Не розумію логіки опонентів: чому українцеві не впадло грати за московський "Спартак", але впадло - за мюнхенську "Баварію" ?
Сперечайтеся із захисниками СА. Або SA. Лінки на ресурси .ru ... ну хіба що на анекдоти. Я маю скани змістовної книжки про ці події російською мовою, але вона розрахована не на Ваш рівень розвитку.
Хочу заступиться за тех, кто гордится своими предками. Я, как украинец, тоже горжусь теми, кто воевали за свободу и независимость Украины, пусть двже они и представляли себе её по разному. Но при этом я имею ввиду только тех, кто проливал свою кровь, а не кровь невинных. Бойцов ОУН (УПА и "галичанцев"), виновных в военных преступлениях, я осуждаю как и всякий нормальный человек. Но ведь и вы, гордясь своими предками-освободителями, не имеете в виду тех солдат Красной армии, которые запятнали себя тем же! А они были! И не мало! Пусть даже меньше, чем в ОУН-УПА. И из-за этого не называете Красную армию армией убийц и насильников. Так почему же те, кто воевал против РККА для вас сплошь предатели и убийцы? Только лишь потому, что они думали не так и воевали "против наших"? Или вы не можете избавиться от догмата 60-летней пропаганды? Или может не хотите? P.S. А желание убить Сталина и его приспешников, думаю, у них было огромное. Вот только Сталин сотоварищи прятались за спины миллионов простых людей "одетых в солдатские шинели" и форму НКВД, и свято в них веривших. Потому они и взяли в руки оружие, и даже форму чужую надели, чтобы исполнить своё желание. Хотя, вероятно, заведомо знали, что проиграют. Так, что, кишка у них была не тонка. Исходя из этой логики дивизия им. Т. Костюшко, сформированная в 1943г. по приказу советского командования из поляков (бывших пленных и тех кого выслали на Дальний Восток), вооружённая советским оружием, одетая в советскую форму, на основе которой в 1944г. была развёрнута 1-я Польская армия (правда уже в польской форме, но с советским оружием), была вовсе не национальная и не польская, а была одним из подразделений РККА. 1-я, а затем 2-я ПА подчинялись советскому командованию - значит точно не польские, иначе они-бы считались подразделениями, ну, скажем. Армии Крайовой. N.B. СС"Галичина" не могла быть "подразделением УПА", поскольку они создавались соперничающими "управлениями" ОУН. Краще вчіть рідну історію, друже! Чи вона вам не рідна, бо не Ваша?
на рахунок вбивць діте й таке інше... до тих хто так пише-а Ви знаете, що то, антипартизанські дії? ось почитайте http://militera.lib.ru/h/middeldorf/index.html http://lib.oun-upa.org.ua/tkaczenko/glava5.html а потім постіть дурню PS щоб мізки працювали антипартизанська операція, Балкани, вояки SS-Polizei-Division... ось цей італійській панцер - для знищення беззбройних дітей та жінок? чи для боротьби з партизанен?
Все дуже просто.. в 91-му громадяни більшістю відповіли на Ваш закид... А вже чого ви домоглись за роки незалежності - на вашій совісті...
Использовались разные типы вооружения в завизимости от поставленных задач? Этот панцер для чего? Для детей и женщин? Для партизан?
панцер-ясно, для бойових дій суть кожної антипартизанської акції - знищення партизанських сил. зовсім не боротьба з мирним населенням. знищення мирного населення-це побічний продукт. глобально можна сказати, що німці бажали зробити те, що робить будьяка армія в таких умовах-вибити з-під ніг партизанів їх базу. звідси-і облави, зачистки і т. д. інша справа, що робилось це критично брутально і жорстоко. почитайте ті книжки, на які я лінки давав. і ось. показано стандартні бойові дії проти партизанів. так, в немалій мірі "політкорректні". але в більшості вони такі були. ясно, що той pak веде бій не з жінками, а з боснійськими партизанами. ось ще підбірка по контрпартизанським діям http://www.youtube.com/watch?v=ZYyo6ugLN1c http://www.youtube.com/watch?v=Ojz9eFtuScM http://www.youtube.com/watch?v=XsJ9qvFglaY так, дивізія вела антипартизанські дії в Словенії-але тут вони були більше схожі на фронтові бої- та в Югославії. але жодного документально зареестрованого випадку звірств-не існує.
