Старі комп'ютери

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем a.ilchenko, 9 гру 2011.

1. a.ilchenko

a.ilchenko Well-Known Member

А от я збираю старі комп'ютери.

Що є:
    УК-НЦ (МС-0511) - аналог DEC PDP-11, ОС - RT11, зібрав RT11FB

далі - IBM
    - IBM XT
    - 286-16
    - 386SX25
    - 385DX40
    - 486DX2-66
    - 486ВDX4-120 (мат. плата SIS, має VLB, на якій сидить AHA-2940 та 1 Мб відео!!! - там же i вінт Seagate SCSI-2 1.2 Gb)
    - Pentium-166MMX (класіка жанру)
    - Pentium II 350 MHz Deschutes, мат. плата Asus с онбоандной U2W SCAI AHA-2950, винт IBM DNES)
    - Pentium III-800

• Подобається Подобається x 1
  2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

А коли комп"ютер переходить в розряд "старих"? Так щоб вже міг претендувати на місце в колекції :)

3. Templar

Templar Дуже важлива персона

Це у Вас, хобі?
    Чи Ви просто вважаєте, що вони, як старовина в ціні росте?
    Щоб років через 30 комусь впарити, музею якомусь наприклад)

4. a.ilchenko

a.ilchenko Well-Known Member

Звичайно, хобі. Підприємець з мене так собі... :)

Цікаво возитись з ними. Ностальгія!
    На 286 - MS-DOS 3.3, на 486 стоїть DOS 6.22 + Windows 3.11, на PII - OS/2 Warp Aurora. Під нею колись в мене нода фідошна працювала вдома.
    До речі, 2:5061/58 по сю пору процює на роботі, і навіть ZMH тримає :)
    Правда, тепер під FreeBSD

Ще купка незвичанйних операційних систем - BeOS, наприклад

На службовому ноуті - Linux. А домашній комп'ютер - iMac 22" :)

PS Подарували в Новосібірську кілька років тому IBM PS/2 Model 30.
    Не зміг в Ростов привезти...

---------- Додано в 08:08 ---------- Попередній допис був написаний в 08:05 ----------

Щодо мене - коли він зникає з розвалів радіоринка.
    Тобто, сьогодні знайти процесор Pentium IV ще можливо, тому його в моїй колекції поки що немає :)

А, ще немає в колекції AMD. Не люблю я їх :)

А два роки тому довелось по ринкам шукати PIII процесори - для АРМ операторів на нашу систему - постачальник прислав без процесора та без пам'яті...

5. Zelya

Zelya Member

Мало хто із львів'ян пам'ятає наш ПК-01 "Львів". А між іншим, це була дуже рання розробка, а також одна з найкращих серед доступних вітчизняних моделей. Історія ПК-01 незаслужено забута, але дуже цікава. Як розказує розробник, Пуйда В.Я., навіть за назву "Львів" довелось поборотись. Але, тепер ми можемо насолодитись ось такою заставкою:

Може, хтось і не повірить, але свого часу ПК-01 був поширений від Прибалтики до Середньої Азії, а емулятор для платформи MESS написав поляк. Всього було виготовлено 80-90 тис. екземплярів. Також існували розробки потужних продовжень - ПК-01М, ПК-02 Мукачево, прототип ПК-03. Проте, розвал СРСР не дозволив довести виробництво до серійного.
    Але, навіть, після повної зупинки виробництва та підтрики, "Львів" продовжував жити і розвиватись. Для нього аматорами писались ігри, створювались апаратні доробки, які вже і отримали назву "ПК-02". Останнім роком активного життя можна вважати 1995.
    А далі про "Львів" забули. Величезна подяка кільком ентузіастам, які все-таки написали перші емулятори і оцифрували софт. Без них зараз відновлювати історію було б набагато важче. Зараз я намагаюсь потроху відродити інтерес до нашого комп'ютера. Мій сайт - http://lvovpc.ho.ua присвячений саме йому. Я радий, що його відвідують досить відомі на початку 90-х автори ігор, а також і сам Пуйда. Якщо комусь буде цікаво, запрошую до спілкування і, звичайно, ігор. Сайт має онлайн емулятор, який дає змогу проинути в ті часи, а також відмітитись світовим рекордом.

Наостанок кілька скріншотів:

[​IMG] [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

6. Полковник

Полковник миється в бані

Прекрасно помню.
    Это был первый ПК в моём доме.
    Купил в 1991 году в Москве на Новослободской.
    В очереди за ним простоял полдня.

7. Zelya

Zelya Member

Полковник,
    Чи лишились у Вас від "Львова" касети, залізо чи, можливо, цікаві спогади? В нас ціла рубрика заповнена спогадами, дуже цікаво почитати.

8. Полковник

Полковник миється в бані

Увы.
    Кроме спогадов ничего не осталось.
    В середине 90-х у меня гостил друг из Уссурийска.
    Очень восхирщался моим богатством - кассетником, кассетами и, само-собой, "Львовом".
    Я ему всё это богатство подарил, т.к. уже стал владельцем 286-го!!!

9. Balissa

Balissa Member

а у меня в кладовке тоже лежит какой-то очень старый комп, к сожалению не знаю названия...

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Можете зробити фотографію і сюди виставити. Може хтось впізнає.

11. marianaa

marianaa Member

Моє хоббі - читання. Можу годиннами проводити за цим заняттям.

12. fiamme

fiamme Active Member

А «Электроника» МК-61 за компьютер считается? :)

13. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

маю P3-500 mhz

14. marianaa

marianaa Member

В мене э старий ноутбук, йому десь років 7 років.

15. Zelya

Zelya Member

У мене є не дуже старий ноутбук. Йому 15 років. Але він має налаштований WiFi та Інтернет.
    Ще два не дуже старих ноутбуки (14 та 15 років) я зібрав батькам, для ігор та фільмів.
    Також в мене є Макбук, трохи старіший. Йому 18 років. Інтернету, нажаль, нема.
    А ще в мене є старий ноутбук. Йому більше 20-ти років. Через глюкавий адаптер я його спалив. Тепер розмірковую чи варто ремонтувати.
    А ще в мене є старі компи. Наймолодшому з них далеко за 20-ть :).

а де твій аватар? :)