Справжнє обличчя України

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем n1kt0, 16 гру 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. FourA

FourA Дуже важлива персона

Приличные сыры и в Донецке очень дороги...
    Кило камамбера в Донецке стОит порядка 130-140 гривен...И это - местный, украинский!
    Очень дОроги сыры типа Рокфора...По-моему, рокфора украинского производства нет... Настоящий французский рокфор стОит порядка 300-350 грн. за килограмм.
    Поддельный рокфор - вероятно из Польши, стОит дороже 200 грн...
    P.S. У нас с женой пенсии порядка 950 грн...
    Нормальная зарплата в Донецкой области - 2500 - 3000 грн...
    В Константиновке, в городе, где я вырос и где учился в школе - я писал о ней в своих постах - заводы не работают, и там люди довольны, если получают 1500 грн...

• Подобається Подобається x 1
  2. Agaton

Agaton Well-Known Member

Значит порядка 80 злотых. - это дешево за оригинал (меньше половины цены), но дорого за "поддельный" (на 1,5-2 раза).
    Почему в кавычках ?
    Если из Польши - скорее всего не может называться "Rocquefort" но например "Лазур" - вот штрафуют здесь собаки за порушения "законов по интелектуальной собственности". Овчиннка выделки не стоит.

• Подобається Подобається x 6
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Так-так, в Чехії є також сир з блакитною пліснявою типу рокфор, тільки він не рокфор, а "Ніва", що не робить його підробкою.

• Подобається Подобається x 6
  4. FourA

Я знаю, что в ЕС не разрешают пользоваться названиями продуктов, имеющих географическую "привязку" - типа коньяк, шампань, разные виды сыров с названиями мест их изготовления....
    И слышал о нешуточных штрафах, применяемых к нарушителям...
    Называя сыр типа Рокфор поддельным, я имел именно это - сыр с голубой плесенью, но не из Франции..
    Вообще, польские сыры, особенно недорогие, пользуется в Донецке хорошим спросом... Они выигрывают у украинских сыров аналогичного класса...
    Я уже писал на ЛФ, что уже более 10 лет каждое утро к нам приходят соседки пить кофе, и я их угощаю бутербродами с сыром, подплавленным в микроволновке. Можете представить, сколько сыра мы съели за 10-12 лет....И сколько выпили кофе...
    Сейчас я предпочитаю покупать разные сорта именно польского сыра в пределах 50- 70 грн. за кг... Типа Барон, "Швейцарский" - снова в кавычках, потому что это всё-таки не настоящий швейцарский, Мааздамер, Королевский и подобные...
    На Украине основные сорта сравнительно дешёвого сыра - российский - процентов 50 всех сыров, голландский - процентов 30... И остальные сорта сыра - буковинский, костромской, сметанковый и пр...Но на мой вкус они уступают польским сырам в качестве и вкусе...

• Подобається Подобається x 3
  5. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

6. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Звичайний антирегіонівський допис, який закликатиме націоналістично налаштований електорат йти і голосовати за опозицію.
    Але мені сподобалось ось це, шкода що деякі в це щиро вірять! :sad:

• Подобається Подобається x 5
  7. Agaton

Agaton Well-Known Member

Тут справа для мене троха дивна.
    Більшість українських харчувальних продуктів (особливо молочних, чи шоколадних), які зустрічав в магазинах, не відрізняються сильно або взагалі від польських - якщо питання про якість.
    Теоретично, вони могли б спокійно конкурувати, але чомусь отого експорту не видно.
    Та ще - щодо Польщі, мабуть вона традициійно має сильне виробницьтво продуктів харчування, і тут боротися з місцевимі виробниками непросто, але нп Словаччина вже слабенька, Чехія ІМХО теж.
    Значить причина (принаймій від часу приеднання України до ВТО) здається бути радше в реальних коштах або виробницьтва, або продажи, або одного і другого.

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Якщо Ви про експорт українських продуктів в Європу, то тут діють обмеження на ввіз згідно з рішенням комісії 2004/438/ES, за ним молоко і молочні продукти з третіх країн можуть імпортуватись тільки із схвалених країн, навіть більше того - тільки з виробництв, на котрих схвалені умови виробництва і особливі ветеринарні умови.

А ще ЄС дуже оберігає своїх фермерів - логічно, навіщо при величезних дотаціях європейським фермерам ще й імпортувати чужі продукти?

9. OldMan

OldMan Well-Known Member

М-да. "Iнфопорн". Удивительное соответствие содержания названию.
    Странно, что Вы вытащили это источник с красноречивым названием на свой форум.
    Вы точно MARTINI?

10. MARTINI

Прикольний сайт. Тільки назва дурацька, тут ви праві

11. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

12. kjk

kjk Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 2
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Василю, ловіть успіхи вашої улюбленої каманди:

Дефіцит держбюджету за підсумками січня-липня 2012 року складе 16,94 мільярда гривень, збільшившись за липень на 10,23 мільярда.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на дані Мінфіну.

Як наголошується, Мінфін не наводить безпосередньо даних про дефіцит.

Відповідно до публікації, доходи держбюджету за сім місяців досягли 186,58 млрд грн, у тому числі загального фонду – 160,24 млрд грн, збільшившись порівняно з аналогічним періодом минулого року відповідно на 10,5% та 12,1%.

