Справжнє обличчя Росії

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Solomija, 16 січ 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Відповідь: Справжнє обличчя Росії.

Допис Читатель_Обкома не сподобався:
    аксакал (Нині)
    И как ето у Вас хватает совести...мне карму занижать?:clapping:

• Подобається Подобається x 1
  2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Нещодавні рішення Думи - у маси! Російський поет Євтушенко засвітився в Криму: http://blog.izbirateley.net/?p=1435#comment-20291
    "Евгений Евтушенко: нельзя относиться к русскому языку по-экстремистски"

-1 - за безпідставні звинувачення і провокацію переходу на особистості.

3. smeet

smeet просто спілкуюсь

Мені здається,що корені російського і українського расизму одні,і йдуть з Кремля.

Додано через 11 хвилин
    Тепер про Москву і Росію.Таке враження що це дві держави.Я два роки тому був в Москві,це сучасне європейське місто,між іншим страшно дороге,бутилка мінералки в центрі-0,5л-на наші гроші коштувала десь приблизно 10грн.Ми з дружиною йшли відвідати Третьяковську галерею,і захотіли випити кави,сіли на вулиці в кав"ярні,нам принесли меню,я прочитав і потихеньку кажу дружині-тікаймо звідси порція кави-25грн.(в переводі на гривні).Ледве найшли по 14грн.В Києві в Глобусі-на площі Незалежності-2 кави 28грн.А коли їхали з москви то з нами в поїзді їхали школярі з Волгограда в турпоїздку в Венгрію-то вони розказували,що гуляли один день по Москві_то порівняно з Волгоградом-так якби пропали в другу країну.Небо і земля.

• Подобається Подобається x 2
  4. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

А мені здається, що коли так здається що все погане з Москви , то здається пора на лікування. :)

У вартість всього в центрі будь-якого міста, ну і у вартість кави йде вартість оренди. Вона там дорожче. У Відні в центрі міста чашка кави доходить до 10 доларів, а на околиці і в інших містах може бути і один. Нью-Йорк дорожчий, скажемо Балтімора із-за більшої концентрації капіталу на душу населення. У будь-якій країні.
    Виключенням може бути так званий фаст-фуд. Вони можуть собі дозволити усереднювання за рахунок масовості.
    Ви не знали основи економіки ?

5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Шановний пане я Вас не ображав і не путайте Москву з Кремлем,якщо Ви не бачите різниці то мені Вас шкода.
    Я прекрасно це знаю,я хотів показати різницю між Москвою і остальною Росією.

6. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Не пойму..на кой хрен надо было тащится в Москву..:8: :8: :8:
    Лувр в Париже,не хуже Третьяковки..а каналы еще лучше в Венеции...:cowboy:
    А кава сама лучшая в Вене...:radist:

7. Полковник

Полковник миється в бані

Говорят, что когда КАЖЕТСЯ - креститься надо.
    Не пробовали?:cowboy:

8. Чернобылец

Зря вы обижаетесь, но это частный момент национального стереотипа мышления и не только у вас. ПРоявляется во враждебном отношении у кого к Москве, у кого к Кремлю, у кого к русским. У других народов к другим народам. Можете поинтересоваться. Материалов полно. То что приведено ниже написано не мной и написано около 40 лет назад. Я только поменял слово мексиканец на москаль. :)

Хотят того люди или нет, они неизбежно воспринимают и оценивают чужие обычаи, традиции, формы поведения, прежде всего сквозь призму своих собственных обычаев, тех традиций, в которых они сами воспитаны. Такая склонность рассматривать явления и факты чужой культуры, чужого народа сквозь призму культурных традиций и ценностей своего собственного народа и есть то, что на языке социальной психологии называется этноцентризмом.

Проблема возникает лишь тогда, когда эти действительные или воображаемые различия возводятся в главное качество и превращаются во враждебную психологическую установку по отношению к какой-то этнической группе, установку, которая разобщает народы и психологически, а затем и теоретически, обосновывает политику дискриминации. Это и есть этническое предубеждение.

речь идет об обобщенной установке, ориентирующей на враждебное отношение ко всем членам определенной этнической группы, независимо от их индивидуальности; эта установка имеет характер стереотипа, стандартного эмоционально окрашенного образа – это подчеркивается самой этимологией слов предрассудок, предубеждение, то есть нечто, предшествующее рассудку и сознательному убеждению; наконец эта установка обладает большой устойчивостью и очень плохо поддается изменению под влиянием рациональных доводов.

