Я всегда за возвращение имени, данного городу при основании, и под которым он прославился, при всем моем уважении к Каменяру. И вообще теряюсь, как назвать кобіту з Ів.-Франківська
колись був жарт, що, якщо користуватись комуняцькою аналогією при переіменуванні, то треба назвати Жовто-блакитноград А переіменування Лєнінґрад - Пєтроґрад (Пєтєрбрург?)нікого не обурює? Просто відновлення історичної назви міста.
Мене узагалі трафляє від того всього переіменовування. ну я маю на увазі придумування нових назв замість історичних. як міст, так і сіл, так і вулиць... якою б назва не була... якшо вона з самого початку така - то має право на існування. якась аура... і є така тенденція, що як би хто не переіменовував, а народ памятає назву початкову. Також (не вважайте українофобом) трафляє від тотальної українізації назв. Типу як є вулиця Миру чи Соняшна, а її треба комусь обовязково переіменувати в Рузвельта чи Бандери чи ще якусь... але вулиці то мабуть інша вже тема...
Але з самого початку вулиці не мали назв Леніна, Фрунзе, Енгельса, К. Маркса або Червоноармійська, Червонозоряний п-кт та інші.
Все вірно. Тому я кажу що не треба міняти Леніна на Бандеру, а або лишити як є, або відновити історичну назву. Взагалі варта відновлювати такі назви як Соняшна, Квіткова, Довга. Я за ВИКОРІНЕННЯ політизації з назв міст, вулиць, скверів, тощо. Жодних політичних діячів, жодних військових... Лише митці, видатні діячі культури, науковці... а також національно-колоритні назви.
Якщо, наприклад, у Львові відновлювати історичну назву вулиць, так тоді назви можуть бути польські, це теж не підходить. Тому я вважаю правильним, коли вул.. Леніна міняють на Личаківська, Енгельса на Коновальця, «1-мая» на С. Бандери і т.д.
а нащо Городоцьку міняти на С.Бандери. Тим більше вул. Бандери (колишня Миру) уже є, і примикає перпендикулярно до Городоцької (колишньої 1 мая)
Блін, я зовім нне в курсі - знайшов тільки якогось більшовіцького комадира, що його вбили у 1925 р. Ви про нього ?
А мне очень не нравится, что во Львове или в Коломии или в Дрогобыче улицы 14-го века носят имена Бандеры или Мазепы. И чем нынешняя власть отличается от комуняк
В Стрию від бабці-Австрії вулиця від вокзалу називалась ім. А.Міцкевича, в народі "Алєйка". Перейменовували і в вул. 600-річча Стрия, і в проспект Чорновола. Чим Міцкевич вср...ся свідомим стриянам ?