Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Принцип простий, як двері. Донцов писав свої ідеологічні твори, якими послуговувалися українські націоналісти, і про суть українського націоналізму він в них говорить досить красномовно. Тобто, людина сама себе викриває. Коли ж ми читаємо щось, де хтось сам себе виправдовує, ми мусимо ставити це під великий сумнів.
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Ну ТАК! Якщо я, скажімо, напишу, що хочу вбити - злочинець, адназначна... Якщо напишу, що НЕ хочу вбити - "під великий сумнів", "це я виправдовуватися надумав", злочинець... Санді,
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" А навіщо Вам це взагалі писати? Не вбивайте та нічого не пишіть. Спитають Вас - тоді напишете. Оперу Але, панове, не все так просто, як вам бачиться. Як, наприклад, бути з цим: «Народе! Знай! Москва, Польща, мадяри, жидова - це Твої вороги. Нищ їх. Знай! Твоїм проводом є Провід Українських націоналістів, є ОУН. Твоїм вождем є Степан Бандера.» (з "Відозви" до українського народу, яку було розклеєно у Львові в саме ті часи). Скажіть, де ОУН(б) каже про себе правду?
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Санді,наведіть хоч один документ,що свідчить про причетність "Нахтігалю",СС"Галичини" до погромів і інших злочинів,в яких їх звинувачують.
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Ромко, для початку давайте якось узгодимо цитату з "Відозви" з тим, в чому нас намагається переконати СБУ. Відозва - це не свідчення, не факти, погоджуюсь, але ж таки питання виникають... НІПАНІАТНА!
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" ОперИ бувають грамотні, самі напишуть. Минулого тижня "знайомився" в архіві СБУ з кримінальною справою на львів'янина-поляка, якого в 1945 "підмели". В лютому заарештували, в березні виписали всі папери на арешт, нарисували протоколи допитів, протоколи обшуків, всьо, шо їм пасувало. Звинувачення - "завербований АК у 42-му, з метою відриву від СРСР". В тюрмі №2 помер від дистрофії і виразки шлунку, менш ніж за рік. Я про цю справу згадав, бо дуже показова: оригінальний підпис -тільки на 1-му документі (за лютий місяць). А далі "під копірочку" сфальсифіковане звинувачення, всі інші підписи арештованого зроблені одною ручкою, одною рукою, протоколи обшуків - вупше "пєстня". Зляпано безсоромно, навіть на місце не виїжджали. От і Ваші, Санді, "звинувачення" дуже оці безсоромні нагадують. Доречі! ОУН обговорюється не тут. Прошу про ДОВЕДЕНІ ЗЛОЧИНИ СС "Галичина", якщо маєте, що сказати.
Вкажіть тоді своєю фірмовою стрілкою, де зляпана неправда - у документі від СБУ чи у "Відозві". Чітко й однозначно вкажіть. Бажано буде ще й пояснити Ваш вибір. Цитату з неї див. вище. :D Так це ж Ви, шановний, дописали сюди новину про "Нахтігаль", ось ми й обговорюємо.
Кока "Відозва"? Приносьте ксеру з архівними реквізитами (але про "Галичину"!!!) - покалякаємо. А з кокої ноздрі її виколупали? З правої? З лівої? Документ несіть, я ми будемо викаблучуватися "нє вєрю!" і сміятися.
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Нема чого обговорювати! Усьо, шо проти москалів, є харашо! Від тунгуського метеорита до фашизму!
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" "Відозва" до українського народу розклеювалася крайовим провідником ОУН Климівим ("Легенда"), в ній говорилося: «Народе! Знай! Москва, Польща, мадяри, жидова - це Твої вороги. Нищ їх. Знай! Твоїм проводом є Провід Українських націоналістів, є ОУН. Твоїм вождем є Степан Бандера.» (ЦГАВОВУ, ф.3833, оп.1, д.63, л.12.)
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Степаничу,Ви не перший день(рік) на ЛФ,і прекрасно знаєте, про що мова. Але мені особисто дивний оцей мазохізм,з яким Ви і інші представники Сходу захищаєте і комуняків,і срср і т.д. і т.п.
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Ромко, Степанич (я ТАК думаю) стєбається... А інші... Додано через 3 хвилини Вав! Архів СБУ = архів КДБ... Інформація - з ОФІЦІЙНОГО сайту СБУ.
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Ромку, я здивований, м"яко кажучи. Я не захищаю нікого. Моя позиція така: більшовизм - злочинна течія; комунізм і його ідеологія - прекрасно, але утопія; СРСР програв так званому капіталізму як форма організації життя суспільства. Друге: я не знаю держав, історія яких була б білою і пухнастою. СРСР не виняток. Третє: в усіх негативах і позитивах, які були в Російській імперії, потім СРСР "винні" (тобто приклали руку) усі - в т.ч. і Україна. Тому винні УСІ. В тому числі і Україна. А бажання звинуватити ОДНУ Росію свідчить про інфантильність і підлість. Я такого не сприймаю. Можливо, Ви переконані, що усі біди від "москалів", Московії. Це Ваша справа. Але поважати таку точку зору я не можу. Тому що на мою думку, це: 1) принижує Україну; 2) не на користь розвитку української держави, розвитку самосвідомості громадян України; 3) тому люди, які твердять, що винна у негативах одна і виключно Росія, є ворогами держави Україна.
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Чому тоді не викладуть скан? Чому такі обережні формулювання - "намагалися уникнути"? Я Вам теж навів інформацію з Держархіву...
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Так. Є свідчення очевидців, які були озвучені в суді НДР - з цим що робити? (Одразу ж наперед повідомлю, що суд ФРН скасував вирок Оберлендеру лише за формальними підставами - заочність вироку суду НДР - але фактичну частину звинувачень НЕ СПРОСТУВАВ). Є певна кількість засадничих документів від ОУН(б), зміст яких прямо протирічить тому, про що говорить СБУ - що робити з ними? Коли ЦВК проголосила президентом Януковича - всі прийняли цю інформацію з повною довірою до цієї офіційної установи?