"Сталин - эффективный менеджер" for Чернобылец и иже с ним

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Ома, 30 січ 2010.

1. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Пардон, а де він неправильно менеджив?
    Війну переменеджив. Систему не розвалив, а розбудовував. Непокірних правда винищував. Ну то так би любий ефективний менеджер робив би. От ми зара можемо тута патякати все шо в голову встрелить. А шо від того користі. А той менеджер би нас давно до стінки поставив і від того була б користь.
    От вам доводилося колись людей менеджити? А звільняти? А писки їм затикати шоб весь колектив не паскудили? А переексплуатовувати одних шоб не звільняти інших?
    Тіки ж різниця в тому шо людину з фірми звільнити можна, а з держави не звільниш. Тут або на той світ або в сибір.

ЗІ. Зара би такого менеджера з підтримкою армії, зразу би порядок навів. но правда купа трупів би була. А шо ж з нашими народними обранцями зробиш. Ну ж не вміємо ми покишо людей дематеріалізовувати чи мозок їм промивати як в тій казці Волкова про сім підземних королів.

Не подумайте тільки шо я його героєм вважаю. Як на мене то людина страшна. Жорстока. Не хотів би такого до влади. Хай ліпше бардак, як от зараз. Але менеджер він таки хороший.

Останнє редагування: 13 лют 2010
    • Подобається Подобається x 2
  2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Пєрвоісточнікі?:scratch_one-s_head:
    То труди сіфі..е-е-е лєніна,чи історія сересер?:nea:

• Подобається Подобається x 3
  4. Володимир Вишня

Володимир Вишня Well-Known Member

Те що ви пишите це поєднання мазохізму та розумової відсталості.

5. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Чи доводилося вам дивитися в очі людині, яка розуміє шо помре тільки тому шо не має грошей дати хобара на операцію в свобідній демократичній державі?
    Інколи щастя потрібно робити непопулярними діями, а не красивими словами по націю, права та демократію. А про мій розумовий рівень ви не маєте жодного уявлення :). А от про рівень вашої культури я, думку свою вже склав.

6. Romko

Щось,навіть в Польщі не чув про такі випадки....:nea:
    Не кажучи про інші демократичні держави....:pardon:

7. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Та ну. А вікдоли в нас лікування безплатне знову стало?
    А чо моїх знайомих пенсіонерів не лікують без "куку в руку"?
    А ми про те не знаємо бо вони ж помирають тихенько. То ж старі хвор іпенсіонери. Вони ж не ідуть про то на теледебатах говорити.

8. Romko

Я ж про демократичні держави говорю,не про совдеп...

• Подобається Подобається x 5
  9. Володимир Вишня

А вам доводилось дивитися в очі мільонам здорових, але пухнущих від голоду селян?

Цим ви лише підтверджуєте лише власну нездорову тягу до мазохізму.
    Це не норма, а відхилення.

Мені вже цього вистачить.

10. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ну так хіба ж я казав шо він нормальна людина. Звісно шо ні.
    Але давайте розрізняти злочини породжені хаосом і бардаком (як от наше хабарництво) від злочинів спланованих і добре організованих (як от голодомор). То був грандіозний і жахливий хід менеджера спрямований одразу на ривок в розвитку цілої системи за рахунок вижимання всіх соків з наших селян і в паралель на винищення потенціально непокірних і небезпечних громадян.
    Як менеджер він вчинив нормально.
    Знову проводжу паралель. Є фірма. В ній є відділ який намагається відколотися в самостійну фірму. Шо робить ефективний менеджер?
    1 варіант. Піднімає їм зарплату і мотивує залишитися, але якшо половина з них налаштовані радикально то то є неможливо. Всеодно відколяться і другу половину на то загітують.
    2 варіант. Вижимає з них останні соки, і викидає на вулицю без останньої зарплати, рекомендацій і попередження про звільнення. Незаконно, зате ефективно.

Менеджмент то одне, а моральність то інше.
    А ви хочете шоб і вовки цілі і вівці ситі.

11. Володимир Вишня

Для вас коли вбивають міліони невинних людей голодом, це грандіозно?
    Бути рабом чужої країни, це грандіозно?
    Вмирати за комуністичну імперію, це грандіозно?
    Пишатися тим що власне життя нічого не варте, це грандіозно?

• Подобається Подобається x 5
  12. Ома

Ома Дуже важлива персона

Сравнивать государство и фирму крайне некорректно.
    Как менеджер огромного государства, а не отдельной фирмы, он совершил безграмотные вещи (если даже отойти от ужаса убийства миллионов):
    1. Убил конкуренцию как двигатель прогресса во всех сферах жизни, заменив на страх.
    2. Убил в людях дух предпринимательства, убив свободу.
    И т.д. и т.п.
    Глупый, кровавый менеджмент. Оправдывать его могут недальновидные, ограниченные люди.

• Подобається Подобається x 4
  13. Gron

Gron тафгай

Чомусь аг, ніхто ненаважився на ЛФ назвати гарним менеджером.
    Після Веймарської р-ки, він теж, на думку багатьох підняв, вивів, зробив, пів Європи...
    Різниці ніякої між двома людожерами та їх підручними.
    Статті в КК немає, на відміну від Німеччини, за схвалювання "менеджменту", от писаки і розпоясались.
    Для вивчання основ менеджменту, є гарні підручники, тома писані ід та рос"історіками" марно читати тим, хто хоче бути фахівцем (якщо не катом).

14. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Так по масштабах. По відчуттях - жахливо

А ви зараз не раб своєї країни? Чи бути рабом своєї краще, ніж чужої?

Це безглуздо. Причому плювати за яку імперію. Я зараз не можу зрозуміти чому я мало не поїхав в Київ в 2004 на "революцію". Але завжди будуть люди, які за ідею під кулі підуть. І вони мусять бути, бо без них не буде ні держави ні імперії. Задача розумних - не потрапити в їх число.
    Хочете знати чого варте зараз ваше життя? :) Знайдіть старого, якого викинули з його житла обманом (на смітниках таких шукати треба). Спробуйте добитися для нього справедливості, адже інакше він помре. Отоді ви побачите вартість свого і його життя. Перестаньте жити в матриці. Оченятка відкрийте :)
    ЗІ. Маленьке уточнення для того хто мене вважає розумово відсталим.
    "Грандіозно" від слова "гранд" - "великий". Звертаю увагу ще раз - "великий", а не "видатний" чи "чудовий".

---------- Додано в 22:29 ---------- Попередній допис був написаний в 22:27 ----------

Не завжди корректно, але часто підходить. А можете запропонувати кращу модель?

---------- Додано в 22:29 ---------- Попередній допис був написаний в 22:29 ----------

Ну та хто би спорив. Але якшо говорити про менеджмент, то оцінювати треба не так по вчинках, як по результатах.
    То ж саме і АГ стосується. Результат вийшов поганий.
    Якби переміг - ну то переможців не судять.

---------- Додано в 23:05 ---------- Попередній допис був написаний в 22:31 ----------

Ступаюся я з тої суперечки, бо спорити нема про шо.
    В кожного своя думка і обі вони по свому правильні.
    Але ше раз підкреслю. Не вважаю Сталіна ні нормальною людиною ні хорошим керівником. Упаси нас Боже від таких керівників.
    Але в плані ефективності (не правильності, а ефективності) його менеджменту можна говорити не лише погане.

Останнє редагування: 14 лют 2010
  15. Ома

Ома Дуже важлива персона

Результат отвратительный - умерщвлены миллионы сограждан.
    Про беломорканалы и танковые заводы даже не заикайтесь. Они и рядом не стояли со смертью миллионов.

Вы так в этом уверены? Т.е. все преступления тогда бы сошли с рук?
    В той войне все были проигравшими. Как и в любой другой, в общем-то.

16. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Чого ви всі дивитеся тільки зі сторони моралі?
    Та будьте троха всебічними. Нє?
    Та ясно шо війна то завжди мінус для тих хто воює.
    А тепер давайте думати з другого боку.
    Шо би ми їли якби масово в війнах не помирали?
    Де би був науковий прогрес, якби не треба було нову зброю робити?

Пойміть просту річ. Нема одної правди. Нема "добре" і "зле". Є "добре" чи "зле" з конкрестного погляду і в конкретній ситуації.

---------- Додано в 23:19 ---------- Попередній допис був написаний в 23:12 ----------

Якби зара в світі була велика Германська імперія то ніхто б того не вважав злочинами.
    Шо? винищення корінного населення Америки для вас шось надзвичайне? Не повірю.
    І основне тут навіть не те шо Америка то Америка, а то шо то далеко і нас не стосується. Так само бразилійцям було б глибоко плювати на те шо би робилося в Європі. Ну поговорили б, але не більше.

17. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

18. Ома

Ома Дуже важлива персона

Это демагогия.
    Собственно, вся ветка посвящена тому, что учителям необходимо доносить до подрастающего поколения совершенно четкую отрицательную оценку деятельности Сталина. Дабы это не повторилось вновь.

19. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Можу погодитися з вами тільки в тому шо дітей треба так вчити. То виховає в людях страх перед законом і закладе моральні цінності. А мораль то штука спрямована на збереження виду. Інакше може початися великий бєзпрєдєл.
    А диктатори виростуть незалежно від вашого навчання і візьмуться до справи тоді коли то буде необхідно. Так світ влаштований.
    Зараз в Україні нема диктатора по тій простій причині шо нас ше не довели до стану коли ми його самі до влади приведем.

20. Володимир Вишня

Уявляєте, ні.

Звітки у вас стільки співчуття раптом?
    За великі ідеї Сталіна можна як ви кажите "ставити до стінки" і нічого.
    Наприклад в мого прадіда по батькові комуністи забрали будинок а там своїх посилили, а в нього вже було троє дітей. Так хто шахрай, хто злочинець?
    Так що в вас я небачу жодної логіки.
    Чесно скажу, я великих ідей Сталіна не розумію, тим більше медодів їх досягненя.

грандиозный франц. величественный, великолепный, торжественный, внушающий смирение, благоговение.
    http://slovardalja.net/word.php?wordid=5985

Може перерахуєте ті результати.
    Давайте по справі.

А зараз намагаюся осягнути глибину вашої філосовької думки...

Останнє редагування: 14 лют 2010
а де твій аватар? :)