СС "ГАЛИЧИНА"

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Саша Львовский, 13 тра 2007.

1. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

Что-то не пойму я Вас, уважаемый! То прекращаете дискуссию, то возобновляете? Вы уж определитесь, плиз! Или так, поржать?

• Подобається Подобається x 1
  2. terrible

terrible Well-Known Member

Ви б краще на питання спробували відповісти...чи виграете час щоб погуглити;)?

3. Hightower

Вы меня вывели на чистую воду! :))) После ответа на мой вопрос выше - отвечу на Ваш :give_rose: А играть в одни ворота - извините!

4. terrible

мені ціікаво, з якими знаннями Ви прийшли в темку про "Галичину"...

мучитись не треба...ось тут все є http://wolfschanze.vif2.ru/ ;) правда, інфа хіба що для початкового лікнепу

5. Hightower

Понятно, коллега (щас ктось либо про бригадных напишет, либо про 300 баксов;)), в прошлый раз не заметил честно сказать :dntknw:, но Тебе виднее, бо опыта больше (общения) :)))

terrible, сорри, что усомнилси :give_rose:
    ЗЫ Но ответа по поводу планов Гитлера на Украину все же жду

Досить з невеликими, проте вчитися ніколи не піздно, чи не так? ;) Дякую за джерело, подивлюсь неодмінно
    ЗІ Що таке ваффен сс знаю ))))

Останнє редагування модератором: 21 січ 2009
    • Подобається Подобається x 2
  6. terrible

алгемайне сс - це територіальна струкутра, я б навіть сказав напіввійськова... а от ваффен-зрештою, армія партії:) і перекладаеться вірно-не Зброї сс а озброені сс-по аналогії іх загальними сс. а там ще поліція...армія резерву-стоп!!! не проти ночі. там сам чорт ногу зламає...
    не втомлюсь повторювати-нациська країна тільки на перший погляд виглядала монолітом. а насправді було зовсім не так. бардак!

PS а Маркс має пряме відношення до дивізії. гадаю, не слід з поверховими знаннями про тему заходити в гілку. ИМХО:sad:

7. Hightower

Що таке алгемайне сс я теж знаю, ліньки було дописувати одразу до ваффен сс, пробач! ((( Проте Ти зробив цікавий коротенький опис! :good: Взагалі вважаю, що бюрократізм та косність - невід"ємна частина більшості імперій! Щодо поверхових знань - то коли реєструвався, дані диплому історичного факультету чомусь не запросили заповнити, та й що дипломи ті гарантують ніби-то щось? ;) А своє імхо в мене є (як в кожної людини звичайно), його і викладав, коли ми з Тобою прошлого разу зачепилися. До речі, те, що ваффен сс не скоювали війскових злочинів сподіваюся не будеш стверджувати?

8. terrible

не буду...але і не треба вішати всіх собак...факт, що частини Ваффен СС винні в військових злочинах, але одні з них (наприклад, "прінц ойген") тільки те й робила, що приймала участь в каральних акціях-лише в кінці повоювала трохи на фронті. а інші ще й чесно і добре воювали на фронті. "дас райх"-так, знищила Орадур, але та бойня спровокована була партізанен. поряд з цим є сумніви в її відмінних бойових якостях?

PS а на рахунок планів Алоїзича-не думаю, що вони могли бути приведені в життя ИМХО... все що було-то тимчасові "іздержкі" знову ИМХО:)

Останнє редагування: 21 січ 2009
  9. Hightower

Читал такое, возможно и правда, Сталин был в полной растерянности вначале, был уверен, что его сместят. Помнится там описывалось, что эта беседа и состоялась, причем вроде предложения не были переданы немцам и даже до конца не озвучены из-за искреннего возмущения болгарского посла, который выразил твердое мнение, что СССР победит! И таки оказался прав, иначе не известно что было бы, по крайней мере такой как сейчас Украины точно не было бы, и далеко не факт, что то - получившееся в итоге и мне, и Вам нравилось!

І всіх собак не треба звичайно. А плани Алоїзича і приводились в життя, справа в тому що! (((( А якби війна трошки затягнулася, або німці таки вибили СРСР з війни? Та встигли освоїти "мирний атом"?

