Справжнє обличчя еміґрації

Тема у розділі 'Країни і міста', створена користувачем coolzak, 7 гру 2008.

?

Ви б переїхали за кордон?

1. Так

15 голосів
    42,9%
  2. Ні

7 голосів
    20,0%
  3. Я за кордоном

13 голосів
    37,1%
  1. gvorn

gvorn Well-Known Member

А де я писав, що велика? Трохи більше 6-и тисяч доларів в місяць. Мабуть що зарплата кваліфікованого робітника. Але в Європі зарплати по менше будуть. Тому то і їдуть ще до сих пір на Дикий Захід емігранти :)

2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

В Нью Йорку для багатьох середня заробітня платня це 200 тисяч в рік або якщо посередньо людина влаштувалась то має 120 тисяч на одного а не на родину. До такого треба допрацюватись і не мати життя а лишень працювати з раня до ночі. Я вже якось обійдусь. Не всім ТАК добре, але і ті гроші тих нервів і здоров’я яке покладає молода людина не варті.

зверніть увагу на ці слова. Це гірка правда про тих хто заробляє величезні гроші.

• Подобається Подобається x 5
  3. gvorn

gvorn Well-Known Member

Як правило тут пряма пропорція - чим більші гроші, тим менше вільного часу

• Подобається Подобається x 1
  4. A_Stella

A_Stella Well-Known Member

Чи варто переїжджати жити за кордон

Тема навіяна гілкою українці у світі. Іноді постає питання переїжджати чи ні. Спочатку думаєш, що на іншому березі трава зеленіша. Потім розумієш, що все досить не однозначно.
    Прошу поділиись думками тих, кому є з чим порівняти: хто певний час жив, або живе за кордоном. Чи зробили б ви такий же вибір зараз?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Колись за совітів переїзд до чужої країни оцінювався майже на грані зради Батьківщини. Сьогодні я почув думку (деяких форумчан) діаметрально протилежну: тільки дураки можуть залишатися жити на Батьківщині.
    На мій погляд, це є дві крайності, обидві безглузді. А у кожної людини є свій характер, свої принципи. Тому... кожному своє. Хтось там щастя не знайде, а хтось тут загубить. Якщо ви молода людина, сповнена амбіцій, не привязані дому, а хочете працювати - можна спробувати. Їхати туди, надіючись на легкий хліб - не варто.

• Подобається Подобається x 4
  6. A_Stella

Я наразі навчаюсь, тому виникає таке питання. З одного боку теперішня ситуація в країні не сприяє, а з іншого - ностальгія.

7. Ravin

Ravin Well-Known Member

Отмазка.;)

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так розкажіть щось про Лондон. Єк на мене, то Британія не сама краща країна в соціальному плані.

Ностальгія - це банально і легко переноситьсі. Туга за батьківщинов - набагато складніше.

• Тупо Тупо x 1
  9. A_Stella

Я це і мала на увазі. Просто коли прилітаєш додому - то одразу все своє, рідне, близьке, навіть дерева. А тут такого відчуття немає.

Я вже дописувала в гілці українці в Лондоні. Не найкраща, але зарплати вищі. І в принципі (за спостереженням) люди тут можуть дозволити собі більше ніж в Україні. Маю на увазі середньостатичну людину із звичайними заробітками, а не "обраних".

---------- Додано в 11:19 ---------- Попередній допис був написаний в 11:19 ----------

Не знаю, не знаю :morning1:

