"Потребуется - вспомним ! " (с) А что касается связи между израильским и канадским подходом... Видите ли, СС не была направлена против канадцев (ну насколько я знаю, конечно. Может у Гитлера и были какие то антиканадские идеи). Она занималась - среди прочих преступных дел - уничтожением евреев. Может быть именно на этом основывается разница в отношении к бывшим эсэсовцам со стороны Израиля и Канады.
Глупості. Канада , як і інші держави антигітлерівської коаліції , (а після війни це зробили майже всі інші держави) підписала одну з багатьох Женевських угод , про видачу військових злочинців.І не має значення проти кого злочини були , а проти кого не були.Для військових злочинів не має діїї часу , ні місця. Були би ці люди винуваті , то встали би перед судом.Тим більше , що в Канаді є велика єврейська громада. В вас просто є предвзятий підхід до них.І це все.
СС "ГАЛИЧИНА" А я не стараюсь закломплексуватись...і прочитую назву з патріотичним відчуттям,яке бійці-стрільці з Галичини несли у серці по-відношенні до своєї мети і цілі звільнення Галицького Краю від різних поработителів.І звучить це для мене як: Січові Стрільці "Галичина",тобто стратегічні цілі бійців Галичини,які готові дати відсіч ворогові.А в складі,яких армій і сторін,то вже тактика. Бо так воно було на самім ділі!
Не исключено, что причина в этом. Однако есть нюанс - большинство россиян как то не очень верят версиям о том, как упомянутые дивизии несли свет и добро в массы. И имеют для этого основания. Мне, например, как жителю Ленинграда-Петербурга очень мешает верить в свет и добро эсэсовцев сохраненное с военных времен объявление на д. 14 по Невскому пр. -"Граждане! при артобстреле... " надеюсь, все знают полный текст. К чему весь этот пафос - к тому, что дело обеления дивизий СС не имеет перспективы.
Да коммунистическая зараза тут ни до чего. А насчет мифов... Пожалуй, как раз все связанное с войной как раз исключение из советского мифотворчества.
СС "Галичина" - це зо-о-овсім інша історія,боротьба,війна... Aлe...До чого весь цей пафос - коли справа обілення діяльності КГБ не має перспективы Абсолютно ? До чого і для чого Це на Львівському форумі,на Галичині,на Україні...?
Нет. Но и с мирным населением не воевали. Нужна была буферная территория - иначе Ленинград оказывался в опасной близости от границы. Не оправдываю ту войну, но придерживаюсь в этом вопросе известного английского правила : Right or wrong - my country.
Добре сказано!Приблизно таким визначенням керуємось і Ми на Україні.Це Наш Край,Наші Турботи,Наші Герої і наша Біль.І не дивно,що Вас нічого з Того,та і не болить! За виключенням супротиву січових стрільців з СС"Галичина".Але мусuте пережувати і проковтнути Це!Головне не поперхнутися в цім ділі!
Да я не обеляю и не поливаю грязью КГБ - ибо никаких дел с ним не имел и вообще КГБ ушел в нирвану пока я еще маленький был )) К чему это на Львовском форуме - ну тему начал не я, там без меня много написано. Прочитал, высказываю свою думку на сей счет. На истину в конечной инстанции не претендую )) А что касается Галичины - мое отношение к дивизии СС совершенно не есть попытка опорочить собственно Галичину - Львовщину - Западную Украину. ---- на ночь глядя развернулась оживленная беседа )
Ось воно - справжнє обличчя ЗАГАРБНИКА. "Нужна буферная территория" - ось і все благодійництво щодо України, країн Балтії, Польщі..... Дякую, МАХ, що це саме Ви написали - я давно чекав. Сам я давно знаю про таке формулювання політики ссср. МАХ, а Ви знаєте такий сайт http://around.spb.ru ? Там стільки правдивих матеріалів про "зимову кампанію" - корисно почитати.
Дивізію не відбілюють! Вона чиста.Пенсіонери доживають свій вік з непоганою пенсією і ЧИСТОЮ СОВІСТЮ , як перед своїми людьми так і перед чужими .Було би краще звичайно , щоб це була Україна , про яку вони мріяли. А ви її пробуєте очорнити . Але кидання лайна на вентилятор (який крутиться) , черевате поганими наслідками в першу чергу для кидаючого.
Абсолютно все...міф... а правду старанно замовчували... всю. починаючи з підтримки,фінансування,навчання нацистської армії.спільної агресії,анексії Польщі,співпраці гестапо і НКВД,спільних парадів і багато чого ,що старанно приховувалось.