Останнє редагування модератором: 21 січ 2009
  10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

В середу, 28 квітня ц.р. в год. 10.30 в стародавній Палаті Намісництва у Львові відбувся ДЕРЖАВНИЙ акт. Губернатор Галичини проголосив утворення Галицької Стрілецької Дивізії СС, в шеренгах якої українська галицька молодь матиме змогу активно зі зброєю в руці станути поруч німецьких вояків і союзних націй в рядах оборонців старої культури заходу перед навалою московського большевизму. Після привітання представників уряду, партії, армії і українських комбатантів з генералом Курмановичем у проводі, губернатор Вехтер після своєї промови, в якій в ядерних словах накреслив історію Галичини і вказав на традицію збройної боротьби в роках 1914 до 1918, закликав українську галицьку молодь станути в рядах Галицької Стрілецької дивізії та своїми руками кувати свою майбутність. Губернатор покликав Військову Управу з полк. Бізанцом у проводі. З черги президент Головного Відділу при Внутрішньому Управлінні Г.Г.Льозакер відчитав маніфест Генерального Губернатора до українського населення в Галичині. Після промови Провідника Українського Центрального Комітету проф. Кубійовича, який висловив вдячність за створення можливости боротьби та після промови члена Боєвої Управи інж. Хронов'ята, д-р Бауер закінчив державний акт окликом на честь Фюрера і Німецької Держави.

Після того українські комбатанти пішли на богослуження до Архикатедрального Храму св. Юра.

Вістка про дозвіл Фюрера на участь у збройній боротьбі проти большевизму викликала радісні й спонтанні маніфестації серед українців Галичини та сусідніх земель.[/QUOTE]
    http://images.google.com.ua/imgres?...0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B8&gbv=2&hl=uk&sa=G

11. консультант

консультант Дуже важлива персона

Для боротьби з німцями та большевиками.

• Подобається Подобається x 7
  12. terrible

а хто саме, Муравьедъ не підскаже?;)

[/quote]

ну і?;)развіваем мисль...

історія в чистому вигляді нікого зараз не цікавить, нажаль...:sad:взагалі, дивно трохи сьогодні так помилятись-тобто, маючи практично повну інфу про предмет обговорення, робити ИМХО висновки та докоряти в чомусь учасників тих подій. не забувайте, що коли приймались ті чи інші кроки (наприклад, співпрацювати з німцем чи ні) кінцевий підсумок був невідомий. при рішенні в ТОЙ час приймались до уваги ситуація та прогнози саме на ТОЙ час. тому скажу відверто-так, тоді вважали Гітлера кращим за більшовиків. з ним були невеликі шанси досягти своєї меті, і тодішні керманичі це розуміли і не хотіли їх згаяти. цікаво мені, чи комахоїд має уявлення про дійсний стан речей в ТОЙ час? виколупувати цитатки та щось глибокорозумно виділяти в них всі можуть;)

Останнє редагування модератором: 27 січ 2009
    • Подобається Подобається x 5
  13. Hightower

Але ж був вже 1943 рік, маски вже було знято так би мовити, ким та чим були Гітлер та нацисти в т.ч. і для України вже було зрозуміло. УПА вже теж боролося проти німців. Тоді чому до лав "Галичини", а не в ліси до лав УПА?

14. terrible

тому що не ОУН Бандери виступав за створення дивізії;) а цілком легальний УЦК в Кракові...

чудові слова, мені здаеться:

Чому?

Чому сумую я, скажіть?
    На Схід далекий поглядаю?
    Чому в очах сльоза блищить?
    Скажіть, бо я того не знаю...

Чому так хочеться мені
    В блакитну височінь летіти,
    Покинуть блага всі земні,
    Піднятись в небо до зеніту?

Я там шукати хочу рай,
    У Бога вічного просити
    Мене вернути в рідний край
    І від неправди боронити.

Італія, 1945 р.
    Микола Француженко (Вірний), дивізійник

Останнє редагування: 2 лют 2009
  15. VasMT

Декілька плакатів в темку!

Витяги:

Из протокольной записи совещания А.Гитлера с руководителями фашистского рейха о целях войны против Советского Союза

16 июля 1941 г.

Ставка Верховного главнокомандующего

Секретно

2. Мы подчеркиваем, что мы приносим свободу, в частности: Крым должен быть освобожден от всех чужаков и заселен немцами. Точно так же австрийская Галиция должна стать областью Германской империи.

Русские в настоящее время отдали приказ о партизанской войне в нашем тылу. Эта партизанская война имеет и свои преимущества: она дает нам возможность истреблять все, что восстает против нас.

Новоприобретенные восточные районы мы должны превратить в райский сад. Они для нас жизненно важны.

Рейхсляйтер Розенберг подчеркивает, что, по его мнению, в каждой области (комиссариате) должно быть разное отношение к населению. На Украине мы должны были бы выступить с обещаниями в области культуры, мы должны были бы пробудить историческое самосознание украинцев, должны были бы открыть университет в Киеве и т, п.

Рейхсмаршал возражает, указывая на то, что мы в первую очередь должны обеспечить себе пропитание, все остальное могло бы быть гораздо позже.

(Побочный вопрос: имеется ли вообще еще культурная прослойка на Украине или украинцы, принадлежащие к высшим классам, имеются лишь вне современной России в качестве эмигрантов?)

