Справжнє обличчя еміґрації

Тема у розділі 'Країни і міста', створена користувачем coolzak, 7 гру 2008.

?

Ви б переїхали за кордон?

1. Так

15 голосів
    42,9%
  2. Ні

7 голосів
    20,0%
  3. Я за кордоном

13 голосів
    37,1%
  1. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Не рахуйте чужі гроші....Ви не знаєте як вони заробляються....вчіться,здобувайте освіту, станьте грамотним спеціалістом і теж будете мати :"по две машины, каждый год отдыхать за границей"

Останнє редагування: 11 гру 2008
    • Подобається Подобається x 10
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Знаєте, я у Львові старалася іншим допомагати, тут також...
    А ті, хто так, як Рибка, на інших вказує пальцями, бо у них більше, навіть тоді, коли заробляють більше, ніколи про іншого нікого не дбають. Там своя д... найрідніша, а решту - решті хай інші допомагають.

• Подобається Подобається x 7
  3. gryvul

gryvul Well-Known Member

Ану, Лілю, просвітіть, бо я також у свому вивченні діаспори пропустив.

Не-анекдот до теми. Жалілися мені діяспорники із Мюнхена, які виїхали в 44, 45, 47 роках. Після закінчення війни по цілій Німеччині шастали радянські групи, які насильно повертали колишніх жителів СРСР на "родіну". І американці їм у тому допомагали до 46 року. І ось в одному ешелоні "звільнених" люди почали собі різати вени, щоб тільки не повертатися до раю. А тут один діяспорний священник робить круглі очі і каже "Чого ви так виступаєте проти Сталіна? Таж ви самі його обирали!"
    Sapienti sat...

4. Liliyah Romanova

Та слухайте, дитина мислить українськими реаліями.
    Тут деякі українські бізнесмени, як приїжджають, то за будинки й машини готівкою платять. Людям від такого очі на лоба лізуть. Тут все в кредит. А втратиш роботу - гаплик, бо кредити зашиють наніц. Поки всі кредити та оплати заплатиш, то на життя лишається пара сотень. Це середня сім'я.
    Я вже писала, що наш сисадмін заробляє 15 тис. на рік, щомісяця тільки кредит за хату йому коштує 800 доларів. А в нього четверо дітей.
    Я пригадую, як ми тільки сюди приїхали, то крім 500 доларів степендії у нас взагалі нічого не було. А люди з України нам писали мейли й просили позичити то тисячу, то півтори... Нам голова обертом ішла. ЗВІДКИ ми ті гроші мали брати?

А хто ж його відбілює зараз? Ти всі дописи на форумі читаєш? А по інших форумах не пробував?

Так, я знаю тих, хто любить нас повчати, але знаю і пискунів з Україні, які навіть нігтя ламаного жебракові не кинуть. Але на діяспору гавкати будуть. Найголосніше гавкає той пес, що найменше може. І дзвін гуде голосно, бо порожній...

З чим тебе занесло у гілку про Сталіна? Із даздрапермою? Про що це свідчить? Про свідомість?

Останнє редагування: 11 гру 2008
  5. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Це Ви про тих хто в українському уряді засіли? Поета Ахметова, Проффесора, Садового і інших бувших комсомольців?
    Чи алкашів які бухають в міських сквериках у всіх містах України?
    Справді духовно скалічені люди.

Співчуваю Вам разом з Рибкою.

