Справжнє обличчя Росії (2)

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Nevermind, 12 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Шановний Форею! Не чіпляйтесь, будь ласка за соломинку! Не солідно. Не знаю в який мікроскоп Ви там побачили падіння народжуваності по Росії (фіолетова лінія) між 70-ми і 80-ми роками, але зато мені навіть неозброєнним оком видно, що лінія падіння народжуваності, що починається на початку 60-х, і лінія падіння народжуваності, що починається наприкінці 80-х (зверніть увагу навіть не початку 90-х, якщо не вірите, то прикладіть угольник, щоб вибудувати перпендикуляр), фактично ідентичні...Особливо чітко це видно по Білорусі. В Росії чомусь спад народжуваності почався ще наприкінці 50-х, але був пологим до 60-го... На жаль нема графіку народжуваності для України...Ото б ми, мабуть, прозріли б...Навмисно не надрукували, гади.
    Тому не треба мене звинувачувати в неправдивості, краще зверніться до окуліста, чи до лікаря, який лікує совість;)...

• Подобається Подобається x 3
  2. FourA

FourA Дуже важлива персона

Тогда чего ж спрашиваете, если знаете, что и как?
    А почему нельзя спросить у уважаемого VasMT -а? Что-нибудь не такое скажет? ;)

---------- Додано в 17:50 ---------- Попередній допис був написаний в 17:34 ----------

ЛОшадь можно подвести к воде, но нельзя её заставить пить. --- Я могу Вам дать цифры и графики, но не могу заставить увидеть то, чего Вам не хочется. Напоминаю, речь шла не только о России, а о СССР. Суммарный график по СССР имеет падение рождаемости в средине 70-х до 80-го. Данные по Украине - рождаемость и смертность можно увидеть на: Там есть и другие данные - эти же таблицы я показывал на нашем форуме несколько месяцев назад.

• Подобається Подобається x 2
  3. Yarema

Мене не цікавить весь СРСР, мене цікавлять республіки, що пережили окупацію, і в яких зараз спостерігається таке катастрофічне падіння народжуваності, а також спростувати Ваше неправдиве припущення (твердження) про те, що це падіння є наслідком розвалу СРСР...Люди, начебто, впали в депрессію, відмовились їсти-пити від туги за прекрасним минулим і, нарешті, врізали дубу раніше строку...

А я побачив по графіку, що катастрофічне падіння народжуваності в Росії і Білорусі почалось навіть не на початку 90-х, а ще наприкінці 80-х...І для мене особисто це цілком зрозуміло, бо СРСР переживав системну кризу...І це падіння продовжилось в 90-ті, що також цілком зрозуміло, а припинилось на початку 2000. Якраз тоді, коли почався економічний підйом (що розпочався за прем'єрства Ющенка, між іншим;) ).

Зараз народжуваність стабілізувалась, правда на низькому рівні, що також цілком зрозуміло, бо є якась примарна стабільність, але немає впевненості в майбутньому...

А для мене ще є важливим, що катастрофічне падіння народжуваності наприкінці 80-х настало якраз через 27-30 років після падіння кінця 50-х початку 60-х...Тобто тоді, коли хлопчики народжені в час першого падіння народжуваності дожили до віку, коли заводять родину і дітей...А їх хлопчиків було недостатньо...От Вам і падіння народжуваності, а тут ще й системна криза СРСР, яка несприяла бажанню заводити дітей, а підштовхувала почекати з цим...
    От і весь Ваш голодомор, фальсифікатор Ви наш, хитромудрий;)...

А щодо Вашого посилання на сайт, де надаються дані про народжуваність в Україні з 1990 року, то з цим і так все зрозуміло...Мене ж цікавить ситуація з народжуваністю В Україні з 1950-х років;)... А такої інформації і нема в наведеному Вами сайті:)...