Розенберг продолжает; на Украине тоже следует развивать известные стремления к самостоятельности.

Фюрер затем ставит на обсуждение вопрос, не следует ли немедленно передать губернаторству староавстрийскую часть Галиции. После обмена мнениями фюрер решает не передавать этой части губернаторству, а только подчинить ее по совместительству рейхсминистру Франку (резиденция во Львове).

Фюрер подчеркивает, что вся Прибалтика должна стать областью Империи.

Точно так же должен стать областью империи Крым с прилегающими районами (область севернее Крыма). Эти прилегающие районы должны быть как можно больше.

Розенберг высказывает свои сомнения в части проживающих там украинцев.

Гигантское пространство, естественно, должно быть как можно скорее замирено. Лучше всего этого можно достигнуть путем расстрела каждого, кто бросит хотя бы косой взгляд.

Фельдмаршал Кейтель подчеркивает, что надо сделать местное население ответственным за свои собственные дела, так как, естественно, невозможно ставить охрану для каждого сарая, для каждого вокзала. Местные жители должны знать, что будет расстрелян всякий, кто проявляет бездействие, и что они будут привлекаться к ответственности за всякий проступок.

На вопрос рейхсляйтера Розенберга фюрер ответил, что нужно возродить газеты, например, и для Украины, чтобы получить возможность влиять на местное население...

Ось таке менше зло із двух.

І ще... http://zvukraine.lviv.mobi/?p=1632#more-1632

Останнє редагування модератором: 6 лют 2009
    • Подобається Подобається x 6
  16. terrible

а протокол зібрання часом не Володимир Кубійович вів? чи це всетаки був Шухевич?;)

далі йдемо... другий з вивішеними Вами плакатів-лажа. такий плакат я знаю стосовно дивізії Вікінг, але вперше дізнаюсь, що він має відношення до 14 дивізії... не підкажете, яку роль грає вояк на другому плані і який змістовий звязок несе слоган? :crazy:кошмар...

ще далі... а при чому тут Юнаки? якщо Ви ввжаете, що відкрили мені очі на щось, то ні. про них я писав розвідку три чи чотири роки тому ;)

17. VasMT

Може розчарую Вас, але це документ з ГА РФ, ф. 7445, он, 2, д. 162, л. 433-443, перевод с немецкого
    http://www.hrono.info/dokum/194_dok/19410716_3.html
    Не знаю, але часопис "За вільну Україну" брехати не може!
    http://zvukraine.lviv.mobi/?p=1253#more-1253

Дійсно, ні при чому. Просто факт.
    Тут ще багато чого є цікавого, над чим треба подумати і зробити висновки.

http://www.zvukraine.lviv.mobi/index.php?s=дивізії&paged=2

• Подобається Подобається x 3
  18. terrible

VasMT:)

чим розчаруєте? Ви не зрозуміли мою іронію? жаль...

звідки така впевненість?
    не брешуть ось ці сайти
    http://www.galiciadivision.com/main/
    http://axis.ssgalicia.info/
    http://14th.ssgalicia.info/main.html
    тому що я знаю людей, які їх створювали та поважаю їхні знання

http://reibert.info/forum/attachment.php?attachmentid=73442&d=1203595249
    інших варіантів я не знаю, а перебачив їх за мій вік-повірте, цілу купу.
    і ще, контрольний...це нічо, що вірш цей Рильский написав у 1956 році???

ну й хай собі факт:) всі висновки по юнаках я вже давно зробив:sad:
    а в лінку Вашому...:haha:в статті про юнаків... фотка відїзду добровольців до Дивізії... вичерпний ресурс, нічого не скажеш:sad:

Останнє редагування: 4 лют 2009
  19. VasMT

Ось Ви про що! Навіть львівянам тепер не мож вірити

ТИЖНЕВИК «ЗА ВІЛЬНУ УКРАЇНУ ПЛЮС»

ЗАСНОВНИК І ВИДАВЕЦЬ – ТзОВ «За вільну Україну плюс»,

Реєстраційне свідоцтво: КВ № 9026 від 04.08.2004 р.

Юридична адреса редакції: 79052, м.Львів, вул.Роксоляни, 57/64

Адреса для листування: 79058, м.Львів, а/с 6786,

тел./факс: (032) 294-92-75. e-mail: zvu_plus@bigmir.net

Можна зіслатись на Вас, при зверненні до них про, м"яко кажучи, неправдивість трактування історичних подій?

20. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Плани фашистського зла бачимо на папері, плани зла комуністичного втілені у застінках НКВС, у ГУЛАГу у масових репресіях українців...
    Пи.Си. А яку думку Ви хочете донести демонструючи німецькі плакати? Чи Вам просто творчість сподобалась?

Останнє редагування: 5 лют 2009
а де твій аватар? :)