"Сталин - эффективный менеджер" for Чернобылец и иже с ним

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Ома, 30 січ 2010.

1. FourA

FourA Дуже важлива персона

В США после Великой депрессии в 1933-39г. была создана Администрация общественных работ (PWA) и администрация гражданских работ Civil Works Administration - СВА, в которых работало одномоментно до 3,3 млн чел. Всего за эти годы в этих лагерях было занято порядка 8,5 млн. чел.
    Обо всём этом можно почитать на:
    Историю надо знать!

• Подобається Подобається x 4
  2. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Та ні, пане Чалдоне, якраз в Донецьку.;)
    А чим політика сучасної Росії принципово відрізняється від політики СРСР!? Геноцид кавказців проводить? Так! Міжнародні провокації влаштовує? Так! І держиморди у вас в повному порядку, особливо інородці...Жириновський, Нургалієв тощо...Масштаби, звісно, не ті. Розмаху не вистачає, але суть та ж, що і була. Лише з поправкою на капіталістичну екзотику;).

---------- Додано в 21:59 ---------- Попередній допис був написаний в 21:42 ----------

Пане Форей! Не клейте дурня! Я вивчав історію за часи СРСР (і не тільки в школі), щось тоді ніяких викриттів такого роду не було. І це в умовах жорсткого протистояння двох ситем: комуністичної і капіталістичної. Та невже товарищ Суслов пропустив повз свою увагу такі кричущі факти, якщо вони насправді мали місце. Про "новий курс" Рузвельта тоді вивчалось досить докладно, але не пам'ятаю жодного закиду в його бік з звинуваченнями стосовно примусової праці молоді в таборах адміністрацій суспільних робот чи влаштування штучного голоду. Тому прохання до Вас, не брешіть і не посилайтесь на інформацію, яку розповсюджують Ваші приятелі з КДБ-ФСБ. Бо люба людина, яка хоч поверхово знайома з американським суспільством, скаже Вам в вічі, що Ви брешете. Як Ви собі уявляєте такі злочини в країні, громадяни якої ЗАВЖДИ БУЛИ ОЗБРОЄННІ ДО ЗУБІВ, починаючі з перших поселенців? Тому не розказуйте нам свої нічні марення і жахи, а надавайте посилання на роботи справжніх спеціалістів-американістів, а Росія їх безперечно має. Один інститут Америки і Канади при РАН чого вартий...Впевнений там таких дурниць не розповідають.;) З пламеним до Вас привітом! Салют камарадос!:)))

• Подобається Подобається x 5
  3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ні не було. Єдине що було, і я вже сказала вище що він почав сильне обкладання податками і курс нової політики не приніс зразу такого бажаного результату як хотілось.

Перший закон економіки що всі ресурси є обмежені, отже якщо додати до одного то автоматично відбирається в іншого. Це нескінченні дебати і різниця (дуже груба) між демократами і республіканцями - перші пінімають податки на всіх і все, а другі урізають держ бюджет і держ службовців.

Ще раджу тут глянути на ціни тих часів. І порівняйте якщо ви вчитель і у вас зарплата 950 долларів на рік, що приблизно 80 долларів на місяць.
    Отже панові $5 долларів глупо звучать. Тим більше що я знаю як працює контракт з міністрерством і як створюються програми для розвитку бідного чорного.

Он тіко не пайму, помагають тому біному чорному вже скільки років, а воно ніяк не надається допомозі. Може таки варто лишитись їм допомагати :dntknw:

Ps. Я тут такий екскурс з історії накатала для пана четвертушки, а воно мені взяло і повитирало. Ох жаль. Жаль що мушу іти спати, а так то б написала пану про те що таке було PWA, New Deal і чим він був поганий (але аж ніяк ніяких концтаборів не було. це вам не Расєя. Тут такі речі не сховаєш, якщо не від соплемінників в час коли правиш то від істориків наступних поколінь, то це точно)

---------- Додано в 04:13 ---------- Попередній допис був написаний в 03:55 ----------

Вам би не завадило її почитати.