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Живу в Польщі 4 роки. Лише рік тому дійсно почала жити, коли знайшла постійну роботу в тій сфері, яку люблю, серед людей, які близькі до того товариства, яке мала в Україні. Якби я 4 роки тому знала як то буде, то або б залишилась у Львові ще на років 3, або б переїхала в Англію, що спочатку і планувалось, але були з чоловіком нерішучі, та й не мали відкладених грошей на Англію.
    Ще рік тому якби мене спитали чи б лишилась в Польщі, якби не було чоловіка, то я б однозначно відповіла, що ні. А тепер, коли є робота, справи пішли добре, беремо квартиру в кредит, то не маю однозначної відповіді. Є бажання вернутись до України як до місця, де є рідні, знайомі, кохане місто, культура, спосіб життя, атмосфера, але нема бажання вертатись в Україну як до країни, в якій відбувається безпрєдєл, нема справедливості, нема соціальних пільг як в тій же Польщі.. Якби в Україні була б як мінімум та сама ситуація з соціалкою, як в Польщі, то ж вже завтра вернулась. А так - жити до кінця життя на коробках переїжджаючи по винаймованих квартирах бажання нема.
    100% За кордоном своїх безробітних хватає, іноземців ніхто з відкритими обіймами не чекає.

---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:56 ----------

Живу в Польщі 4 роки. Лише рік тому дійсно почала жити, коли знайшла постійну роботу в тій сфері, яку люблю, серед людей, які близькі до того товариства, яке мала в Україні. Якби я 4 роки тому знала як то буде, то або б залишилась у Львові ще на років 3, або б переїхала в Англію, що спочатку і планувалось, але були з чоловіком нерішучі, та й не мали відкладених грошей на Англію.
    Ще рік тому якби мене спитали чи б лишилась в Польщі, якби не було чоловіка, то я б однозначно відповіла, що ні. А тепер, коли є робота, справи пішли добре, беремо квартиру в кредит, то не маю однозначної відповіді. Є бажання вернутись до України як до місця, де є рідні, знайомі, кохане місто, культура, спосіб життя, атмосфера, але нема бажання вертатись в Україну як до країни, в якій відбувається безпрєдєл, нема справедливості, нема соціальних пільг як в тій же Польщі.. Якби в Україні була б як мінімум та сама ситуація з соціалкою, як в Польщі, то ж вже завтра вернулась. А так - жити до кінця життя на коробках переїжджаючи по винаймованих квартирах бажання нема.
    100% За кордоном своїх безробітних хватає, іноземців ніхто з відкритими обіймами не чекає.

---------- Додано в 13:58 ---------- Попередній допис був написаний в 13:56 ----------

Додала до опитування відповідь "Я за кордоном". Думаю, що ніхто не образиться.

• Подобається Подобається x 3
  11. Володимир Вишня

Володимир Вишня Well-Known Member

Життя - це гра, яку неможло перезагрузити.
    З кожним новим рішенням ми змінюєм наше майбутьнє, в кращу чи гіршу сторону ми недізнаємося ніколи.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Думаю в рази вищі і в рази більше.

• Тупо Тупо x 1
  13. victormal

victormal Member

Жити в Україні чи шукати щастя закордоном?

Чи варто їхати в Німеччину, поступати у їхній ВУЗ або Ау-паір з метою залишитись там, коли я студент 5 курсу, в Україні я маю житло і можливість працювати в митних органах (на таможні) правда треба хабар. В німеччині в мене дівчина, скоро буде рік як поїхала, за два роки буде мати їхнє громадянство, зараз має варіант роботи соціальним працівником за 600 євро + харч і проживання. Палити мости і купляти там житло,шукати роботу, що є ризиковано чи нехай вона їде в Україну.Де будувати своє життя?

Цікава думка люде, які мають досвід життя закордоном та всіх інших форумчан. Яка перспектива, яке життя (що краще, що гірше ніж в нас), яке воно життя по єврорейськи???

14. Bambook

Bambook Persona non grata

Кожен людський досвід - унікальний. Ви його не повторите. Тим більше, що ситуація змінюється постійно. Ті умови життя, які були в Європі ще три-чотири роки тому, і зараз - то зовсім різні речі.
    Плюс до того - поправка на власний світогляд і на власну совість. Я, наприклад, ніколи не давав би хабар за роботу. Та й на митницю не пішов би працювати, там система... Хочете бути хабарником, зможете нормально дивитися потім в очі людям? З іншого боку, і за кордоном жити з психологічним комфортом можуть не всі. Все індивідуально...
    Єдине, що можна точно сказати - якщо ви любите "прохалявити", "відбути" чи "відсидіти години" на роботі - на Заході вам добре не буде.

