СС "ГАЛИЧИНА"

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Саша Львовский, 13 тра 2007.

1. Мікі

Мікі Well-Known Member

Николай, вот Вы мущина явно умный и, при этом, неужели мне, человеку из известного теперь на весь мир Донбасса нужно Вам объяснять, что все они ушли на переформирование, бо многим из них еще нужно было воевать как минимум 10 лет уже в составе УПА, а вермахту оставалось сопротивляться всего две недели и три дня...

Да и зачем в украинском лесу, или схроне тот жетон... я бы его тоже выкинул...
    Для Вас:)

• Подобається Подобається x 1
  2. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

По идее вы правильно рассуждаете,НО только по идее!!!;)
    В таком случае надо знать сколько бывших дивизийников оказалось в УПА?
    Вернемся к боям в месте окружения дивизии СС-галиции возле г.Золочев(так называемый-Бродовский котел).С полной увереностью вам говорю,в месте прорыва,села-Княже Почапы Хильчицы Бонышен Ясенивцы лесов,где можно было скрыться не было(можете взять карту и посмотреть),леса начинаются в сторону села Пидлысся-Гологоры,то есть ЗА местом прорыва и окружения.Так что после зачистки,им негде было спрятаться и все это сказки для несведущих-что они прорывались малыми группами.А жетоны по большей части возле этих сел лежали и в маленьком леску возле Почап и Бонишина,то есть они скидывали с себя,срывали ССсовскую обшиву и сдавались в плен как вермахт,ибо стреляли ССманов сразу,наши их в плен старались не брать.Забранная у местного населения одежда,мало помогала,хотя некоторые потом,попали в РККА и даже до Берлина дошли.
    Вот так то уважаемый,уж про эти события я много чего знаю-не один год занимался историей!;)

3. terrible

terrible Well-Known Member

закінчую суперечку за явною і очевидною беззмістовністю. тим більше апппанент читає лише свої дописи.
    можете трактувати як завгодно, мені пофік :)

на рахунов Бродів раджу почитати книжу генерала Ланге, котрий командував корпусною групою "С"... " Korpsabteilung C vom Dnjeper bis nach Polen". бої там дуже гарно і детально описані.

---------- Додано в 16:25 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ----------

чоловік їх ненавидить, звідси і всі нападки. розумієте, витрачати час на нього не хочеться, є й так чим зайнятись і мені, і Вам, певен.

4. NikolayLW

Ну почему же?Зря вы так!!!Я читаю ваши посты и даже внимательно,вот например- http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=24083&page=50 пост №990
    Вот ваша сылочка- http://lib.galiciadivision.com/lazurko/r08.html
    А вот выписки с сылочки-Очевидно, до розброєння не дійшло і пізніше я дізнався, що поголоска про це вийшла від шефа поліції і Ґестапо з осідком в Любляні, на Словенії, бо він "не мав довір'я до слов'ян". Якщо його кваліфікації були подібні до кваліфікацій Еріха Коха в Україні, то я не дивуюсь, але дивуюсь режимові, що таких ідіотів наставляв всюди будувати свій "тисячолітній Райх" і ставлю під сумнів великодержавницькі здібнощі голови такого режиму, такої партії і такої держави.
    Возникает вопрос-почему афтар пошел служить в СС-Галицию,аль прозрел?

Отвечу вам правду-ДА-НЕНАВИЖУ,потому как воевали за другую империю зла,со своими же соотечественниками и славянами-ради своей продажной выгоды.Только не надо мне говорить-что они боролись за Украину!;)

5. terrible

просто Ви профан :)
    Ви читали Ланге?

6. NikolayLW

Угу-конечно профан!:cry:
    А которого из них- http://ru.wikipedia.org/wiki/Ланге [​IMG]

7. terrible

8. NikolayLW

9. terrible

навіщо? Ви ж тут трясли що не один рік вивчаєте тему, одним словом спец.

10. NikolayLW

Ах вспомнил,это вы про того которому жаловался командир дивизии СС-галиция- Фрайтаг,что доблестные ССманы галичане(в бродском сражении) бегут с поля боя и он отказывается ими командовать?[​IMG]
    Ой перепутал,Фрайтаг жаловался командующему корпусом 13(если память не подвела)генералу-Артуру Гауффе!
    Ладно-это так было к слову сказано.
    Так вы сами почитайте книжку генерала Ланге,наверняка там прочтете про то что я выше написал!;)

11. terrible

я не залізний... це ж треба все так трактувати лише так, як зручно собі. політіка, панімать надо:)
    гадаю, цього придурка пора ставити у вічний ігнор :)

• Подобається Подобається x 2
  12. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

А вы что вечно жить собираетесь, историк в лапках ? :) СОбственно вы опять ничего не ответили...Сползли на грубость. Так и со Спикой, и с Читателем, так и тут...
    Собственно у Дитриха интересно описано про психологические особенности галичан, что в СС Галичина служили. Перечитайте, может поймете, что у вас похожего...

