Справжнє обличчя еміґрації

Тема у розділі 'Країни і міста', створена користувачем coolzak, 7 гру 2008.

?

Ви б переїхали за кордон?

1. Так

15 голосів
    42,9%
  2. Ні

7 голосів
    20,0%
  3. Я за кордоном

13 голосів
    37,1%
  1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

не згоден :)
    проста модель - один в армії миється, хоч і вода зимна, щодня, інший - лише як в баню поведуть :)
    ==
    Усе від бажання і внутрішніх переконань залежить :) красти, чи б то пак "крутитися" - простіше і легше. А на додачу - просторікувати про широку дорогу гріха, - але маючи на увазі не себе (бо такий як всі) - а оточуючих. Отих от "всі"
    ==
    І саме звідти й походить типаж "раз живе закордоном - значить багатий"

• Подобається Подобається x 10
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та я ж то жартівливо написала. Тут "як справи?", це як наше привіт. Я лише близьким насмілююся відповісти "могло бути краще" чи "так собі", але в тому випадку, якщо вони теж так мені говорили. А так - посмішка і "супер". :)

Це з одного боку, а з іншого - тиснути все в собі не можна, а тут саме так і є. Мої проблеми - це тільки мої проблеми. І потім уявіть, який шок для близьких і просто для людей, які чують по радіо, що такий і такий покінчив життя самогубством, бо всім здавалося, що він дуже щасливий і задоволений життям.

Вже на таке натикалися, як не дивно. І ніц, пережили. Вочевидь, ми мало совка застали, тому нам і чужі такі речі. Я вже не раз у магазинах затримувалася, але на таке ставлення натикалася лише кілька разів. Як на мене, це ненормально. І ввічливими вони мають бути у будь-якому разі. Наприклад, до того магазину я більше не ходжу, тобто мене як клієнта вони втратили. Взагалі мене ваші слова здивували. :wacko: Я як подумаю, скільки разів я на роботі довше лишалася на 5-20 хвилин, бо мені дзвонили клієнти чи рекламодавці... Вочевидь, я мала просто кинути слухавку чи послати їх геть, бо мій робочий час закінчився (а надгодини мені не платять). Дуже цікава у вас позиція. :dntknw:

3. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ага, нас як мама забирала до Америки, то ми тоже думали що будем жити в бiлiй хатцi з зеленою травичкою i деревцями на вулицi, i буде нас пiдбирати жовтий автобус до школи, а ми будем радо махати ручками на прощання супер щасливiй i багатiй мамi, яка одразу пiде назад до хати нам варити смачний обiд. ЩАС!
    Ми тоже думали, раз мама прислала снiкерс i джинси - знач багата. ТО Ж ДЖИНСИ!!!!! ( це майже 15 р. назад) Ми навiть собi не уявляли нi на краплинку як тяжко вона тут працювала i скiльки собi вiдмовляла щоб купити i послати нам тi снiкерси i джинси. Коли я вже працювала на 3х роботах i вчилась на повну ставку в унiверi, десь трошка тодi я повнiстю зрозумiла всi солодощi життя за кордоном. Я собi тодi ще думала, йолки палки, українськi студенти нiчорта не працюють, вчаться i живуть здебiльшого за рахунок батькiв. А тут блiн, хочеш мобiлку - мусиш на неї заробити.
    Або коли я планувала своє весiлля. Згадувала своїх кузинок, яким батьки влаштовували весiлля гучнi (на Львiвський лад) а я... Мiй брат, на щастя, обмежився тим що був розстроїний що замiсть нової машини на 16 рокiв, я йому вiддала свою стару.
    Багатi... лiпше я не буду.

• Подобається Подобається x 9
  4. nata-k

nata-k Well-Known Member

Е-е-е-м.... А точніше, Ви навели такі приклади, щоб показати, що у них не все так добре. А не що у нас не все так погано ;).
    Відчуваєте різницю?

