Справжнє обличчя Росії

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Solomija, 16 січ 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ну на самом деле они все кричат сейчас, что их обманули.

2. Agaton

Agaton Well-Known Member

Ок, поясняю.

Фраза, котрої Ви не зрозуміли :dntknw: - це мантра котру бачил на різних російских форумах десятки як не сотні рази.
    Тому-ж і важко було мені ( і подальше є) повірити, що Ви такого знаєте.

Правда - передав ій "з голови" (не копи- пасте) - якщо неудачно - вибачаюсь.

Ну не...
    Справа проста - поляки Росії бояться, але на побутовому плані не знають - росіян в основному Польща "в реалі" взагалі не цікавіть - тоді і не сподиваюсь щоб стереотипи скоро зникли.

Останнє редагування: 17 гру 2009
  3. - ничего себе мантры пошли... Я как чувствовал, что не надо мне на те российские форумы ходить, где десятки и сотни раз ТАКОЕ пишут... о_О. Да... Вот ты какое, "Справжнє обличчя Росії"!..:russian_ru:
    - а главное, есть ли смысл верить? ;)

• Подобається Подобається x 3
  4. Полковник

Полковник миється в бані

Точно.
    Вы, если время будет, объясните землякам, что "росіян в основному и ЗУ "в реалі" взагалі не цікавіть".
    А то тут часто сильно перепуганные трапляются.

• Подобається Подобається x 2
  5. Agaton

Agaton Well-Known Member

Я там не знаю яке є "Справжнє обличчя Росії", чи оно є одно чи йх більше.
    Іноді бачу тільки яке обличчя вона нам сама показує. А оскількі контактів в реалі майже нема...
    Але це не мій біль голови...

Доречі зацікавілось що йнше і маю прохання до форумлян росіян - а особливо до Вас г-н Невстранець лічно.
    Бувають у Польщі люди, котри таки до Росії йздять, щось там напишуть, раз краще, раз гірше.
    Був недавно такий трафунок що один з блогерів Салону24 ( колись наведеного borkhes-ом), був в Пермі якраз у часі останної трагедії. Написав звідси три репортажи:
    Хронологично:
    http://gabriel.salon24.pl/142415,tragedia-na-uralu
    продовження 1:
    http://gabriel.salon24.pl/142514,tragedia-na-uralu-c-d
    і продовження 2:
    http://gabriel.salon24.pl/142823,tragedia-na-uralu-jeszcze-dalszy-ciag

Оті репортажи появились на сайті перекладів польських ЗМІ - речь йде про новенький сайт Усадьба перекладача Урса ( колись Иносми.ру, потім инофорум),
    переклади Урси російською:
    http://ursa-tm.ru/forum/index.php?/topic/210-трагедия-на-урале/

Обговорення показують, що росіяне вважають ті тексти сільно образливими і зневажливими.
    Моє питання є просте - чи Ваше враження, Ваша оцінка цього тексту згідна з відгуками форумлян Усадьби.

Дякую наперед за щиру відповідь без ніякої політкоректності.

Останнє редагування: 18 гру 2009
  6. - ну, ежели без политкорректности, то этому не очень душевному и человечному "писателю" захотелось воспользоваться информационным поводом (в "центре" которого он оказался) и пропиариться. Он так и пишет: "Однако глупо быть здесь и не рассказать".
    Искать в его словах уважение к пермякам, Перми, России и т.д. ещё глупее, чем ему "быть и не рассказать", т.к. пишет он для польской аудитории, которая отнюдь не хочет ничего уважительного о России читать.
    - моя оценка - "нет". Эти тексты не обидны для россиян, т.к. не для них предназначены. Если уж стал невольным или вольным свидетелем чужого разговора о тебе - в негативных тонах - надо просто делать выводы. О себе, о собеседниках, об их реальном отношении к тебе, а не показном (с которым они к тебе лично обращаются).

Тем пермякам, которые лично общаются с этим поляком каждый день, которые "...в гостях ... будут тебя на руках носить. Могут спасти тебе жизнь, отдать последний кусок хлеба, истратить сбережения многих лет на банкет в твою честь. Не предадут тебя. Они бросаются в дружбу очертя голову." - полезно знать, как он их воспринимает: "окружённые уродством и унынием, жители этой глухой российской провинции... измученные грязью, раздавленные этим абсурдным молохом"...как воспринимает из город - уродливым за исключением нескольких построенных поляками зданий ... - а обижаться смысла не вижу, но они обидятся, конечно...

