигляд "невинного обуреного", і не брешіть.

Я все бачив. Що там було? Там відомі політичні спекулянти типу Колісниченка проводили свою "акцію". Мають право, знаєте. Це демократія! Хоч і спекулюють на загиблих - але можуть проводити будь-які заходи, які вписуються в рамки закону. А ця їх трагіспекуляція - вписувалася...

А ось "опоненти", "вчені з істориками" (???) - прийшли в орендовані не ними приміщення, щоб руйнувати. Міліція має захищати всіх від всіх. І майно в тому числі. Тому "вчених і істориків" вивели.

Як поляк і громадянин України - роблю для себе висновок - буду звертати увагу на заходи, які стосуються України та Польщі тільки в тому випадку, якщо в них прийматиме участь Посольство Республіки Польща.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Що було зруйноване?

Дивився спецом Вести (тепер Россия 24) Казали - тесаме - руйнували експонати на виставці. В жодному кадрі не було. Проте збрехали класично. Навіть переклад вліпили не по темі - типу фашисти вибачились, націоналісти тепер повинні... Самі би не засмаркались!

---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 11:54 ----------

До речі, за останнім формулюванням - "котрих затримали за підозрою у розгромі виставки "Волинська різня" (tsn)"
    Може по підозрі і казнити розпочнуть?

10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я дивився також 5-й канал. Там сказали, що одні хтіли зірвати, а інші - однобоко подавали події на своїй виставці. Це - правда.

Але...

Це ще не все. Вчора якісь "діячі" погрожували полякам біля Консуляту Польщі у Львові, хоча Посольство не мало відношення до заходів регіоналів.
    А от погрожували прямо, обіцяли взяти до рук зброю. Вони хочуть ізоляції України? То вона буде. І - марш до обіймів СССР. Європа не заплаче, і ніхто цього не подарує.

Останнє редагування: 9 кві 2010
  11. Spika

Spika Well-Known Member

Если его нападения на польских деятелей, сотрудничество с фашистами, УПА... - "политические акции"; то что тогда "терроризм"?

Да. Остаются. Но они перестанут ею быть, если мы их перестанем таковыми считать. А чтобы сделать это, надо "выбрать" себе нормальную элиту. Для этого всго-то нужно называть богатых - богатыми, а элитой - порядочных. Пусть даже бедных. А то они нам "общественное мнение сформировали" на счет своей элитности, а мы ведемся.
    (на самом деле это непростой и длинный процесс. и начинать формирование понятия "что хорошо, а что плохо" нужно с детсва. И с себя.)
    На мой взгляд.

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Радянський Союз - співпрацював з фашистами, нищив поляків в Катині, НКВД - ось це і є "тероризм".
    Тероризм - це дії, які тероризують населення, викликають страх, обурення і спротив.

Як Би він тримав в страху весь СРСР - тоді б я міг назвати його терористом.
    Він зорганізував хоч одну терористичну акцію на території союзу за межами України? Ні? Я так і знав, що у Вас доказів не буде...

13. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ви пересмикуєте. До чого тут "союз"? Що, ті, хто вчиняли чи організовували теракти за межами союзу, не терористи? Ось це не тероризм? І це при тому, що українські представники Галичини мали в сеймі десятки місць! Але парламентаризму не хотілося. Мирними переговорами врегульовувати проблеми - не хотілося.

Цитати:

Це не тероризм як ідеологія?

ТО ось остання цитата:

Всі цитати - з львівської газети "Поступ". Стаття, яку підписав псевдом "Д.О.Свідник" Ігор Мельник, називається "Український тероризм". Ігор Мельник - засновник теперішнього Товариства "Просвіта".

Що радянський тероризм, що цей - все одно тероризм. Все одно - вирішення проблем вбивствами!

Останнє редагування: 9 кві 2010
    • Подобається Подобається x 3
  14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це була ідеологія сепаратизму. Швидше саботажних дій, погромницьких, але явно не терористичних. Ви знаєте, Хто володів усіма землями на території Галичини за часів Австро-Угорщини, а після виходу із під імперії під Польщею? Майно було в руках як не поляків то жидів. Русинам-українцям не давали піднятися. Коли почали попирати мову - думаю не одному хотілося прибрати Пілсудського.
    Тероризм - це коли до когось в гості завітали і прибрали (кого попало).
    А що би ви робили на місці українських студентів, як би Вас притискали? Інстинкти самовиживання і таке інше...
    До речі, як був молодий, чув фразу Бандери коли його батько тягнув до церкви. Не знаю, чи достовірна:
    - "Спочатку Україна, потім Бог". Мені це про щось таки сказало.

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось тут, здається, було найбільш слабке місце Бандери. Як політик, він був ніщо! Тож треба було додуматися щоб здійснювати терор проти невинних людей в той час як на СУ десятки мільйонів гинуть від голоду. Колись львівяни памятник Пілсудському побудують за те що врятував їх від Голодомору.
    З поляками завжди можна було домовитися на відміну від москалів.
    ЗУ жила з поляками більш ніж 500 років і не втратила нічого.
    ПС Мій батько воював в УПА. Разом з тим мав друзів в АК. Врятував дві польських сімї від смерті.
    Братовбивство ніколи ні до чого не приводило.

16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ось вже "великодержавні" провокації почалися. Проте громадскість належним чином їх оцінила:

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ось це і є офіційна точка зору. Точка зору керівництва Польщі. Чітка і недвозначна. Маніпулянтів минулим - геть з майбутнього!

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:01 ----------

Ви говорите з чужого рота чужими словами.

З підручника "Історія України".

Тобто, утраквістична школа утискала українську мову, бо на території Польщі в україномовних школах вимагала учити польську мову, а також історію Польщі та науку про Польщу?

Але ж сьогодні українська освіта абсолютно логічно вимагає практично того самого, українською мовою, в усіх регіонах України.

Політика подвійних стандартів, політичні спекуляції від націонал-авантюристів - ось що це. Повторю багато разів - Європа, і Польща в тому числі, пропонували Україні інший підхід - примирення, і використання уроків історії виключно для спільного розвитку. Вибрано було інший шлях - дмухнути на купку сміття, що до того тліло.
    Припече кожному.

18. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

ну теперь поняли как выглядит когда Жиглов говорит - "крадій повинен сидіти у тюрмі" ??? перевод Єнеїди оправдан только тем что русские не поймут иначе, как может быть парубок моторным (в лучшем случае подумают что он дубовое бревно с двигателем ) ... впрочем любой стих в оригинале всегда выигрывает ...

19. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Щось знов мутять, подивіться відео. Хтось щось може сказати по суті? Виглядає наче спеціально ПР замовила виставку і якісь дивні радикальні націоналісти. Щось не віриться.
    http://www.youtube.com/watch?v=eTSqVk3Zi2I&feature=player_embedded

20. premium

premium Well-Known Member

Я нічого не маю проти перекладів, але "бедивий" - це не переклад.

---------- Додано в 19:41 ---------- Попередній допис був написаний в 19:40 ----------

більш повна версія відео http://vimeo.com/10777863

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)