Я щось навіть не подумала про таке :scratch_one-s_head:.
    Я переконана у тому, що в розвиненій країні навіть маючи мінімальну зарплатню (наприклад стипендія аспіранта) людина може собі оплатити житло, не економити на їжі, одязі....
    А у нас....ех..

• Подобається Подобається x 3
  5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

На свою зарплату мінімальну в Польщі я лише купую харчі на 2 особи. Житло оплачує сверкруха, ще й присилає одяг, який я собі не можу дозволити купити, рахунки оплачуємо із заробітків чоловіка. Ні на машину, ні на відпочинок, ні на якісь побутові речі грошей нема. І це в європейській розвиненій країні.

6. nata-k

nata-k Well-Known Member

Нірванко, якщо чесно, я вважаю, що Польща ще не дуже далеко втікла. В Польщі я не була, але в Швеції спілкувалась з поляками. Тікають поляки з Польщі майже так само, як українці з України.

У справді розвинутих країнах (можу з 100% гарантією говорити про США, Швецію, Німеччину, Великобританію, Францію, Голандію, Норвегію) мінімальна зарплатня покриває життєвонеобхідні затрати.
    У нас це - недосяжна мрія.

7. Liliyah Romanova

Як на мене, це нормально. У першу чергу звертається на мінуси. Українські мінуси ви знаєте, вам розповіли про польські. Не бачу нічого дивного. :)

Я завжди оцінюю Канаду з тої точки зору, чого мені бракуватиме в Україні з того, що є тут. :)
    Це якщо вона живе сама, і то відмовляти буде все одно. А з сім'єю. Я он на середній не можу сім'ю на 3 особи забезпечити, чоловік постійно мусить шукати, де підробити пару сотень. А зараз через кризу ціни вгору скочили. Раніше я наприклад молоко купувала за 4 доляри, а тепер на 1,5 більше платити доводиться. А зарплата в мене не змінилася. :pardon:
    Одяг собі я купую дуже рідко, Дарко майже постійно ходить в ношеному, що друзі й знайомі з дітей дають, або переданому з України.

Коза, ти де? Ходи стереотипи збивати! :)))

8. nata-k

nata-k Well-Known Member

А мені здалось, що це приклад от про ту сусідську корову :). Нє?

Звичайно, сімью на мінімальну зарплатню не утримати (хоча прожити можна). Але, наприклад, жінка з дитиною спокійно може жити, маючи все необхідне.

Може давайте на цифри перейдемо, щоб не голослівно?;). Означу, що я науковець-викладач, серед доходів маю лише зарплатню. То шо, міряємось? ;)

• Подобається Подобається x 1
  9. Salata

Salata Well-Known Member

Я просто знаю что такое улыбаться с 9 до 19, 7 дней в неделю. правила правилами, но начинаешь очень ценить собственное время. Не означает, что правильно хамить. Но понимаешь, почему люди недовольны.
    Нельзя требовать от человека слишком много.

10. Koza-Dereza

Ой Нато, давайте не будемо. Але якщо будемо то давайте. Не буду розпилятись скiльки я з чоловiком заробляю, але повiрте менi що бiльше нiж середня зарптлата. В дiамантах я не купаюсь i на Гавайї щороку не їжджу. Їздимо на середненькiй Хондi i старенькiй Маздi, маємо няню для малої.

11. Liliyah Romanova

Якщо говорити про добробут?
    імхо, заздрість а помічання мінусів різні речі. :)

Хе, ті, про кого я говорю такого не знають. :)))
    В Онтаріо алкоголь продається в окремих магазинах, більше ніде не купиш ні в якому іншому магазині. Є лише два і все: LCBO i Beer Store. Наскільки я знаю, то продавці там на рівні держслужбовців, мають чудовий ріст зарплатні, прекрасні бонуси й узагалі їм там чудово живеться й працюється. Тому я їх тим більше не розумію. Може, я по собі суджу, але імхо це неправильно.

12. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ой, відчуваю тре мені тікати з цієї теми, бо осоромлюсь по повній :blush:

Які Гавайї, які діаманти? я мислю трохи іншими категоріями.
    От. Стипендія аспіранта у Швеції 1100 єврів. Я міркую так: однокімнатну квартиру у Стокгольмі можна за 300-350 єврів винайняти, 60єврів - проїзний. Решта на їжу і одяг. Вистачило б і на трьох.
    Я викладач одного з найкращих вишів країни, за 5 хв кандидат наук - не можу собі такого дозволити.

Дівчата, що ви мені доводите? Що скрізь є проблеми? Так я не сперечаюсь.
    Але чому ви не хочете визнати різницю у рівні проблем? Я не розумію....

• Подобається Подобається x 6
  13. Koza-Dereza

Нi ми доводимо що за кордоном не всi багатi, так як думається. Є й дуже бiднi люди. Не всi живуть у великому мiстi i далеко не всi працюють в зручному офiсi великої корпорацiї. Є й тi ж шахтарi, i будiвельники i тi ж офiцiянтки.
    Просто я хочу сказати що трава НЕ зеленiша в сусiда.

• Подобається Подобається x 4
  14. Liliyah Romanova

Думаю, треба уточнити, що ви маєте на увазі під "усім необхідним".

15. nata-k

nata-k Well-Known Member

А чому мені? ;) Я десь дала привід до потреби таких доказів?

Але мені здається, ми підійшли до ще одного означення "відчуття країни". У людей, які живуть за кордоном довший час поняття про рівень проблем і потреб змінюється. І це безперечно позитивно, бо сприяє розвитку людей.

_________________________________________________________________________________________________________________
    Лілю, я уточнила у дописі 152 - помешкання, іжа, мінімальний одяг. Навіть відпустку я не включаю у цю необхідність (бо ще там не бувала і певно не буду :)

16. Liliyah Romanova

А то ми вас не зрозуміли. :)
    Просто не згідна щодо мінімальної зарплати й того, що це на рівні українського середнього класу.
    імхо, проблеми в людей однакові. І проблема в Україні в соціальній незахищеності, а тут - в економічній непевності. Не всюди й не для кожного, але так мені видається.

• Подобається Подобається x 2
  17. Koza-Dereza

А кому? Ви одна з ким ведеться дискусiя, бiльше нiхто не коментує з точкою зору подiбною на вашу.

18. nata-k

nata-k Well-Known Member

Кізонько, чому ви до мене так агресивно звертаєтесь?
    Ще раз запитую - де підстави доводити мені, що трава не зеленіша у сусіда?
    Ви мої дописи читаєте?:dntknw:

Лілю, я Вам приклад кошторису Швецького навела. І сказала, що я за свою зарплатню українського викладача не можу собі дозволити те саме (помешкання, іжа, одяг) Наведіть і ви мені якийсь приклад :)

19. Koza-Dereza

А менi здається навпаки. Той хто пожив у двох чи бiльше країнах має вiдчуття тих мiсць де жив, i може порiвняти навiть.

Я не агресивна, я досить спокiйна (цiхо в офiсi сиджу). Ви питаєте чому вам, я ж кажу, бо нас тут по сутi троє в цiй гiлцi, я, Лiля, i ви. До кого я маю звертатись? Тим бiльше якщо сподiваюсь на дискусiю?
    Я читала вашi дописи. Думаю що зрозумiла їх правильно. Ви кажете що людина з середньою зарплатою в Українi не може собi позволити всього необхiдного, а людина за кордоном може. А я спростовую це.

20. nata-k

nata-k Well-Known Member

Так, мені видається, що тре брати паузу, бо це вже якийсь тупік
    Так в чому Ваше навпаки? Я сказала - сприяє розвитку

Де Ваші спростування ?;)

а де твій аватар? :)