• Подобається Подобається x 5
  15. Forpost

Forpost Стоїк

ось власне своє життя ,а не дівчини ,скіко їх ше буде,а поможе тобі на перших порах то і Богу дякувати,ніц палити не тре,і в Німеції житло не купувати,навіщо кормити жирних котів. а ідея почати з http://www.au-pair.com.ua/Work_and_Travel/Forum/forum126.html файна

16. victormal

victormal Member

Я сам проти хабарництва, але ми живем в країні де на кожному кроці треба башляти, як не крути. І що зробиш....??? Наприклад я без хабаря здав тести в ДАІ на право водіння авто, здавав екзамени в ВУЗі без жодної допомоги і спонсорства за виключенням двох екз причиною був викладач хабарник, але при поступлені треба було заплатити бо поіншому ніяк. Таке саме з роботою, якщо нема родича в тій чи іншій структурі або відповідної суми, то й нема роботи по професії. Звичайно є виключення, але це капля в морі, морі - несправедливості, корупції, безвідповідальності. І що робити міняти професію, коли маю вже напралення...??? Іншу роботу шукати зараз мало що є і за них також треба платити, хіба що йти і робити за тисячу грн. Тому і розглядаю варіант покращити рівень мови і поїхати закордон. Звісно там ще важче буде спочатку, але при однакових стараннях тут і закордоном все ж таки там більше шансів жити, просто жити на зарплату, а не думати де взяти ті гроші кожний день, просити в батьків, брати взятки і ще купа інших аспектів українського життя (медицина, дороги інші суспільні блага, які не бачу щоб повертались для людей за сплачені ними податки). Наше Се-ля-ві таке.

---------- Додано в 18:35 ---------- Попередній допис був написаний в 18:28 ----------

Єдине, що можна точно сказати - якщо ви любите "прохалявити", "відбути" чи "відсидіти години" на роботі - на Заході вам добре не буде.[/QUOTE]

Так склалось, що за життя багато працював фізично і в навчанні був успішним. Я готовий працювати і маю бажання працювати за зарплату на яку реально можна утримати сімю.

17. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Хто сказав? (с)
    Коли десять років тому я вступала в університет, на один з найпрестижніших факультеттів, ніхто не вірив, що я вступлю без хабарів і репетиторів:) Вступила з одним з найвищих результатів і вчилася 5 років, не даючи хабарів. Систему можна і треба ламати. Я за те, щоб принципово не давати.
    Працюю за професією, при прийомі на роботі жодної копійки не заплатила.
    Коли я починала працювати, в мене зарплата була 500 грн. Треба же ж із чогось починати..Хоч би з тисячі грн.
    Мені те ваше бажання поїхати закордон виглядає на втечу і небажання вирішувати проблеми тут. Закордон - не панацея і не вихід, імхо.
    Перечитавши Ваш допис, зрозуміла для себе, що я таки щаслива людина..

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

А в мене іншого виходу нема...вже.
    Просто...зібратись докупи...і всі сили спрямувати на Захід.
    А їх...нема...сил.
    Я не знаю,що нас чекає там.
    Зате точно знаю,що чекає тут.

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Наталю, коли в житті ти вже не сам - таке собі дуже важко дозволити.
    Не панацея, погоджусь, але як вихід - досить непоганий, особливо в плані здобуття досвіду.

20. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Згодна, просто такого досвіду не маю наразі. Коли є сім"я - то ясно, що є відповідальність і потреба в стабільному і вищому заробітку.
    От власне як досвіду. Я теж не проти поїхати в Іспанію на кілька місяців, ну може на рік - пожити в середовищі, вдосконалити мову, попрацювати, але виїжджати - не впевнена, що змогла би...

а де твій аватар? :)