6. gryvul

gryvul Well-Known Member

А-а-а! так то гілка про Сталіна була. Бо з перших дописів я так і не зрозумів. Торгсін, торгсін... Не всі ж так швидко вловлюють суть... Від того я страждаю, але то вже Бозя мене сотворив таким невдатним.
    Крім того, мова у моєму дописі йшла про "стару" діяспору. Тобто максимум повоєнну. Я з ними спілкуюся досить часто. Про причини еміграції сучасної не говорю, бо тут питання двозначне, головно в площині соціяльної теорії виникнення девіантної поведінки (розділ соціології). Зокрема, мова йде про тиск соціуму, та психологічну напругу між бажаннями нашого оточення та нашими можливостями. Якщо спрощено - часто тут, в Україні, люди не мали можливості (або відваги) робити багато речей, які на еміграції змогли: прибирати, працювати різноробочими із вищою освітою тощо.
    Я не збираюся говорити в цій темі про всю еміграцію, це мене не цікавить. Я говорю про тих, які провели закордоном 50-70 років. І про їхнє бачення "краю". І мова не про Сталіна і не про його відбілення, а про банальне нерозуміння тієї ситуації, яка в нас є.
    А засуджувати нікого не можу, бо з добровільних емігрантів маю переважно знайомих, з якими не хочу підтримувати контакт. а з вимушених емігрантів знаю тільки Марію.

• Подобається Подобається x 1
  7. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

До речі...Я не емігрант!
    Я Громадянин України,без будь-якого подвійного громадянства!
    Бо я Такий!

• Подобається Подобається x 9
  8. Liliyah Romanova

Ну так, все легше на когось зіпхати і вже сам файний та пухнастий. :)))

• Подобається Подобається x 2
  9. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Мне кажется у человека нет прав или не прав любить или не любить свою Батькивщину. Они просто любит или не любит или равнодушны. Это ничем не поменяешь. Обязанности есть только перед родителями и родственниками. И все.
    В этом плане у меня никаких претензий ни к кому нет, когда они говорит, что любят Батькивщину. У меня претензии возникают, когда некоторые говорят, что у них на это больше прав, чем у других.
    А что люди любят ? Дество свое, свои любимые места, улицы, приятные воспоминания, родителей, друзей, положительные эмоции. Да много чего. Свое личное они любят, и нечего туда в душу человеку лазить. У меня по Киеву иногда страшная ностальгия. Я вот возвращался, где то год назад, так в самолете,просто тоскливо было. Люблю я Киев, больше всех городов мира. И у каждого это свое, индивидуальное. И когда кто то говорит, что у тебя на это права типа нет, то как это может восприниматься ? Ну уж точно не положительно.А обстоятельства у людей такие все разные.
    Что касается учить. Это советы, можно принять, а можно и нет. На усмотрение. За руки же никто не хватает, руки не выкручивает.... Форум это и только. Ну и делай в реале, как считаешь нужным.

Ищу и жду возможностей работать именно дома. Только у меня понимание его границ может быть не таким, как у других. Мое право.

PS. Я помню, как Лиля описала свою ностальгию по Львову. Так искренне, красиво с таким чуством. Найдите его, если сможете. Ну если человек Львов и Батькивщину не любит, разве он может так искренне написать ?

• Подобається Подобається x 11
  10. Liliyah Romanova

Хе, повір, що ті, які в Україні віддячують цілковито ТИМ САМИМ.

• Подобається Подобається x 3
  11. Персі

Персі La mafia è immortale!

Ви знаєте, скільки "емігрантських" грошей осідає в Україні? :) Допомагають рідним, от і гроші в економіку України вкладаються. :)

• Подобається Подобається x 9
  12. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я бы границы отменил. А управляют пусть так называемые местные правительства. Ну, те те же самые, с теми же законами. С главенством права личности над всем остальным правом, , включая свободное право на место жительства . И обязать местные правительства, если человек хочет перехать под юрисдикцию другого местного правительства отдавать часть национального богатства, принадлежащую этому одному человеку. Как вам ? :) Можно этому человеку отдавать. Интересно сколько стоить тогда один человек будет в средней части национального богатства страны и мира.

• Подобається Подобається x 1
  13. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я живий. І вмирати не збираюсь. Не дочекаєтесь.

