Степан Бандера – Герой України!!!

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Arthur, 22 січ 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Закон суть примат над статутом, но дело не вэтом. В законе явное противоречие.
    Что бы не было разночтений предыдущий пункт должен был выглядеть примерно так:
    Фактически тоже. У Оленцевича история Украины начинается с 1991г. А это просто смешно. Поэтому я и привёл доказательство в виде закона "О правоприемственности" от 12 сентября 1991 г. А пафос здесь не причём.
    У меня нет оснований сомневатья в полномочиях судов, но есть основаия и право сомневаться в законности принимаемых ими решений.
    Ещё как возможно.
    Я так не думаю.
    Это Вы так за всех решили?
    А Вы тут причём???
    Самый лучший способ не раскалывать дальше общество это оставить всё как есть.
    Или так сильно хочеться произвести ещё один эксперимент? Вы же ANTIEXTREMIST.
    Так уж и "неупередженi"?
    А не могли бы Вы говорить от себя лично? Или Вы кого-то представляете?

• Подобається Подобається x 1
  2. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Ні! Це народ із крові і землі
    Я не віддам його нікому і нізащо!
    Він мій, він я, він — світ в моїм чолі,
    Тому життя його і ймення не пропащі!

Ви чуєте? Це мій народ — як сіль,
    Як хрест і плоть мого життя і віку,
    І тому доля моя, щастя моє, біль
    Йому належать звіку і довіку.

У битві доль, політик і систем
    Мої набої — у його гарматах.
    Я не слуга його, я — син його на чатах,
    Я — син зорі його, що з Кобзаря росте.

Я — син його по крові, і кістках,
    І по могилах, і по ідеалах.
    Не вам з оскопленими душами в забралах
    Його звеличувать в фальшивих голосах.

Я — формаліст? Я наплював на зміст?
    Відповідаю вам не фігурально —
    Якщо народ мій числиться формально,
    Тоді я дійсно дійсний формаліст!

Та де вже дішешся, раз мир заколосив
    Пустоколоссям вашим в сиві ночі,
    Жаль одного, що в леті до краси
    Народу ніколи і плюнуть вам у очі.

Ні! Мій народ не дим, не горевіз,
    І я не дам його по брехнях і по кривдах,
    Я не пір'їна в гордих його крилах,
    Я — гнівний меч його, що від Дніпра до звізд!

М.Вінграновський

3. syavych

syavych копач

Там ще одна правова колізія - героєм може тільки громадянин України, в іншому ж абзаці говориться про ймовірність визнання героєм посмертно. З правової точки термін "громадянство" не застосовується до померлої особи, а Бандера в момент утворення правових відносин (момент підписання указу) був померлим :pardon:

---------- Додано в 20:04 ---------- Попередній допис був написаний в 19:51 ----------

Про суди взагалі окрема розмова: як один і той же суд (Донецький) в 2 абсолютно ідентичних справах (Шухевич, Бандера), навіть позивач той же, виносить діаметрально протилежні рішення? :)

4. ANTIEXTREMIST

ANTIEXTREMIST Well-Known Member

"Всё как есть"- це ДО указу. Та й прийнято його було задля провокацiї.

"Ми" я маю на увазi українцiв. Чи хтось проти того, щоб знати правду? Чи ви вже маєте, свою?

5. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

"Всё как есть" это положение на 3.04.2010г. "ДО указу" -Это всё как было.
    И Вы за Всех украинцев отвечаете!?!?!
    Вы так говорите, как будто обладаете монополией на правду.

---------- Додано в 19:25 ---------- Попередній допис був написаний в 19:20 ----------

Коньюктурщики...:sad:

6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Цікаво, як жваво і нервово реагують "націонали" на рішення Донецького (чи якого там) суду по Бандері, і АБСОЛЮТНО МОВЧАТЬ про те, що Януковичем в п"ятницю були ліквідовані:

Міжвідомча комісія з питань вступу України до НАТО і Національний центр із питань євроатлантичної інтеграції України, Інститут проблем національної безпеки і Національний інститут проблем міжнародної безпеки, Національна конституційна рада, Національна комісія зі зміцнення демократії і утвердження верховенства права, Національна комісія з утвердження свободи слова і розвитку інформаційної галузі, Комісія з розробки проекту концепції реформування системи органів Міністерства внутрішніх справ, Міжвідомча робоча група з питань протидії корупції, Міжвідомча робоча група з питань протидії контрабанді і порушенню митних правил, Національна рада з питань культури і духовності, Рада з питань створення культурно-мистецького і музейного комплексу «Художній Арсенал», Національна рада з добродійності «Зігрій любов’ю дитину».

Останні дві організації Ющенко "створював" собі і своїй дочці. Але ж інші організації - це стосується не тільки "сімейки Адамсів"!

І тоді "націонали" мовчали - і тепер. Оце вся їх показна, ярмаркова "любов" до України!

• Подобається Подобається x 3
  7. ANTIEXTREMIST

Чтобы Вам было понятнее, впервые отвечу на великом и могучем (наверное, раньше нужно было):
    Я не говорю от имени всех украинцев, не обладаю монополией на правду, кроме того, сомневаюсь, что кто-то здесь владеет ВСЕЙ информацией об этом человеке. Поэтому предположил, что нужно время для оценки и осмысления этой информации непредвзятыми людьми (учеными-историками), возможно, с привлечением видных специалистов из-за рубежа. Успокойтесь, не из России. Что не так?
    Дякую за увагу.