4. NewOdessit

NewOdessit Well-Known Member

...Передчували...розпад СРСР((( В той час на Україні ще сподівались. Це - на підтримку версиї Форея)))

5. Yarema

Що хотіли свій непотріб українцям приписати?;) Як приписують і Хрущова з Брєжнєвим, хоч вони є етнічними росіянами...Дякуємо, не потребуємо, бо свого дівати нема куди.:)))
    Нема цього на графіку! Нема! Хоч як не витріщай на цей графік очі;)...В європейських республіках СРСР в цей час стабільна народжуваність...Ну якже Вам не совісно, пане Форей!?о_О Немолода вже людина...:sad:
    Ой, то є "тлєтворноє вліяніє пітерскіх уліц"...Шепетівка - спокійне провінційне містечко, недалеко від малої батьківщини мого татуся;)...

6. FourA

Ещё раз повторяю Вам -демографические "волны" пиков падения рождаемости следуют в наших странах через 20 лет после начала войны и большой гибели мужчин. Первое значительное падение пришлось на начало 60-х годов - в точном соответствии с теорией. Вторая "волна", точнее, "впадина", пришлась на конец 70-х начало 80-х - смотрите же на графики, попробуйте в уме просуммировать! Если найду данные по СССР - увидите эту "впадину". Вы правы, что падение рождаемости началось уже в конце 80-х, как реакция на нестабильность в государстве, падение жизненного уровня населения в самом конце 80-х, перед распадом страны. Как же тогда повлиял на эти процессы распад СССР!
    Главное здесь - не снижение рождаемости. Главное - стремительный рост смертности. Именно из-за него происходила такая депопуляция населения на Украине.
    Я понимаю, Вам очень не -хочется признавать факты. Напомню - до 1992 г., несмотря на снижение рождаемости, население России и Украины росло.
    Нашёл таки сводный график рождаемости, смертности и прироста населения по Украине. Обратите внимание - какое "совпадение" - прирост населения стал отрицательным точь в точь в 1991г. Не помните, что за событие тогда случилось?
    Как раз хорошо видно сильное падение рождаемости начиная с конца 50-х годов - первая "волна" и гораздо более слабое падение, но всё-таки оно есть - с 1977 г - вторая "волна". Опять будете спорить?
    Возвращаю Вам Ваш же совет:

---------- Додано в 19:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:02 ----------

Нашёл аналогичный график по России - менее подробный, но и там отчётливо видна впадина на графике рождаемости в средине 70-х.
    Опять графики перекрещиваются по "странному совпадению" как раз в 1991г. Стремительно падает рождаемость и скачкообразно возрастает смертность. И в 1991 г. прирост населения сменяется убылью.

Останнє редагування: 29 чер 2011
    • Подобається Подобається x 4
  7. Yarema

І оце ледве помітне зниження народжуваності Ви вважаєте другою хвилею наслідків війни!?о_О Дуже смілива уява, одначе...А якщо це є наслідком війни в Афгані? Хоч рівень смертей і каліцтв молодих чоловіків є незначний, в порівнянні з ВВВ, але достатній, щоб відобразитись на графіку? Але це моє припущення і я не наполягаю, що це так і було;).
    Звідки Ви взяли, що хвилі неодмінно повторюються через 20 років? Чи багато Ви знаєте чоловіків, що одружились і завели дітей в 20 років? Я ні...Для чоловіків нормальним віком утворення родини є 25-30 років (мій батько одружився в 27 років), а для жінок 20 - 25 років (моя мати вийшла заміж в 25 років)...
    Вибачте, але не побачив там ніякого "как же":)...Як піке почалось десь в 1987 році (український графік), так і продовжувався до 2000...Ще чіткіше це видно на російському графіку...І вихід з піке розпочався в один час в 2000 році. Правда Україна виходила з цього піке полого, аж до 2002 року...Ну це і зрозуміло, бо в Україні не було палива (нафти і газу), щоб форсувати двигуни:)))...

