Станіславів чи Івано-Франківськ?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 січ 2010.

1. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Я всегда за возвращение имени, данного городу при основании, и под которым он прославился, при всем моем уважении к Каменяру. И вообще теряюсь, как назвать кобіту з Ів.-Франківська

• Подобається Подобається x 3
  2. колись був жарт, що, якщо користуватись комуняцькою аналогією при переіменуванні, то треба назвати Жовто-блакитноград :)

А переіменування Лєнінґрад - Пєтроґрад (Пєтєрбрург?)нікого не обурює? Просто відновлення історичної назви міста.

• Подобається Подобається x 1
  3. STALKER

STALKER Well-Known Member

Мене узагалі трафляє від того всього переіменовування.

ну я маю на увазі придумування нових назв замість історичних. як міст, так і сіл, так і вулиць...

якою б назва не була... якшо вона з самого початку така - то має право на існування. якась аура...

і є така тенденція, що як би хто не переіменовував, а народ памятає назву початкову.

Також (не вважайте українофобом) трафляє від тотальної українізації назв. Типу як є вулиця Миру чи Соняшна, а її треба комусь обовязково переіменувати в Рузвельта чи Бандери чи ще якусь...

але вулиці то мабуть інша вже тема...

• Подобається Подобається x 3
  4. Arthur

Arthur Well-Known Member

Але з самого початку вулиці не мали назв Леніна, Фрунзе, Енгельса, К. Маркса або Червоноармійська, Червонозоряний п-кт та інші.

5. STALKER

STALKER Well-Known Member

Все вірно. Тому я кажу що не треба міняти Леніна на Бандеру, а або лишити як є, або відновити історичну назву.

Взагалі варта відновлювати такі назви як Соняшна, Квіткова, Довга. Я за ВИКОРІНЕННЯ політизації з назв міст, вулиць, скверів, тощо.

Жодних політичних діячів, жодних військових... Лише митці, видатні діячі культури, науковці... а також національно-колоритні назви.

6. Arthur

Arthur Well-Known Member

Якщо, наприклад, у Львові відновлювати історичну назву вулиць, так тоді назви можуть бути польські, це теж не підходить. Тому я вважаю правильним, коли вул.. Леніна міняють на Личаківська, Енгельса на Коновальця, «1-мая» на С. Бандери і т.д.

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

І бандитів Біласа і Данилишина...

8. Arthur

Arthur Well-Known Member

Я таких бандитів не знаю. Знаю були такі патріоти, а бандитів не знаю

9. VasMT

Тоді і Котовський патріот... Тьху, бридко...

10. Arthur

Arthur Well-Known Member

В суді, людину, яка порушила закон під час самозахисту винною не визнають і не засуджують.

11. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

а нащо Городоцьку міняти на С.Бандери. Тим більше вул. Бандери (колишня Миру) уже є, і примикає перпендикулярно до Городоцької (колишньої 1 мая)

12. VasMT

13. Arthur

Arthur Well-Known Member

14. Agaton

Agaton Well-Known Member

15. VasMT

16.  
  17. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А мне очень не нравится, что во Львове или в Коломии или в Дрогобыче улицы 14-го века носят имена Бандеры или Мазепы. И чем нынешняя власть отличается от комуняк

18. Arthur

Arthur Well-Known Member

А які назви Ви пропонуєте.?

19. VasMT

В Стрию від бабці-Австрії вулиця від вокзалу називалась ім. А.Міцкевича, в народі "Алєйка". Перейменовували і в вул. 600-річча Стрия, і в проспект Чорновола. Чим Міцкевич вср...ся свідомим стриянам :dntknw: ?

20. Arthur

Arthur Well-Known Member

Просто в такому випадку, як ви кажете свідомі, змінили не австрійську назву, а радянську.

а де твій аватар? :)