• Подобається Подобається x 3
  13. NikolayLW

Друже,а что на него обижаться то?о_О
    Вполне нормальное явление для убогих-аргументов то нет.А то я уже думал выставить книгу написанную его доблестными ССманами-галичанами-с фактами что я привел выше,да думаю смысла то нет!;)

14. terrible

розуміете, для того, щоб поситит тут оцю фігню з пихатим виглядом достатньо одного єдиного сайту-
    http://www.galiciadivision.com/

що Микола і успішно робить... а вести ублюдочну суперечку з напівадекватною людиною нецікаво. я ліпше постібаюсь :)
    і нехай я буду історик в лапках-меееені пофік:))) що мені Ваша думка про мене?

PS тим більше, що на тому сайті купа помилок, він ліпився в 2000 році на голому ентузіазмі однієї людини і на всій матервальній базі, що була тоді доступна. і сайт не оновлювався з 2004 р. тим не менш, для Миколи його цілком вистачає. а я слабко вірю в те, що він ще щось познаходив:)не видно того по дописам.
    якщо кому цікаво-то змалюю, що ж там сталось з Фрейтагом під Бродами. доволі заплутана історія. тільки десь з понеділка...

Останнє редагування: 8 лип 2010
  15. NikolayLW

Нет проблем!
    Хотите я подтвержу свои слова книгой, изданной во Львове не давно и написанной вояками с вашей дивизии?:)
    Только при одном условии-вы меня оскорбили,так вот-вы сами при всем форуме назовете себя-ПРИДУРКОМ?;)

---------- Додано в 23:44 ---------- Попередній допис був написаний в 23:18 ----------

На-придурок,смотри что твои же вояки с СС-галиции пишут,как всегда с оправданиями-типо они не виноваты!
    Можешь такую книгу во Львове купить и не при совке выпущенная а твоими же собратьями!!!

16. terrible

доки хотів щось написати про Фрайтага... спало на очі:)
    один такий факт, доволі красномовний. перед Бродами батальйон звязку був сформований 50/50 з німців/українців... після Бродів за настійливої вимоги Фрайтага дивізіон звязку був організований повністю з німців-оскільки Фрайтаг вважав українців винними у тому, що дивізія під Бродами залишилась без звязку. хоча батальйон потрапив під удар радянських танків і будучи беззахисним перед ним був знищений-Фрайтаг про це знав, але все одно винними вважав не большевицькі танки, а українців з батальйону... в чому винними???
    але не подобаеться мені, що на Фрайтага багато бруду виливають. і пізніше скажу чому:)

17. terrible

в мене був Гунчак, доки не дав почитати, і тепер вже немає... дійсно гарна книжка. тільки зрозуміти не можу, лякали книжкою, виданою дивізійниками, а приліпили цю... але ж не така то вже й новинка, і Гунчак аж ніяк не дивізійник... але то таке.
    є найоновіше: Наврузов, Б.Р.
    14-я гренадерская дивизия СС «Галиция» / Бегляр Наврузов. — М. : Вече, 2010. — 320 с. — (Враги и союзники).
    на петрівку ніяк не виберусь аби придбати...
    чекаю на ще одну книжку про "Галичину" харківського історика... вона в нього в проекті є, знаю, що матеріали збирає... залишилось дочекатись :)

18. NikolayLW

Угу,а это как вам?То же НЕ дивизийники?:mocking:

19. terrible

а чим Ви збирались налякати?:) он вона на столі в мене лежить, "Видання Братства кол. вояків 1 УД УНА. Мюнхен, 1951."
    літературний редактор Іван Кошелівець,
    мистецьке оформлення Мирона Левицького
    кртографічні роботи Юліана Волянюка
    друковано в друкарні Апостолької Візитатури, Мюнхен...

далі піпіськами мірятись хочете?
    а про інцидент з Фрейтагом скажу пізніш... ще вчора писав про те.

20. NikolayLW

Да нет-у меня стоячий(извиняюсь-выскочило однако-какой вопрос-такой и ответ)!:crazy:
    Просто вы опровергали мной сказанное,правда только своими словами,НО НЕ фактами,я же вас только фактами, бью слегка!;)

а де твій аватар? :)