Справжнє обличчя еміґрації

Тема у розділі 'Країни і міста', створена користувачем coolzak, 7 гру 2008.

?

Ви б переїхали за кордон?

1. Так

15 голосів
    42,9%
  2. Ні

7 голосів
    20,0%
  3. Я за кордоном

13 голосів
    37,1%
  1. Danilo

Danilo Well-Known Member

Патрику, В День Твоїх Уродин - (він у році один), щиро ми Тебе вітаєм! (читати виключно українською!)

Так все у нас повинно бути так само як у всіх цивільних країнах, і подвійне громадянство, також. Одне зауваження. Доки ми не у EU, доки вплив Московії досить потужний, а наміри такі загрозливі, офіційне визнання - зась! Навпаки, в ідеалі, саме російські паспорти не зле порахувати та вилучити до моменту вступу до EU та НАТО. Їздити, туди сюди можно і без російських паспортів. А сидіти на березі Чорного моря і чекати російський десант, краще без "бумажкі".

• Подобається Подобається x 3
  2. Gron

Gron тафгай

Дивна річ, яки таки обовязки, особисто у мене є перед державою?
    Достатньо чесно сплачувати податки, все інше не порушивати громадський та карний кодекси.
    Є ще норми моралі, но це, нмд, зрозуміло.
    Все.
    Нехай держава дбає, як створити умови, щоб мені, навіть думка неприпадала, мати інший паспорт.

• Подобається Подобається x 4
  3. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

4. Gron

Gron тафгай

5. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

6. Gron

Gron тафгай

• Подобається Подобається x 2
  7. Patrick

Patrick Well-Known Member

Максиме , дуже дякую що Ви чітко і лаконічно пояснили це Пухнастику.
    Пухнастук , Ви змішали горох з капустою і ще мене звинувачуєте в байках.
    Еміграційна і гостьова візи - ЕТА ДВЄ БАЛЬШІЄ РАЗНІЦИ
    .

Приплив свіжих сил (емігрантів) в Новий Світ є бажаний , але одночасно і регульований державою.
    Відбір проходить по бальній системі ( + лотерея США).Де враховують професію , вік , знання мов ...etc.
    Хто пройшов , набрав бали дістає право на працю і постійне проживання. Через 3 роки в Канаді і 5 років в США якщо людина не мала кримінальних порушень за цей час. то вона має право подавати документи на громадянство Канади/США.
    Десь від 6 до 8 місяців приходить лист-запрошення на здачу екзамену по історії держави. ( діти екзамен не здають) Успішно здавші екзамен дістають громадянство держави в урочистій обстновці.

Візиторська/гостьова віза це право відвідати державу на короткий період часу (переважно дають на 3 міс.) За цей час НЕ МОЖНА працювати , НЕ МОЖНА вчитися в коледжі чи університеті. Ви є в гостях і це все. Після закінчення візи Ви ЗОБОВЯЗАНІ покинути державу.
    Людина яка не покинула державу після виходу терміну візи -називається нелегальний емігрант.
    Багатьох людей і офіційна думка держави та - що нелегали шкодять економіці держави (моя дещо інакша).
    Тому при наданні візиторської візи консул старається відсіяти якомога більше потенційних нелегальних емігрантів.
    Неповернення людини є фіксоване на еміграційному компютері....
    Дякую за поздоровлення і надіюся що тепер все стало зрозуміло.:)

8. Patrick

Patrick Well-Known Member

Цей старий добрий спосіб діставання візи колись був і в США також ( зараз в це тяжко повірити) .Це були 60-70 р.р.
    Тоді ще не було такого терроризму , не було Бін Ладена , не було так багато нелегалів ...аеропорти по своїй секюріті були подібні на теперішні автобусні станції.
    Не знаю чи зі всіма країнами була ця "поштова переписка".Була ця система з колишнею СФРЮ.Моєї жінки родич так колись літав до Америки.

9. Якщо у вас буде паспорт іншої країни, навіщо вам тоді український паспорт? Громадянам ЄС віза для поїздки в Україну все одно не потрібна.

• Подобається Подобається x 1
  10. Gron

Gron тафгай

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Рибці,

• Подобається Подобається x 1
  13. Nina

Nina Well-Known Member

Отже деколи є перевага в тому, що ти громадянин України. До речі, польські службовці(митники, поліція, тощо) теж прихильні більше до своїх громадян і з більшим розумінням до них ставляться. Неодноразово з цим стикалася. Тому нам українцям слід було б в них і повчитися, як стояти один за одного.

14. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А в мене протилежний досвід.

Те, що я оформляла тут в поліції протягом 15ти хвилин, на Україні триває ой як набагато довше. Про атмосферу не кажу. Про натяки на хабар й поготів.

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я б сказала, що наші якраз один за одного у порівнянні з поляками. Особливо за кордоном. Хоча буває різне.

16. Nina

Nina Well-Known Member

Ви хочете сказати, що якщо, наприклад, виникне спірне питання, скажімо між українцем і поляком (чи чехом), то «суддя» поляк (чи чех) стане на сторону українця? Спірне, мається на увазі, що однозначно не скажеш, хто правий.

---------- Додано в 17:50 ---------- Попередній допис був написаний в 17:49 ----------

Про якість обслуговування я не сперечаюсь.:sad:

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Це не питання відношення людей до людей як до земляків чи іноземців, а такі вже правила і повадки окремих структур.
    Мені в Польщі теж всюди в установах простіше щось дізнатись і зробити, ніж у Львові, але не тому, що я іноземка, а тому, що такі установи. А через те, що я іноземка, навпаки деколи хочуть відфутболити, бо самі не в курсі що мені відповісти чи як мене оформити.

18. Так ви вже визначіться, що більше любите - Україну чи ЄС.

19. Nina

Nina Well-Known Member

У порівнянні з поляками, які за кордоном (за межами Польщі). Чи у порівнянні з поляками між собою в Польщі?

20. Gron

Gron тафгай

а де твій аватар? :)