А найцікавіше те, що і рівень смертності в обох країнах зростав однаково...То виходить, що росіяни, перетворившись на монопольних господарів лев'ячої частки природніх багатств, стали помирати, як мухи, від невимовної туги за розваленим СРСР?:))) А хто ж їх голодоморив, га?;)

Досить, пане Форей! Давайте викладайте вже Вашу теорію масованого вимирання східнослов'янських народів...Хто (чи що) винен в цьому феномені?;)

• Подобається Подобається x 1
  8. FourA

Падение рождаемости на Украине начало более круто падать в 1988г. В России -в том же 1988 году. Но главный вклад в депопуляцию вносит стремительный рост смертности в наших странах. Она начала быстро увеличиваться в 1990-1991г. И в двух странах(в Белоруссии тоже, в Казахстане примерно такая же картина) в 1991г. прирост населения прекратился, начались процессы депопуляции населения.
    Пока ничего писать об этом не буду. Надо всё ещё раз проверить, просмотреть, почитать. Действительно, картина получается просто очень нехорошая. Могу намекнуть - нет смысла строить долгосрочные планы...

9. Yarema

В мене є своє пояснення цього явища...Можливо і помилкове, але воно грунтується на особистому спостереженні...Коли народу, що звик до несвободи і "руководяющєй і направляющєй ролі партіі", трохи послабили віжки в 1990-ті роки, то він (точніше значна частина його), незвичний до самоконтролю і самодисципліни (що є необхідною умовою нормального функціонування демократичного суспільства) пустився, як то кажуть "во всє тяжкіє": пияцтво, наркоманія, паління...Тим більше, що в умовах корумпованості органів правопорядку, все це стало мало не загальнодоступним...

Значно послабшав контроль з боку родини над молоддю, бо батьки перестали бути авторитетом для багатьох дітей...Я особисто споглядаю над молодіжним алкоголізмом, у нас працюють два брати, яким ще немає і 30 років, але вони вже є хронічними алкоголіками...Причому родину їх не можна назвати незабезпеченою. Родина середнього достатку...Оцей нездоровий спосіб життя і є основною причиною передчасної смертності...Інших причин для неї я не бачу...

Спивання людей, особливо молоді набуває катастрофічного масштабу...Але це проблема не заколоту якихось сил, не жадібності торговців спиртним, не корумпованості міліції...Це проблема особиста для кожної людини...Проблема вибору способу життя, коли його ніхто не нав'язує в наказному порядку, ніхто не лізе в твоє особисте життя...Вибір робиш ти сам...

Як цю тенденцію зламати, я не знаю...Вирогідно, не знає ніхто...Але розвал СРСР тут ні до чого, хоча тоталітарне суспільство могло перемогти таку тенденцію шляхом драконівських заходів, але тоталітаризм програє змагання демократії, навіть, якщо на короткий час він і виривається ціною неймовірних зусиль вперед...

Людина повинна сама зробити свій вибір...Можливо ця печальна тенденція з часом зміниться на краще і більшість молоді вибере здоровий і культурний спосіб життя, а не пияцтво...Хто зна...Але я проти введення сухого закону чи ще якогось обмеження...Не треба заважати людям робити вибір...:sad:
    Ось в цьому і всі Ви...Напустили туману, загадковості, заінтригували...А потім тупо злилися..Е-е-ех!:sad:

10. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Прогнозы сейчас следующие к 2050г.

Население России сократится на 24-30млн человек

Население Украины сокраится на 15-20 млн человек

Я бы не стал делать тут далеко идущих выводов о всемирном заговоре. Обычно население через своих лидеров производит это само.

Я понимаю, что Горбачева мы не выбирали, но в основном он большинству нравился. Вначале.
    Потом выбирали Ельцина в России. И тоже он большинству нравился. Вначале.
    Потом выбирали Кравчука. И тоже он большинству нравился. Вначале.
    И Шушкевича, потом Лукашенко выбирали. И тоже они большинству нравились. Вначале.

Потом еще выбирали/назначали преемника, но все равно выбирали...Исключением может быть пожалуй выборы Ельцина в 2006...Ну утверждать не могу 100%, но очень уж похоже на фальсификации.

Но суть в том, что страну/потом страны и население протащили через огромные потрясения. Так что развал тут при чем. Молодежь может уже и не помнит. Да в 70-х, 80-х такого не было. Ничего не стало в магазинах, заводы стали закрывать, огромная инфляция, бандитизм, мошеннники, безработица, падение качества образования...Истеричные депутаты со скандалами про издевательство над населением, о геноциде, публикации в газетах.

