Справжнє обличчя України (2)

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем bayard, 23 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я розумію Вас.
    І Шевченко,і Гоголь - російські.
    І всім відомо,що

• Подобається Подобається x 1
  2. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

Зустрілися два листи
    У "Голосі України" № 248 за 28 грудня 2012 року було надруковано матеріал Івана Ілляша " чи потрібно поновлювати графу "національність"?". У ньому народний депутат України Григорий Омельченко розповідав про причину відсутності графи "національність" у документі українців. На адресу редакції вже надійшли перші відгуки небайдужих читачів.
    Шановна редакціє! На мій погляд, питання, порушене в інтерв"ю, - дуже важливе та нагальне на теперішньому етапі розвитку українського суспільства. Бо нині в Україні створюється ситуація розмежування громадян на "західних" та "східних". Деякі недобросовісні політики провокують конфліктні ситуації. Глобальними наслідками цього може бути припинення існування нашої держави як єдиного цілого. Адже розрізнене суспільство може не встояти перед викликами сучасної зовнішної політики інших країн.
    Запобігти розвитку такого негативного сценарію можливо, на мій погляд, лише об"єднавши наше громадянське суспільство навколо таких ідей, які були б зрозумілими та не залишали байдужими жодного члена суспільства. Це може бути національна ідея. І першим кроком до становлення у суспільстві загальнонаціональної ідеї має бути визначення національності громадян, які проживають у межах теріторії України.
    Водночас погоджуюся з позицією Григорія Омельченка, що запис про національність повинен проводитися за бажанням особи.
    Н
    аціональні питання завжди були дуже непростими. І рішення у цій галузі суспільних відносин повинні прийматися вивірено, точно, зваживши усі "за" та "проти".
    Віктор Петров//Бровари, Київська область.

Розповім свою історію з графою "національність". Коли отримував паспорт нового зразка у 1996 році, варіантів не було, бо не було в цьому документі такої графи. Та й умови отримання не передбачали часу для дискусій і зайвих запитань - я тоді служив контрактником у війську. У 2000-му ( вже після демобілізації) справляв весілля в Донецьку, де отримав черговий документ-свідоцтво про одруження. Скажу відверто в книжечку цю і не заглядав. А даремно... Бо коли у 2012 мені виписували свідоцтво про народження доньки, то у гарфі "національність" поставили прочерк, посилаючись на такі прочерки у свідоцтві про одруження. Мовляв, підтвердити національність батьків дитини я не можу. Але намагався підтвердити: дістав свідоцтва про народження своє і дружини, в яких і її, й мої батьки записані українцями, відповідно, і в нас варіантів немає... Тільки підтвердження не допомогло, бо з"явився новий вагомий аргумент: "не положено". Бачив у житті багато бюрократичних дурниць, але досі вважаю у графі "національність" маразмом! Це виходить, що в людей взагалі немає роду - племені?! Григорій Омельченко наводить дуже цікаву дату: 10 листопада 2010 року, коли Кабмін ухвалив постанову, якою вилучив графу "національість" з усіх бланків про державну реєстрацію. А я отримав свідоцтво про одруження, в якому не заповнили цю графу, ще 7 жовтня 2000-го. На Донеччині, мабуть, знали про цю постанову заздалегідь, і таким чином викорінювали національну графу.
    Переконаний, що графу "національність" до документів, що засвідчують особу, повернути необхідно! І неважливо, буде це паспорт чи інший документ. Хоча, за радянською традицією, в паспорт було б логічніше.Тоді людина, досягнувши 16-річчя, сама обирала, якого вона роду-племені і ким себе усвідомлює (батьки часто були різних націй). А от з пропозицією вносити запис за бажання не згоден. Так ми дійдемо до того, що й вік вноситимуть за бажанням. Уявляєте, що в такому разі можуть вказати жінки...
    Григорий Швед// Маріуполь, Донецької області.
    Шановні читачі! Ваші думки з питання "Чи потрібно поновлювати графу "національність"?" надсилайте на ел.адресу:) Let@golos.com.ua.
    газета "Голос України" № 11 від 18 січня 2013р.

