Станіславів чи Івано-Франківськ?

Discussion in 'Всяке різне' started by Бійцівська Рибка, Jan 17, 2010.

1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Яку? Імені Адама Міцкевича? Пісєц з цими "свідомими"...

• Подобається Подобається x 1
  2. Arthur

Arthur Well-Known Member

А назву 600-річчя коли дали? Вже в теперішній час, чи ще за союзу.
    Якщо назву Адама Міцкевича на Чорновола міняли в теперішній час, то я теж таке не зовсім розумію

3. VasMT

Дійсно... Десь в кінці вісімдесятих... Значить комунякам Міцкевич завадив... Але то була поважна причина: Як не як 600 років місту ;). А Потім 600-річча завадило демократам і маємо пр.Чорновола. :dntknw:

4. Arthur

Arthur Well-Known Member

То мабуть така хвиля по Львівській області пройшлась. У Львові проспект 700-річчя змінили на Чорновола. :)

5. VasMT

Я не знаю хто такий ШістьООріччя, але А.Міцкевич мені більше подобається...
    Ще можна якось зрозуміти вул. 3-го мая (польською) - Леніна - Шевченка.

6. STALKER

STALKER Well-Known Member

ну нехай не подобається Ленін. згоден такі постаті суперечливі не мають бути назвами вулиць. і Між іншим на Сході те саме скажуть про Бандери вулицю...

Але якщо вулиця Робіників, чи вул. Селянська, чи вул. Дружби народів... нащо їх переіменовувати?

Якщо лишати як є - то лишати все. Якщо переіменовувати - то лише ті, які просто дійсно мозолять очі. Нехай не буде Енгельса, але тоді нехай не буде і тих на кого одні кажуть "патріот" і "герой", а інші кажуть "бандит" і "вбивця".. без політики - так без політики.

Я за історичні назви, без політики, і без надмірної українізації.

---------- Додано в 01:16 ---------- Попередній допис був написаний в 01:09 ----------

дійсно не треба. От це приклад того, про що я кажу.

то є політичні махінації. і нажаль вони відбуваються на лиці нашого міста, залишаючи по собі шрами.. то поляки, то совєти, то нацики.. кожен самостверджується переіменовуючи все підряд.. краще б кожен показав в іншому свою міць і силу!

---------- Додано в 01:24 ---------- Попередній допис був написаний в 01:16 ----------

У Львові теж певне дежа-вю. Була собі площа Місіонерів, а поті її переіменували у вул.700-річчя Львова, а тоді в проспект Чорновола...

але краще творча людина Міцкевич ніж якийсь бандит, чи американський президент!

7. Полковник

Полковник миється в бані

С арифметикой не в ладах?

---------- Додано в 01:30 ---------- Попередній допис був написаний в 01:26 ----------

Лично я пропоную переименовать улицу Джохара Дудаева в улицу Аслана Масхадова.
    Или Виктора Ющенко, как запасной вариант.

8. VasMT

Лучше все-таки в Ющенка! Все равно он уже того ... В монетах увековечен, в памятниках - как Церители, пора и о душе подумать...

9. STALKER

STALKER Well-Known Member

жесть! Я вже десь писав про вулицю Дудаєва...

видно Дудаєв - герой України, тільки маловідомий... разом з Дж.Вашингтоном і А.Лінкольном... такі ж вулиці є!

а от Лєрмонтов - бандит... вул.Лєрмонтова здається ж вже нема..

здається просто в бігатьох українців комплекс меншовартості! Вони тупо бояться щоб не дай боже десь не було якоїсь назви що пов'язана з Росією.. хай би хто! навіть Басаєв хай буде! Тільки б не Достоєвський!

яка ж тут незалежність якщо в мозку глибоко засів образ "старшого брата" що висить над душею...

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)