Справжнє обличчя Росії

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Solomija, 16 січ 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так! Так! В нас, ще, кажуть що в Росії Люди живуть. І навіть в Нюберзі...
    Брешуть собаки;)

---------- Додано в 20:30 ---------- Попередній допис був написаний в 20:29 ----------

Союз у 1980-му заснований? До цього була тільки целєна?

Решта - правда!!!

• Подобається Подобається x 1
  2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ишь как вас как маятник отшатнуло в другую сторону в полнейший экстрим. Не можете по другому.
    Ну и некоторые говорят, особенно тут на форуме, что там в России, и особенно в Москве сплошные монглоидные татаро-угрофинны живут и на настоящих людей, коими ( Ах какой сюрприз !) являются «свидомые», совершенно непохожи, ни по культуре, ни по внешнему виду, а если туда еще добавить иногородних «...меков», то там вообще нормального лица не увидишь.

А уж чему верите, а чему нет, это уже как бы на ваше усмотрение исходя из:
    а) места рождения, привитых стереотипов и рефлексов,
    б) образования, логических способностей, жизненного опыта, ареалом и географией пребывания и общения (пребывания более важно!),
    Причем а) постоянно борется с б), иногда побеждает а), иногда б) а иногда и вообще не борются до тех пора пока человек не натолкнется на противоречие, влияюшее на его повседневную жизнь.

Это для того, чтобы сказать, что я бывал в Москве в двух испостасях, как человек с подмосковной припиской, и как совершенно иногородний. Могу добавить, что я там был и после 1991 каждый год. Вам та версия, что без прописки не продавали похоже больше нравится ?

3. Полковник

Полковник миється в бані

Прикольно, что патриот Украины, сбежавший в Австралию, говорит ТАК о территории Украины.
    И не стыдно?

---------- Додано в 23:14 ---------- Попередній допис був написаний в 23:07 ----------

Дошло!
    Дошло до меня о чём сие чадо вещало!
    Это начало 90-х.
    Карточка Москвича.
    Был такой документ.
    Полгода или год - не помню уже.
    Карточная система на водку, сигареты, сахар....
    Просто Панёнок путает (или его родители) ПЕРЕХОДНЫЙ период к капитализму с РазвитЫм социализмом.
    Чернобылец, увы, мы не учитываем (иногда) возраст наших собеседников на форуме.
    ОНИ (молодёжь) хорошие ребята.
    Жаль, что им мозги так за(цвиринь)рали.

4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Як інакше з Вами :)

По темі. В мене в Москві двоюрідний брат живе і ще пара знайомих та родичів.
    Про Москву можете багато не розповідати. Вєсті з однієї сторони, люди з другої. Правда десь по середині.
    Ще Вам одна байка зі Львова. Кажуть пів Москви - з України...

Чому б я не мав повірити людині, яка в 65-му році поїхала до москви і не могла придбати простого годинника?
    Повторюся. Москва - 100 процентне забезпечення.
    Регіони - поставка по лімітах. (або того, що проб'єш)
    Щось не так? Словники, сковорідки, масло, яя, сіль, перець, чай, кава, авто, танки (ой! це на заході бандерівці озброєні до зубів і з ножем в зубах :))) ) Ну далі Ви самі допишете, бо ам потрібно побільше заперечити.

Вам слово, сер!

---------- Додано в 22:23 ---------- Попередній допис був написаний в 22:16 ----------

(Ну да! Ну да! Робота такая! с. )

5. Полковник

Полковник миється в бані

Не так.
    1980 год - олимпийский.
    Во Львове ВСЁ есть.
    В Москве более чем всё.
    В Тамбове - томатный сок и морская капуста.
    И не надо мне ничего звиздеть.
    Своими глазами видел.

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Моей маме 4-го апреля семьдесят... Как и Вам.
    Чтобы говорить, писать читать, дышать по-украински они, мои родтели, вернулись из Караганды в 71-м году. Сорок лет назад. Вам кто мешал? Или это была иммиграция? :)))

Писал ранее... В далеком Казахстане мои родители могли и журнали "Перець", "Радянська жінка" выписывать, и книги на украинском языке покупать в книжных магазинах. Я семилетний, помню отдел в книжном магазине Караганды "Литература народов СССР". И там отец и мать покупали книги... Вам кто мешал?
    А в бібліотеку записатись часу бракнуло? В Стрийській дитячій бібліотеці я записаний з 3-го класу. В Центральній, колись ім.Леніна - з 7-го. (раніше не дозволяли) Навіть в будь-якій занюханій солдатській клубній бібліотеці була збірка книг мовами союзних республік.

Хто Вам таку брехню сказав? о_О
    Дотепер маю Українсько -Англійський словник на 65 000 слів, Видання Радянська Школа. Довідник з Біології, за яким і донедавна племінниця вчилась на щосьтам-біологічному факультеті у Франківську. А ще Шекспір, Дойл, Верн українською... Не ля-лякайте не знаючи...
    А в оригіналі анекдот звучав так:
    - Шановні пасажири, зараз ми пролітаємо над експерементальним містом Львів!
    - А чого експерементальне?
    - А туди нічого не завозять, а там все є!
    Товар раніше в торгову мережу "завозили"...

