Ви хоч і штаб-офіцер ніби...і мені не зручно... але в цій темі моє звання-Лектор...а Ваше-сопливий абітурієнт
Не як всі. Наші їх якось в полон за дуже не хотили брати. А особливо з групи Дірлевангер. Відносно тих - принцип бул простий - н и к о г о. Такі наші діди були не-люді, во... Зацікавітесь.. за що Оскар Дірлевангер, заснувник майбутній 36 див. гренадерів "Дірлевангер" СС дістав свій залізній хрест.
отак відразу, наскільки памятаю-він ніби отримав Залізні хрести 1 та 2 класів ще під час першої світової... війна взагалі звірство. і полон часто - випадковість. пригадується розповідь - Югославія, потрапили в полон ніімці... серед них хлопчина з 7 дивізії, встиг здерти з себе відзники. сидять в сараї, коли несподівано вриваються в приміщення кілька партизанів НОАЮ...хапають двох сильно обпечених полонених вермахтівських танкістів (вони ж черній формі своїй) і з криками "есесівці" вивели їх та розстріляли. тобто СС-ман залишився жити, а вермахтівських танкістів розстріляли як есесівців... слід вазагалі розділяти гренадера-комбатанта та охоронця з Аушвіцу... СС-це махіна... складне утворення...
Ну Ви теж порівняли... Дивізія Дірлевангера була укомплектована злочинцями з тюрем і справді виконувала каральні операції. До чого тут СС Галичина?
А хіба террібле про СС Галичина тут писав... прочитайте. Звичайно... я ніколи не казав, що це стосується усіх іноземних дивізії Ваффен СС ..... і згіден що справа СС Галичини виняткова. Дірлевангер дістав другий хрест за Повстання Варшавське, де група СС Рейнефарт и части Дірлевангера протягом декількох днів вимордували 50 тис. цивільного населленя, особливо з кварталу Воля, де вимордували у с і х (буквально) мешканців з тих, кто там тоді був. А в Варшаві і Тотенкопф боролся... і Вікінг... і парашутисти з Германн Гоерінг. Звичайно - Аушвіц тут ні до чого - я розумію, що ви лише про вояків. Я теж. Вже у вересні 1939 "SS-Verfügungstruppen" з котрих потім заснувано Ваффен СС, троха відрізнялись від скажимо... "звичайного" Вермахту
так, його полк там був... ( найжорстокіша взагалі чатина СС... туди направляли і карників з таборів, і війсковослужбовців СС та Вермахту, яким було забороенно судом носити знаки розрізнення... ну і також, в чатину направлялись особи, засуджені за гомосексуальні звязки... з нагородами Дірлевангера...він отримав обидва Eisernes Kreuz в період 1 світової. 24 травня 1942 року він отримує пристібку до 2 класу (вручалась особам, які вже мали хрест) а 16 вересня - пристібку 1 класу... а після Варшавського повстання - отримав Рицарський хрест і золотий знак за поранення-тому що в Варшаві отримав своє 11 поранення... цілком згоден з Agaton... "Галичина" окреме питання.
Всё прочёл,осилил,так сказать.Не хочу спорить с защитниками СС,просто приведу одну ссылочку http://news.rambler.ru/Russia/head/2578161/
я не переслідую жодних політичних цілей та не виправдовую злочинів націонал-соціалістичного режиму. з Вашої ссилкі я зрозумів вже, що диспуту не вийде але все ж запитаю-а що Ви можете мені довести?
доречі, Змейко... ось про Гуту Пеняцьку А. Боляновський "Українські військові формування в збройних силах Німеччини (1939 - 1945)"
З документів ІПН і прокуратури у Кракові: Якщо не існують жодні документи в Україні і Росії, прокуратура корістувалась документами польскими, та німецькими ... не ?
ну так... за логікою... з польського боку є звіт еміграційному уряду... але я його не бачив...тільки чув про нього. головний документ обвинувачення, ніби. з німецького боку, я так розумію, як мінімум має бути звіт про подію. також вона має залишити слід в документах-як і 4 полку, так і інших частин, управління поліції та місцевої цивільної адміністрації. цікаво, такі документи існують?
Так а розтолкуйте нам, натякаєте що, як будемо багато говорити, то теж по 5 років вліплять? То ви так підтримуєте австрійський варіант "свободи слова"? Нема було чого робити львів'янам, а запорізьки комуноїди - то взагалі бики - на червону ганчірку...