Предатели своей страны, своего народа. Я тоже противник коммунизма, и тем более Сталина. Моя бабушка еле выжила в голодомор. Мои прадеды воевали за весь народ советского союза. Все народы воевали за страну, и грузины, и таджики, и чукчи, и украинцы, и русские. Но нашлись персоны которые продались фашистам за "обещание" независимости. А когда брат идет против брата, это уже не стоит никакого уважения и возвеличивания.
Тобто воювати за країну комунізму і Сталіна, країну, в якій цих людей морили голодом, країну, яка сама і є одним з творців причин Другої світової війни - це гідно пошани? І коли брат іде на брата во ім'я "ідеалів Маркса і Енгельса" - це теж в порядку речей?
Ваша бабушка вижила...а родичі моєї дружини згинули чомусь! Відчуваєте різницю? Вашu прадеды воевали за весь народ советского союза... Звучить якось некоректно,ніби лише вони і воювали? А наші прадіди воювали за незалежність від вашого сталінізму...і згинули! І не закручуйте тут всім "юра в голові"! Думаю виразився не образливо і зрозуміло!
це вже банально.... ви кажете, що читали гілку... ви хіба бачили що "руских тут нє любят"?... в цій гілці про росіян взагалі мало що сказано, тут мова саме про комуністів, нацистів та українців, які хотіли збороти одних та других....
Я ж сказал, что воевал весь союз, все народы. Если бы они не победили, нас бы с вами сейчас не было. А СС "Галичина" как раз мешала бороться с общим противником. Вы же не думаете наивно, что если бы они отбились и от фашистов, и от красной армии, то тот кусочек Украины смог бы независимо существовать между двух огромных империй. Почему от моего сталинизма?! Опять из-за того, что я говорю по-русски?! Я тоже противник и Сталина, и репрессий, и голодомора, и вообще всей системы власти при коммунизме. Мой прадед был сослан в Сибирь только за то, что хотел прокормить семью в 30-х годах.
я наївно думаю, що поліська січ нормально існувала між комуністами та нацистами.... то чому ви захищаєте радянський режим?... "сс галичина" боролася не за німців, а проти сталіна... точно так само, як і роа (руская освободітєльная армія), в рядах якої були мільйони... скажіть: мільйони людей можуть бути "прєдатєлямі своєй страни, своєго народа"? а тисячі, а десятки тисяч, а сотні тисяч?...
Я не защищаю советский режим. Я его осуждаю. Вы хотя бы отличайте понятия: "советский народ" и "советская власть". А "поліська січ" существовала на стороне немцев, почитайте историю, чтоб не думать наивно. Они были полицейским отрядом, выполнявшим по приказу немцев поиск и убийство коммунистов. Какие миллионы были в РОА? Их набралось около 200000. А формировалась в основном из бывших белогвардейцев и пленных. По вашему и Власов не предатель?
скажіть: що означає "режим"?.. знаєте, комуністів у львові, м’яко кажучи, не люблять... їх не люблять також за чиїмсь наказом? двісті тисяч, за офіційними російськими даними?... це мало?... "колишні білогвардійці"?... ви ж знаєте, що таке гвардія... тепер щодо власова... кого конкретно він зрадив?..
Ну что проще - позиционируйте их именно так - и не будет никаких вопросов.Однако - из них делают "борцов за...", что совершенно не соотвтествует действительности. Нельзя бороться против одних оккупантов на стороне других оккупантов - и заявлять, что они "против всех"... Всего на стороне Германии воевало около 600 000 бывших граждан СССР (в том числе - и в сс Галичина!)...Так что миллионы - это из арсенала др.геббельса... И- по поводу РОА - не стоит подменять понятия - воевать с оружием в руках на стороне захватчика - это не борьба с "режимом". Не надо рядить в одежды "борцов" обычных коллаборантов и предателей своего народа. Далеко не все воины УПА были в фашистских войсках - и я никогда не брошу в этих людей камень - они действительно боролись за свою Родину - и с ненавистным режимом - а не помогали другим оккупантам порабощать свою Родину...
листопадовий чин. була така подія, ви мені не підкажете, хто був її учасником?.. дякую! не може бути!.. справді?!.. всього-на-всього пів мільйона?!... дивно, тут тільки роа за вашими ж даними 200 000... може і справді, всього-на-всього ПІВ МІЛЬЙОНА.... "непрєдатєлі", це ті, хто за кухонним столом з кумом лаяв сталіна?... ви забуваєте про те, що люди чудово пам’ятали і колективізацію, і "розкуркулювання", і голодомор, і воронки... вас не дивує, що німців на початку війни квітами зустрічали? гран пардон... ви щойно про підміну понять казали... "упа у фашистських військах"?.. дуже цікаво! а можна детальніше з цього місця?..
