А назву 600-річчя коли дали? Вже в теперішній час, чи ще за союзу. Якщо назву Адама Міцкевича на Чорновола міняли в теперішній час, то я теж таке не зовсім розумію
Дійсно... Десь в кінці вісімдесятих... Значить комунякам Міцкевич завадив... Але то була поважна причина: Як не як 600 років місту . А Потім 600-річча завадило демократам і маємо пр.Чорновола.
То мабуть така хвиля по Львівській області пройшлась. У Львові проспект 700-річчя змінили на Чорновола.
Я не знаю хто такий ШістьООріччя, але А.Міцкевич мені більше подобається... Ще можна якось зрозуміти вул. 3-го мая (польською) - Леніна - Шевченка.
ну нехай не подобається Ленін. згоден такі постаті суперечливі не мають бути назвами вулиць. і Між іншим на Сході те саме скажуть про Бандери вулицю... Але якщо вулиця Робіників, чи вул. Селянська, чи вул. Дружби народів... нащо їх переіменовувати? Якщо лишати як є - то лишати все. Якщо переіменовувати - то лише ті, які просто дійсно мозолять очі. Нехай не буде Енгельса, але тоді нехай не буде і тих на кого одні кажуть "патріот" і "герой", а інші кажуть "бандит" і "вбивця".. без політики - так без політики. Я за історичні назви, без політики, і без надмірної українізації. ---------- Додано в 01:16 ---------- Попередній допис був написаний в 01:09 ---------- дійсно не треба. От це приклад того, про що я кажу. то є політичні махінації. і нажаль вони відбуваються на лиці нашого міста, залишаючи по собі шрами.. то поляки, то совєти, то нацики.. кожен самостверджується переіменовуючи все підряд.. краще б кожен показав в іншому свою міць і силу! ---------- Додано в 01:24 ---------- Попередній допис був написаний в 01:16 ---------- У Львові теж певне дежа-вю. Була собі площа Місіонерів, а поті її переіменували у вул.700-річчя Львова, а тоді в проспект Чорновола... але краще творча людина Міцкевич ніж якийсь бандит, чи американський президент!
С арифметикой не в ладах? ---------- Додано в 01:30 ---------- Попередній допис був написаний в 01:26 ---------- Лично я пропоную переименовать улицу Джохара Дудаева в улицу Аслана Масхадова. Или Виктора Ющенко, как запасной вариант.
Лучше все-таки в Ющенка! Все равно он уже того ... В монетах увековечен, в памятниках - как Церители, пора и о душе подумать...
жесть! Я вже десь писав про вулицю Дудаєва... видно Дудаєв - герой України, тільки маловідомий... разом з Дж.Вашингтоном і А.Лінкольном... такі ж вулиці є! а от Лєрмонтов - бандит... вул.Лєрмонтова здається ж вже нема.. здається просто в бігатьох українців комплекс меншовартості! Вони тупо бояться щоб не дай боже десь не було якоїсь назви що пов'язана з Росією.. хай би хто! навіть Басаєв хай буде! Тільки б не Достоєвський! яка ж тут незалежність якщо в мозку глибоко засів образ "старшого брата" що висить над душею...