Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Я не смеюсь, г-н Мартини. Я просто несогласен с этим. Кстати, а дивизийники если я Вас правильно понял, у Вас не в почете?
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Дивізійники - це дещо інше і значно складніше. Там у людей були різні мотиви. У когось страх, у когось щире переконання у тому, що боротиметься за визволення України, для когось дивізія була можливістю пройти хорошу військову підготовку щоб надалі з отриманим досвідом воювати в УПА. Наразі я в темі про СС "Галичина" для себе однозначних висновків на зробив, тому від коментарів утримуюся. А в тому, що у здобутті Україною незалежності є чималий внесок боротьби УПА, у мене нема жодних сумнівів. Якби не було українських повстанців і дисидентів, які зберігали ідею української державності протягом десятиліть відсутності цієї державності, віддавали за цю ідею свої життя, то незалежність була би просто неможлива.
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" А які рішення про СС Галичину Нюренберзький трибунал ухвалив? Якщо хто має, дайте посилання, бдлк
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Навожу коментар Марко з іншого сайту без виключень. В тому-то і справа, що нюрнберзький трибунал дивізійників не засудив, а до СС вони не належали. Ніхто з «Галичини» не був виданий совєтам як видавали вояків РОА, ніхто ніколи не був засуджений. Якби совєти або Моссад мали хоч щось проти «Галичини», гучних процесів по демократичному світі було б не уникнути. А НЕ БУЛО ЖОДНОГО. Злочини проти людства не мають, як відомо, терміну давності. Ще і тепер можна подати до судів Англії, Америки, Австралії на колишніх гренадерів. Уявіть собі піар-ефект проти України на користь Московії! Як можна було б посмакувати і погріти руки великодержавникам! Такі антиукраїнські по суті процеси були ой як бажані, навіть на підроблених матеріалах їх організовували – візьміть наприклад хоч провалений процес Івана Дем’янюка в Ізраїлю. А тут ціла «Галичина», скарб для українофобов, тільки давай фабрикуй звинувачення, та косяками! Але нічого ж немає, нема в чому «Галичину» звинуватити! Для довідки всім: Тут неправильно називають українських солдатів «Галичини» есесівцями, якими могли бути тільки чистісінькі німці, так звані «арійці», та до того ж фізично добірні і абсолютно виховані в націонал-соціалістичному ключі. Справа в тому, що збройні сили Німеччини були розділені на три види збройних сил, кожний з яких мав своє головне командування – сухопутних військ, авіації та флоту. А ще було незалежне від всіх командування військ СС з своїм власним штабом. У військах СС ЗОВСІМ НЕ ВСІ БУЛИ ЕСЕСІВЦЯМИ. Туди наприклад належали всі національні військові частини – «Галичина», власівці з РОА, донці, прибалти тощо. Крім того гренадерська (А НЕ ЕСЕСІВСЬКА!) дивізія «Галичина» займала особливе положення і серед них. На вимогу Митрополита Андрія Шептицького в ній не було націонал-соціалістичних пропагандистів, а замість них – українські капелани. Гренадери не приносили присяги на особисту вірність Гітлеру (як наприклад власівці). За вимогою Митрополита Андрія Шептицького дивізія повинна була воювати тільки проти більшовиків і НІДЕ БІЛЬШЕ. У випадку недотримання умов Митрополит Андрій, який не боявся писати листа протесту Гімлеру проти вбивств євреїв і заборонив українцям-католикам брати в них участь під страхом виверження з Церкви, і який відхилив наказ окупантів вербувати в храмах робітників для Німеччини, загрожував не дати свого благословення на створення дивізії, а без нього жоден українець не вступив би в неї. Авторитет Митрополита був такий високий, що львівське гестапо не виконало вимоги Гімлера заарештувати Владику Андрія, побоюючись всенародного повстання. Всі ці умови Митрополита були перепоною для формування дивізії, на що німці погодилися тільки після їх ганебної катастрофи в Сталінграді. У бою під Бродами дивізія показалася героїчною, особливо якщо прийняти до уваги її бойову недосвідченість, багато разів переважаючі сили супротивника і нікудишнє озброєння, отримане від німців. Завдяки далекоглядності і християнській стійкості Митрополита Андрія дивізія не виявилася замішаною у військових злочинах і не була видана після війни на розправу в СРСР. Ветерани дивізії проживають донині в багатьох демократичних і правових державах миру. Ніхто з них не був викритий як злочинець, ніхто не був засуджений або виданий совєтам, що доводить повну невинність колишніх гренадерів у злочинах нацизму, бо гренадери воювали зовсім не за біснуватого фюрера або за Німеччину, а воювали за Україну проти її поневолення більшовизмом в надії, що повторитися ситуація Першої світової війни, коли Січові стрільці, що воювали в австрійській армії, в умовах хаосу, революцій і розвалу імперій змогли стати ядром української армії. В кінці війни дивізія була проголошена особовим складом Першою Українською Дивізією і інтернована в Італії. Перше, чим зайнялися гренадери, була споруда храму. Для есесівців це немислимо: вступаючи в СС, треба було публічно зректися Церкви – у них була своя «релігія» і свої «обряди», придумані Гімлером, за християнство з СС виключали, ... ...за християнство з СС виключали, а то і гірше. Тому гренадери – не ССівці. Досить їх оббріхувати.