Я же не первый день на форуме. Полистайте эту ветку - сие уже обсуждалось. Мол - в сс проходили вышкол - а потом уходили в лес сражаться...Что-то сие мне кажется притянутым за уши. Ведь не все среди УПА были в сс? Или - я ошибаюсь? Ну так и написали бы - ПОЛ МИЛЛИОНА. Однако я читаю - МИЛЛИОНЫ!Вот эти свои слова - выделите...Так будет - справедливее! В прессе вовсю обсуждают возможность нападения России на Украину.Дурня - как на мой взгляд. Однако - как Вы думаете - нигде не будет встречать цветами? А ведь у нас сейчас - не сталинизм...
Уважаемый Пупер! Это все называется "цепляться к словам". Я привожу факты, а вы их толкуете в одну сторону и выжимаете из них частности. ОК, отвечу, выделив для Вас лично суть. Режим, если имеете ввиду политический, это способ осуществления власти. Тогда он был тоталитарным. То что не любят коммунистов, это понятно, но ключевая фраза была: "полицейским отрядом, выполнявшим по приказу немцев". Армия Власова состояла из множества мелких формирований по всему фронту. В нее входили перебежчики, военнопленные, казаки и пр. При чем здесь гвардия, если она существовала в начале века:smile:. Здесь ключевое слово "бывшие" Ну если вы не знали, Власов был предателем родины. А в то время родиной был союз 15 республик и Украины в их числе.
Наведіть факти злочинів воїнів УПА і СС "Галичини" Тільки не з отих....совєцькіх істочніков. Хоча б з матеріалів Нюргберського процесу.
я й не казав, що всі упівці мали вишкіл у німців... але хід ваших думок мені подобається, бо ви чудово розумієте про що я кажу... ні, я навмисне написав неточні дані.. ви мені вже вибачте за це.... цікаво дискутувати тільки тоді, коли опонент володіє різнобічною інформацією, а не тільки "офіційними даними": бандєровци==бандіти, "сс галичина"=="пріспєшнікі"... ніби в цій же гілці були намагання тонко підтасувати факти, що "сс галичина" була засуджена на нюрнберзькому процесі; і навіть на цьому судилищі цього зробити не вдалося, бо нема в чому звинувачувати... тим паче, якщо хоч нехай трошки детальніше поцікавитися сс!.. ну хоч трошки, почитайте, дізнайтеся про них більше!... про "адольф гітлер", про "мертву голову" для початку... непоганий приклад... а чому будуть квітами стрічати?... може тому, що "українізація" не подобається?... а чому німців стрічали?.. може тому, що чекали визволення від окупації?.. ви так не вважаєте? я ж написав "режим"... а ви мене відправили поцікавитися різницею між "народом" і "владою".. мені цікаво, звідки ви почерпнули такі знання?.. бульбу-боровця заарештувало геехайм-статс-поліцай у 44-у... питається: а навіщо, якщо накази виконував... ви назвали поліську січ угрупованням, яке вбивало за наказом -- більшовиків, то не дасте відповідь на таке питання: чому ж шановний засновник поліської січі вільно проживав до своєї старості в канаді, та ще й займався громадською діяльністю?.. "гвардія" -- це типове комуністичне тавро... спочатку були "контра", потім "ворог народу", "підораси", "агент впливу" і те де... в тому числі і "колишні білогвардійці"... а насправді -- нормальні люди, які боролися проти виродків, які владу в державі узурпували.... якби антанта оголосила війну комуністам, вони би воювали у лавах антанти... враховуючи те, що "родіну" окупували бандити, нічого дивного не бачу... 200 000 росіян боролися прости сталіна та комуністів, то чому вас дивує, що українці масово вступали до лав "сс галичина"?...
Может дурачка выключите? Вас читать становится крайне неприятно. Жаль, нельзя по-русски Вам сказать. Очень жаль.....
слово з трьох букв?.. знаю: ви майстер!... таке враження, що вас підмінили... ще рік тому ви теж писали російською, тільки крім "посилання" були цікаві думки та оригінальні судження... а зараз... шкода...
Меня удивляет как можна воевать против своих, стрелять в своих. И только для того, чтобы сменить одну оккупацию и диктатуру на другую, да чтобы командиры Галичини хорошо жили под крылом у Гитлера. И как это они боролись против "выродков коммунизма" убивая простых славянских солдат. Непонимаю за что их боготворить если они были обычными экстремистами. Если в их понятии народ Украины это три маленькие области.
гмммм.... ну, якщо врахувати, що "свої" "браття-слов’яни" з нквд не соромилися стріляти своїм власним військам у спину, то навіть не знаю, що тут сказати!... це страшне! як можна?! пс. про "боготворіння" також цікаво почути... хто і де їх "боготворить"?... довідка: екстремізм -- схильність до крайніх поглядів і дій, переважно в ідеології та політиці. Екстремісти виступають проти існуючих суспільних структур та інститутів, намагаючись підірвати їхню стабільність, розхитати й ліквідувати їх силою заради своїх групових цілей. щось я не второпав.... і до чого тут екстремізм?