Степан Бандера – Герой України!!!

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Arthur, 22 січ 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Нажаль, і це переклали. .. І видавали накладом, більшим за український...
    http://www.philately.h14.ru/eneida/1-ru.html
    Декілька разів бачив мульт 1969-го року і теж чомусь лише російською, хоча, звичайно, існував і український варіант.

---------- Додано в 13:20 ---------- Попередній допис був написаний в 12:51 ----------

Після війни у рад.союза було масса можливостей винайти усі можливі документи-компромат на Бандеру, щоб на міжнародному рівні вимагати його арешту, як військового злочинця. Адже, на скільки я пам"ятаю, договір про видачу військових злочинців на той час вже діяв. Та величезна машина, нічим не обмежена, чомусь скористалася послугами терориста...

Останнє редагування: 8 кві 2010
    • Подобається Подобається x 7
  2. Ома

Ома Дуже важлива персона

Перельман. Это второй его отказ.

3. Agaton

Agaton Well-Known Member

Є такі моменти, коли пропаганда націоналістична нічим від більшовіцької не відрізняється... :)

• Подобається Подобається x 3
  4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

ТО хіба мій допис? Про Перельмана чув. Про відмови його чув. Навіть знайшов опис математичних проблем, за які мільйон дають. Я їх почитав, і також відмовився від мільйона. :)))

Щодо Бандери - чекаю виключно на історичні документи. Зараз є дві суспільно-політичні думки - "Бандера - герой" і "Бандера - не герой". Я схиляюся до думки, що Бандера - це політичний діяч, який боровся за незалежність України, використовуючи методи та засоби тероризму і тоталітаризму, та ідеологію націоналізму.

---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:34 ----------

Я процитував анекдот з anekdot.ru. А що, ви й анекдоти не любите, не тільки гумористів? :)))

5. І.Павлович

Ви немогли б пояснити, в чому вбачається тоталітаризм Бандери?

6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Відповіді на ваші запитання про мій погляд щодо Бандери тут:

http://unian.net/ukr/print/369028

Мій погляд повністю збігається з думкою того, хто давав інтерв"ю. Тому за мене вам відповідає Надзвичайний і Повноважний Посол Республіка Польща в Україні Яцек Ключковський.

7. Ома

Ома Дуже важлива персона

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Аа! Додали карми? Тоді допис мій! :)))

• Подобається Подобається x 2
  9. Игорь

Игорь Well-Known Member

К сожалению, во-первых сейчас на плаву т.н. алхимики. Что надо то и докажут, а во-вторых не учёных это дело. Не ради них Степан Бандера свою голову сложил. Упорный (D), не битьем, так катаньем. Что-то все как-то не по-славянски. "Пальчики" вот тоже заламывать начал. Ой, ой, ой...

• Подобається Подобається x 1
  10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Вот-вот. "Не ради учёных". "Не ради стариков и женщин". "Не ради граждан Украины". А ради Украины!? Без людей Украины? Или Украины только для украинцев - так точнее?

Очень точное мнение, и оно очень точно характеризует взгляды на Бандеру таких, как Вы. Чего-то вы всё-таки боитесь. Что Украина останется без героев?

Не останется.

11. І.Павлович

Можна більш розгорнуто? Бо якось незрозуміло, про що це Ви.

12. Игорь

Игорь Well-Known Member

Люблю, да нет это не то слово, просто иногда нравятся анекдоты умные. А не так , как в приведенном вами случае . Стукнуло что то в голову и написал "с претензией на оригинальность." А юмористы, если профессионалы, то это из категори тех, кому "хоть бревна катать, лишь бы лежа". Как правило это - грех.

13. І.Павлович

"Нам усім тут вистачить місця" С.Бандера про,як зараз кажуть, нацменшини.

14. Игорь

Игорь Well-Known Member

Сколько раз просил не передергивать, Степан Бандера сложил голову за свой народ, безотносительно к персоналиям. От современных же ученых ( я кстати говорил только о них ) гораздо более вреда. И основная их характеристика - продажность. Наскучило честно говоря мне с вами спорить, на базар становится похоже. Досить.

15. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Де купити книгу "С.Бандера в документах та свідченнях сучасників"?

Напишіть хто-небудь, га? :)))

---------- Додано в 16:34 ---------- Попередній допис був написаний в 16:32 ----------

Игорь, на жаль, це - про Вас. Не варто більше маскуватись під "українського патріота".

16. І.Павлович

Він, Ваш погляд, сформувався ДО цього інтервю, чи після? Якщо до, то наведіть, будласка, документи, що вплинули на Вас. Якщо після, то пан Ключковський не посилався на жоден документ. Я не сумніваюся в його компетентності, але для формування своєї думки потрібні більш суттеві піттвердження.
    Мені не здалося, що Бандера планував на теренах України замінити Сталіна собою (див. Вікіпедія - "тоталітаризм")

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я особисто чув розповіді людей, родичі яких загинули у них на очах, а вони чудом врятувались. Це було на Волині. Вони називали убивць мирних жителів бандерівцями, яких добре знали раніше. Тобто, це було не НКВД.
    Це - найсильніший документ, який на мене вплинув. З іншої сторони, я розумію, що цього замало, щоб забрати чи дати героя Бандері. Я про це вже писав. Тому я за те, щоб були вичені всі документи.

Хтось тут писав, що, мовляв, знайду друкарську машинку з латиницею, і наклепаю ТАКИХ документів... Це дитячі розмови. Правда є, вона має бути знайдена. Впевнений, так само цього повинні хотіти всі, кого цікавить роль Бандери в історії.

• Подобається Подобається x 1
  18. І.Павлович

Виникає дуже багато зустрічних питань і найголовніше: чому ці люди упевнені в тому, що то були саме бандерівці? Адже під час війни такий термін майже не використовувався. Це як у спогадах про Бабин Яр, коли розповідали про те, що євреїв по дорозі на смерть охороняли саме націоналісти. Але ж ні у кого на грудях небуло написано: оцей поліцай - націоналіст, а оцей - ні.

19. ANTIEXTREMIST

ANTIEXTREMIST Well-Known Member

Ось про це i я казав, згоден.

20. Agaton

Agaton Well-Known Member

Звичайно. Загальний дефект свідчень простих очевідців. І тому без досліджені історіків не обійдеться.
    Але...
    відповім Вам за себе - і не відносьно Волині а саме Галичини.

Мій батько у часі війни 2 рази чуть втік смерті. Чи це б були точно з рук бандерівців - нихто николи не старался доводити, та чому так вважають... :

1. на цей території ( зах Галичина 1944 і пізніше) на селах слова УПА і бандерівці вважалось синонимамі. Тобто (саме пізніше) к усі - і поляки і україньці казали "бандерівці". До речі - так кажуть до нині - адже деяких з них (зараз радше їх нащадків) маю у сімїї.

2. Баба з дідом врятувала сімю поголовне завдяки цього, ще їх остерегли сусиді україньці. Знали... хіба від НКВД ? :dntknw:

3. Декого у селі впізнавали із обличчя. Дехто з них пініше загинув з совецьких рук. Їх у початку 90-х пошанували з прізвища як УПА/бандерівців. Памятник стоїть.

Думаю, цього достаточно. Во таке.
    А зараз слід жити...:dntknw:... разом, без алюзії, але і без брехні.

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)