СС "ГАЛИЧИНА"

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Саша Львовский, 13 тра 2007.

1. Tera

Tera New Member

Вони- то ті, що були проти Брехні.

Йшли по-різному. Ось як розповідав мені один з них:

"Ти добре розумієш, що ми не були зрадниками. Після війни нас судили за "провини", котрі влаштовували, зібравши у таборі.
    Мені було 17, коли в наше маленьке село під лісом прийшли люди зі зброєю. Зібрали всіх коло церкви. Священник сказав, що маємо послати у військо хлопців, хто має визначений вік. Ти думаєш, ми хотіли воювати? Я боявся міста як вогню, бо був там з татом лише кілька раз на ярмарку.
    Хтось втікав до лісу. Я пішов, раз священник сказав, у українську армію.
    Погрузили у вагони, повезли. Ранком відкрив очі - поруч лежить німецька форма. У вікні -незнайоме місто. То була Франція. Звичайно, я міг би загинути, як би захотів."

Але не всі так потрапили. Ті, що йшли у українське військо, котре буде захищати Україну, мали і священників.
    Чому німці обдурювали? Бо ніхто не пішов би воювати на стороні німців, то зовсім друга пісня. Чи стільки загинуло б під Бродами, якщо добровльці бажали ревно воювати за Германію?
    Вони вибрали краще смерть. Попереду -російськіі танки, позаду німці, котрі розстріляли б кожного, хто повернув назад.
    Доблесні радянські війська добре зрозуміли, що відбувається,
    танки героїчно перемішували гусеницями трашеї, давлячи в них
    солдат в українській формі. Тим, хто вижив під цими гусеницями, все одно, що про них казатимуть, тим більше, що пережити ще й сталінські табори вдалося дуже небагатьом. А декому потім ще й "чесних" катівень.
    Я не знаю, чи можна залишити посилку на сторінку, на якій я знайшла факти, наведені істориком, вони не суперечать моїм тверженням

Останнє редагування: 16 бер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  2. Полковник

Полковник миється в бані

Так в какой форме воевали?
    Вы представляете себе танк?
    Каким образом танкисты могли увидеть "солдат в українській формі", которые находились в окопе?

Значит были, таки, заградотряды у немцев?
    Не?

• Подобається Подобається x 3
  3. terrible

terrible Well-Known Member

Полковнику, з Вашими знаннями по німецькій армії краще б сидіти та мовчати ;)

4. Полковник

Полковник миється в бані

Так ведь я СПРАШИВАЮ.
    Хочу свои знания пополнить.
    Что в этом плохого или постыдного?

• Подобається Подобається x 5
  5. terrible

ну-ну, запитуйте:);)

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Неужели никто не читал Швейка?!?
    Швейк начал с того, что он все же был прав, выбрав дорогу
    в Фельдштейн вдоль ручья, и он не виноват, что какой-то
    неизвестный русский солдат удирает из плена и купается в пруду,
    мимо которого он, Швейк, должен был пройти, ибо его
    обязанностью, как квартирьера, было найти кратчайший путь на
    Фельдштейн. Русский, как только его увидел, убежал, оставив
    свое обмундирование в кустах. Он -- Швейк -- не раз слыхал, что
    даже на передовых позициях, в целях разведки, например, часто
    используется форма павшего противника, а потому на этот случай
    примерил брошенную форму, чтобы проверить, каково ему будет
    ходить в чужой форме.
    :)

• Подобається Подобається x 4
  7. Марусино

Марусино Well-Known Member

шо это, про что это... проснулся с немецкой формой.. Да когда ж прекратятся разговоры вообще об этом, о том, кто прав, кто виновен, кто правильно воевал, кто нет..? почему, блин, не просыпались рядом с немецкой формой миллионы людей из Киева, Харькова, Запорожья, Одессы, Донецка, Херсона? гон

• Подобається Подобається x 5
  8. Fon

Fon whom how

не просипались, бо були незацікавленими воювати проти совєтів
    німці брали місцеве населення західної україни простою правдою - воюйте проти загарбників, бо ми визволителі. досить цікаві речі розповідає мені бабця: німецьке військо було досить організоване і добре вимуштруване. всі каральні операції здійснювались тільки за наказом керівництва. на відміну від доблесних червоноармійців, що переважно були пьяні і крали. ще казала що від них дуже смерділо, бо гігієна у армії совєтів була не на першому місці. звичайно місцеве населення винищували і німецькі і російські окупанти. а хто з них був добрим - "достовірну" історію пише завжди переможець.
    що до дивізії з місцевого населення - може хтось дивився фільм "камбат" про дисциплінарний батальон у 2 світову? так ось у дивізії "галичина" було відповідне ставлення - воюй, бо розстріл на місці. така собі показова прихильність місцевого населення до німецьких "визволителів"..
    щопятдесят років історія переписується наново. в наші часи ще частіше. хто зна що буде написано в книжках по історії україни у наших внуків..
    до речі, про відданість. мені цікаво - чому місцеве населення було таке прихильне до кожного із загарбників? можливо воно просто хотіло вижити?..