З урахуванням раніше оприлюднених даних за січень-червень в липні держбюджет отримав 23,63 млрд грн, у тому числі загальний фонд – 18,96 млрд грн, що менше аналогічних даних за липень-2011 відповідно на 19,7% та 13,6% .

Касові видатки держбюджету за січень-липень склали 200,54 млрд грн, у тому числі загального фонду – 174,15 млрд грн, що в обох випадках перевищує показники за січень-липень-2011 року на 14,4%.

З урахуванням даних за січень-червень в липні витрати були рівні 32,48 млрд грн, у тому числі по загальному фонду – 27,82 млрд грн, перевищивши витрати липня-2011 відповідно на 20,4% та 26,3%.

Крім того обсяг виданих кредитів з держбюджету за підсумками семи місяців досяг 3,61 млрд грн при обсязі повернення 0,64 млрд грн, тоді як місяцем раніше ці показники складали відповідно 2,18 млрд грн і 0,58 млрд грн.

Приватизація за сім місяців принесла 5,11 млрд грн. Держпозики становили 68,29 млрд грн, збільшившись за місяць переважно завдяки випуску єврооблігацій на $2 млрд, майже на 18 млрд грн.

При цьому надходження до загального фонду в розмірі 49,49 млрд грн були забезпечені за рахунок розміщення на внутрішньому ринку держоблігацій, тоді як спецфонд отримав 2,81 млрд грн від міжнародних фінансових організацій на фінансування проектів розвитку.

Обсяг видатків на погашення основної суми боргу в січні-липні-2012 склав 33,63 млрд грн, у тому числі зовнішнього боргу – 14,53 млрд грн.

14. Agaton

Agaton Well-Known Member

2004/438/ES -
    Так, я пам"ятаю ще з років 2003 /2004 як польські виробники підготовлялися до виполнения отих норм, сам працював тоді ще при системах автоматизації технологічних процесів і ми в тому часі постачали невмовірну кількість обладнання м. ін. для молочних закладів.
    Доречі - то був для інженерів від техник керування золотий час :).
    Хто не встиг достосуватися - находился точно в цей ситуації, що закордонні виробники - тобто клас около 0/0/+.
    Ну- мабуть не зовсім - оскільки діставав напродовж одного року обмежене право постачання продуктів тільки на місцевий (вітчизнянний) ринок і на продуктах в місце дозволу "WE" мусил писати "PL".
    А потім вже капець - якщо подалі не встиг - закривай.
    То само було у усіх нових країнах, тільки у меньшому масштабі.(жодна не мала так великого виробництва харчі)
    Виходить, що усе одно йде про гроші, які треба вкласти, а потіи дорахувати до ціни.
    Прочитав сучасні вимоги для 2004/438/ES, для колонки "С" в приложенії 1 - це більш меньш оті вимогі, тільки для новішого обладнання -

15. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

16. Oxid

Oxid Well-Known Member

як людина і музикант Cкрипка більше не існує. До Львова хай не приїжджає... В українській мові є слово "перекінчик"...ще хрунь, тушка...

17. ODIN

ODIN Well-Known Member

а я всё равно буду слушать "Вопли...", пусть к нам в Вологду тогда приезжают, да и кстати на будущее - не верьте всему что в интернете или какой нибудь газете напишут...

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не знаю чи то Скрипка казав чи ні. Я не слухаю вже давно ніяких скрипок ні подібного йому лайна. Для мене українська пісня закінчилась зі смертю Володі Івасюка і Ігора Білозіра, з яким я був знайомий.
    Але я про інше. Ви бачили звідки інформація? Це "За матерiалами: РІА Новости".
    Цікаво, а в Україні є якісь свої "новості"? Колись я "воював" з УНІАН, бо кожна стаття, особливо передруковки з англійських чи французьких газет були взяті з кацапської преси. Я постійно їх питав, чим вони ще займаються крім копіювання російської преси. Відповіді не одержав. Яка країна така і преса. Але це не значить, що ви повинні у всьому вірити кацапській мазні.

19. FourA

По моему мнению, нет экспорта в Польшу по той причине, что Польша- член ЕС...
    Украинские продукты в массе своей не соответствуют нормам ЕС...
    Я уже сказал, что польский недорогой сыр, как на мой вкус, лучше украинского из той же категории...
    Украинские сыры экспортируются в Россию, где занимают нишу низшей ценовой категории... Для непритязательных и небогатых покупателей они ещё сойдут... И то Россия периодически запрещает поставку сыров из Украины...И на мой взгляд, обоснованно - и так их качество на весьма низком уровне...
    Вообще-то польские продукты питания не слишком известны на Украине...Поступает мясо, но к нему относятся настороженно...Вот картошка ранней весной покупается... Кажется, неплохо идут яблоки, говорят, что из Польши...
    Польские конфеты на Украине практически не встречал... А украинский шоколад я не считаю достаточно хорошим... Но я человек избалованный... Люблю бельгийский....
    Продаётся изредка польское пиво...Но чешское его забивает....
    Сравнительно широко продаётся польская бытовая техника. Тут уже как повезёт - я купил польскую микроволновую печь Zelmer - проработала недолго...Но с похвалой отзываются о польских авто Деу- Ланос, которые делали в Польше.. Сейчас их, кажется, уже перестали делать...

20. MARTINI

Кінчайте істерику, сказано ж, фейк це http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=1021802#post1021802 , качка, брехня

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)