Взрывать - варварство, ИМХО, Могли пострадать люди, тем более, что так близко жилые дома. В это время некоторые спешат к друзьям встречать НГ...Дурость. Памятник мне не жалко. Методы варварские.
Повторяю - мне совершенно не жаль сам памятник. Меня возмущают методы. Если вдруг, не дай Бог, около моего дома поставят памятник тому, кто не нравится кому-то или является чьим-то врагом - есть шанс остаться без окон. Понимаю, что фигура Сталина практически без вариантов со знаком минус. Но методы...Снести памятник воспитание не позволяет?
За пам’ятник Сталіну затримали двох "свободівців" Субота, 01 січня 2011, 12:25 Версія для друку У справі про знищення пам’ятника Сталіну в Запоріжжі затримано двох "свободівців". Про це повідомляє прес-служба партії. "1 січня 2011 року близько 01-00 ночі у квартиру до заступника голови Запорізької "Свободи" з молодіжних питань Юрія Гудименка увірвалися представники міліції. Свободівця заарештували та доставили в Жовтневий райвідділок міліції. Близько 09-00 ранку представники МВС заарештували також голову Запорізької "Свободи" Віталія Подлобнікова", - йдеться в повідомленні. Свободівцям інкримінують частину 2 статті 192 Кримінального кодексу України за знищення пам’ятника Сталіну у Запоріжжі шляхом вибуху. До затриманих не допускають адвокатів. Свободівці нагадали, що 1 січня 2011 року у Запоріжжі о 14-00 мав відбутися урочистий автопробіг центральними вулицями міста з нагоди 102-ї річниці дня народження Степана Бандери. О 16-00 запорізькі свободівці планували провести традиційний смолоскипний марш вулицями міста. Натомість його заборонив суд. "Свобода" не взяла на себе відповідальність за вибух. Українська правда
Судя по эффективности работы - все было просчитано. В следующий раз пусть власти задумаются, а нужно ли нам такое пугало как Сталин.
Думати совки і москвини на приучені. Давити , красти, вбивати, грабувати, шельмувати , фальсифікувати, - цьому вони навчені з дитинства. А пересічні громадяни переляканими народились - переляканими і умруть. Тому розрахунки треба робии виходячи саме із цих вихідних даних.
В том- то и дело, что властям плевать . Взяли "моду" по поводу и без памятники устанавливать, то первой вилке (ложке), то ещё чему нибудь - менее нужному Лучше бы крыши починили и лифты восстановили . [OFFTOP] А по поводу взрыва памятника - я не против, но не там где живут и ходят люди ! [/OFFTOP]
В 1952 році мені сказали, щоб мій батько прийшов до школи. Я дисципліновано передав йому це. Через деякий час ми з ним зайшли до директора, який на мою дивину витяг мою книжку, яку перед цим забрала чомусь в мене вчителька. В зв'язку з тим, що в той час ми вимушені були берегти книжки, щоб мати змогу в кінці року їх продати та купити для наступного класу, ми їх загортали в якийсь папір. Так ось директор нам з батьком вказав на обгортку книги (з газети), зі зворотньої сторони якої слабенько просвічувався портрет вождя. Це був ВЕЛИЧЕЗНИЙ ГРІХ, за що мене батько демонстративно прямо при директору стьобонув декілька раз ремнем. Я був здивований карою (7 років), лиш по виходу батько сказав мені, що так треба було. Ось так я перший раз був репресований більшовицьким режимом. Молодим цього важко зрозуміти. Були часи, коли вночі по доносу сусіда забирали когось, а наступної ночі вже забирали "доносчика". Але як люди не боялися режим, а самогон все ж гнали.
Угу. Интересно, живя вооон в том сереньком доме, видном на фотографии, были бы Вы в восторге от взрыва в предновогодние минуты? Если в доме дети...особенно. Списали бы на петарды? По-моему, в жилом микрорайоне устраивать взрывы - преступление. А давити, вбивати и шельмувати упоминать не Вам.
Хорошо б ещё екатерину в Одессе взорвали. Но так что бы никто не пострадал. [OFFTOP]мысли вслух)[/OFFTOP]