Чудовий і до коликів смішний твір Гашека - сатира на Австо-Угорщину, її армію та політику. І аж ніяк не наукове дослідження. Пи.Си. Судження про американців у Вас не завдяки Задорнову сформувалося?
Считаете - можно вот ТАК - в двух строках? Украина в то время была разделена - причем для большей части современной Украины - немцы пришли как оккупанты, а не как освободители. И воевали с ними - как с оккупантами. И с ними, и с теми, кто их поддерживал. И была часть украинцев. для которых советы - оккупанты, и они боролись с ними разными способами.Или уходили в лес.Или - записывались в сс. Я - не осуждаю. Я - не понимаю, почему поддерживавшие одних оккупантов - для Галиции! - герои, а других - предатели...Двойные стандарты, господа.... Обсуждать всерьез детский лепет... С таким же успехом можно было пойти в нквд - и сейчас говорить то-же самое.... Боже упаси! При всей моей нелюбви к гамерикосам - я никогда даже близко не поставлю Гашека рядом с задорновым...
Нет, не получим. Потому, что СССР образована в том числе и нами - Восточной и Центральной Украиной. Что бы и кто бы сейчас не говорил.
Дальневосточник, от не будіть в мені звіра по-дружньому прохаю...поки. значить так. з німецького погляду 14 дивізія нічим не відрізнялась від інших-від голандських, латишських... доречі, в прибалтів теж були душпастирі, не тільки галичани цим відзначились. це німці вважали, що українці мають боротись за те, щоб жити в Новій Европі. українці вважали за краще добитись незалежності. присяга була складена 25.04.1945. на вірність Україні. ну і звичайно, було бажання отримати гарно навчених солдатів з фронтовим досвідом. далі. так. більшість керуючого персоналу були німцями. оскільки не вистачало власне українських командирів-не маючи держави, українці не мали і армії...стоп! навіщо? Ви спершу почитайте про дивізію книжку, в якій хлопці вважаються зрадниками, потім книжку-де героями, потім третю-нейтральну-і тоді формуйте власне судження
Про Крути, про наступ Муравйова чули? Він для Вас не окупант? Якщо ні - вибачайте, дійсно нема далі про що говорити.
Я не считаю, что не знание того, кто был начальником, скажем, Устьвымлага в декабре 1942 года - и делать из этого каки-то выводы... Я знаю Антонова-Овсеенко - у которого муравьев был под началом...Неудобная личность? Нельзя сказать - москаль?
значить, не знаемо. командиром 14-го батальйону був Евген Побігущій, після Брод його змістили і на пост став штурмбан Карл Бріштот, досвідчений фюрер з 4-ї поліцейської дивізії. отже. цікавлячись дивізією, Ви не могли не читати спогадів Побігущого. а раз Ви їх не читали, то далі кількох статей, інету та власних переконань не пішли. отже, Ви-демагог, а всі дописи-просто популізм
Мы обсуждаем - как мне кажется - не мою скромную персону. А не знание того, какое имя было у любимой собачки гитлера - не основание не признавать преступлений этого людоеда. Я пишу простые вещи - на которые просто не находится адекватных ответов - отсюда переход на личности... Прстите, но я презираю большевичков именно за это.
я вам даю нормальні відповіді, а ви мені-про хомячків. ИМХО-неможливо обговорювати будь-який предмет, маючи лише туманне уявлення про нього. от вам і всі лічності)))
Ви не шукаєте відповідей, бо Вам ЗДАЄТЬСЯ, що Ви і так їх всі знаєте. Тут і крається причина нерозуміння.
А он к Украине - каким боком? Вот батька Махно - действительно - и стеми, и с теми...Но при этом - это настоящий Герой Украины - ни у кого - ни на Востоке, ни на Западе - я думаю - нет в этом сомнения. P.S. Господа! Я просто хочу понять - почему одни оккупанты - хорошо, а другие - плохо...Ну - у одних был высокий уровень жизни - но почему и кто решил, что они будут поднимать уровень жизни и для украинцев? с чего это видно? Из программных установок рейха? Трудов его основателя - майн кампф? откуда? Может - из того, что ?????
Яка ідилія! Господарка, порядок! А гульвіси і пияки, це міфічні персонажі галицького фолькльору! В Росії теж були селяни, в яких були господарка, порядок. Їх потім в Сибір відправили. А на рахунок менталітету... Чого ж зараз, на вісімнадцятому році незалежності, поля на Галичині порослі бурьянами. Хтось землю не дає господарку тримати, порядок наводити. Та легше газді відправити дружину в Італію мінети робити, а самому на господарстві пропивати дружинчині грошикі! У нас хлопи так і називають села, по державах де жіноча половина батрачить! То село - італійці, то гішпанці. І запої "усім селом" бувають. Москаль винен!