Карл І Габсбург приймає доповідь. ---------- Додано в 22:27 ---------- Попередній допис був написаний в 22:24 ---------- Огляд войска Чернівецького гарнізону. ---------- Додано в 22:31 ---------- Попередній допис був написаний в 22:27 ---------- Після служби Божої. ---------- Додано в 23:00 ---------- Попередній допис був написаний в 22:31 ---------- Зсилка на відео,кому цікаво. http://www.criticalpast.com/video/6...le-raise-hats_girls-on-stairs_Mayor-with-Karl ---------- Додано в 23:09 ---------- Попередній допис був написаний в 23:00 ---------- Дід, невдовзі перед відправленням на фронт. Мій прадід,по татовій лінії,теж воював в 1 світову,але по другу сторону фронту.Фоток на жаль нема.
То так. Наші діди були розділені (українці Російської імперії, здебільшого, потрапляли на Австрійський фронт). Дякувати Богові, тепер цього немає.
Поштова листівка з зображенням шахтних підйомників невеличкого містечка Ален, земля Північний Рейн-Вестфалія. 1942р. Взагалі-то нічого особливого, просто в цьому містечку перебувала моя мама у1942-45рр, знаходячись на роботах в Німеччині, разом із двома своїми сестрами. Подібні листівки, як от такі вони надсилали одна одній, вітаючи із різними подіями. На отих шахтах працювали хлопці із Західної України. Мама розказувала, що серед них були музики і по вихідних вони влаштовували вечорниці, на які, іноді, заходили і вони. Так найбільше їй запам'яталася та гречність і вихованість, з якою поводилися хлопці: підійде - вклониться, ввічливо запросить, після танцю проведе на місце де взяв - і знову вклониться. Для них це було незвично, але приємно. Аще їй запам'яталося, що музики грали не тільки народні мелодії, а й сучасні на той час вальси, фокстроти, а по закінченню танців, один з друзів музик обходив по колу з капелюхом (як Кондратюк на майдані). Тільки гроші кидали самі хлопці, дівчата - ні.
---------- Додано в 22:47 ---------- Попередній допис був написаний в 22:44 ---------- ---------- Додано в 23:31 ---------- Попередній допис був написаний в 22:47 ----------
Друзі,мені потрібна ваша допомога. Дуже цікавлять будь-які ракурси, де в кадр потрапляє статуя Меркурія на Січових стрільців. Саме на старих фотографіях. Ні в кого такого нема?