Справжнє обличчя еміґрації

Тема у розділі 'Країни і міста', створена користувачем coolzak, 7 гру 2008.

?

Ви б переїхали за кордон?

1. Так

15 голосів
    42,9%
  2. Ні

7 голосів
    20,0%
  3. Я за кордоном

13 голосів
    37,1%
  1. victormal

victormal Member

От власне як досвіду. Я теж не проти поїхати в Іспанію на кілька місяців, ну може на рік

От чомусь їдуть в ту Іспанію, Італію, Португалію особливо жінки так і залишаються там, кидаючи тут сімї свої, не всі звісно і це ужасно але є таке....
    Не хочуть повертатись, бо нема куди.....

Я не боюсь важкого, але коли бачу розумних, працьовитих людей яких знаю давно, які не можуть себе реалізувати і змушені працювати за копійки, коли на кожному кроці тільки й чути про ті чи інші негаразди звязані з грошима, то виникає думка, а що мене тут чекає...

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

victormal
    Ви ніколи не замислювалися, що робота податківця та митника у корумпованій країні - ну просто вкрай аморальні. Краще кришувати наперсточників або повій - у цьому бізнесі принаймні присутня добровільна клієнтська складова.
    Звичайно, на посаді митника Ви стягнете собі якусь копійку. Але порядні люди не сядуть за стіл з Вами. Хіба що через крайню необхідність, називаючи Вас поза очі "нужником". Тобто "ситуаційно потрібною людиною". Як продавців та комірників у Совку.

3. coolzak

coolzak Well-Known Member

Поїхати на пару місяців це небагато щоб відчути яке там життя-треба хоч би рік.Після 11 років у Канаді шкодую тільки що не поїхав швидше.Я Україну не забуду ніколи але для себе не бачу можливості побудувати нормальне життя без щоденного порушування законів .Тут я можу мати стабільне життя де я живу а не борюсь за виживання.У мої 20-30 дивився на виїзджаючих як на дурних-вірив що в Україні все буде гаразд і будем жити не гірше ніж в Європах чи Канаді але потім замахався кожен день як у бій -зібрав гроші від продажу фірми і привіт Канада.
    Всі хто виїхав проходять через етапи коли щасливі що виїхали і все подобається потім все не подобається а потім просто втягуєшся в ритм іншого життя і те як живуть в Україні стає дивним і трохи чужим.
    Рішення приймає кожний індивідуально але прийнявши раз не треба оглядатись назад-чи вирішив залишитись чи емігрувати

Останнє редагування: 12 гру 2012
    • Подобається Подобається x 4
  4. Gron

Gron тафгай

Радив би кожній, особливо молодій людині попрацювати за кордоном. Краще, нмд, у ПА. Там стає зрозумілим, що треба працювати, працювати багато і за чесну працю отримуєш чесні гроші, на які чесно можливо відпочити.
    Да і ще, там остаточно стає зрозумілим, що жодна праця почесна, але краще всеж мати фах і постійно його вдосконалювати.

• Подобається Подобається x 2
  5. victormal

victormal Member

Де працюєте в Канаді чи займаєтесь бізнесом там?

6. coolzak

Бізнесом я займався в Україні 8 років-хватить до кінця життя.Я працюю наладчиком прообладнання.Повір працюючи по техпрофесії я заробляю досить щоб добре жити і мати час на сімю час щоб діти тата бачили чи хобі зайнятись.Тут великим бізнесом зайнятись то треба дуже великі гроші а ресторанчики чи магазини в основному для тих хто нічого іншого не вміє.Це в Україні маючи бар можна стригти купони і рішати "дела".Тут власник бару чи ресторану кожний день без вихідних на роботі а якщо найме менеджера то без заобітку залишиться.
    Сімя на зарплаті наприклад чоловік наладчик а дружина медпрацівник рівня фельдшер має 160000 в рік приблизно плюс бенефіти
    P.S.Вчіть мову бо я тут пропонував роботу наладчиком електриком і всіх знайомих обдзвонив а ніхто з тих хто спеціаліст не володіє англійською на хоч слабому розмовному рівні.так що напевно якогось філіпінця приймуть-в них там вся середня спеціальна і вища освіта тільки по англійськи

• Подобається Подобається x 2
  7. victormal

victormal Member

Дякую за інформацію. А свій диплом Ви там використали, щоб працювати наладчиком?

8. coolzak

в моїй спеціальності диплом не показник-дивляться на досвід роботи в основному плюс ліцензія електрика потрібна- це як допуск більше-тобто що якщо мене током стукне я знав що роблю і фірма не відповідальна

• Подобається Подобається x 1
  9. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

coolzak, виправте мене, якщо помиляюся, але закордоном треба підтверджувати наш диплом, так?