• Подобається Подобається x 2
  8. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Ви даремно хвилюєтесь. Я досить непогано володію українською мовою, принаймні щоб зрозуміти про що йдеться. Заздалегідь прошу не перейматися, пане Екстремісте.

Останнє редагування: 3 кві 2010
  9. ANTIEXTREMIST

Ось i гаразд, я дiйсно вважаю, що треба знизити протистояння у суспiльствi. Про економiку краще подбати.

10. UDALA

UDALA Well-Known Member

вiд Днiпра до звiзд:))) - это вершина граматейства.
    Действительно достойно "героя" Бандеры.

11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Да перестаньте сказать! Прекратите этих глупостей! Вы таки перепутали с другим словом! :)))

ІДЕ ЗВІЗДА ЧУДНА - українська народна пісня

Іде звізда чудна з восток на полуднє,
    Над вертепом сіяє, трьом царям путь являє.
    Ідут три цари, несуть Христу дари.
    Ірод їх завертає, "Куди ідете?" - питає,
    Ірод теє почувши, вельми засмутився,
    Що в городі Вифлеємі Христос народився.
    Ангел їх звіщає, на путь направляє,
    "Іншим шляхом ступайте - Ірода минайте".

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я ж кажу:спершу спробуйте осилити "Буквар". Потім починайте з найпростішого:"Колобок","Ріпка"... А вже пізніше переходьте до складніших речей... Колись в "Букварі" були рядки:"І лєнін свою дорогу починав із Букваря". А ви,з своєю неграмотністю намагаєтесь українську поезію читати. Та ще й Вінграновського.... Поступово ж треба...

• Подобається Подобається x 4
  13. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Молодец янукович этож сколько бездельников бюджет кушали .... додуматься межведомственная комиссия з питань вступу в НАТО .... Національна комісія зі зміцнення демократії .... это пипец .... сборище щеконадувателей и концепцеписцев .... интересно какие ведомства готовились в НАТО вступать и как решили демократию укреплять, если банальное соблюдение законов и конституции и есть залог той самой демократии .... и когда совок то кончится, есть мировая практика как надо обустраивать ту или иную сферу и т.д. выбрать лучшее и вперед - в жизнь .... а у нас только объемы макулатуры увеличиваются ... тьфу ...

14. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Дышите глубже, Ваш "молодец Янукович" скоро посадит во все синекуры новых бездельников с волчьим аппетитом...

15. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

агов! давайте ка вы спокойней, не превращайте дискуссию в перебранку, а по сути согласен ... под "молодец" я подразумевал кратковременное действие а наедятся на грамотность подхода - не приходится , это да ...

16. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Всё это ликвидировано только потому, чтобы налепить нового, и организовать ручьи бабла через новые структуры.

А по суті теми - цитати із інтерв"ю першого українського космонавта - Леоніда Каденюка, який здійснив політ на американському кораблі:

Від себе додам: чув такі свідоцтва про УПА особисто. Багато разів. Від старих людей, які вижили. Вони навіть знали тих, хто прийшов їх убивати.

Один мій дід був розстріляний при Сталінові, а інші, "дякуючи" тому ж "отцю народів", були етаповані в Архангєльскую область. Там від туберкульозу помер прадід, а дід відбув у радянському концтаборі 13 років... Тільки за колючим дротом, на російській Півночі, він "врятувався"...

Останнє редагування: 4 кві 2010
    • Подобається Подобається x 3
  17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Одна підозра - інтервю чомусь на російській мові. Так що не дуже віриться.
    Але правда була та, що вбивали не тих людей.
    Хтось спровокував різню поляків з українцями. Могло бути щось безглуздіше? Виявляється могло... Була різня між бандерівцями і мельниківцями. Тут вже не Москву ні Берлін не звинуватиш. Я вже не раз повторював - успіх по визволенню свого краю міг бути ТІЛЬКИ в спільних діях як всіх гілок УПА з одного боку а з другого при повній координації з АК.
    А хтось вирішив інакше. Ось і маємо те що маємо...

• Подобається Подобається x 2
  18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

http://www.bagnet.org/news/topechelons/figure/2010-04-04/43035

От-от, саме так - цей "хтось" ТОДІ вирішив інакше і отримав ТЕПЕР "Героя" за різню.

19. ricardo

ricardo Well-Known Member

На жаль, історія не має умовного способу. Чорновіл би не давав Бандері звання Героя України. Не можна ставити на один щабель Степана Бандеру з:
    Сергієм Бубкою, Іваном Плющем, Олександром Омельченком, Юхимом Зв'ягільським, Тетяною Засухою, Яною Клочковою, Юрієм Бойком, Володимиром Литвином.
    Я більш ніж впевнений, що Бандера ніколи не взяв би з рук підписанта всіляких універсалів з ворогами ніякого ордена.
    Бо це була б для нього ганьба.

Я був проти присвоєння такого звання.

Що б зробив Чорновіл? Думаю, він ввів би орден Степана Бандери. Яким нагороджувались би тільки учасники визвольних змагань українського народу. І тут я думаю, що сам Провідник, можливо, міг би взяти з рук В'ячеслава Чорновола нагороду.

---------- Додано в 12:30 ---------- Попередній допис був написаний в 12:20 ----------

Герої України:
    Августин Волошин (Президент Карпатської України), 2002 р., посмертно.
    Василь Стус (поет-правозахисник), 2005 р., посмертно.

Скільки ще роботи для "істінно украінскіх данєцкіх судов".

20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Точно! Ніяк не менше роботи, ніж у колишнього "помазанника божого" Ющенка.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)