Але мене дивує як пан такий любитель сталінізму, ленінізму і комунізму критикує Рузвельта. Він ж зробив такий гігантський крок в сторону соціалізму. Розширив державний апарат, почав контролювати і влізати в економіку зі своїм стимулом, прийняв акт про те що тепер всі так звані сині комірці мали створювати свої профспілки, які «захищали» права працівника і дозволяли вимагати в працедавця оплати такої яку самі собі назначать.

Ось цитата про те як платили працівникам того часу:

Отже якщо працівники належали до юнії то отримували вже на шісдесять центів більше. ОПАНЬКІ!

То якщо ваш автор, таваріщ четвертий, під конц-таборами має на увазі профспілки ака юнії? Так чого б їм там мало бути зле?

Якщо ви хочете посперечатись чи був дуже добрим президентом Рузвельт, то можна подивитись на всю його діяльність і про це поговорити. Але ніяких закритих таборів не було. Це вже ваші друзі перестарались.

---------- Додано в 04:40 ---------- Попередній допис був написаний в 04:13 ----------

Доречі, його дуже не любили бо він підтримував чорних і не любив давати і брати хабарів. Плюс вважав що все повинно належати народу і що не можна робити гроші на дамбах які будуються на ріках, і не можна віддавати ліси і парки в приватні руки. Все мало бути державне.
    То ви вірите що людина яка не бере податків буде заганяти когось в табори? Мдям...

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не, ну это полный пипец! "Геноцид кавказцев" в СССР!:))Ви з кавказцями часів СССР були хоча б знайомі?

5. Bambook

Bambook Persona non grata

Геноцид кавказців, очевидно, в дописі Яреми стосується теперішньої Росії, а не СРСР.

6. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

И в чём он себя проявляет? Не судимого приговорили.
    Что такое геноцид?
    http://www.ushmm.org/wlc/ru/article.php?ModuleId=10007043
    Геноцид. Хронология
    http://www.ushmm.org/wlc/ru/article.php?ModuleId=10007095

• Подобається Подобається x 1
  7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

І що? Це стосується ефективності сталінського менеджменту? Це менеджмент єгипетських фараонів.

• Подобається Подобається x 3
  8. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

ага, самый загеноциденый народ в России ... это даже в России скажите это кому-то - будут смеяться ...

• Подобається Подобається x 2
  9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Просто трохи не той народ, який так просто дозволяє над собою геноцид. А об'єктивно - правильно.

10. FourA

Позволю себе ответить на посты пани Маруся-мама и пана Yarema. Прежде всего, тема о голодоморе во времена СССР была табу и для американскихих политиков. Именно по той причине, что им было отлично известно - пропагандистская машина СССР нанесёт ответный удар, если начать раскручивать тему украинского голодомора. Лишь после распада СССР в западных СМИ начали открыто муссировать эту тему.
    Второе, есть определённые свидетельства, что в 32-33-м годах в США было очень большое неблагополучие с демографией. Прежде всего - отсутствуют данные о рождаемости и смертности за этот период. Есть данные за предыдцщие периоды, есть - за последующие 10 лет, а начиная с 1932г. никаких данных нет - без всякого объяснения причин! Доказательство этого:
    Далее, в демографии есть такое понятие - возрастная пирамида или дерево возрастов - график, показывающий распеределение населения в стране по возрастам. Есть такой график для населения США за 50-й год. В нём имеется очень большой дефицит людей в возрасте 15-20 лет, то есть тех возрастов, которые должны были родиться в средине 30-х годов. Объяснения пана Яремы, что безработным в то время было не до рождений, элементарно не проходит. В других странах и в другое время безработица на рождаемость так не влияла. Тогда в США было другое.
    Ну и ещё - литературные свидетельства. Я уже упоминал, что неплохо знаком с американской литературой. Советовал бы прочитать пани и пану "Гроздья гнева" Дж. Стейнбека. Уж его-то к коммунистам никто не припишет? Есть ещё множество литературных свидетельств - всех их я уже не припомню, но при случае могу привести. В своей совокупности они дают цельную картину происходящего в то время в США.
    И ещё один факт: во время индустриализации СССР в Союз из Америки приезжали десятки тысяч американских инженеров, мастеров, рабочих. Они помогали наладить работу заводов, фабрик, американского оборудования, привезенного в СССР из США в обмен на поставленное зерно. И заобно спасали себя и свои семьи от голодной смерти. Ни до, ни после этого не было такого притока квалифицированной рабочей силы из США в СССР. Какое другое объяснение этому можно найти, кроме стремления спастись от голода.
    Аргумент шановной пани Маруся-мама, нельзя верить,
    попробую применить к Сталину. Уж Сталин точно взяток не брал - значит, нельзя верить, что он кого-то загонял в лагеря. Правильно мыслите, шановна пани!
    Я готов поговорить и о деятельности президента Рузвельта, и о деятельности предыдущих администраций. Немного знаю об этом - не на уровне историков, естественно, но достаточно для того, чтобы вести дискуссию с форумчанами. Даже живущими в США.