• Подобається Подобається x 10
  14. Daisy

Daisy Well-Known Member

Рибко, мені добре було в Україні, навіть дуже добре:). Я повернусь, як син дістане освіту, їхати чи залишатись він вирішить сам за себе. А що втратила Україна без мене (моя спеціальність накрилась мідним тазом, разом з розвалом союзу), без моєї сім'ї? Чи змогли б наші батьки-пенсіонери жити так як живуть і не рахувати копійки до пенсії? Якщо повернуться діти, які одержали тут освіту, то Україна дістане добрих спеціалістів своєї справи, бо вони не дають взяток, а вчаться, бо якщо не знаєш- то не здаш. Багато з тих, хто тут, допомагають не тільки своїй родині але й бідним теж. Та багато писати можна... Ну люблю я Україну і Львів і дуже скучаю за ним!!!:cry::cry::cry:
    Рибко, в нас чотири машини і кожного року ми їздимо в "теплі краї" віддихати, але не на місяць, а всього на десять днів, бо ми не можемо дозволити собі довшу відпустку, бо треба працювати щоб щось мати, оплатити навчання дитині. А приїхали сюди без нічого, ми починали так як всі: з ложки, вилки, подушки, з нуля.

Останнє редагування: 5 лют 2009
    • Подобається Подобається x 17
  15. gryvul

gryvul Well-Known Member

Daisy, Але ж Ви не повчаєте нас "як нам жить"? Хіба, не зауважив. А щодо повернення... Десь статистика була, що після 5 років перебування кожен новий рік - це -10%, що людина повернеться... І тому мені, за Вашу відсутність.
    Вороне, а Вас, зачепило... Аж приємно! Тільки мені роз`ясність будь-ласка, які там політичні мотиви в сучасних умовах? Може є можливість Вас повернути? Може, вже тут Вас не посадять? Чи я не правильно зрозумів? Чи Ви вже не хочете повертатися?
    Бо ми тут, знаєте, Україну будуємо...

16. Liliyah Romanova

Дякую... :give_rose:
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=20177
    Ну так, лише зверхньо говорити. :)))
    Цікавенько так зазвучало...

Голосно сказано... Аж загуло. :sad:

• Подобається Подобається x 6
  17. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я бачив як будуєте. І бачив як чекаєте.
    Спочатку поверніть те що вкрали. В мить повернусь. А розумників які сидять на своїй дупі у крадених квартирах у Львові і розповідають як де хто що має робити я бачив в гробу на третій полиці в білих капцях. :diablo:
    Краще скажіть що ще не встигли вкрасти крім театру?

• Подобається Подобається x 5
  18. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Шановні українці, які постійно проживають за кордоном!
    Можливо, я тупе питання задам, то звиняйте.:pardon: А от якщо, наприклад, француз (німець, японець, фін, канадець....) приїде постійно жити в США, або навпаки - американець у Францію і т.д., ну або інші варіанти (француз у Німеччину...) вони теж вважають себе емігрантами?

• Подобається Подобається x 4
  19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ггг...
    Думаю, там не дозволяють самовільно\безконтрольно насаджувати національні дерева.

Рубайте, куме, березу... (с)

20. Максим

Максим Well-Known Member

Добре запитання. Не вважають. І тут, на мою думку, є кілька причин.
    Українці старіших хвиль міграції часто їхали відразу з думкою, що це на все життя. Особливо ті, котрі з політичних мотивів. А в їх родинах, котрі залишалися в Україні, переповідалося дітям, що от десь в Німеччині чи Канаді є наш вуйко чи кузен, якого ми ніколи не побачимо. Вочевидь, таке собі відлуння цього відчуття є і донині.

У француза чи німця в США мотиви до міграції дещо інші. Він усвідомлює, що додому повернутися він може, коли завгодно. Родина його до нього теж приїхати може. Свою роль тут відіграє і те, що з українським паспортом по світі подорожувати дещо важче, ніж з німецьким, французьким, чи японським.

Француз у Німеччині - це взагалі еміграцією язик не повертається назвати - за статусом це десь так, як львів'янин в Києві.

• Подобається Подобається x 14
а де твій аватар? :)