Степан Бандера – Герой України!!!

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Arthur, 22 січ 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Trooper

Trooper Well-Known Member

“Звание Героя Украины у нас обесславлено и обесценено, от него отказалась гениальная украинская поэтесса Лина Костенко. Но его имеет газовый барон - "регионал" Юрий Бойко. Ющенко использовал имя украинского патриота для приведения к власти антиукраинской команды Виктора Януковича”, – сказал депутат.

• Подобається Подобається x 2
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Дякую за лінк. Сьогодні же завантажу.

Режисер: Ігор Кобрін
    Сценарісти: Ігор Кобрін, Євген Шафранський

Кобріна знав (у 80-х рр). Мужик із "бульдозерним" характером, єврей. Цікаво, наскільки правдиво він інтерпертував події.

3. Arthur

Arthur Well-Known Member

Дійсно гарний фільм. :good: Правда я подивився тільки половину.

4. terrible

terrible Well-Known Member

:))) яких бригад? в складі чого? кому вони підкорялися???

це він сам Вам так сказав?

що ще розкажете? :)

---------- Додано в 21:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:36 ----------

зараз отожгу. просто, для інфи, Спіка. просто свої аматорські спостереження :)
    в німецькій уніформології дуже велика увага приділялась різним дрібницям. починаючи з ваффенфарбе, і закінчуючи різними знаками... дуже різко були очерчені межі між офіцерами різних родів зброї, військовими чиновниками і вже тим більше між військовослужбовцями трьох різних частин Вермахту-хееру, люфтваффе та крігсмаріне. тому поглянувши на фото, можна багато чого розповісти про людину, що на ній зображена :)
    щодо поліції. я вже говорив, що Шухевич аж ніяк не міг носити чин гауптштурмфюрера СС вже тому, що служив в поліції, а частини шуцманшафту мали власну, поліцейську, систему звань. гауптштурмфюрер - есесівське звання і в поліції не використовувалось.
    стосовно входження німецької поліції під руку Гіммлера. я вже говорив, що поліція користувалась певною автономією. це підтвержується тією ссилкою, яку я вже давав. Ви не читали? не знаєте німецької? тоді тільки співчуваю :)
    а слідуючи Вашій логіці... в склад німецької поліції входила і пожежна служба. банальні пожежники-теж СС???
    поліція-чому не носила уніформи СС? де на їх комірцях зіг-руни? чому я бачу поліцейську "катушку"?
    армія резевру - з півсотні армійських дивізій (чуєте АРМІЙСЬКИХ?) теж підкорялася Гімлеру. її військовослужбовці теж СС? а тоді чому носили форму і знаки розрізнення армії? як пояснити парадокс?

може таки поясните, як людина-котра служить в поліцейських частинах, носить поліцейську уніформу і знаки розрізнення, має відповідне поліцейське звання (не німцем) - може бути офіцером СС?
    може тому, що, бачите, німецька поліція входила до відомства Гімлера? вибачте, це маячня людини, яка "дуже" розбирається в темі :)

• Подобається Подобається x 8
  5. Spika

Spika Well-Known Member

Не знаю. А что присудили, кого наказали..?

Выходит - да. Их "обобщили" с иными движениями разных стран.

Исковое заявление гражданина Украины на ущемление его прав.

Призумпция невинности, это сугубо юридическое понятие. Юридически, в современной Украине, никто этих деятелей и их последователей не преследовал. Но высказать свое политическое или частное мнение о них может каждый.
    Типа как делают некоторые в сторону коммунистического режема, или путинского правления...
    Гласность, знаете ли...

Процесс идет. Будем ждать результата.

Ну, вообще-то Херсонес немножко в другой части Кымского полуострова вообще. :) Так, что не все так просто. И география поселений и владений с учетом греков и генуэзцев там была значительно сложнее.

Кстати, именно по указы Екатерины-Великой (то есть уже после завоевания рыма Россией) часть Крымских греков была переселена в приазовье, на территорию нынешней Донецкой области. Греки живут в Крыму дольше всех. С какой такой радости у нас расхоже мнение, что Крым - татарская родина?

Ага... То есть когда выгодно, то успехи советской Украины вас устраивают? Ну, и ладненько... Действительно, только в советский период Украина приросла территориями и экономическим потенциалом значительно. А это уже ведь не только "голодомор"?

Ну, почему-то когда украинские националисты писали приведенную Ромкой резолюцию конгресса,они тоже смело выступали от имени "всего" народа Украины. А кто их об этом просил? Соцопросы у них были, экзитполы..?
    Нескромность - болезнь многих. Да и мы тут на форуме в этом плане далеко не безгрешны... :)

• Подобається Подобається x 1
  6. terrible

хе, вже дісталися до так званої львіської різні :) Спіко, поставити Вас в тупік? одним запитанням.