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Не можна порівнювати Сталіна який не брав податків але мав манію винищити всіх і все, і Ікеса, який лишень прагнув помогти бідному знедоленому чорному який не міг заробити на себе.

І тепер про факти цих часів:
    Люди не мерли як мухи на вулицях Нью Йорку чи Чикаґо, а то і по-селах. Так населення за містом зменшувалось так як всі фермери які до того мали свої поля закривали свої господарства і їхали в міста, або велика кількість зі Сходу поїхала в Каліфорнію. Адже там збудували дамбу, яка не тільки забеспечила людей роботою під час її будови а й на майбутнє дала електрику і воду для всього регіону Каліфорнії.
    Плюс, в 1939 роді Рузвельт прийняв закон дозволяючий чорно-шкірим голосувати!!! Він їх винищував? Ні! Він навпаки дав їм більше прав і на Заході і Півночі взагалі заборонювалась будь-яка сеґреґація. Чорних держава забеспечувала роботою а у відповідь вони голосували за демократичну партію. Чорних переслідували і карали самі люди на Півдні. Це було!
    Ефективно це було чи не дуже питання спірне, але те що людей не морили голодом то це факт!!! В 1935 році прийняли закон за яким всі хто не може себе утримати або має якісь фізичні вади отримували пенсію від держави. А ваш таваріщ Сталін навпаки в 1945 році після параду побєди сказав своїм сексотам пройтись по всіх вокзалах, базарах і великих містах і позбирати всіх калік, а тоді їх винищити. Він знищив всіх хто прийшов з війни калікою і не міг працювати на благо родіни. Треба докази? (Вдома гляну на назву книжки)

Звичайно що вони все знали але хто б втручався в срср Хуверт? чи може Рузвельт? О НІ! Не вони! Вони були задоволені з фальшивого репортажу журналіста Нью Йорк Таймс Волтера Дуранті. О! Це був московський сексота який приїхав в Америку і заперечував те що говорили очевидці про голод в Україні.
    і ще один такий західний журналіст, лівак єврей - Люіс Фішер.
    Он вони заперечували що будь-що діється в Україні і що там є штучно створений голод.

Америка і захід мовчали офіційно але не мовчали люди які це пережили і які втекли з щасливої Країни Рад!

Але були і такі хто відкрито і голосно говорив про те що Голодомор і знищення української нації в 1932-1933 роках відбувалось. І один з таких журналістів Ґарес Річард Воґан Джонс:
    Ось що він написав:
    Переклад, для тих хто не знає англійської

Коли ліва газетьонка Нью Йорк Таймс таке побачила то зразу Дуранті написав що Джонс все вигадує і в СРСР красота, благодать і всі щасливі!
    Зараз ви пишете щось на кшталт Дуранті, бо ви ще живий свідок тих подій зі сторони КПРС і ви будете заперечувати правду тих часів бо ви стояли по іншу сторону барикади. Але звернуть увагу, що з часом такі люди як Дуранті забулись а правду яку писав Джонс всі знають і підтримують на державному рівні.