Ще таке вичитав, поки без підтверджень, але схоже на правду "СМИ распространили сообщение о том, что на пути намерениям членов национал-радикальных объединений отметить годовщину дивизии СС Галичина станут активисты Прогрессивной социалистической партии". От якраз Ющенко і Балога я так думаю не мають жодного відношення до цього маршу. Невказано чітко що за націонал-радикальні сили мають до нього відношення - дуже подібно на провокацію - відкопають якусь нацистсько-скінхедову організацію, заплатять їм бабло, ті виведуть сотню чоловік прокричать хайль гітлер, поб`ють бабульок програсивних, а потім будуть волати, що все це націоналісти, це все бендери, захід, ющенкo і т.д.
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Тут плутанина. Справа в тому, що засуджують саме людину, і якщо скоєно щось було у час перебування у "Галичині", то це б мало до неї відношення. Але німецьке командування за десь з рік існування "Галичини" не кидало її на подібні "операції". Однак, процес таки був - за даними "The Guardian" Антон Савонюк був засуджений на довічне ув`язнення за вбивство 18 євреїв - http://inosmi.ru/print/225415.html А це вже, мні здається, звичайна підтасовка СС не була підпорядкована державі Німеччина, СС була військовою організацією націонал-соціалістичної партії, тобто, виконувала тільки її накази (доречі, тут можна провести аналогію УПА - ОУН(б)). З 1936 року СС мала три складові: 1.Allgemeine-SS - загальні CC. 2. Waffen SS - війська CC. 3.SS-Totenkopfrerbaende - охорона концтаборів. У Waffen SS була структура підрозділів типу армійської (тобто, відділення, взвод, рота, батальон, полк, дивізия). Але це тільки стосується структури, і ніяким чином не виключає Waffen SS з членства у СС. А у Нюрнберзі СС було визнано злочинною організацією, а членство в ній - злочином. Однак, реально переслідувалися тільки керівники СС (хоч солдати СС не визнавалися навіть військовополоненими, тобто на них не поширювалися міжнарожні угоди щодо них). Далі, ось текст присяги: "Ich schwöre bei Gott diesen heiligen Eid, dass ich im Kampf gegen den Bolschewismus dem Obersten Befehlshaber der deutschen Wehrmacht, Adolf Hitler umbedingten Gehorsam leisten und als tapferer Soldat bereit sein will, jederzeit für diesen Eid mein Leben einzusetzen." "Я присягаю перед Богом цією святою клятвою, що в боротьбі проти большевизму буду беззастережно слухатись найвищого воєначальника німецького вермахту Адольфа Гітлера і хочу як відважний солдат посвятити своє життя постійному виконанню цієї клятви." http://www.galiciadivision.com/name/ Щодо пропагандистів від н-с, це вже навіть не смішно. Вступаючи у зброєні сили націонал-соціалістів вважати себе вільним від н-с ідеології ! Читаємо бойовий шлях - Броди, Словаччина, Словенія, Австрія... http://www.galiciadivision.com/supplements/ Щодо Шептицького, тут дуже довга тема. Знов плутанина. Одне діло - історія СС як ордена типу ієзуітів з метою потрапити до "рицарського круглого столу" замку Вевельсбург, і зовсім друге - виконавці (тобто Waffen SS у данному випадку). Данило, від жовтої преси мізок може стати жовтим Перевіряйте що подаєте, хоч частково, бережіть здоров`я людей
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Данило, дякую за інфу, але хотілося б посилання на першоджерело, щоб як тільки хтось почне звинувачувати дивізійників в усіх гріхах - зразу постланнячко на рішення давати.
