Справжнє обличчя Росії-8

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Антон РАКИТИН, 14 лип 2015.

Статус теми:
Закрита.
  1. UNIA

UNIA Well-Known Member

Вряд ли, хлеб ещё из магазинов не пропал...

• Подобається Подобається x 1
  2. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

В.Войнович на днях видав книжку "Малиновый пеликан". Книжки поки що почитати не вийшло, але слухав її обговорення.
    Сюжет здається цікавим.
    Головного героя в лісі кусає кліщ. Він звертається до лікарні, але там просять не турбувати всякими подібними дрібницями. Через деякий час починають відбуватися дивні речі. Якісь зелені чоловічки відбирають у братерської країни частину території, інші дивні речі. Головний герой упевнений, що цього не може бути, і все це йому ввижається внаслідок дії укусу кліща: і зелені чоловічки, і те що президент країни висиджує яйця стерхів і всяке тому подібне.

Одним словом, мені, як великому поціновувачу творчості В.Войновича, хотілося б пошвидше дістати і почитати цю книгу.

• Подобається Подобається x 2
  3. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

4. medwedo berlogsoni

Є в електронному форматі. Малиновый пеликан | Владимир Войнович | страница 34 | LoveRead.ec - читать книги онлайн бесплатно
    Більше схоже на публіцистику, але в художньому форматі.

Щоб було зрозуміло, Перлигос - це Первое Лицо Государства.

• Подобається Подобається x 2
  5. Patrick

Patrick Well-Known Member

Я також шанувальник творчості В.Войновича.
    Першого Чонкіна прочитав за пів дня і ніч. Другого теж скоро прочитав.
    Люблю його прозу.А познайомився з його творчістю в кінці 80х , коли слухав радіо "Свобода".
    Там автор читав "Москва 2042".Потім цю книжку перечитав в папереровому варіанті.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. medwedo berlogsoni

Є ще й третій Чонкін. Не знаю, чи читали. Також цікаво події розгортаються. Аж до горбачовського часу.

7. Pototsky

Pototsky פוטוצקי

8. Patrick

???????
    Коли я писав "перший-другий", то я мав на увазі книжки , не розділи.
    ...бо наскільки зараз пригадую , то в першій книжці було два розділи.
    І в другій один.
    Одним словом я дочитав до того , що Іван Чонкін і Нюра вже старші люди.Чонкін живе в Америці .Фермер....літає маленьким літаком ( де ідея льотчика проходить через цілий роман).
    Нюра так замуж все життя і не виходила - чекала на нього.Вони зустрілися.І Нюра тепер їздить між своєю дєрєвнею і Америкою.Якраз горбачовські часи.
    Якщо після того є ще продовження , то я не читав.

9. medwedo berlogsoni

Це в моєму розумінні - третя.

Книга перша називається "Книга первая. Лицо неприкосновенное". Це - перша книга трилогії, і вона була видана першою окремо.
    Друга книга називається "Книга вторая. Претендент на престол".
    Першу книгу я прочитав дуже давно, здається, коли вона в горбачовські часи була надрукована в журналі "Юность", і книга мала логічне закінчення: Чонкін повертається в свою військову частину. А другу прочитав на багато років пізніше. А третю, про Америку - прочитав уже в інтернеті.
    Перші дві повісті (Лицо... і Претендент...) порівняно невеликі і поміщаються в одному томі, який серед інших томів Войновича стоїть у мене на поличці.

ЗІ І вікіпедія це називає трилогією:

Останнє редагування: 22 тра 2016
  10. Patrick

Ми говорим за ці самі речі."Лицо неприкосновенное" і "Претендент на престол" я прочитав на початку 90х вже в Торонто.Книжку брав в бібліотеці.Ці дві книги були надруковані в одному паперовому виданні.
    Книжка була досить обємна .... так на сторінок 400...може більше.Видання було французьке YMCA Paris за 198..рік.
    А останню про закінчення війни , службу Чонкіна в Німеччині і Америку я прочитав в інтернеті.Вірніше роздрукував з інтернету , бо з паперу краще читати. Це десь був 2007-08 роки

11. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

12. Hyligan

Hyligan Іронічний

@ІгорМ десь сьогодні вже промелькнув заголовок про якісь дивні "двіжєнія" кацапських військ повязані з Казахстаном :scratch_one-s_head:

• Інформативно Інформативно x 1
  13. Hyligan

Hyligan Іронічний

Так там виявляється "тіпа Майдан" в Казахстані, інтернет відключають, ітп...
    Видать кацапи готуються до "можливої перемоги фашистів"...якщо взагалі самі то не організували)

14. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

• Інформативно Інформативно x 3
  15. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Для України це позитивна новина. Чим більше конфліктів в рос.блоці тим краще. Але там повна диктатура. Тому майдану там не буде. Буде різня.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

• Інформативно Інформативно x 2
  17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А до чого тут Росія?

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Хоча, сайт чудовий. На 31 країну.

Поки наші дешеві інформаційні експерди обробляють на ефірах і в інтернеті один-одного і паралельно шмаркають шо "влада програла інформаційну війну", москалі роблять такі речі, шо їм і не снилися. І не просто тупо переклад, а для кожної країни своя підбірка новин.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

• Смішно Смішно x 1
  20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)