СС "ГАЛИЧИНА"

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Саша Львовский, 13 тра 2007.

1. terrible

terrible Well-Known Member

з двох зол-меньше. за різних обставин до дивізії потрапляли. але переважна більшість-все таки з ідеєєю набути знань для боротьби за самостійність. хай як це не звучить...
    а що СС?..що Ви знаете про СС, щоб з острахом писати?

якраз емоції до всього...а на рахунок архівів... мені вдалося трохи попрацювати, з тими-що не секретні. моєму знайомому вдалося попрацювати і з закритими-казав, що їх не можна ще років 50 відкривати. чому так?

Останнє редагування модератором: 6 лют 2009
  2. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Ті що йшли в СС Галичина, повторюю, йшли мстити ненависному радянському більшовицькому режиму за розграбовані хати і за замордованих родичів. А СРСР - такі ж окупанти, але ж українців в лавах РККА Ви, напевно, запроданцями не вважаєте?

• Подобається Подобається x 1
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Обов`язково!
    І всі, поголовно більшовиками були (як дивізійники - фошистами).:)))

• Подобається Подобається x 3
  4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Прежде всего - я не считаю РККА оккупантами - и соответственно - украинцы, воевавшие в их рядах - не предатели. Далее - вступление большевиков в Галицию - и их методы - привели к началу гражданской войны (это - мое мнение). Это - вполне адекватная реакция нормальных людей на ненормальную власть. Я даже могу понять возникшее в результате мнение, что пришли оккупанты (вне зависимости от национальности пришедших - не до таких тонкостей!). Но вот почему одних оккупантов с радостным визгом меняют на других.... Я - если бы решил отстаивать свою землю - не стал бы призывать сильного и воинственного соседа - из простого чувства, что хрен редьки - не слаще...

• Подобається Подобається x 2
  5. terrible

Ви просто не розумієте одної простої речі. німці теж були окупантом.
    і де це Ви чули радісний визг з приводу приходу улюблених німців?
    а на рахунок всього іншого...я і не сумнівався в Вас))))

6. S_Fighter

А я вважаю...

Привели до виникнення ненависті до них у місцевого населення...

Читайте вище... А якщо ліньки - подивіться на рівень життя і ступінь цивілізованості одних окупантів і інших сьогодні. Задумайтесь на хвилю - і все стане зрозуміло.

7. Дальневосточник

ТАК я именно об этом и спрашиваю!!!! Почему тогда - служившие в сс - чем-то лучше служивших в нквд? Одна им честь - и одно место...И Вы знаете - какое.
    Тут - не о чем спорить...Дикие нквд-шники просто замораживали узников...Цивилизованные сс-овцы травили газом "циклон-б"... :)

Останнє редагування: 6 лют 2009
  8. terrible

а як потрапляли в Ваффен СС а як в НКВД? головне, з якою метою потрапляли?

9. Дальневосточник

Знаете - убежденных "правоверных" с обоих сторон было более чем достаточно. А что до цели - вынужден Вас огорчить - я не разделяю старый иезуитский лозунг - цель оправдывает средства.

10. S_Fighter

Не йде мова про методи ліквідації в"язнів. Уважно прочитайте попередній допис - сьогоднішній рівень цивілізованості і життя. Йде мова про менталітет. Розповідати про німецьку ретельність і акуратність і про савєцьке роз:cesored:дяйство не буду - самі все знаєте. Додайте до того совєцькі методи репресування населення Галичини - і отримаєте результат.
    Повірте, ментально галичани ближчі до Європи ніж до Азії... І тоді були ближчі і сьогодні...

11. terrible

ясно. якщо Ви не розумієте різниці...що туди ішли самі а туди-брали...тоді запитання-а що по-Вашому слід було робити українцям в той час?
    (я причаївся...)

12. Дальневосточник

Считаете, что за 2 года доподлино выяснилась ота раз.... (хотя - как мне кажется - как раз - наоборот! - советская незабывчивость, подозрительность - и ничего не прощающая памятливость - скажите, что я ошибаюсь...) - и с первых шагов по Галиции - немецкая аккуратность и тщательность, которая привела в восторг людей - и они наперебой пошли записываться в сс....Ну - никак не похоже на правду....Увы...

13. Дальневосточник

Пример.
    http://www.2000.net.ua/weekend/12/38811
    Почитайте - очень не совпадает с историями о "кровавой гэбне"... ТАК что - по всякому попадали.
    А что до тезиса - сами шли - я уже написал. Сами шли в схроны, которые сами строили. А по набору - можно ведь решить - шли "солдаты удачи" - за пайком и большими деньгами. Неужели не виден ТАКой мотив? Скажем - французский Иностранный легион - вполне сравним с ваффен сс по манере комплектации. Однако - никому не придет в голову считать легионеров "борцами" с кем-то за что-то...

14. S_Fighter

Галичина була частиною Австро-Угорщини бага-а-а-то років. За цей час галичани встигли вивчити німецький менталітет. А радянська риса кидається в очі з перших днів ;)

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А Ви виїдьте зі Львова до найближчого села, зрештою навіть не треба. Пройдіться привокзальним ринком і приміським вокзалом! Через одного віковонаближені до Європи особи. Ви їх ще рагулями називаєте.

16. Дальневосточник

Да, Вы правы...Об этом я не подумал... :)
    А ведь еще вольноопределяющийся Марек говорил бравому солдату Швейку (оба - солдаты Австро-Венгрии!) -
    С чувствами возвышенными отправляйтесь в те края, о которых еще старый Гумбольдт сказал: "Во всем мире я не видел ничего более великолепного, чем эта дурацкая Галиция!"

17. terrible

якщо зважити на те, яка була чисельність кровавой гебні (про яку я особисто ніде ніколи не писав:)) то скільки тих комсомольских наборів треба було?

друге. Ви знаете що таке СС? щоб порівнбвати, треба знати. це тільки на перший погляд здаеться, що легіон одне і те.
    ціль була одна. шляхів до неї багато. вони бачили такий шлях. практично всі ветерани-дивізійники кажуть-пішов, бо хотів вільної держави. не Райху, не гансів, а України.
    тут інше... чому ухиляетесь від запитання - як мали поступати українці в Другій світовій?

18. terrible

я певен, що про це є дослідження на Вашому поважному ресурсі;)

19. Чупага

Чупага Well-Known Member

"а як в НКВД? головне, з якою метою потрапляли?"
    Нормально трапляли тоді й Солженицин себе бувалого не читав, мабуть комсомольцем був.Била в місті якась школа прикордонників от i трапляли.
    Так як зараз нормальні русиньски батьки дітей в такі школи з яких податківці виростають відправляють. І те добрі християни вирощують з дітей ворогів народа.
    НКВД своїх в першу чергу репресували лихі часи були.

20. S_Fighter

Не йде мова про рівень освіченості, мова про менталітет. У галицького селянина була господарка, порядок. А от запоїв "всєй дєрєвнєй" не було...

а де твій аватар? :)