Справжнє обличчя Росії

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Solomija, 16 січ 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. nata-k

nata-k Well-Known Member

Під "вони" у цьому дописі я мала на увазі людей з далекого закордону.
    Про всяк випадок уточняю, бо ж цей мій допис чомусь :dntknw: було перенесено з іншої теми.

Та в питанні посмішки і її ролі у суспільстві ми маємо багато (якщо не все) спільного з росіянами. То властиво для радянсього та пострадянського суспільства.

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК-ТАК. Тут не трудно здогадатися. :)))
    Стаття про незвичку росіян посміхатися "бєз прічіни". Тому й знесена в тему про Росію.

ЗІ: обговорення модерації на ЛФ не толерується. є питання - шліть ПП.

3. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ну, а оскільки первинно я писала то в іншому контексті, то внесла уточненя.
    А Ви вважаєте, що українцям притаманне інше комунікативне використання посмішки?

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Вважаю!
    Але обговорювати це тут не раджу.

• Подобається Подобається x 1
  5. nata-k

nata-k Well-Known Member

От бачите Ромку, Ви ж самі кажете, що то властиве не лише Росії. А всім, хто був у совку. І в кого в головах совок залишився до тепер. Чи в Україні того нема?

Однак, чому мені особисто видається ситуація Росії більш небезпечна. Там посиленно зберігають оту совковість на всіх рівнях. Я б сказала навіть плекають. Мені то зовсім не зрозуміло.
    У нас той процес не такий централізований, хоча б.

6. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Цікаво, з чого ви зробили таки висновки? З того що можна на ЛФ прочитати? :)))

7. Salata

Salata Well-Known Member

Что это не только в России - да.
    Что это "совковость" - нет.
    Русские, говорят любовь придумали, чтобы не платить. Цивилизация до нас всех, надеюсь, не скоро доберется.
    А по служебным телефонам практически все называются. И здесь, и в России.

• Подобається Подобається x 3
  8. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ні, я маю й інші джерела інформації ;).

• Подобається Подобається x 3
  9. borkhes

источники, близкие к достоверным, пожелавшие остаться неизвестными? :)))

• Подобається Подобається x 2
  10. Полковник

Полковник миється в бані

И ЭТО очень здорово!
    Очень рад, что появился такой информированый чел на форуме.
    Очень интересно узнать от независимых источников о СОВКОВОСТИ в РФ.
    В чём это явление конкретно проявляется?
    Спасибо.

11. nata-k

nata-k Well-Known Member

полковник, вы зрите прямо в корень! Я вот тоже подумала, что без конкретного определения что же входит в понятие "совковости" трудно продолжать беседу. А определение этого понятия этак страниц на 500 потянет..

borkhes, источники получения мною информации и впечатлений абсолютно прозрачны :). Намедни я упоминала в соседней теме, что я родилась и полжизни прожила в России. Есть личные впечатления. Есть хорошие знакомые, с которыми постоянно поддерживаю общение. Последний раз была в Москве в 2000г. Имею возможность с большим интересом следить за выпусками новостей российского телевидения.
    Сопоставив все вместе, делаю выводы :).

12. Шурави

Шурави Well-Known Member

Вы уже пробовали давать определение, раз знаете объём?
    Ну так выкладывайте, осилим. Мы, выросшие в СССР, знаете, привыкли к чтению. :)

А получаються, домыслы. :pardon:

13. Auditor

Auditor Well-Known Member

14. Полковник

Полковник миється в бані

Это ОЧЕНЬ ДАВНО!

15. Sandy

Sandy GRAND

Я бы определил совковость, наверное, как инертность - т.е., не хочу ничего сам делать, не хочу прилагать никаких усилий к тому, чтобы изменить свою жизнь к лучшему, пусть мое государство позаботится обо всем. Ведь у меня социальное государство, а значит, оно обязано обо мне заботиться, что бы ни случилось! Когда же я вижу, что мое государство во все мои чаяния вкручивает болт с левой резьбой, то я говорю "Бу-у-у-у-у! Плохое государство!" Это, конечно, отчасти справедливо, т.к. у власти в моем государстве сидят воры, которым мои проблемы глубоко по фигу, но в условиях пофигизма власти я теряюсь напрочь - и не потому, что не закален, а тупо потому, что я так привык, что миска перловки с куском колбасы за 2.20 у меня всегда будет! А если миски нет, то я задираю вверх морду с преданными глазами и молчаливо жду - ну может, все-таки, дадите, а?

Если я так думаю, то кто я тогда?
    ТИПИЧНЫЙ СОВОК!

16. Полковник

Полковник миється в бані

И ЭТО есть определение жителей РФ.
    Прикольно.
    А как ТАМ У ВАС?

17. borkhes

Подивітесь пані мій профіль будь ласка та місто де я мешкаю зараз... На мою думку з 2000 року багато чого змінилося в будь-якої країні. Робити висновки на тому матеріалі який ви пам*ятаєте - це, як вже сказав Полковник - "домисли". Особливо у тому випадку коли немає свіжих аргументів.

з.і. Я не знаю, що ви там побачили по телевізору - у мене немає телевізора й я не знаю, що там можна побачити, бо вважаю, що це лише спосіб марно втрачати час.

18. Sandy

Sandy GRAND

Э-э-э... А про РФ Вы где это там прочитали?

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Взагалі-то тема називається:"Справжнє обличчя Росії". А не "Справжнє обличчя Москви"....

20. Шурави

Шурави Well-Known Member

А знаете полковник, я ежегодно бываю в Украине и каждый раз ощущение, что там происходит всё то же самое как и в РФ, только с задержкой в 5-10 лет.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)