Справжнє обличчя Росії (2)

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Nevermind, 12 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Дякую за інформацію, п. Яремо!
    Нарешті. Я пам"ятаю, як вирувала Литва з приводу цього вбивства.
    У Вільнюсі йшла акція безстрокового пікетування КГБ, перед парламентом був "ганебний стовп", на який люди прибивали цвяхами військові квитки і совєцькі паспорти.
    Багато було гасел литовською мовою на бетонних блоках біля Парламенту. І тільки два - російською:
    1. Литовцы, простите нас!
    2. Ельцин, Литва с Вами!

Чи не з цими вбивцями "нюхався" Нєвзоров у своєму маніякальному циклі "Наші"?

Литовці не кровожерливі, але тим вбивцям дорога у цивілізований світ закрита.

• Подобається Подобається x 4
  2. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Под этим подписываюсь. Кроме омерзения ничего не вызывало.

3. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Но какова Россія!о_О Покривать убійц сємєрих чєловєк! Одна-а-ако... А єщьо укриваєт отравітєля Лугового... Воістіну імпєрія зла...:diablo:

• Подобається Подобається x 2
  4. NorthWind

:haha: Ключевое слово - Россия! Ууууу! Проклятущая!
    Убийству оправданию нет. Но как с этим быть солдату, у которого присяга и приказ? И не пытаюсь защищать этих омоновцев, они мне чужды и неприятны. Просто думаю вслух...

5. Boris_Kiev

Така, яка є. Правонаступниця.

Зараз напишу про цю новину відомому київському журналісту, який у першій половині 1991 з групою українських юнаків-волонтерів охороняв Парламент у Вільнюсі.
    Нехай розрадиться - на його рідну газету наїхали ригі-анали.

---------- Додано в 21:53 ---------- Попередній допис був написаний в 21:49 ----------

Наказ підло, зненацька розстріляти людей з автомобіля?

Ви мабуть в курсі, що телецентр у Вільнюсі було розтрощено в січні 1991.
    19 серпня того ж року совєтський спецназ захопив другий за значенням телецентр у Каунасі. Але капітан спецназу, маючи наказ знищити всю апаратуру, обмежився повною розкомутацією трактів і виставив вартових.
    Якби путчисти перемогли, капітан пішов би під трибунал. А так - отримав численні подяки від перших осіб Литви і мерії Каунаса.

6. NorthWind

Борис, я всё великолепно знаю. Тогда я сам хотел оказаться в Вильнюсе и стоять в обороне с литовцами. Прекрасно знаю позорный столб с прибитыми к нему партбилетами у сейма.
    Сам из Риги привозил в тогдашний еще Ленинград "Атмоду", которую зачитывали до дыр.
    Вопросы не ко мне. И с 20 на 21 августа 1991 года должен был быть у Ленсовета, работа не дала, нельзя же жизнеобеспечение города было остановить, а это моё дежурство было. Так что еще раз - не ко мне.

7. Yarema

Солдат має право не виконувати злочинний наказ...Якщо він його виконує - він є злочинцем...І ніякого пом'якшення...

Тим більше, що ОМОН не солдати, а ПРАВООХОРОНЦІ... Це ж не банда кіллерів... А ці вбивці застрелили беззбройних людей в потилицю...Як Вам цей почерк?...Нічого не нагадує?

Нападение

Рано утром 31 июля там находились шесть безоружных сотрудников литовского Департамента охраны края . К вагончику подъехал УАЗ, из которого выскочили люди в камуфляже. По их приказанию все работники таможенного пункта послушно легли лицами в пол. После этого все таможенники были расстреляны в затылок из автоматического оружия, оснащенного глушителями. Были расстреляны также двое дорожных полицейских, которые с улицы услышали выстрелы и попытались вмешаться.

Всего погибло семь человек — пятеро таможенников и оба полицейских:
    Альгимантас Мустейкис
    Станисловас Орлавичюс
    Ричардас Рабавичюс
    Альгимантас Юозакас
    Миндаугас Балавакас
    Альгирдас Казлаускас
    Юозас Янонис

Шестой из таможенников, 28-летний Томас Шярнас, получил сквозное ранение в голову, но сумел выжить, хотя и остался на всю жизнь инвалидом. Впоследствии он давал показания литовскому следствию. В частности, он опознал одного из нападавших — бойца Рижского ОМОНа. Во многом благодаря этим показаниям картину преступления удалось восстановить.