Это стресс, это влияние на имунитет, это здоровье, это смертность...

Непонятно, что будет завтра, отсутствие финансовой и социальной стабильности, практическая невозможность получения жилья - это падение рождаемости.

Да эмиграция тоже...

Читал доклад комиссии МАГАТЭ, пытались найти корреляцию между состоянием здоровья и воздействием радиации от аварии на ЧАЭС. Выбрали население, что подверглось воздействию, а что нет. Две выборки...Не нашди разницы, Ну если не было прямого воздействия как на подростков от йода. Все были одинаково больны...Можно, конечно говорить ,что одинаково здоровы, но это слово «здоровы» - насмешка, если средняя продолжительность мужчин опустилась до 57 лет. Чуть поднялась сейчас Так что больны все, больны одинаково.....

Одновременно с этим СПИД и наркомания.... «Свидомые» с ЗУ могут тешить самолюбие, что СПИД и наркомания в основном на Восточной Украине, и это правда, но опустевшие к 2050 году территоррии они не заселят....Да и они разбегутся...

Конечно прогнозы основаны на основе усредненных цифр за последние годы, но незаметно что же может повернуть тенденции в обратном направлении или остановить .

Помнится в советско время говорили, что для простого воспроизводства населения надо иметь в среднем в каждой семье 2.6 ребенка. Это с учетом еще той меньшей смертности.. Сейчас наверное выше....

Проблема...А мы ту про УПА, язык, Голодомор,. страшное прошлое...Будущее делается сегодня...
    Не рожают и не хотят.
    Хоть и не хотят умирать, но мрут...

Мне кажется основа проблемы в социальной стабильности и общей культуре самого населения.

• Подобається Подобається x 5
  11. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Пан Ярема! У кого есть Бог в голове, а значит как минимум совесть, того даже питерские тлетворные улицы сволочью не сделают.

12. Yarema

Мені здається, що любі політики, навіть в демократичному суспільстві, спочатку подобаються виборцям, а потім - ні...Це природньо...
    Стрес, звичайно, впливає на самопочуття людини, але не такою ж мірою, щоб визвати масовану смертність...Пияцтво - ось причина стрімкого зростання смертності...П'ють, як коні...
    Всі ці прогнози виходять з сьогоднішніх тенденцій, але ніхто не знає якими вони будуть через 10 років, через 20 років... В історії немає прикладів, щоб народ сам собою вимирав без його завоювання, або через поширення хвороб, від яких не було імунітету...
    Дуже правильна думка...

---------- Додано в 07:50 ---------- Попередній допис був написаний в 07:38 ----------

Тим більш Шепетівські...От і я про те ж. Просто пані Матвієнко погано виховувала сина. Не було коли...Все засідання, пьянки-гулянки, напружена праця на благо "органів"...;) А дитина без нагляду...

13. Patrick

Patrick Well-Known Member

Зато Канади невпинно збільшується.

....нічого тут робочі руки потрібні , нафти багато , армію теж треба поповнювати , щоб МИРОТВОРЧІ МІСІЇ належним чином в світі проводити....Афганістан ,тепер Лівія не загорами...потім ще хтось...

( хто не зрозумів це така своєрідна правда-сарказм ..."чорний гумор")

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я нічого не питаю.

То лиш для вас авторитет.

15. Salata

Salata Well-Known Member

Думаю, все-таки в социальной нестабильности. В середине 90-х была повальная мода заводить собак в квартирах. Года четыре. Потом, после 98-го улицы были заполнены бродячими породистыми собаками.
    Я не знаю, хуже ли у нас жизнь чем у обычных американцев мексиканского происхождения. Наверное, нет. Но у них рождаемость выше. Может, просто от контраста? Вот пройдет еще 20 лет и все как-то наладится? Никого не будут удивлять существующие порядки?