7. Spika

Spika Well-Known Member

О, интересная пошла беседа.

Вначале я тоже для инфы, расскажу как в СС служили по-вашему только арийцы, и именно по-этому дескать Шухевич не мог быть младшим руководителем войск СС:

Так, что наслужило там всякого. Но действительно, немцы унтерменшей доверием не баловали и не все национальные дивизии считались костяком СС. Немцы их действительно считали неполноценными составляющими СС, а "в составе СС". Или как вы сказали - "при СС". То есть, подразделения неполноценных в составе СС. Но это не значит, что военнослужащие этих дивизий выпали из "войск СС" и "организации СС". Военнослужащие национальных дивизий СС считались членами организации СС, в составе войск СС или по-вашему – при войсках СС. Или «члены организации … при войсках».
    Так, что Шухевич, даже в составе «Галичины», достойным внимания Фемиды, членом «организации СС» побывал. В составе «войск СС».

СС состояла из нескольких частей. И войска СС, это была только часть СС.

Валяйте... Но вначале, я - :)

О полиции - позже. Но для начала скажите, а какую форму и знаки различия носили унтерменши, служившие в лагерной полиции? А к какой части организации СС принадлежала полиция оккупированных территорий? Или, если вы считаете иначе (судя по петлицам:)) ), то к какой части германского Рейха эта полиция принадлежала? Или она была в "автономном плавании"? (за умение красиво петь, как "Нахтигаль". Нахтигаль ведь официально не приписан ни к одной военной структуре Рейха, по-моему) :)

Так, шо там со со "львовской резней"..? Неуж-то СС оправдали?

8. terrible

звичайно, він не міг бути офіцером Ваффен-СС, оскільки не служив в частинах Ваффен-СС. :) невже не зрозуміло?

членом СС міг бути тільки німець. я вже стомився повторювати. не плутайте Ваффен СС з Альгемайне СС. перше-чисто військова складова, друге-цивільна складова організації. в Альгемайне могли бути лише німці. так, в Ваффен служило багато інтостранців ( :) іносранців, як Ви любите) -але вони не могли претендувати на членство в Черному ордені СС ( :) ). вони вважалися на службі в військах СС. повторюю-членом СС міг бути тільки німець, аріець.

Шухевич не був в "Галичині" :) і не міг бути членом СС.
    так само як і офіцером Ваффен СС, оскільки не служив в частинах Військ СС, а служив в поліції. а це дві різні структури.

унтерменши з лагерної поліції? :) друже, в мене моск закіпить від Ваших знань :)))
    лагерна охорона-так правильно, відносилась до SS-Totenkopfrerbaende і до поліції не мала ніякого відношення.

Вам всю структуру пояснити?

як зрозуміти даний пасаж?:scratch_one-s_head:

це тільки по-Вашому. а до Вашої думки можна не прислухатись, адже вона маловартісна :)

• Подобається Подобається x 3
  9. terrible

дуже розумне запитання:) відразу контр-запитання-а при чому СС до подій у Львові, друже? Ви самі хоч розуміете, що запитуєте? :)))

ну, і те що хотів запитати. розумних людей, з якими доводиться спілкуватись, які відстоюють точку зору про вину Нахтігалю в злочинах в Львові-так от, їх це запитання ставить в тупік, і вони не можуть дати відповіді. але впевнений, що Ви дасте відповіль :)
    так от-якщо Нахтігаль приймав участь у львівській різні, то чому Оберлендер не поніс покарання за цей злочин?

---------- Додано в 23:10 ---------- Попередній допис був написаний в 22:57 ----------

поржати можна:)))
    класно. Ви шовініст, ксенофоб чи просто банальний націоналіст? чи совок? ;)

дивне по своїй мудрості умозаключеніе :)))
    але воно тмяніє перед слідуючим:
    :haha:

ну можна дізнатись, звідки Ви взяли, що ненімці вважалися членами СС?

толково:)))

висновок дуже простий-Ви не розуміете, що понаписували. нагуглили щось, натикали - скрізь сс сс сс сс сс сс сс ссс - аж в очах рябить, а розумної інфи - ноль.

10. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

это вам только кажется ...

гм, не ожидал что у нас в городе тоже прошли праздники по-поводу присвоения Бандере "ГУ"

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Одні штампи...
    дякувати Богу нема тої "славної" фотки з "Жеч Посполіта"

12. Boris_Kiev

"Ряженые"? Или "Недострелённые" ?

