з двох зол-меньше. за різних обставин до дивізії потрапляли. але переважна більшість-все таки з ідеєєю набути знань для боротьби за самостійність. хай як це не звучить... а що СС?..що Ви знаете про СС, щоб з острахом писати? якраз емоції до всього...а на рахунок архівів... мені вдалося трохи попрацювати, з тими-що не секретні. моєму знайомому вдалося попрацювати і з закритими-казав, що їх не можна ще років 50 відкривати. чому так?
Ті що йшли в СС Галичина, повторюю, йшли мстити ненависному радянському більшовицькому режиму за розграбовані хати і за замордованих родичів. А СРСР - такі ж окупанти, але ж українців в лавах РККА Ви, напевно, запроданцями не вважаєте?
Прежде всего - я не считаю РККА оккупантами - и соответственно - украинцы, воевавшие в их рядах - не предатели. Далее - вступление большевиков в Галицию - и их методы - привели к началу гражданской войны (это - мое мнение). Это - вполне адекватная реакция нормальных людей на ненормальную власть. Я даже могу понять возникшее в результате мнение, что пришли оккупанты (вне зависимости от национальности пришедших - не до таких тонкостей!). Но вот почему одних оккупантов с радостным визгом меняют на других.... Я - если бы решил отстаивать свою землю - не стал бы призывать сильного и воинственного соседа - из простого чувства, что хрен редьки - не слаще...
Ви просто не розумієте одної простої речі. німці теж були окупантом. і де це Ви чули радісний визг з приводу приходу улюблених німців? а на рахунок всього іншого...я і не сумнівався в Вас))))
А я вважаю... Привели до виникнення ненависті до них у місцевого населення... Читайте вище... А якщо ліньки - подивіться на рівень життя і ступінь цивілізованості одних окупантів і інших сьогодні. Задумайтесь на хвилю - і все стане зрозуміло.
ТАК я именно об этом и спрашиваю!!!! Почему тогда - служившие в сс - чем-то лучше служивших в нквд? Одна им честь - и одно место...И Вы знаете - какое. Тут - не о чем спорить...Дикие нквд-шники просто замораживали узников...Цивилизованные сс-овцы травили газом "циклон-б"...
Знаете - убежденных "правоверных" с обоих сторон было более чем достаточно. А что до цели - вынужден Вас огорчить - я не разделяю старый иезуитский лозунг - цель оправдывает средства.
Не йде мова про методи ліквідації в"язнів. Уважно прочитайте попередній допис - сьогоднішній рівень цивілізованості і життя. Йде мова про менталітет. Розповідати про німецьку ретельність і акуратність і про савєцьке роз:cesored:дяйство не буду - самі все знаєте. Додайте до того совєцькі методи репресування населення Галичини - і отримаєте результат. Повірте, ментально галичани ближчі до Європи ніж до Азії... І тоді були ближчі і сьогодні...
ясно. якщо Ви не розумієте різниці...що туди ішли самі а туди-брали...тоді запитання-а що по-Вашому слід було робити українцям в той час? (я причаївся...)
Считаете, что за 2 года доподлино выяснилась ота раз.... (хотя - как мне кажется - как раз - наоборот! - советская незабывчивость, подозрительность - и ничего не прощающая памятливость - скажите, что я ошибаюсь...) - и с первых шагов по Галиции - немецкая аккуратность и тщательность, которая привела в восторг людей - и они наперебой пошли записываться в сс....Ну - никак не похоже на правду....Увы...
Пример. http://www.2000.net.ua/weekend/12/38811 Почитайте - очень не совпадает с историями о "кровавой гэбне"... ТАК что - по всякому попадали. А что до тезиса - сами шли - я уже написал. Сами шли в схроны, которые сами строили. А по набору - можно ведь решить - шли "солдаты удачи" - за пайком и большими деньгами. Неужели не виден ТАКой мотив? Скажем - французский Иностранный легион - вполне сравним с ваффен сс по манере комплектации. Однако - никому не придет в голову считать легионеров "борцами" с кем-то за что-то...
Галичина була частиною Австро-Угорщини бага-а-а-то років. За цей час галичани встигли вивчити німецький менталітет. А радянська риса кидається в очі з перших днів
А Ви виїдьте зі Львова до найближчого села, зрештою навіть не треба. Пройдіться привокзальним ринком і приміським вокзалом! Через одного віковонаближені до Європи особи. Ви їх ще рагулями називаєте.
Да, Вы правы...Об этом я не подумал... А ведь еще вольноопределяющийся Марек говорил бравому солдату Швейку (оба - солдаты Австро-Венгрии!) - С чувствами возвышенными отправляйтесь в те края, о которых еще старый Гумбольдт сказал: "Во всем мире я не видел ничего более великолепного, чем эта дурацкая Галиция!"
якщо зважити на те, яка була чисельність кровавой гебні (про яку я особисто ніде ніколи не писав) то скільки тих комсомольских наборів треба було? друге. Ви знаете що таке СС? щоб порівнбвати, треба знати. це тільки на перший погляд здаеться, що легіон одне і те. ціль була одна. шляхів до неї багато. вони бачили такий шлях. практично всі ветерани-дивізійники кажуть-пішов, бо хотів вільної держави. не Райху, не гансів, а України. тут інше... чому ухиляетесь від запитання - як мали поступати українці в Другій світовій?
"а як в НКВД? головне, з якою метою потрапляли?" Нормально трапляли тоді й Солженицин себе бувалого не читав, мабуть комсомольцем був.Била в місті якась школа прикордонників от i трапляли. Так як зараз нормальні русиньски батьки дітей в такі школи з яких податківці виростають відправляють. І те добрі християни вирощують з дітей ворогів народа. НКВД своїх в першу чергу репресували лихі часи були.
Не йде мова про рівень освіченості, мова про менталітет. У галицького селянина була господарка, порядок. А от запоїв "всєй дєрєвнєй" не було...