Останнє редагування: 23 бер 2011
  12. FourA

Шановна пани Маруся-мама! Вы считаете, что я
    и пытаетесь убедить меня в том, что голод был. В том, что голод был, меня убеждать не надо. Вы можете познакомиться с моим мнением на этот счёт здесь: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=828163&postcount=569 Вы считаете, что я там отрицаю, что голод был? Зачем Вы тогда пытаетесь ломиться в открытую дверь?
    Далее, Вы ссылаетесь на свидетельства Ґареса Річарда Воґана Джонса, однако в процитированной Вами заметке нет ни слова об Украине. И ещё раз говорю - меня не надо убеждать, что голод в СССР и на Украине был. Я это кроме всего прочего, знаю от своих родственников. Мой отец мне рассказывал о голоде в 32-33 годах - он тогда жил в Белгородской области, и про голод 1949 г. - тогда уже мы(я уже был) жили на Украине. Об этом я могу Вам рассказать немного больше, чем знаете Вы.
    Тем не менее, говорить всякую ерунду, которой не было, я Вам не советую. Эта книжка, где Вы вычитали, как Сталин "сказав своїм сексотам пройтись по всіх вокзалах, базарах і великих містах і позбирати всіх калік, а тоді їх винищити. Він знищив всіх хто прийшов з війни калікою і не міг працювати на благо родіни "- является 100% ложью. В 1951-м году мне было 6 лет, и я своими глазами видел калек на базарах и на вокзалах. Ещё тогда у этих калек, в основном безногих, был такой "бизнес" - они занимались "предсказанием судьбы" - дрессированная морская свинка или ручной скворец вытаскивали бумажки с написанными предсказаниями - как будет жить человек. Эти бумажки разворачивали и читали. Как правило, предсказывалась долгая жизнь, много счастья и всё самое хорошее. Можете верить той книжке, но я Вам говорю - то, что там написано про уничтожение инвалидов - откровенная ложь!
    Вы не опровергли мои данные об отсутствии статистики за 1932г., а выложили данные за 10-летие. Вы меня опровергнете, если выложите статданные о динамике населения за 1932г. Сумеете их найти?
    Кстати, для любого человека с хотя бы минимальными познаниями в демографии, возрастная пирамида населения США за 1950г. является доказательством, что 15-20 лет назад от указанной даты в этой стране происходила массовая депопуляция населения. Ничем другим нельзя объяснить резкое уменьшение количества людей в возрасте 15 - 20 лет в 1950 г.
    Ваши слова, что я представляю интересы КПСС и стою на коммунистической стороне баррикады, конечно, весьма забавны. Я не был коммунистом ни одного дня. Комсомольцем, правда, был. Причём, в КПСС не вступал именно осознанно, не потому что был против или был диссидентом. Я просто не хотел быть коммунистом.
    И ещё - не знаю - плакать или смеяться по поводу Ваших слов:
    Я, надеюсь, Вы знаете, что американцы воевали за свою независимость против англичан в 1775 - 1783г. Правда и то, что часть индейцев поддержала англичан, а другие племена были союзниками американцев и боролись против англичан. Но вы не говорите, если только знаете об этом, что в 1825 г. Верховный суд США в одном из решений формулирует Доктрину открытия, согласно которой право на земли «открытых» земель принадлежит тем, кто их «открыл», а коренное население сохраняет право проживания на них, но не собственности на землю. На основании данной доктрины уже в 1830 г. принят Закон о переселении индейцев, жертвами которого становятся Пять цивилизованных племён. А главная война против индейцев проводилась уже в первой половине XIX и фактически до конца XIX века. Уже все забыли о прошедшей войне с англичанами, а индейцев стали уничтожать, чтобы захватить их земли. Также стали истреблять бизонов, чтобы индейцы погибали от голода. Цитирую:
    Можно взглянуть на это фото, где снята гора из черепов убитых бизонов:

• Подобається Подобається x 6
  13. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Однако....:scratch_one-s_head:что бы в те годы....да иностранец....да самостоятельно,без сопровождающего (на крайняк с переводчиком)...да в общем вагоне....:scratch_one-s_head:
    Блин....да кто такое мог выдумать только?????:nea:

14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А я надіюсь що і ви знаєте що була друга війна 1812-1815 років з Англією. І якраз під час цієї війни Американські Індіанці стали на сторону Британії, бо надіялись за допомогої Англійської армії відвоювати собі хоча б Північні території і мати свою Індіанську Конфедерацію.