Батько мій, приїздивши в Москву (я мешкав від Москви 67 км) розмовляв ВИКЛЮЧНО українською... А перший раз він гостював у мене в 86-му році... І подарунків-гостинців на Вкраїну віз повні торби... Зі стрийською пропискою...
    Пам"ятаю, мама відправляла мене, шестирічного, в інший район Караганди в магазин. Це поруч було, метрів триста асфальтовою доріжкою майбутнього парку (тоді парк був молодий, і полин під два метри ховав дерева). А це 70-тий рік. В жменці гроші, в руці бідон і авоська. І записка в кишенці: 0,5 л сметани, 1батон, 300 гр докторской. Мені певно по малолітству давали, вважали сиротою, висланою людожерським режимом...

Фантасти... і цим теперішню молодь шпигують...

• Подобається Подобається x 5
  7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Точно!
    Масло справді продавали по вулиці 700 річчя Львова (тепер Чорновола) цілих 2 роки. Магазин був просто супер (8 кас) справжній супермаркет. Один на Львів і тільки там було масло :)
    В інших місця - вдень з вогнем...

---------- Додано в 22:45 ---------- Попередній допис був написаний в 22:44 ----------

Прикро, Львів через таке перейшов, тільки без соку :)

---------- Додано в 22:48 ---------- Попередній допис був написаний в 22:45 ----------

Повезло Вам , Мені дістався на 3250 слів (Москва Русский язык) і той з під прилавка...
    Правда не за 35 копійок, а за 2 рублі :)

8. Полковник

Полковник миється в бані

Мне тяжело комментировать бред.
    Кому-то пора на Кульпарковскую.
    Или мне, или тем кто ЭТО Вам рассказывал.

Ваш ответ я знаю.
    Не жду его.

• Подобається Подобається x 2
  9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так а в Львові у 80-х Ви могли придбати молоко лише з 11,45 до 12,30. Бо до того ще не було, а після того вже не було. Сметана так само - з бідонів...

---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:52 ----------

Не напрягайтесь - не буде.

10. VasMT

Спеціально дістав, подивився: - видання Радянська школа, 1974 рік, ціна 3 крб 90 коп. Дорого, як на той час. І що цікаво, цитую:
    Надруковано з матриць Львівської книжкової фабрики "Атлас" Республіканського виробничого об"єднання "Поліграфкнига" Держкомвидаву УРСР, Львів, Зелена, 20, на Харківській книжковій фабриці ім. М.В.Фрунзе.

---------- Додано в 23:00 ---------- Попередній допис був написаний в 22:54 ----------

Розказуйте...
    У 80-му я вчився в 9-му класі. Добре пам"ятаю.
    Молоко в літрових пляшках 22 коп, кефір 0,5 л, сметана 0,2 л... В БУДЬ-ЯКОМУ гастрономі.
    Сметана не затримувалась, а кефір з молоком через добу відвантажували назад на молокозавод...
    Мда-а-а-а...

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Круто, ціну забув.
    На розлив було копійок 11 (як не помиляюсь) Бідончики білі емальовані були 3-х літрові...
    Сметана в межах рубля...
    Хліба правда було завжди навалом.

12. Полковник

Полковник миється в бані

Мда.
    Принималось целое постановление ЦК КПСС о недопустимости кормления скотины хлебом.
    Между прочим, к Украине адресовано было в большей степени.
    Голодали галичане, говорите?

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тільки без цукру при Горбачові.
    Ну і в 94-му центральне соціальне управління держави навчило галичан, що існує морська капуста.

14. VasMT

Аж шестнадцать копеек за килограмовую буханку... Сейчас львовский "Звичайний" 700 г в Стрию 3,05 грн.

15. Полковник

Полковник миється в бані

Горбачёв - это уже не социализм.
    Давайте как-то во временных рамках определимся.
    Вы какой период охватываете в своих постах?
    Тогда хоть будет предмет для обсуждения.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Стоп Офтоп!

В Росії то як там жилося?
    Як Москва дихала?
    Москва не голодала без ікри?
    Полковник! Вам там ближче...

(Війну не згадувати)

17. VasMT

Це вже не до Росії, а до демократів...

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Все, що з Росією Пов'язано...

19. Полковник

Полковник миється в бані

Вы мои посты хоть читаете?
    Знаете что такое "тетерев на току?"
    От ож!
    Читайте допыс №7141.

---------- Додано в 00:30 ---------- Попередній допис був написаний в 00:29 ----------

Ясно.
    Пошло по кругу.
    Дурака включили.
    Идите спать на (цвиринь)!
    Добранич!

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

А в інші роки?
    Що Голодуха чи як?

НІ ще рано. (дурня включати, та й не по мені таке)
    Ще рано! (спати)
    Ну випийте кави. Львівська непогана. (Я розумію - різниця в часі з Москвою)

Проте.
    Згадав байку! Лунало о шостій з колгоспника:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)