10. coolzak

все залежить від професії-я нічого такого не робив а дружина мусила(медицина).Вона медпрацівник середньої ланки в професії яка вимагає ліцензії-спочатку відправила диплом плюс документи де робила з детальним розписом обовязків(диплом з переліком предметів і кількості годин кожного відсилали з навчального закладу напряму до ліцензуючої організації)потім вони прислали що довчити і після екзамен

11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Сумніваюсь, що victormal перечитає всі сторінки даної теми, але можливо, щось та й пригодиться.

Крім того, в нас є ще тема Що там, за кордоном.

12. tropico

tropico Well-Known Member

Кожна людина має для себе зрозуміти, наскільки їй підходить життя в Україні. Україна - це країна без майбутнього, і чим швидше це розуміють і виїжджають, тим людям краще. Оскільки живемо тільки один раз, а 20-тирічна незалежність украшки до нічого хорошо не довела і не доведе ні з націоналістами, ні з комуністами, ні з ким ще небудь.

Якщо вас нервує взагалі сучасна українська культура, національні і побутові стереотипи простих людей. Особливо сучасний український менталітет, музика, шоубізнес, то вам противопоказані такі країни як Італія, Португалія і в дечому Іспанія, оскіьки як відомо італійці по менталітету найближче до типічних кацапів, тому всякому бидлу там комфортно. Ну а наші дєвки туда їдуть дупи підтирати хворим дєдушкам з альцгеймером, бо ті як завжди займались інцестом.

А коли всякі Алєжики приїжають з нормальних країн, то вони розказують як там хреново і не по понятіям, стоячи вночі з пацанчиками біля століка, бухаючи водку з дешевою закускою в спортивних штанах. Можуть нагуглити якесь відео як десь там якийсь коп когось побив, і кажучи шо там шо тут життя одна хрень, але забуваючи сказати (точніше мозок нездатній догнати) що той самий його ролік має мільйон перелядів, а будь-який замєс моментально перетворюється на скандал на всю країну з позорним вигнанням із роботи.

Зараз завдяки інтернету кожен може побачити і почитати про те як живеться там, на заході, коли у вас немає знайомих які вам змогли б розказати.

Якщо вас цікавить життя в США, а особливо в Нью-Йорку, то найкращий блог на территорії СНГ це http://samsebeskazal.livejournal.com/ i http://xoxol-xoxlovich.livejournal.com/ де найпершою порадою буде - якщо ви шукаєте якусь послугу і чуєте російський голос або англійський з рос. акцентом, то кидайте трубку, оскільки на вас в 99% захочуть нажитись/кинути "браття славяні".

Цікаво як виглядає "типічний" шведський спальний район? Прошу дуже.

Просто цікаво глянути як виглядає та чи інша країна очима армтеія лєбєдєва (який фоткає переважно всяку лабуду - світлофориЮ урни, навіть у львові він був - несподобалось ;) ) ? Дивіться.

І вам зразу стане ясно що тут такого ніколи не буде, тут це просто неможливо. Чому? - Можна взяти приклад з нашого форумного юзера Templar, який ще 2 роки назад був націоналістом, а потім як тільки зрозумів що по блату можна пропхатись у львівську владу, то і по російськи заговорив і погляди змінив, і до "блатних" примкнув. Це і є західноукраїнське молоде покоління. З яким цю країну чекає ще більший позор на світовій арені.

Останнє редагування: 12 гру 2012
  13. Forpost

Forpost Стоїк

14. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А в чому Ви бачите відмінності?

15. victormal

victormal Member

victormal перечитає всі сторінки даної теми

Це точно

16. Nina

Nina Well-Known Member

У сучасному глобалізованому світі важливо з ким ти живеш і спілкуєшся (в якому районі), чим займаєшся, скільки грошей заробляєш, а не де (в якій саме країні) ти живеш.

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ну це швидше для молодих. Як сказав би мій приятель, Полковник, згідно його життєвого досвіду: с мілим і в шалашє рай.
    Правда в випадку Полковника це звучало б "з милою".:)

18. shelev

shelev Well-Known Member

Погоджуюсь.
    Хоча, у кожного різні пріоритети. Хтось, навпаки і чекає та мріє про еміграцію.

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

http://www.youtube.com/watch?v=10-pSVTm5dM&feature=share&list=UUVuSaG867LpsRdiQDH45QZg

20. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Та спокійно, багатьох на "Західі" чекає те ж саме. В Іспанії більшість, якщо пощастить, буде получати пенсію по старості. На 329 євро прожити можна? Як КІМНАТА в кватирі коштує 300....

а де твій аватар? :)