Обычно люди, предубежденные против какой-то этнической группы, не сознают своей предвзятости. Они уверены, что их враждебное отношение к этой группе – вполне естественно, так как вызвано ее дурными качествами или плохим поведением. Свои рассуждения они нередко подкрепляют фактами из личного общения с людьми определенной национальности: «Знаю я этих москалей! Одни пьяницы, уроды и рабы. Были у нас такие, видели мы их!..»

Этнические предубеждения оказывают самое губительное влияние и на их жертвы, и на их носителей.

Прежде всего, этнические предубеждения ограничивают сферу общения между представителями разных этнических групп, вызывают настороженность с обеих сторон, мешают установлению более близких, интимных человеческих отношений. Отчужденность же в свою очередь затрудняет контакты и порождает новые недоразумения.

При высокой степени предубежденности этническая принадлежность национального меньшинства становится решающим психологическим фактором и для самого меньшинства, и для большинства. Внимание обращают прежде всего на национальную или расовую принадлежность человека, все остальные качества кажутся второстепенными по сравнению с этим. Другими словами – индивидуальные качества личности заслоняются общим и заведомо односторонним стереотипом.

У меньшинства, подвергающегося дискриминации, вырабатывается точно такой же искаженный, иррациональный, враждебный стереотип большинства, с которым оно имеет дело.

Исторические традиции межнациональных конфликтов и порожденные ими предубеждения не сразу выветриваются из общественной психологии. Кажется, совсем уже исчезли и забылись – ан нет, на крутом повороте истории, когда возникают определенные трудности, они снова дают себя знать, увлекая за собой отсталые слои населения.

9. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я немаю нічого проти Вашого аналізу,але Ви мене теж не зрозуміли.Якщо хочете підніміть історію млїх дописів і Ви ніде не знайдете,щоб я огульно називав всіх росіян поганими.Я навпаки серджуся на узагальнення,і кажу що в кожній нації є люди хороші і погані.Ну а тепер про відношення українців до росіян.Ви розумна людина,і знаючи довгу історію наших взаємовідносин,не заперечите,що не завжди так було.Згадаймор Хмельницького,згадаймо 39 рік.Люди(на Західній Україні) зустрічали Радянські війська з хлібом-сіллю.Мий дід у Кракові,за всі гроші виручені від продажу урожаю купив детекторний радіоприймач,і в його будинку збиралися люди і слухали передачі зі Східної України,з Москви і повіривши в солодкі обіццянки чекали на Радянські війська як на манну небесну.І дочекались.Спочатку було круто.Магазини завалили дешевими продуктами і промисловими товарами.Люди раділи-накінець Україна об"єдналась,життя стало краще.Але це тривало недовго:масова примусова колективізація яка як і всюди проходила дуже важко(появився перший спротив),потім(раскулачивание),всі сім"ї,що не захотіли йти в колгоспи вивезли на Сибір,люди по дорозі тікали і йшли в ліс,приймаючи участь в русі опору.Саме головне,що такі процеси були всюди,і в Росії,і на Східній Україні(згадаймо громадянську війну).На Західній Україні ці процеси пройшли пізніше,в силу історичних і часових обставин(Радянська влада тут прийшла в 1939році).Про всіх уже забули,навіть в Росії Врангеля,Денікіна і всю білу гвардію вважають героями,пісні про них співають,а бійці опору тоталітарному режимові Західної України-погані.Чого?Чим вони відрізняються від бійців опору тот.режимові в Росії,на Східній Україні(Петлюра,Махно)?Хто хоч трохи вміє думати той розуміє,що це цілком одинакові процеси,і або шельмувати або прославляти їх треба одинаково.
    ((У меньшинства, подвергающегося дискриминации, вырабатывается точно такой же искаженный, иррациональный, враждебный стереотип большинства, с которым оно имеет дело.))Чернобылец
    Тут Ви самі відповіли на своє питання,не було б репресій хто знає,чи було б таке негативне ставлення до Росії і росіян."Битие определяет сознание".
    Не пойму..на кой хрен надо было тащится в Москву..
    Лувр в Париже,не хуже Третьяковки..а каналы еще лучше в Венеции...
    А кава сама лучшая в Вене...
    Писатель_Обкома
    Я завжди казав і кажу,що я не маю нічого проти російського народу,я ненавиджу шовіністично настроєних декотрих російських політиків,які як назло завжди в основному знаходяться в Росії при владі.
    Мені подобається Москва,мені подобається російська культура,і в Москві я бачив набагато більше ніж декотрі люди,котрі проживають в Москві все життя.Але мені не подобається сучасна політика Росії щодо України,мені не подобається що насаджують росіянам засоби масової інформації(чужь несусветную).Ось так затуліни,леонтьєви,жиріновські виконують завдання своїх кремлівських хазяїв.Кажуть що найвищий ай-кю в Росії в жиріновського.Так що все що він говорить це гра,гра розрахована на загальне ставлення народу до народу.
    Так що подумаймо і скажімо хто більше робить для того щоби нас посварити.
    Ми Росії не вказуємо в які військові блоки вона може вступати,ми не заставляємо Росію,щоб вона вводила другу державну мову,хоча українців в Росії тьма-тьмуща.Та і де ви чули українця в Росії,котрий прожив там 25років і до цих пір принципово говорить українською?