Про то, что качество переданной "аффтором" информации ниже всякой критики упомяну на всякий случай, хоть Вы и не спрашивали, а аудитории его не придёт в голову перепроверять (не для того читают).

Что до чувств читателей - сравните тон отчета "швейцарца" о Львове http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=44465 (и реакцию на него форумчан) с творчеством своего земляка, представьте, что о Львове кто-то написал в тех же эмоциональных тонах, что Ваш земляк - о Перми и ... ещё оттуда не уехал :))) и Вы поймёте, что россияне - почти святые в своём терпении и всепрощении :) Ну, или его соседи-пермяки ещё не читали...

---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:06 ----------

Согласен с reader10

7. Agaton

Agaton Well-Known Member

Дякую за щиру відповідь. :good:

Правда - це не газета, а блог, але в принципі ви прави.
    Йому слід було взяти під розвагу, що Салон24 це не газетка райкому і мабуть раз написане у світ понесє. Ну і понесло.

Ось Ви знову прави,
    але
    справа деякої адекватности реакції теж імхо сиптоматична . Не писали чомусь львівяне такого

І ще декылька йнших

Тоді і можна підозрювати, щоб він там не написав, а єдно нехороше слово б кинув, таки б в орало получив (на рахунок того що поляк).

8. - да ладно. А если бы швейцарец привязал свой "отчёт" к какой-либо трагедии? По мотивам какого-нибудь (не дай Бог повода!) пожара с жертвами во Львове, и вместо (!!!) подчеркиваю, ВМЕСТО сочувствия жертвам описал бы своё отвращение к городу, снабдив ШУТКАМИ по поводу адреса места трагедии
    и щедро пересыпав свои историко-социальные (исключительно чернушные) наблюдения фразочками
    и т.д.

Говорите, "об ограду"? Я думаю, фантазия львовян, несколько шире... Рад, что поляки, по Вашему твёрдому убеждению, даже в таком случае ограничились бы словами "неудачный репортах, imho". Европейская культура - великая сила! И я рад, что имею честь ну и т.д....

Но вернёмся к реалиям. Слава Богу, что ни тому швейцарцу, ни Вам и в голову не придёт писать такое про Львов, правда? С чего бы? :) Или хотя бы по другому поводу. Или хотя бы не называть репортаж "... трагедия" с продолжением... Да и "информационных поводов", подобных пермскому, надеюсь, ни у кого не будет... :sad:

9. Salata

Salata Well-Known Member

Так как из украинского не совсем ясно - о жителях России речь или о русских, на всякий случай выскажусь.

С первых строк поразила недостоверность информации. Все, кто там бывал, в клубе, говорят о том, что клуб - не молодежный.
    Значит, "для красного словца" автор там "бывал". Что он приплел еще для "красного словца" - навскидку - про архитектуру и прочее.

Ну не ту он тему выбрал позубоскалить, не ту.

• Подобається Подобається x 1
  10. Agaton

Agaton Well-Known Member

Знаєте, я навіть автора не захищаю, Ваше ставлення - згідне з наведеним Вами коментом ( у Ващої відповіді) розумію, навіть якщо сам б аж таких відчутті в жодному разі не мав.

Вважаєте коменти на Усадьбе адекватними - ось висновок простий, навіть неприємну реальність слід полякам взяти такою яка вона є, а не яка у їх виображеннії. Поверьте, я вже це різним землякам не раз казав.

А Ваша теза, що відгуки таке як під репортажом взялись із того, що

не підтверджяться.
    Недавно переклали статтю про Іркутск із газети "Rzeczpospolita"
    http://www.inoforum.ru/forum/index.php?showtopic=15773&st=0
    Стаття як стаття - несколько положительного-несколько отрицятельного.
    Нияких жертв. Прочитайте коменти, якщо цікаво.

Пісдскажу - нема що трудитися шукати наступних прикладів- так є з кожної йншої, про щоб там вона не була.

давно пора нашим прямо у лицє сказати - тупиє, наївниє поляки :dntknw:

11. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Кращі люди меншості

Сьогодні у Москві попрощаються з Єгором Гайдаром

Наталія ГЕВОРКЯН, www.gazeta.ru

Цих двох людей об’єднало значно більше, ніж майже збіг у датах смерті.

