Справжнє обличчя еміґрації

Тема у розділі 'Країни і міста', створена користувачем coolzak, 7 гру 2008.

?

Ви б переїхали за кордон?

1. Так

15 голосів
    42,9%
  2. Ні

7 голосів
    20,0%
  3. Я за кордоном

13 голосів
    37,1%
  1. Gron

Gron тафгай

Це Ви мали на увазі свої перманентні приходи/уходи-дописи на ЛФ?

• Подобається Подобається x 7
  2. Nina

Nina Well-Known Member

Я ж не живу лише Львівським форумом:mocking:

3. даремно старались Ніно, вікі дає повне означення рагуля
    але, раз так старались, то маю зауваження до деяких Ваших тез:
    ну, і хто ж Ви сама, згідно цього визначення?
    а тут, Вви дали означення того, що в моїй уяві є "москаль"

у статті, мені здається, сплутано два поняття "еміграція" і "ностальгія". різні речі...

4. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

...но я же здесь родился и живу уже почти 40 лет. Так почему я должен выслушивать оскорбления тех , кто знают историю этой страны только по интернету и "википедии" ?

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Але ви живете еміграцією. Чи то рветесь туди чи задрите. Повірте старому емігранту - нема куди рватись і нема чому заздрити.
    Заспокійтеся...

• Подобається Подобається x 6
  6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Форум модерується. Тицяєте в кнопочку "Поскаржитись"...

Але я особисто у цій темі не бачила особистих нападів щодо Вас.

• Подобається Подобається x 1
  7. Nina

Nina Well-Known Member

На цю тему, старий анекдот.

Хлопчик звертається до татуся: тату, а хто такі євреї і хто такі жиди...

Синку, євреї - це ті, хто мешкає в Ізраїлі, будують свою країну... а жиди - вони живуть в Україні і допомогають зросту й злагоді в українській державі.

Тату, а хто такі "русские" і хто такі "москалі"...

Ну... русские - це ті, хто живе в Росії, вони працюють там і будують свою країну... а москалі - вони живуть в Україні і допомагають зросту й злагоді в українській державі.

Татусь, а тоді хто ж такі українці і хто рагулі...

Українці - це нація, що мешкає в Америці, Ізраїлі, Росії, Канаді... а рагулі - вони живуть в Україні і заважають москалям с жидами будувати українську державу..

---------- Додано в 09:28 ---------- Попередній допис був написаний в 09:23 ----------

Я хотіла б , щоб ви повернулись і побудували нормальну державу

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Вам хтось заважає?:scratch_one-s_head:

9. Nina

Nina Well-Known Member

Та є окремі песимісти

10. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Може маєте рецепт, як "зацікавити" будувати Україну третину, якщо не більше населення, яка ідеалізує минуле, і навіть не розуміє як далеко до цивілізаційних стандартів?

---------- Додано в 11:44 ---------- Попередній допис був написаний в 11:07 ----------

Я колись вже писала про емігрантів http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=744458&postcount=32 Можна щось будувати тоді, коли вам не будуть принаймні заважати, бо про допомогу навіть мріяти не доводиться.

11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Згадалась приказка про поганого танцюриста.

• Подобається Подобається x 4
  12. Gron

Gron тафгай

• Подобається Подобається x 4
  13. gvorn

gvorn Well-Known Member

Різні, але майже завжди вони йдуть поруч

14. правда, не спроста Моісей водив свій народ по пустелі 40 років :sad:

так, але ж ностальгія притаманна кожному, навіть, якщо він живе там, де народився :)

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

---------- Додано в 18:17 ---------- Попередній допис був написаний в 18:15 ----------

Подякуємо москалям і жидам, за ваше совєцьке виховання!

---------- Додано в 18:17 ---------- Попередній допис був написаний в 18:17 ----------

Ви ж самі написали - жиди і москалі мішають!

---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:17 ----------

Такі як Ніна мають повиздихати?

16. coffeefan

coffeefan Well-Known Member

У дійсності масового повернення не буде. Росія і Польща мають державну програму поверненя емігрантів, але це не "працює", повертається невеликий відсоток. Як на мене, програми не працюють з кількох причин.
    1. Емігрант за кордоном, навіть працюючи на низькокваліфікованих роботах, отримує більше грошей у порівнянні з тими, хто залишився вдома. І так не тільки в украінців, поляки з Англіі теж в основному не повертаються з цієі причини. Для людини, яка в Украіні ледве зводила кінці з кінцями, матеріальна сторона еміграціі може виявитись суттєвою і достатньою. Про соціо-культурну і психологічну сторону не говоримо - там цілий "букет" проблем, у кращому випадку інтеграція, а в основному маргіналізація.
    2. Через кілька років проживання за кордрном повернутись додому вже не так просто по причині змін, які відбулись з емігрантом - змінилась ідентичність, цінності, менталітет. Людина відвикла від агресіі, беззаконня, хабарів, маси дрібних проблем на кожному кроці. Потрібна зворотня адаптація і не всі емігранти можуть це витримати, зворотній культурний шок буває болючішим від еміграційного. Психологи пишуть, що на зворотню адаптацію потрібно від кількох місяців до року часу.
    3. Для переважноі більшості емігрантів характерний стан соціо-культурного та психологічного розщеплення між двома культурами та двома своіми "Я" - вдома і за кордоном. Багато емігрантів "живуть" на різних домашніх форумах, тому що іх соціо-культурне і психологічне закордонне життя не є повноцінним і це стосується не тільки украінських емігрантів. Те саме пишуть поляки з Англіі або британці з Австраліі. Адаптовані емігранти в основному тільки матеріально, а повністю стати "своім" за кордоном у першого покоління не вийде ніколи. Добре про це написав один польський емігрант у Швеціі - "стою на двох ногах, одна у Польщі, інша у Швеціі, а czlonek w Baltyku".
    Тому повернення з еміграціі - це дуже індивідуальна річ, як говорять поляки, треба мати jaja. Це питання головних життєвих пріоритетів та цінностей і матеріальна сторона не для всіх є головною. Вибір між кращими заробітками і втратою культурно-етнічноі ідентичності непростий.

• Подобається Подобається x 8
  17. Svjato

Svjato Well-Known Member

І не мати нічого в голові...

18. Nina

Nina Well-Known Member

Якщо у інших країнах розробляються такі програми, отже все ж таки повернення емігрантів за певних обставин припускають.

---------- Додано в 15:19 ---------- Попередній допис був написаний в 15:18 ----------

Мабуть ці форумляни таки про Україну знають не лише з Вікіпедії.
    Також було б непогано, якби більше людей зі східної України побували в Європейських країнах, познайомилися з культурою цих держав. Можливо, тоді б світогляди західних та східних мешканців України були б більш подібними і не було б стільки суперечностей. Про спрощений режим отримання віз у Луганській та Донецькій областях вже йшла мова.
    http://www.newsru.ua/ukraine/09nov2010/otvostokanazakat.html

• Подобається Подобається x 3
  19. gvorn

gvorn Well-Known Member

Не зовсім по темі, але стосовно матеріальної забезпеченності і почуття щастя :)

http://www.vokrugsveta.ru/news/10831/

Залишилося тільки знайти, де би то можна було заробляти 75 тис доларів в рік, а потім шукати інші причини для щастя :)))

• Подобається Подобається x 2
  20. coolzak

coolzak Well-Known Member

це не такі вже великі гроші-нормальна зарплата технаря типу електрик сантехнік зварщик токар в Канаді

а де твій аватар? :)