Справжнє обличчя еміґрації

Тема у розділі 'Країни і міста', створена користувачем coolzak, 7 гру 2008.

?

Ви б переїхали за кордон?

1. Так

15 голосів
    42,9%
  2. Ні

7 голосів
    20,0%
  3. Я за кордоном

13 голосів
    37,1%
  1. polonyna

polonyna New Member

Дякую за обширну відповідь. Вибачайте, давно не заглядала сюди, тому аж нині продовжу.
    Ще один ньюанс до мого попереднього запитання про візи. Якщо в паспорті стоятиме віза в Польщу, Чехію, Хорватію, Італію і т.п., поставлена десь за океаном , а ти "ніби " вертаєшся із заробітків із Європи ( як писав Патрік у якомусь із дописів), чи то не створить проблеми на кордоні? Як тоді пояснити: ти з Європи, а візу Тобі поставили у Штатах чи Канаді. Все виглядає шито білими нитками. Але чи такий варіант проходить ?Отаке ще в мене виникнуло запитаннядо тої тижневої давності розмови? Щось хтось ще відповість? Дякую наперед.

2. Nina

Nina Well-Known Member

3. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ні , не буде "білих ниток" . Тому що Ви могли бути в Канаді/США в гостях у своєї тети і там поставили візу.
    Канадська/американська віза залишилася в старому паспорті (див.пункт 2 від Максима).

А відмітки-штампи що Ви покинули державу , як це ставлять в Україні , то в Канаді не ставлять.
    При виїзді з Канади , Ви взагалі не зустрічаєтесь з еміграційною службою (вони і прикордонники) і митницею.
    Ваш паспорт беруть в руки дівчата які реєструють Вас на літак . А вони штампів ніяких не ставлять.
    Відірвана частина Вашого boarding pass , яку відривають перед посадкою в літак і є доказ того що Ви покинули державу.

---------- Додано в 23:38 ---------- Попередній допис був написаний в 23:30 ----------

????????

Чому скраю?......
    Може бути і посередині....там дальше є ще інші хати.

Яке питання - така відповідь.

Летит по небу чемодан
    Жёлтые ботинки...
    Я сижу на чердаке -
    Смерть немецко-фашистким захватчикам...

• Подобається Подобається x 7
  4. Максим

Максим Well-Known Member

Не виглядає. В принципі, Патрік Вам вже пояснив. Окрім того, Ви можете мати право проживання в якійсь країні, залишаючись громадянином України. Посвідчення про право проживання в ЕУ, США, багатьох інших країнах - окрема картка, відповідно в паспорті у Вас не стоять жодні відмітки. Картка ось така (на прикладі - Об'єднане Королівство):

Показуєте Ви її тільки при перетині кордонів країни, де Ви проживаєте (яка її і видала), або якщо це шенгенська країна - то при перетині кордонів шенгенської зони.

• Подобається Подобається x 6
  5. premium

premium Well-Known Member

Але далеко не всі вони є росіянами, насправді повертається багато українців.

• Подобається Подобається x 1
  6. gvorn

gvorn Well-Known Member

Час від часу люблю почитати блоги на ТСН.
    Статтейка Сергія Жадана про еміграцію - http://tsn.ua/analitika/kudi-ti-budesh-povertatis.html

Трохи емоційно, але щось в тому є

• Подобається Подобається x 4
  7. coolzak

coolzak Well-Known Member

а для мене ця стаття ліричні соплі

8. gvorn

gvorn Well-Known Member

Кожному своє :)
    Але ніхто не може бути на сто відсотків впевненим, що якісь з описаних проблем у статті не з"являться у нього до кінця життя

9. coolzak

ну які такі проблеми-для лікування homesick треба час від часу їздити в Україну-дуже помагає-поїдеш і потім 3-4 роки вже не хочеш туди

• Подобається Подобається x 2
  10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Пройдеш нашу митницю і зразу назад тягне...

11. gvorn

gvorn Well-Known Member

Гм, і куди це Ви їздите?

12. coolzak

до Львова.куди ж ще.Просто треба їхати на 5-6 тижнів бо перші 10-15 днів то ще типу позитив очі заливає від зустрічей з родиною і друзями а "радості" локального життя починають обступати пізніше)).Українцям треба зрозуміти зо вони не є супер пупер найрозумніші а Україна не є найкраще місце для життя в світі(на жаль).Саме більше достає агресія в міжлюдських відносинах і відчутна рагулізація суспільства.я би сказав що на вулицях агресивних рагулів більше набагато ніж в 90 тих

• Подобається Подобається x 3
  13. gvorn

gvorn Well-Known Member

Щось в тому є. Але не так однозначно. Принаймні, коли порівнюю Львів з Прагою. Літом був півтора місяця у Львові

14. coolzak

якщо часто їздити туди сюди то не так відчувається-такі речі кидаються в очі після кількорічної відсутності

15. gvorn

gvorn Well-Known Member

Можливо Канада дійсно дуже відрізняється, інша культура, підходи
    В Чехії і своїх рагулів вистарчає, менше звичайно, ніж в Україні, але все ж...А ще з колишнього совка народу понаїхало
    Навіть самі чехи з тим погоджуються. На показ ніби все добре, Європа, але якщо глибше копнути, то деколи вилазять не дуже приємні моменти

• Подобається Подобається x 5
  16. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

Лицо нынешней эмиграции отличается от эмиграции времен Советского Союза , но цель этих эмигрантов что тогда , что сейчас - одна. При СССР эмигранты сбегали на запад и зарабатывали деньги тем , что лили там грязь на свою Родину перед микрофонами всяких голосов Америки би-би-си и пр.а сейчас эмигрируют с той же целью - хапануть денег, вот только сейчас им это сделать трудней - обгаживание Советского Союза там уже не в моде.

17. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Мені дуже шкода, що Вам не повезло із знайомими.
    І брехали, звісно, падлюки... )))

• Подобається Подобається x 7
  18. Romko

Romko Дуже важлива персона

А його треба було обгаджувати?

• Подобається Подобається x 5
  19. coolzak

от власне таких я і мав на увазі коли говорив про агресивних рагулів

• Подобається Подобається x 8
  20. Nina

Nina Well-Known Member

DISBATya - Ви не рагуль. На це не зважайте. По-перше, рагулі розмовляють українською мовою, чи щось подібне. По-друге, поведінка їх така: приїжджають в гості, порозважаються, поїдять, поп’ють, а потім кажуть «Дякую, але я у вас тут так хре…во.»
    Нащо приїжджав? Напевно, ностальгію полікувати.

а де твій аватар? :)