Гайдар помер, коли нечисленні співвітчизники поминають Сахарова, котрий пішов з життя 20 років тому. Гайдар помер того дня, коли почалася інша історія країни: рівно 23 роки тому, 16 грудня 1986 року, Горбачов зателефонував Сахарову до Горького. Повернення Сахарова зумовило появу реформатора Гайдара. Ця історія країни не подобається сьогодні, та й учора теж не подобалася, абсолютній більшості громадян. Вона наповнює сенсом відрізок життя абсолютної меншості.

Людина, яка з високої трибуни говорила: «Мені сьогодні вночі зателефонувала дівчинка,» — ні фізіономічно, ні лексично, ні поведінкою не співпадала з тією країною, до якої зверталася. І вона його глушила оплесками, аби не чути. Але Сахаров продовжував говорити дуже важливі речі — просто й по-людськи, ось так, як ніхто до нього ні з якої радянської трибуни не говорив. Тому що він вважав за потрібне це сказати й тому що лише так і вмів говорити.

Людина з обличчям Вінні-Пуха й майже дитячим прицмокуванням губами не могла бути публічною фігурою. Таких не беруть у космонавти. Людей гайдарівського складу може виштовхнути на прилюдну сцену російської історії лише ситуація кризи або катастрофи. Коли завтра нічого буде їсти, а сьогодні золотий запас країни перераховують вручну. І хтось мусить думати, приймати рішення й брати на себе відповідальність. Він узяв і ніколи її з себе не знімав. І з нього її теж не знімають.

В обох цих чоловіків було інтелектуальне неспівпадіння з країною, в якій вони жили й померли. Країні весь час потрібен Кашпіровський і загальний наркоз у тому чи іншому вигляді. Вона це й має.

Можливо, тому їм не була уготована доля дожити до глибокої старості й померти «після довгої й тривалої хвороби».

Вони дуже різні, ці двоє чоловіків. У них була різна історія, різне життя, різне відчуття власного призначення, різна міра конформізму й різне розуміння нонконформізму. Але саме присутність таких людей, як Сахаров і Гайдар, рівень їхнього мислення, бачення процесів, їхнього розуміння та їхнього знання було викликом безпросвітному неуцтву й безкарному злу, хоча не відміняло ні одного, ні другого. Без таких людей у суспільства слабшає імунітет.

Сахарова ховали тисячі й тисячі людей. 18 грудня 1989 року вони не знали, що буде завтра, не знали, що розпадеться країна, не знали, що буде страшна інфляція, й гадки не мали, що таке приватна власність, уявити собі не могли Луб’янки без Дзержинського, не розуміли, що таке відкриті кордони, ніколи не бачили заповнених прилавків. У тих, хто прийшов попрощатися з академіком і дисидентом, було спільне минуле, яке, як здавалося тоді, залишилося за тією межею, за якою залишилося заслання Сахарова. І невідоме майбутнє, сигналом до якого стало повернення Сахарова. Оплакували його передчасну смерть, але не надію.

19 грудня 2009 року люди, які прийдуть прощатися з Гайдаром, — це будуть люди, позбавлені ілюзій. Це будуть ті нечисельні в масштабах країни люди, які розуміли, що й чому робить Гайдар, до чого це може призвести, наскільки це необхідно, як це болісно і який важкий тягар масової ненависті й нерозуміння він нестиме до своєї останньої хвилини. Це будуть ті, хто не викреслює дев’яності, не знімає з себе відповідальності, хто вміє думати, чиї мізки працюють самостійно, кому не байдуже майбутнє країни. До нього прийдуть люди, які знали його слабкі та сильні сторони й приймали його таким, яким він був. Це буде та сама меншість, яка залишилася від сахаровської меншості. Те саме суспільство, той самий незамінний прошарок, який настільки небезпечно потоншав за 20 років, що відділяють смерть Сахарова від смерті Гайдара.
    http://www.day.kiev.ua/289505/

12. Salata

Salata Well-Known Member

Я не Невстранец :), знаю.

Почему Вы себя и свой народ приравниваете к каждому, простите, недоумку одной с вами национальности?
    В Польше не может быть недоумков? Почему?
    В комментариях идет ассоциация с поляками, потому что, из тех же Иносми, польская пресса редко упускает момент показать какая Россия недо-. Тем не менее, это все равно не все поляки и там же (на Иносми) бывают переводы комментариев к статье, где вполне адекватные люди пишут из Польши. Адекватные - потому что говорят "какое нам дело до того, лаптем щи в России хлебают или чем, у нас пока не все прекрасно, это важнее"

И если это именно Иносми выбирает однобокие материалы, то другого сайта, более правдивого (с такой же аудиторией) пока нет. Если кого-то волнует формирование образа поляка в России, может займется?