• Подобається Подобається x 3
  9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Бо були ІМХО мазохістами...:dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

лажа? - згоден. З кулею в потилиці - не прокидаються
    Вам сподобався серіал "штрафбат"?
    може, ви знаєте, що таке війна?
    ==
    до речі - а слабО прочитати той кусок, звідки ви видрали та перекрутили цитату - повністю?
    Чи знань української не вистарчає?

ви вмієте читати не "побуквенно", ви пам’ятаєте ще зі школи типові літературні прийоми?
    Хоча - я вам окремо виділю - з "підстановкою замовчаного значення"
    "Я пішов, раз священник сказав, у українську армію (так назвали, - очікувалося, що армія українська) - Ранком відкрив очі - поруч лежить німецька форма (алегоричний прийом? тобто - роздали новобранцям форму, знаючи німців - запаковану, і хто ж поночі роздивлятиметься?)

від вас таки залежить :)

11. Муравьедъ

Муравьедъ Well-Known Member

Согласен, даже в УПА было либо воюй за оун-упа -либо смерть тебе и твоим близким... Хотя неудивительно, ведь бывшие бойцы СС"Галичина" стояли у рукаводства подразделений УПА.

12. Tera

Tera New Member

І там носили таку форму поліцаї. Німці надто не любили зрадників, бо якщо людина зрадила навіть свій народ, вона зрадить будь-кого.
    Західна Україна не хотіла мати ту ж саму "культуру", що і східна, не хотіла рабства. Навіть татарські орди не закривали церков, тільки брали дань. Якщо приходять у чужий дім, і нищать в ньому святині, які має той народ, які б вони не були - то більше, аніж свинство. Вже було відомо що таке ГПУ, голодомори. Східна Україна мала вже більше "плодів" - від розкуркулення, знищення інтелігенції. На західній кожне село ще знало, що таке самоврядування, коли самі собі вибирають ту людину, що буде ними управляти.
    Німці пообіцяли те, що людині належить мати для цивілізованного життя - відкрили школи, церкви, запропонували створити армію, бо кожна влада має захищати сама себе. Натомість радянські колгоспники не мали навіть паспортів, не мали власної землі, керували ними люди, що культурними їх не могла зробити й влада. А виростити на землі самі вони здатні хіба що кукіль.
    Завойовують народи для того, аби мати собі рабів, й на їх кістках будувати комсомольські стройки й "бами". За божими законами таких держав не будують.

Немає такого шаблону, через який можна "протягнути" будь-яку ситуацію. Але коли приходять незнайомці зі зброєю у руках до
    звичайної людини, то все одно, від якої влади тебе вбиватимуть.
    Нормальна людина, звичайно, хоче жити.

Можливо, я висловилaся незрозуміло, все залежить, яким думкам шукати підтвердження. Зброя для того існує, аби змушувати інших мовчки виконувати накази.
    Чому запакована? Коли ранком замість своєї селянської одежі побачив звичайну німецьку форму, а поруч озброєну людину, котра не питала, чи ти хочеш це вдівати... Пропоную задачку: ви з Одеси, Ваші дії?

Чудове запитання!!! Я нарешті зрозуміла, чому деякі патріоти, чесно дивлячись у очі стверджують, що всіх западенців неодмінно потрібно повбивати, бо це нелюди, чума і т. д.
    По перше, від стаху й нерозуміння чому страшні націоналісти досі не віддячили тим же, що чинили з ними. Що страх той житиме доти, доти житиме пам'ять про це. Як вбити пам'ять про спричинене "добро", як не з людиною?
    По друге,вони не розуміють, що це рано чи пізно таки може призвести до ситуації, про яку кажуть: "не буди у мені звіра"

У добрій людині навіть звірства не породжують ненависті й не роблять її саму твариною.

Останнє редагування модератором: 18 бер 2009
  13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Щось Ви поплутали поняття і дати.

14. LOCO

LOCO Active Member

Всі говорять про доблесні радянські війська...І нездогадуючись,чи просто некажучи що саме біше міста постраждали від нападів радянських військ..В частності Церкви...Неговорячи про конс лагера які були забиті вщент нашими людьми нізащо...Неговорячи про репресії в своїй же червоній армії за погляди які розходилися з комуністичними.А ці всі гарні казки про доблесь відвагу віддачу це все комуністичні вигадки...

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

і енехто не схадаит про подвиги спрафшних патріотів нашой землі які загінули ф боротьбі с камуністичним рижимам. Вопшем фсем нада згадивать пра коньлагеря і фсем давать фспонить за них1

Блін. Навіть написати таке важко. А як же так думати. Взагалі непідйом.

16. LOCO

LOCO Active Member

тобто.....

17. Полковник

Полковник миється в бані

Это где Вы такое вычитали?
    Сами себя лякаете?

18. LOCO

LOCO Active Member

Такі не дуже приемні речі можна почути не тільки в Росії а в таких містах як Харьків Донецьк.........І таке трапляеться доволі нерідко!

19. terrible

але історія не має двох кольорів... так само і життя...гляньте за вікно-життя кольорове, як зараз-так само і 60 років тому... :)

20. LOCO

LOCO Active Member

я погоджуюся важко давати оцінку періоду в якому не жив а ле оцінку дають факти.

а де твій аватар? :)