А по поводу выборов - не совсем так. Страну сдали сверху. Для верховной власти люди в системе "крутятся" не один год. И эта же система их отбраковывает или продвигает. А "народное голосование" по фотографии - напоминает установление диагноза по фотографии. Недавно было где-то в сети интервью с бывшим высокопоставленным сотрудником КГБ. Ну подавали они сведения Горбачеву об антигосударственных на то время действиях высших чиновников. Тот лишь отмахнулся. Как его "народ" мог вразумить?

• Подобається Подобається x 4
  16. - сколько можно (само)обманом заниматься? Дело в наличии свободного выбора (иметь детей или нет, иметь семью или нет, выбора материальных благ и т.д.) и отсутствии семейных ценностей среди базовых (раньше и ценность семьи была выше, и возможность не беременеть - куда как ниже). А отмазок найдётся всегда... И не государство "недопропагандило", от него тут мало что зависит.

Нет внутреннего стержня - экзоскелет не спасёт, сгинут эгоисты "аки обры"...

17. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Ни у нас, ни у них. Не одумаемся, ни нас, ни их не будет. В принципе - идиоты мы до кучи, без национальной идеи все мы, от москаля до хохла, просите за неполиткорректность, через 50-70 лет ислам исповедовать будем. Нужно держаться вместе. Теплее и сильнее. Запад продаст и вас и нас. А политика - ГОВНО. Важнее человеческой дружбы ничего нет. Разве что любовь, к ближним, к Богу, к жизни.
    Так, шановны Ярема, Ома, Аудун, многие... Пока мы мы будем лупцевать друг друга, нас тихо оккупируют другие. И тут не спасут ни Бандера, ни Сталин. Так вот.

18. Salata

Salata Well-Known Member

Ну у вас там одна жизнь, у нас - другая. Представьте, Вы поехали в 90-е в Украину, потому что больше нигде нет работы (!!!). Зарплата 100 у.е. - очень хорошая. 200 у.е. - отличная. снять квартиру - 50 у.е. Жена не работает, ребенок болеет. Бабушки с дедушками - раз в год могут приехать ненадолго. Задумались бы о втором ребенке или, все-таки, пусть жена поработает немного, кислорода глотнуть? А там, глядишь, 7-10 лет и у 30% брак распался. Сейчас у многих знакомых разница у детей 8-12 лет. В последние годы немного стабильнее стало. Но на третьего решились только одни :)

Почему такой пример? Потому что бОльшая часть населения России и Украины - жители небольших городов. А тем, кто живет в маленьких городах или селах дорога была в эти небольшие города, потому что дома совсем работы нет, а в мегаполисах свои проблемы.

• Подобається Подобається x 6
  19. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Просто если посмотреть на соотношение уровня жизни и уровнем рождаемости во всем мире, то нет корреляции. Но там где бедны и много детей, там они все вместе живут. ЕСть кому за детьми присматривать, даже если не присматривают.
    К тому же, там еще и мусульманские страны в основнов, а там женщина вторична и несвободна...

Поэтому я про культуру и написал.

Станем мусульманами, сразу все станет в порядке. :)

---------- Додано в 13:16 ---------- Попередній допис був написаний в 13:13 ----------

Не пройдет..Если русские станут шиитами, то свидомые сунитами или даже фундаменталистами..ИЛи наоборот, но все равно никакого вместе..Да вы что? Если уж идиоты, до конца стоять там и будем...

• Подобається Подобається x 5
  20. Yarema

А що Ви так ісламу боїтесь? Ви тільки уявіть собі, що було б, якби князь Володимир обрав би не східне християнство, а іслам;)... Іслам не ліквідував мови, особливості місцевих культур, тому він в цьому нічим не відрізняється від християнства:)... Якщо дивитись неупередженно, то іслам зараз є набагато динамічнішою ідеологічною силою, ніж будь що інше...Ситуація в світі нагадує ситуацію в часи занепаду Римської імперії...Римська імперія (нинішній Захід) варварізовувалась (ісламізується), в її межах поселялось все більше представників варварських племен (вихідців з мусульманського світу)...Можливо настане час і Європа ісламізується, Росії тим більше не уникнути такої участі...Але це не кінець світу, бо росіяни, чи там німці, чи українці, так і залишаться ними...;)

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)