Додано через 3 години 3 хвилини
    Допис smeet не сподобався:
    levandivka (Нині)
    ?????????????????????????????????????????????????

Допис smeet не сподобався:
    levandivka (Нині)
    Шановний пане Левандівка,я питався в чому діло,через що Вам не сподобався мій допис?Невже важко відповісти,чи Ви просто так забираєте карму,бо я щось таке сказав з чим Ви не згодні.

10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Легко! Але тре побачити запитання. :)
    Побачив, відповідаю.
    Знову нечительний пост. Очі відмовляються ТАКе читати. Що зміст, що форматування.
    Як перевернуту газету.
    Тому й поставив -1

11. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Признаюсь, я сам часто смітові дописи просто упускаю. Шкода очі ламати...
    Ніколи раніше не думав, що, приміром, банальні пропуски після коми настільки важливі для очей.

12. Львiва

Львiва Well-Known Member

"Краткость - сестра таланта"(с)
    Антон Павлович Чехов

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Що таке нечительний пост я не знаю, але розумію теж, що якщо нічого сказати то краще вдарити, це теж метод.

14. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:) Та не беріть Ви так до серця. Українською не підберу слова, а російською "пускай брюзжат".:)
    Модератору мої вибачення за оффтоп! Але чого на хлопця насіли? Я з ним багато в чому не згоден принципово. Але ж людина від душі пише!

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Повторюю...
    Переверніть газету, спробуйте прочитати статтю. Сподіваюся, зрозумієте...

де? Хто? :)

Наспівуючи:
    Ай-я я-я-я я-яй
    Убили негра,
    Убили негра, убили
    Я-я-я-я-я
    Ни за что, ни про что...

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я з ним багато в чому не згоден принципово.Степаныч
    Чогось вже два дні не можу звичайним методом взяти цитату з допису. Степанич на гілці про лікарів у нас по-моєму повне взаєморозуміння. Тут на цій гілці дається взнаки слід території на якій ми з Вами проживаємо, і різницю в електоральних настроях. Але я Вам даю гарантію, що якби ми з Вами зійшлися сам на сам за невеличкою чарчиною,то за годину-другу ми б знайшли повне взаєморозуміння, і майже одностайність в поглядах. Бачу, що загальнолюдські цінності в нас одинакові, просто виросли і виховались ми в різних кінцях України.Я чогось так думаю.

17. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

сумніваюся - хоча все залежить від сумарного об'єму чарчин. Мовчазне співлежання під столом також можна вважати консенсусом.
    Степаничу - "най си бурчать, як живіт по пургену"

18. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

СТО ПУДОВ!!!:)

Додано через 3 хвилини
    Афтере,

от чесно скажу... Чого мутити? Я переконаний, що з усіма (УСІМА) форумчанами ми би знайшли спільну мову. А з ЧАРЧИНАМИ... Так я Вас прошу!

19. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

вже біжу по квитки... нагадайте станцію призначення?

20. Чернобылец

Ладно, не обижайтесь, это не про вас. А что касается истории, она разная была. И не было войн между русскими и украинцами. Они всегда и с той и другой стороны были. Войны всегда начинали те кто больше власти хотел.

Ну, не участвовал я в репрессиях. И современные русские и украинцы тоже. Сколько это можно мусолить ?

Ну как вы видите шовинисты с обоих сторон есть. Если различаете с обоих сторон и не втягиваетесь, то слава богу. А по головам надо с обоих сторон долбать. Стоит только соседям начать ругаться, все, пока не подерутся, не раздолбают друг друга до крови, конца не будет. И судя по всему к этому идет.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)