Как рассказал выживший:
    …это не была таможня в полном смысле слова. Был просто вагончик с литовским флагом — то есть больше политическая акция, демонстрация всему миру намерений маленькой Литовской республики стать независимой. Военные в Москве искали повод для вмешательства армии <…> Это были бойцы рижского ОМОНа, но одетые в обычный камуфляж без всяких опознавательных знаков. <…> все убийство заняло буквально пару секунд. Пуля в затылок — и все кончено. На нас и раньше нападали, и очень часто, но никогда не убивали. Просто били и поджигали вагончики. Никто не ожидал, что будут убивать.

http://ru.wikipedia.org/wiki/Нападение_на_таможенный_пункт_в_Мядининкае

• Подобається Подобається x 5
  8. Nevermind

Nevermind Просто персона

Боже мій, який жах. Я цього не знала (або не пам'ятала вже). Дев'яності взагалі були страшні роки.

Але чому Росія не видає інших вбивць?

9. Boris_Kiev

NorthWind
    я далекий від того, щоби докоряти Вам.
    Я в Литві взагалі відпочивав - з голими руками.
    Але спокійно сидіти не міг - спонтанно схилив литовців - працівників провінційного ретранслятора, розвернути "запасний центр мовлення". Це зупинило тиху паніку серед домогосподарок. А друга "акція" змусила декого ("НЕ НАШИХ") суттєво понервувати.
    Ну хто на що вчився, коротко кажучи.
    Хотів у вересні поїхати реанімувати Вільнюський телецентр, але не склалося - батько був тяжко хворий.

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Як ви думаєте, Путін віддасть своїх братів-головорізів?

11. Boris_Kiev

На той час то були "не його": менти і кгб жили як кішка з собакою. Але треба було "їм" нагадати під час криків з приводу переносу могил в Естонії.

• Подобається Подобається x 3
  12. Yarema

Та тому, що головний вбивця є прем'єром...А окрім того, Чеслав Млинник може забагато знати;)...
    То були орли Пуго...Хоча я чомусь певен, що без Крючкова там також не обійшлося... Може тому Пуго і застрелився (або застрелили?), бо на совісті мусорні було забагато крові...

13. Boris_Kiev

Яким би він не був яструбом-комунякою, але в дитинстві його виховувала бабуся-латишка. Мабуть вклала якісь уявлення про честь.
    До речі, інший "герой путчу" (2 ешелон покидьків) Ахрамєєв був нащадком Ахрамєюс'ів (литовців).
    Випадково познайомився у 1987 з литовським хлопцем на прізвище Ахрамєюс (з м. Шяуляй), він згадав "того" і сказав, що то - гілка, яка себе зганьбила і вони зв"язків з ними не підтримують.

14. Yarema

Який же то другий ешелон!?о_О А хто наказував давити літовців танками? А чиї "доблєстниє дєсантнікі" рубали саперними лопатками молодих тбілісців? А чиї підрозділі влаштували криваву баню бакінцям? А хто виводив танки на вулиці Москви?...То - ключова фігура... Але найбільшу відразу в мене викликав Крючков...Такий ніколи не застрелиться...Народився в 1924, але на фронт не потрапив, зато пішов по комсомольській лінії... http://ru.wikipedia.org/wiki/Крючков,_Владимир_Александрович Ось хто розробляв всі провокації і насильство...Досвід в нього великий, ще з 1956 року в Угорщині...

15. Boris_Kiev

Здавалося би - пісня чужими мовами (1989 рік).
    Але як почую - хочеться встати і притиснути руку до серця.
    Оце - справжні Громадяни, патріоти своїх відносно невеликих Держав, які гідні поваги!

(скорочена версія):

http://www.youtube.com/watch?v=qrQH7u0AED4

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

В фашистській червоній армії не мав права... На то вона була і фашистська...

• Подобається Подобається x 1
  17. Boris_Kiev

Я мав на увазі, що не з "першої четвірки".
    Один російський чи то літератор, чи то історик вимагав у прямому ефірі особливого покарання для "четвірки" - довічне утримання в клітках зоопарку, щоби люди могли їм у вічі подивитися.

18. Yarema

То вже була не сталінська армія...Я в ній служив...

19. Boris_Kiev

Щось тролі мовчать. Вони ж напевне знають, за що були розстріляні Мядінінкяйські митники.
    Чи вони можуть кричати тільки коли у Львові соплі утерли 59-річним "ветеранам вов" (тобто моїм ровесникам)?

20. - велика ли разница, ЧТО считает настоящим лицом России человек, никогда в ней не бывавший и зарекшийся бывать? :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)