Старі назви районів міста Львова

Discussion in 'Життя міста' started by gaidamacka, Aug 31, 2016.

1. gaidamacka

gaidamacka Active Member

Щось ніде не можу знайти старі назви районів Львова, хто знає напишіть, ну і відповідно ним нові.

2. prius

prius Well-Known Member

Нащо?

3. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ленінський - Личаківський.
    Радянський - ...теперішньої назви не знаю.Це там де бувша вул. Миру ( тепер Бандери здається ) , бувші Пушкіна і Сталінградської битви і аж до Наукової і бувшої Артема.
    Шевченківський , Галицький і Залізничний назви не міняли.
    Тепер появився ще Сихівський р-н.За моєї памяті і за Совка він тільки починав будуватися.

• Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
  4. manur

manur Well-Known Member

Франківський.

Нє. Червоноармійський був.

Зміни назви та території району[ред.ред. код]

Район названо на честь засновника міста короля Данила Романовича (Галицького). В його топоніміці також є вулиця Галицька, через яку колись починався Галицький шлях та площа Данила Галицького. Протягом своєї історії неодноразово міняв назву. Спочатку було утворено Центральний міський район, який 9 січня 1940 року у Львові було перейменовано на Сталінський район. [1] На підставі Указу Президії Верховної Ради України від 5 квітня 1951 з частин Сталінського, Залізничного та Червоноармійського районів Львова було утворено Ленінський район [2] а у липні 1956 року Сталінський та Ленінський райони були об'єднані в Ленінський район. [3] У 1969 році частину території Ленінського району було передано до Червоноармійського району (тепер Личаківський). У міру розширення Львова до Ленінського району почали включати новобудови, зокрема у 1980-х роках було включено новозбудований Сихівський житловий масив. З проголошенням незалежності Ленінський район було перейменовано в Галицький. Оскільки ж він включав у себе як історичний центр, так і новобудови Сихова і мав дуже велику площу, тому в лютому 2000 року Верховна Рада вирішила утворити Сихівський район.[4]

• Інформативно Інформативно x 1
а де твій аватар? :)