Т.з "Українське Визвольне Військо”, т.з "Помічники Люфтваффе", Хорватський морський легіон тощо. Ну і звісно ж SS "Галичина", в деякій мірі в 1-й, 5-й, 18-й, 30-ї дивізіях Військ SS та ін. Доречі, ще не згадані українські поліцейські формування і славні дружини українських націоналістів.
То кого ви маєте на увазі - УПА? А вони на боці вермахту воювали? І про що взагалі говорить ця цифра? Тільки через РОА, за деякими оцінками, пройшло 800 000 людей, які, в основній своїй масі були етнічними росіянами. А підрозділів, які складалися з етнічних росіян, було кілька десятків (звичайно, по кількісному складу ці підрозділи були меншими від РОА). Варто також нагадати, що на початку 30-х років 20 століття, етнічних росіян було таки МЕНШЕ, ніж етнічних українців.
Ні, не УПА, а саме дружини українських націоналістів. Не плутайте. Мене РОА не цікавить. Давайте вже врешті-решт рівнятись на кращих. А це тут до чого?
Ну, до того, що зрадники є завжди і в будь-якого народу. Різниця лише в співвідношенні кількості тих зрадників до загальної чисельності народу. Дякую за розуміння.
Доречі, щось я не пригадую жодної дивізії Ваффен-СС, сформованої на окупованій території теперішньої Росії.
Василю, були набагато цікавіші речі, ніж дивізії СС. Були цілі республіки сформовані. Наприклад, Локотська народна республіка. РОНА, яка була сформована на території кацапстану, потім в складі СС була перекинута до Польщі. До речі, моя перша мова також була російська.
Дійсно, є речі цікаві, і ми про них практично нічого не знаємо. Десь читав, що з не пам'ятаю скільки десятків тисяч полонених британців, на сторону ворога перейшло 50 чоловік.
Я думаю, що якщо порахувати всі військові формування, які написані на цьому пам’ятнику, то вони з лихвою переплюнуть СС Галичина за чисельністю вояків. А враховуючи те, що там ще багато кого немає в списку (дивізії Русланд, наприклад, хоча Хольмстона-Смисловського вписали)...
цей горОд називається МАсквА. Тому в мене останнім часом періодично виникає питання: так хто ж хфашисти?
Кому треба - той знає))) А всі все знати не можуть. Одним із завдань форумів тирнетових, як я собі гадаю, і є можливість людям ділитися певними знаннями з гиншими людями.
Москва? Я Вам більше скажу: мало того, що Москва, ще й Росія, ба більше - Європа. Навіть не так - на планеті Земля Сонячної системи...