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:27 ----------

---------- Додано в 15:40 ---------- Попередній допис був написаний в 15:35 ----------

Є на що подивитись:yahoo:

3. Romko

Розумово відсталі українці живуть гірше за ув’язнених

А ще їх там вбивають....

http://youtu.be/dYYQ_BEDm80

Якої нема....

http://youtu.be/Ho8lGxiOh9w

http://youtu.be/cUsxJHMRYsY

Останнє редагування: 4 лют 2013
  4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Вони галасують а він працює.....:mocking:

Було б класно провести матчі по райцентрах....може хоч ями би підлатали...

• Подобається Подобається x 3
  5. Romko

Як реабілітували політв'язнів і покарали катів у "справі 9 березня"

6. Romko

7. Hyligan

Hyligan Іронічний

• Подобається Подобається x 2
  8. Romko

Ги...зараз дехто встидливо почне плюватися

Ілюзії

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я за усіми руками.

Це теж багатообіцяючий проект. Але все-таки залити бетоном по самі вінця - надійніше.

10. zherech

zherech Well-Known Member

Московію, треба вільно випускати, але зворотньо вже не впускати.А шо ж тогда с десятками тысяч заробитчан делать? Вам их не жалко?

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В цього товариша бувають дописи не про заробітчан?

12. Romko

13. GeneralGubernator

GeneralGubernator Well-Known Member

Люпменизированность восточноукраинского пролетариата налицо. Однако на другой чаше весов лежит такая же гиря западноукраинского нацизма. Благо растиражирована информациа о сивых дедах, до послежнего времени тщательно смазывающих шмайсеры в схронах. В другом срезе: на востоке Украина сильней техническая культура, на западе - гуманитарная. Но я не сопоставляю с "сильностью" никакого позитива: даже наоборот, у меня много личних претензий к украинской электронике, выч. и РКТ. А западная гуманитарность, с моей кочки зрения, слишком погрязла в ушедшей моды мифах и стереотипах.

14. Romko

Бєзбазаравнатурє.....

15. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

14 лютого рівно 70 років звільненню Луганська від німецьких окупантів

14 лютого 1943 Луганськ був звільнений від фашистських загарбників, місто перебувало в окупації 212 днів. У боях за Луганськ загинуло більше 10 тисяч чоловік.

• Подобається Подобається x 4
  16. Romko

Засвітив...
    "Русский мир" українського телебачення

• Подобається Подобається x 2
  17. kjk

kjk Дуже важлива персона

18. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

От і добре, що 100 років вже не дивився зомбоящик ;)

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так шо, по 50 см2 ввели на душу?

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Хто би сказав, що Гебельсівна скаже правду в очі?
    "На вопрос «Может ли власть гарантировать, что на перевыборах в 5 проблемных округах власть успокоится сама - не будет включать агрессивно админресурс?», Герман ответила: «Надо делать так, чтобы мы все были властью».
    Она объяснила, что и люди, и власть должны стать «единым народом, единой нацией, которая бы диктовала политику в нашем государстве».
    На уточняющую реплику о том, что «админресурс включают те, кто придолжностях», Герман заявила: «Знаете, все вещи делаются, когда это люди позволяют. Бывает разное в разных странах...».
    «Если будут люди активные, сознательные, никто никогда не будет ограничивать их права. Каждая власть в каждом обществе пытается сделать так, чтобы она имела еще больше власти. Это нормальные, естественные вещи», - сказала депутат.
    «Но если есть высокое сознание людей, и эти люди дают понять, что с ними надо считаться... Если вы дадите понять, что с вами можно (поступать) как-нибудь, то с вами будут все (поступать) как-нибудь. Все зависит от того, как мы себя с вами поставим», - добавила она."
    http://kontrakty.ua/article/57419

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)