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Даруйте, жоден лінк, жодна сама переконлива та бескомпромісна інформація їх не влаштує, ніколи. Так само вони не можуть змиритися взагалі з існуванням незалежної України. Але є ліки від хвороби - НАТО, потім ЄС. Вони його лякаються, наче "лукавий від ладана".:D
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" А по вашему им нужно памятники ставить? Они не только воевали на стороне фашистов. Они еще и воевать не могли. Весь боевой путь этих эсесовцев - это путь позорного бегства.:agree:
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" А хто, де таким чином ставить питання про пам'ятники? Але ганьбити теж немає сенсу, немає за що, за великим рахунком. Люди таким чином боронили батьківський поріг. Не таким як ти їх судити.
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Історія знає багато випадків, коли партизани (ополченці, бійці народних фронтів) проходили військовий вишкіл в регулярних частинах ворожих армій. Так само й частина вояків УПА. І потім свої знання успішно використовували проти своїх "вчителів".
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" здається, Маннергейм сам був вчителем багатьох радянських командирів? Будучи талановитим генералом, та розумною людиною, що не вірить обіцянкам пролетар'яту - він по революції покинув країну. знов таки, будучи розумною та далекоглядною людиною - він же ж спроектував та збудував лінію Маннергейма. -- Він фактично вирвав Фінляндію з виру світової війни, обмеживши втрати результатами подій 1940 року... -- Тобто приклад - невдалий. Вдалий приклад - первинне навчання гітлерівської армії проводилося в радянських військових училищах...
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Панове ! Як на мене , т.з. "Саша Львовский" - звичайнісінький провокатор. Він просто наривається, щоб йому за подібні опуси колись-таки переломали ребра - от і буде більше підстав тявкати про "распоясавшихся националистов". А хвиля, котру він підняв, винесла багато неприємного. Ну навіщо зразу опускатись до теми антисемітизму. Це робить дискусію подібною на дитяче "а ты сам дурак !". Нехай буде Саша Львовский хоч сто разів жидом, але то не має ніякого відношення до СС "Галичина" ! А взагалі, і вояки 14-ої дивізії СС , і вояки 1-го Українського фронту - лише жертви тої війни. І обливати брудом їх пам'ять - недостойне заняття. Боюсь нарватись на звинувачення зі сторони форумчан, але були і фронтові частини НКВС. І гинули там зовсім не обов'язково кати, а такі самі вояки, як і в Вермахті. І прирівнювати їх до тварин, на совісті котрих мільйони невинних жертв, я б теж не став. Не іх вина в тому, що помирали вони на чужій землі та за чужу ідею. ПС : 2 Саша Львовский. Як Вам у Львові з подібним світоглядом живеться ? Чи може, вже є підстави для тявкання, про які я писав в початку цього посту ? Якщо так, я не здивований. Якщо ні - будуть. Чомусь я впевнений.
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Если можно побольше примеров вот этих вот "багато випадків, коли партизани (ополченці, бійці народних фронтів) проходили військовий вишкіл в регулярних частинах ворожих армій." Единичные примеры, конечно же есть, для отдельных руководителей этих частей, но уж никак не массово "партизани (ополченці, бійці народних фронтів) ". Просто ужасает количество лозунгов при полном отсутствии реального наполнения и знания. Как то по большевистски (на нижнем уровне). Главное принять на веру.
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" CC Галичина вони захищали свою Батьківщину. Вони не були за гітлерівцями вони просто стояли на сторожі щоб була наша земля. Ворог був хитрим і тепер кожен необізнаний на історії буде спекулювати хто вони були. Вони були щирі Українці і віддавали життя за ту землю на якій ми просто живем і як свідомість пропадає матюкаємся та живем просто недумаючим життям. Повернімся до нашої Батьківщини і працюймо просто для її розвитку і розвитку нашого народу , а також цим всім допомагаючи іншим народам стати із колін до процвітання і демократичного устрою. Олько
Відповідь: СС "ГАЛИЧИНА" Это точно. Особенно тем, что им даже в СС "Галичина" немцы по требованию Гимлера не разрешали называться украинцами и особенно присяга на верность Гитлеру. И они были согласны на это при вступлении. Очень уж они хитрее врага были.