---------- Додано в 11:14 ---------- Попередній допис був написаний в 11:05 ----------

Да, сахаровский проект Конституции эти люди не читали и не знали еще что такое Нагорный Карабах и прочие подарки независимости каждого субъекта.
    Зато сейчас прекрасно знакомы с плодами творчества Егора Гайдара. Но все равно придут, конечно.

13. Полковник

Полковник миється в бані

Да уж....
    Очень некрасиво получилось с мнениями Пермяков, высказанных в адрес аффтара и польских товарищей.
    Надо что-то делать русским.
    На уровне МИД, наверное, мелковато.
    А вот обращение Медведева или Путина, на худой конец, с извинением перед польским народом не помешало бы.
    Как считаете?

14. Agaton

Agaton Well-Known Member

Га - а справа поголовне у тому, що русские вважають адекватними таких, котрих у Польщі вважаэться - мягко кажучи - маргиналами.
    Або набагато гірше (хоча б журнап "НЄ" і Єжи Урбан лічно).
    Якщо російська "блогосфера" з ними хоче вести бесиди - то voila, але з однаковим результатом могуть собі російськи коментатори сами відповіді писати.:pardon:

Ось тут же ви мене розчарували. Пресса незалежна, вполні у приватних руках - пише що хоче - та що це за невс, же десь люди спокійно живуть і взагалі "файно є" а ще тільки деяке проблеми з доставкою запчасті до тролейбусів :)))

15. Полковник

Полковник миється в бані

Никто меня нигде не знает.
    Вы действительно стебётесь над гибелью РУССКИХ людей.
    Вас ЭТО радует.
    По субботам в костёл наверняка ходите.
    Хрестиане.
    Бог судья Вам.
    Молчу. Молчу.

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Добраніч, Полковник. Постарайтесь завтра не похмелятись. На тверезу голову ви набагато приємніший співрозмовник.:)

17. Agaton

Agaton Well-Known Member

Не.
    Це Ваши проєкції. :sad:
    ......

Нагадалось...

Тільки що прочитав на Усадьбе отаке.
    Чия реакція, перепрошую... ?
    Раз, що це повний многоэтажний бред.
    Два - найсмішніше, що таке дурниці постят люди, що переважно польської газети николи в руках не мали і мало що польською розуміють.
    Завжди мене дивує сила того штампа, але може так им зручніше, адже це вполні оправдує пізніше полівання лайном.

18. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

"А справа поголовне у тому, що поляки вважають адекватними таких, котрих у России вважаэться - мягко кажучи - маргиналами." Мягко говоря статью написал, тот кто тоже может считаться маргиналом, но именно он показался адекватным.

Не замечаете парадоксальность своей фразы ? Для этого надо было кое-что поменять. И кто вам дал право говорить о всех русских ? Могу ли я на основании вашего мненя говорить о всех поляках что "все поляки вважають що русские вважають адекватними таких, котрих у Польщі вважаэться - мягко кажучи - маргиналами" ? Я думаю нет, ибо это ваше мнение личное, и я с ним не побегу на все форумы вас цитировать.

Маргиналам нужны маргиналы. Видимо вы не исключение. Цитируйте любое мнение, можете его выдавать за мнение всех русских или поляков или украинцев в зависимости от ситуации и фразы..........Но говорит это о вас лично, исключительно.

Когда ж некоторые перестанут мыслить стадами, и видеть людей, и что каждый отдельная личность со своей точкой зрения ? И обощать нельзя сразу на всю нацию ?

Останнє редагування: 20 гру 2009
  19. Gron

Gron тафгай

Це ви зараз самі з собою розмовляєте?
    Аутотренінг?
    Скоріше всього дарма.(хоча, якщо особистий лікар прописав, то невтручатимусь)

20. Agaton

Agaton Well-Known Member

Ок, відносно загалу звичайно неточно. Але річ йшла про середовище активне в неті, котре гуртується пока тільки довкола инофорум+Иноссми+Усадьба.

Пише зрештою і пані Salata (і до того допису Salata стосується мій комент) :
    Так воно і є.
    В том контексті фраза не парадоксальна - там визначення "адекватности" висказано багато рази.:pardon:
    Чи це маргинали - не думаю, а вже напевно не в масштабі інтернету (блогосфери).

+1

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)