В українців ставлення до себе кращі, ніж в поляків (не рахуючи нашого укр-рос конфлікту, а так, на побутовому повсякденному рівні). ІМХО, українці більш довірливі, щиріші, відкритіші, добріші.. А за кордоном особливо це помітно, бо є можливість на ділі побачити як хто кому допоможе і т.д. Така думка виникла на основі власних спостережень. До речі, мій чоловік поляк такої ж думки. Але каже, що і українці через років 10 такі ж будуть
Побут породжує свідомість. А 10 років (оптимістичний прогноз), це приблизно такий період часу на який ми відстаємо у розвитку від Польщі. Так, що Ваш чоловік, як то кажуть, має рацію.
Я просто не люблю дволикості. А поради нікому не давала. Давайте закриємо тему. Досягти високого рівня розвитку можна і без ЄС.
Щодо краси, то різниці не помітила, хіба що поляки частіше грубші. На думку ж чоловіка, українки таки красивіші :shy: (до речі, не він один таке казав, такої думки дотримуються і інші знайомі, які були на Україні) Звісно, є різні люди, але я кажу загалом. Можу порівняти з досвіду життя у Львові та Лодзі. Якби я жила в якомусь іншому місті, враження могли б бути інші (самі знаєте, який контингент переважає в Лодзі..) Єдине, що мені дуже подобається в поляків - культура.
Та ж я саме і про це кажу, що у Вашого Пітера гм... нетиповий бенчмарк - і счастя Вам А у Лодзі то і мені не подобається
"Сегодня он играет джаз , а завтра родину продаст".... ....народилися Ви би раніше , з Вас би вийшов добрий комсорг ..... а пізніше можливо навіть і 1й секретар якого небудь райкому ВЛКСМ...
Один парадокс з власного досвіду. Коли я полагоджував в Україні документи для ПМП після кількох років життя за кордоном мені вже були незвичними українські чиновницькі практики, поведінка цих чиновників, постійні відмовки, натяки тощо. Окрім інших установ мені було потрібно відвідати і військкомат. Можливо це просто випадковість, і ви будете сміятися, але саме у військкоматі чиновники працювали так, як на Заході - все було чітко, люди працювали швидко, довелося зайти в кілька кабінетів, кожен працівник був на своєму робочому місці, жодних відмовок, натяків на хабарі тощо. Я був приємно вражений, майору чи то підполковнику, який мені видавав довідку, хотів дати "подарунок", від якого він рішуче відмовився, сказавши, що він військовий, а не міліціонер.
Коли я оформляла ПМП була приємно вражена податковою - подали запити, заповнили довідку в належний строк і побажали успіхів. Безкоштовно! І не маються на увазі навіть хабарі, але те, що ця довідка не обкладалась жодним державним податком чи оплатою за службу. (В кадастральному відділі міськвиконкому довідка про відсутність земельної ділянки коштувала 120 гривень).
Вже почали досягати високого рівня. Без ЄС зате з Росією. Думаю незабаром і слово Україна випаде з вжитку.
Справжні українці! Кожен тягне ковдру на себе. Але якщо до справи, то моя хата скраю, я нічого не знаю.
Ля-ля-ля! Є країни, які і без ЄС живуть добре. Називати не буду, думаю, ви знаєте. Не у ЄС проблема, а у власних головах. Хоча б тому, як політиків обираємо - ніби ж головою. Може, спочатку у своєму городі треба лад навести, а потім до ЄС пхатися? А то, дивіться, як що не так, і вилетіти звідти можна, як корок із пляшки. Треба самим досягати мети, а не чекати, що прийде добрий дядя ЄС і все за нас зробить. Так і до смерті не дочекаємося. ---------- Додано в 17:59 ---------- Попередній допис був написаний в 17:56 ---------- Якби ще сказали, що воно таке, була би вдячна.
После вашего признания в том, что для ощущения собственной полноценности и защищённости вам не хватает гражданства одной из стран ЕС, впечатление будет смазано. Грон, ради бога, вы там только сильно не напрягайтесь, я дачу уже выстроил... зачем мне смотреть ваш паспорт? А на Украине у меня есть к кому приехать помимо вас. Так что не обессудьте, что вы, ваше гражданство - мне просто не интересны. Но если поговорить - всегда пожалуйста.
Якщо з еміграції та вiд дiаспори треба , рекомендував би Патріка . Тому що внього нещодавно іменини були та взагалi порядна людина.
Дуже дякую , АЛЕ в мене буде самовідвід. Порядних людей є тут достатньо щоб з когось вибирати. Не має в мене ні економічної , ні юридичної освіти. І навіть вищої освіти по українським мірках не має. Бо закінчив я коледж в якому вчився 4 роки (щось таке як технікум) І цього мені достатньо , щоб заробляти на сімю.Та і люблю я свою роботу , яку би не залишив навіть коли би виграв в лотерею великі гроші.