---------- Додано в 17:56 ---------- Попередній допис був написаний в 17:55 ----------

А хто вам сказав що він був без супровождаючого. Ви не прочитали англійську версію, це він говорить що він їде в поїзді разом з комуністом провідником. Так що... якщо цей уривок вам не сказав того про те що він їхав не сам, то візьміть прочитайте його весь твір.

---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 17:56 ----------

Прошу пана, ви як говорите то хоч говоріть факти правдиво.

Якщо ви говорите про рішення Верховного Суду яке відібрало в індіанців можливість бути власниками землі, а відповідно і білим платити індіанцям за землі (ну бо за що платити якщо вони з самого початку нічим не володіли;)) , то це справа Джонсон проти М’Інтоша, і це рішення було в 1823 році.

15. FourA

Ну и что меняет эта война 1812 -1815гг. в отношении к индейцам? С одной стороны индейцы воевали, и с другой. Вот эти так называемые 5 цивилизованных племён, которые поддержали США в этой войне против Англии, куда их потом дели? Союзничков, так сказать? Процитировать, что с ними сделали?:
    А вы говорите - Сталин, Сталин, убийства, лагеря, истребление людей!.... Чья бы корова мычала! ;)
    Претензии по вроде бы неверной дате - к ресурсу, откуда это скопировано. Там приведена именно эта дата - 1825 г. А по сути - это что-то меняет? Отняли право на землю в 1825 или в 1823 г. - всё равно отняли! Вот об этом я и говорю - прямо, честно и открыто!

16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну так... а нас загнали в СРСР і нічого в нас не забрали? Нам дали? Роки в сибірі і заборонили визнавати нашу віру?

Та що ви! Він був такий чудовий... :suicide:

---------- Додано в 18:33 ---------- Попередній допис був написаний в 18:32 ----------

А вам процитувати що Сталін зробив з Армією Крайовою, також його союзником була. Але як побачив що вона аж ніяк не спішиться бути комуністичною - на Сибір!

Смішно порівняння які ви доводите про переслідування індіанців. Ви ще про афро-американців забули, ірландців і хто там ще в нас потерпав? Давайте... згадуйте, а то щось вчепились якогось 18-19 сторіччя. Якось важко порівняти 31 рік влади і винищення народів одною людиною і різні сторіччя.

Ви перейшли з Рузвельта на індіанців і на загальні речі які відбувались в історії. Давайте оберемо одного американського президента, який вам найбільше допік і буде його порівнювати з Сталіном. Хто там в нас правив 30 років? Ой ніхто! Рузвельт таки найближче бо як не як аж 12 років висидів в Білій Хаті.

17. FourA

Логическим будет окончание - А у вас в Америке президентов убивают! ;) --- Шановна пани, давайте не будем! Если нечего сказать, то лучше промолчать. Кстати, Ваше утверждение, что Армия Крайова была союзником Сталина - это сказано в шутку? Или вы подразумевали Армию Людову? Вот о той смело можно говорить, что она была союзником Сталина.

18. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

19. FourA

Раз уж начали выкладывать материалы о покушениях на руководителей СССР, то я просто обязан дамам облегчить их работу, перечислить списки: убитого народовольцами царя - Александра 2-го, убитого большевиками царя Николая 2-го со всей семьёй, а также других русских царей, у которых смерть была насильственной. Придётся упомянуть о царе Петре 1-м, казнившем своего сына Алексея, а также другом русском царе, Иване Грозном:

А оттуда остаётся спуститься до Каина с Авелем:

• Подобається Подобається x 1
  20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Тільки ви щось клацаєте по клавішах і клацаєте. Та щей аргумент придумали - а в вас президентів вбивали!
    Так дякувати Богу президентів завжди можна було обирати а не насаджувались нам невідомо за якими правилами чи виборами.

а де твій аватар? :)