13. terrible

та звичайно штампи! що ж іще?
    :) ось доречі виказує весь проФФесіоналізм.
    яких (укр.) дивізіях? з усіх трьох українською були лише 14 ;)
    ось мій списочок-таким чином, українці служили:
    1. SS-Panzer-Division Leibstandarte SS Adolf Hitler
    2. SS-Panzer-Division Das Reich
    3. SS-Panzer-Division Totenkopf
    5. SS-Panzer-Division Wiking
    9. SS-Panzer-Division Hohenstaufen
    10. SS-Panzer-Division Frundsberg
    12. SS-Panzer-Division Hitlerjugend
    14. Waffen-Grenadier-Division der SS (ukrainische Nr. 1)
    18. SS Freiwilligen-Panzergrenadier-Division Horst Wessel
    22. SS-Freiwilligen-Kavallerie-Division Maria Theresa
    24. Waffen-Gebirgs-(Karstjäger-)Division der SS (українці з Хорватії, в зенітному дивізіоні)
    28. SS-Freiwilligen-Grenadier-Division Wallonien
    29. Waffen-Grenadier-Division der SS (russische Nr. 1)
    30. Waffen-Grenadier-Division der SS (weissruthenische Nr. 1)
    звичайно, що в багатьох з перелічених частин українців було всього кілька, але це повний список. по дивізіям, у всякому разі. але якщо ще згадати хіві... але не будемо вдаватися в хащі ;)
    загалом молодчина. ставлю зараховано. старалися, гуглили, читали, намагалися розібратись.
    вже добре.

• Подобається Подобається x 5
  14. artobstrel

я не знаю, инфу в новостях нашел, хотя такие же украинцы как и все, и "Русский блок" наверняка не хуже и не лучше каких либо "Сечевих стрельців " или "Гопакоходцев" ... Украина страна многонациональная и культурноразношерстная ....

15. terrible

ага-ага! отак подивишся на таку фотку, і впевнишся в старій добрій приказці:
    Была бы цель в жизни - а винтовка найдется (с)
    :)))

16. Boris_Kiev

Тобто є місце і культурним, і безкультурним.

Мені, наприклад, на мистецькому фестивалі було цікаво слухати вірші словацькою і гагаузькою (тюркською) мовами. Деякі слова впізнавав. Але ж вони (словаки і гагаузи) не волали про свою винятковість і не протиставляли свої цінності цінностям українців!

Придивіться до фізіономій на Вашому фото. Ну точно - "ряженые и недострелённые".
    Як колись у ВР 1 скликання підскокував депутат-афганець "метр у кепці". Інших проблем для нього не було - "дозволити чи заборонити праворульні тачки".

Останнє редагування: 26 січ 2010
    • Подобається Подобається x 4
  17. artobstrel

а вы вспомните физиономии в клипе любезно предоставленном Саткуром, там "машингеверы" вообще такие рожи алкаголические, так что тут как есть, а насчет балалаек и "тюркских виконавців" вы не правы, они (РБ) землю тут не арендуют, это и их земля тоже ...так вот ....

18. Boris_Kiev

Власне, мені в кайф, коли маргінес біситься.
    Значить, ми на правильному шляху.

19. Dexter

Dexter Well-Known Member

Скажіть мені будь-ласка ,яке ваше право порушив Ющенко,коли присвоїв Бандері звання Героя України?

Вже одну справу з Шухевичем програли, так шо чекайте ,коли програєте справу з Бандерою.

Кожен звісно може ,але коли це роблять офіційні органи іншої держави ,наприклад МЗС РФ, то це виходить за всі вседозволені рамки .

Херсонес це всього лиш місто ,яке взяв Володимир ,щоб схилити сестру візантійського імператора до одруження,а потім полишив його в спокої.Єдиною територію ,яку контролювала КР в Криму це була територія Керченського півострова в складі Тмутараканського князівства.

Ні, просто сучасна Україна є правонаступницею УРСР з теритрією включно.

Останнє редагування: 27 січ 2010
    • Подобається Подобається x 9
  20. Spika

Spika Well-Known Member

Да. Тут я крупно лоханулся. Я не прав. Шухевич действительно не служил в "Галичине" и действительно не мог быть и не был офицером Ваффен СС.

Здесь я не путаю. В определенных подразделениях СС, действительно служили только немцы. В некоторых - особо проверенные немцы. Как выяснилось в частях Ваффен СС служили и были членами СС не только немцы. Таже ситуация была и в некоторых полицейских частях.

Охрана лагерей, это действительно одно из подразделений СС. Но внутри этой структуры, внутри лагерей, самой охраной формировалась лагерная полиция. Формировалась она из политически благонадежных заключенных, имела свою форму и звания.
    Так, что здесь похоже лохаетесь вы.
    Но к Шухевичу это отношения не имеет. В лагерях он не служил.

Да. Интересно же... Но можете отбросить криминальную полицию, там более или менее просто..

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)