Справжнє обличчя України (3)

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Feba, 23 кві 2014.

1. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

А я думаю, що основне і головне - це перехід на нову форму одягу, особливо вищого командного складу. Подивишся на такого генерала - зразу видно - Європа! :good:

2. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

"Ну кто же воюет в однобортном?"(С)))

• Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
  3. prius

prius Well-Known Member

а ви оптиміст,тут вже три роки ніяк асоцицію не вводять в дію а ви пять років і вже член нато

• Подобається Подобається x 1
  4. MayorMayor

Хотелось бы....

5. prius

prius Well-Known Member

Це зрозуміло,але реаліі кажуть про інше

6. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Чим би дитина не тішилася - аби не плакала)))

• Смішно Смішно x 1
  7. ІгорМ

Капєц...

Аваков повідомив деталі затримання вчительки, яка намагалася продати ученицю на органи

8. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Добридень, львів'яни!

Я одесець (саме так називав мешканців Одеси Іван Нечуй-Левицький у своїм романі "Над Чорним морем") і нещодавно відвідав Ваше чудове місто. Ні, вже не вперше, тому враження від архітектури вже не настільки гострі. Напевне тому очі і вуха фокусувались на іншому.

До Львова я прибув з Києва, тож мав на фотокамері заслабку батарію, яка із настанням сутінок зовсім вмерла. В кишені після вечері та деяких інших витрат лишалось менше ста гривень, до землі тягнув стос книжок, придбаних біля Федорова, а розряджена камера й поготів відбивала бажання кудись рухатись у втім такому прекрасному вечірньому Львові. А до потяга до Одеси зоставалось ще близько чотирьох годин...

І я не придумав іншої для себе розваги, як сісти на Руській на перший трамвай, проїхати на ньому до двірця, потім до іншої кінцевої - аквапарку - і повернутись знову до двірця. Хотілось подивитись на Львів і з цього ракурсу, зсередини, але, судячи з мови в салоні, яка часто не була українською, я засумнівався, що запізнаюсь із галичанами, радше туристами, для яких батьківщина - це "мір от Калінінґрада до Владивостока".

Одна львів'янка мені розповіла, що "рускоязикаті біженці" з Донецька, Луганська, Києва та інших міст викуповують у Львові цілі райони. Їм здебільшого чхати на культуру і мову автохтонного населення, вони несуть свої ідеали. І коли до водія звернувся один з таких "біженців" зі словами "баба яґа давай ґазуй уже", я зрозумів, що той Львів, яким я його знав, вже помер. На жаль. Відірваний від Европи залізним кордоном, Львів у складі незалежної України стрімко перетворюється на провінційне місто "руССкаго міра", де цілком чужа колись і мова, і "культура", що її супроводжує, набувають домінуючого значення.

У трамваї я сидів неподалік водія, проте чув про що вели мову група малоліток в іншому кінці вагона (!). "Ми із Адєси, і пускай аб етам фсє знают!" - голосила одна дівчина. А коли ніхто з присутніх в салоні не зробив цим "адєсітам" жодного зауваження, розбещена уседозволеністю групка затягла на цілий вагон свою улюблену пісню, ясна річ, москвомовну. Іван Франко в труні перекинувся, дивлячись на те, на що перетворено галицьку столицю в "єдінай странє" - боровся за Україну, а вийшла Малоросія.

В мене виникли до львів'ян питання, які наразі не знайшли відповіді. Чому Львів, колись бастіон української мови і культури, не чинить спротив русифікації та деградації? Буду радий побачити це питання на стіні спільноти, а відповіді у коментарях.

Іншого разу чув як водій трамваю на питання російською відповів тією ж мовою. Це він так мотивує туриста до вивчення української? Вже на вокзалі мені випала нагода трохи поквитати з тими, хто перестав Бандери боятись). Коли до мене підійшла жінка і, тицяючи пальцем в табло, спитала "а шо ето там в пєрвай строчкє?", я відповів: "Вибачте, російської не розумію". Мені сподобались її великі очі. Бо дістало!
    Павло Шубарт

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Capitoshechka

Останні 2 роки я приїздив на Новий рік до Львова. В мене складалось таке враження, що на новорічні свята москалів у Львові більше, ніж львів’ян. Особливо, коли пройшовся по ярмарку біля театру і біля ратуші. Це взагалі капець якийся... Тільки й чутно: "А дайтє мнє вон то пасматрєть. А дайтє вон то... Атвєзу сваім в мАскву пакажу..."

10. Alias

Мабуть варто не підігрувати кацапам, а розмовляти своєю рідною мовою. Якщо хочуть спілкуватися - нехай вчать. Зрештою, то їхні проблеми.

11. Capitoshechka

• Смішно Смішно x 1
  12. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

:scratch_one-s_head:Аааа... ну тепер же все стало зрозуміло!
    Правильно буде казати так: "Ірина Фаріон - є прутень партії Свобода" :pardon:

• Смішно Смішно x 1
  13. MayorMayor

Згоден.I навiть якщо мова не рiдна, то з кацапами усе одно лише нею розмовляти."Ибо нефиг"(с)

14. prius

prius Well-Known Member

А якщо кацапам незрозуміло то переходити на англійску ,німецьку.французьку ,іспанску і.тд,кто яку знає

15. Alias

Миколаїв :sad:
    В Миколаєві з'явився гидкий та цинічний рекламний баннер оппоблоку.

• Інформативно Інформативно x 2
  16. ІгорМ

Сам з"явився? о_О
    Це ж міськрада цим займається, шо нє?

17. Alias

Та х.з хто дав дозвіл .
    Сепаратюг там вистачає.

18. ІгорМ

В Николаеве кум Путина Медведчук и экс-регионалы устроили для студентов показ фильма про "русский мир"

• Інформативно Інформативно x 1
  19. ІгорМ

Credit Suisse: «Статки українців за рік упали на 19%»
    Це за останній рік, за роки папєрєдніків не кажуть.

Хто знає - яка причина несприятливого коливання валютних курсів і хто в цьому винен?

20. Capitoshechka

Валіть все на пуціна. Це він винен. На нього тепер можна вішати усіх дохлих собак.

а де твій аватар? :)