та і повертаючись до звірств... їх можна пояснити. повірте. скучні будні... та і як кажуть-"дозволено все"-таке буває в усіх арміях в усі часи. можна повеселитись-пограти відрубаною головою в футбол, або ж не головою - а надутим сечовим міхуром, вимащеним попелом-щоб не слизьким був... а ще можна не просто повісити-а підвісити за ноги... і відпрацьовувати штикові прийоми... це все страшно. ми, люди, що живемо в мирній країні, не знаємо війн... не можемо зрозуміти, що війна-а тим більше партизанська-зовсім інший світ. так само, ми не взмозі зрозуміти всю ту гаму почуттів людини, яка вирвана з нормального життя і кинута в жуть военного буття. не зрозуміти, які думки зявляються, як змінюється психологія... ким треба бути, щоб спочатку приязно, з посмішкою говорити з люидною а потім холоднокровно розстріляти її моральним виродком? ні. звичайною людиною. в сюрреалістичних умовах военних дій...
Якщо Ви маєте на увазі особисто мене, то мій вибір у 91-му був ЗА Україну. А потім просто жив та ростив дітей. Нічого не вкрав і нікого не вбив.А закид стосувався того, що більшості завжди треба поважати вибір меншості, як тоді, так і тепер. Згоден. Тай партизани Тіто - це не діди з берданками.А що стосується руйнування осель - так, це необхідні заходи будь якої антипартизанської війни. Так робили німці у 40-в в Європіі, так робили американці у 60-ті у В"єтнамі, так робила СА у 80-ті у Афганістані.
Беседовал уже давно с одним офицером, сейчас он наверное уже гораздо выше, он в Академию в МОскве поступил. Жены у нас вместе работали, ну и вгости пригласили. Хороший парень, достаточно оптимистичный. Потом когда женв наши по своим делам пошли беседовать он мне за рюмкой водки историю рассказал, как его товарищ погиб. Входят в село афганское. Навстречу пацан на велосипеле лет 12-13. Он говорит, поднял АКМ, давай подстрелим. ТОварищ: "Ты что, это ж ребенок !" Это на велосипеле их увидел и умчал. Они глубже в село, а там уже оповещенная этим пацаном засада. ТОварищу - пуля в живот, он залег. И пока отстреливались, товарищ его кричал от боли и медленно умирал... Часа 4 и потом подмога пришла. Умер его товарищ. Такие вот дела.....Кто бы ни начинал войну, это все равно плохо. Отложился в памяти у меня тот моральный или аморальный выбор. Когда говорят о моральности точечных ударов, какая тут мораль если себе подобных убивают ?
Вы знаете, у войны нет "морального" лица... Как бы вам обьяснить... Переулок, Вы с портфелем, навстречу "пацаны", можна сернуть, можна ретироватся, если есть возможность... А дальше вариантов мало... Либо получить в дыню, и получать "доскону", либо одному зарядить по полной и дальше как попрет... Боятся не сильных, боятся смелых...
У свій час моралi, тобто звичаю, на війні дотримувалися. Коли мужиків до війська не брали, лицарі після бою могли з ворогами в одній кнайп пивка попити, навіть перерву на обід влаштовували. Зараз мораль слабкіша- заборона на гази, бактерії і обмеження щодо застосування ядерної зброї.
Не багато. Чи не давно дізнався що реальний прототип Д'Артаньяна був так само і карателім й перевішав з компанією купу повстанців (в книжку на наше щастя це не ввійшло).
На фоні оцього поясніть тоді Де мій основний содумник Террібл... На війні, в дворовій бійці, тощо поки один не почне вклікати - МОРАЛІ нема! НЕМА! Блін, замахався ссцилати всіх... Гугліть "психологія війни... " На ВІЙНІ не моралізувати кортить... там ЖИТИ хочеться.... (...)